Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Gîndul lui Cristoiu de duminică, 21 aprilie 2019

Gândurile lui Cristoiu: În cazul Dragnea, aparenta trimitere a mingii de la Înalta Curte la CCR este o diversiune ca să nu ştim cine-l ajută

Ion Cristoiu spune că este un interes ca opinia publică să nu ştie cine îl ajută pe Liviu Dragnea în procesul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman: CCR sau instanţa supremă. Jurnalistul a afirmat, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu, că în niciun caz CCR nu va accepta să-l ajute pe liderul PSD.

Curtea Constituțională este o piesă forte pentru interesele strategice ale României, iar sesizarea care i-a fost trimisă spre soluționare privind completurile specializate de 3 face parte dintr-o diversiune, spune jurnalistul.

“Cred că este o diversiune de aparentă trimitere a mingii de la Înalta Curte la CCR în așa fel încât noi să nu știm care dintre cele două îl ajută. În niciun caz, CCR nu va accepta pentru că CCR este o piesă forte pentru interesele chiar strategice ale României. Poate să vină un moment în care Curtea Constituțională este ultima instanță și poate ai nevoie la un moment dat de o manevră a CCR să blocheze ceva foarte important pentru România. Și-atunci se păstrează diversiunea cu CCR, toată lumea e atentă la CCR, ce va face CCR, care la rândul ei amână, și va fi strategia amânării până după prezidențiale. Garantez”, a afirmat Ion Cristoiu.

Jurnalistul a explicat că se va recurge la strategia amânării deoarece nimeni nu-și permite o condamnare sau o achitare a lui Liviu Dragnea până după scrutinul prezidențial de la sfârșitul acestui an.

“Nu-și permite nimeni în România. Acest proces este totuși politic, în sensul că putea să fie sau să nu fie. (…) Dacă îl achiți, nu știi ce iese și s-ar putea ca Dragnea să crească (…) Achitarea poate să aibă efecte perverse în mai multe planuri. El oricum va candida. Primul plan poate să ducă la îmbățoșarea, învârtoșarea lui și să facă mai mult rău ca până acum multinaționalelor, UE, gata e pe cai mari. Poate să ducă la o uriașă dezumflare a electoratului în partea ailaltă, de dreapta. L-a achitat, nu mai mergem la vot… știți cum e, pe Facebook…”, a susținut Ion Cristoiu.

Pe de altă parte, dacă liderul PSD va fi condamnat, decizia este riscantă, atât pentru electoratul de dreapta, cât și pentru cel de stânga. Pentru primul, deoarece tema penalilor dispare și îi demobilizează la vot, iar pentru cel de-al doilea, pentru că l-ar putea motiva să iasă la vot, în defavoarea dreptei.

“Dacă îl condamnă, există două mari riscuri. Să vină cineva, Viorica Dăncilă, interimar, cel puțin un timp, pentru că ea este președinte executiv și atunci tema anticorupției și penalilor se duce că… mă rog va fi poate tema că ea e.. nu știu… nu zic proastă. În momentul în care vine altcineva se duce tema de până acum că Liviu Dragnea e penal și pentru asta sacrifică justiția, s-a terminat. La care se adaugă un lucru foarte important: că ei au investit în foarte mult în demonizarea lui Liviu Dragnea. Se pierde demonizarea și până îl faci pe diavol pe următorul… Și în al doilea rând, reacția electoratului PSD. Dacă acum îl condamnă, ar putea să vină la europarlamentare și să facă 100% prezență pentru liderul lor. Și-atunci, din punct de vedere politic, social, geostrategic se preferă amânarea până după prezidențiale. Nici Justiția nu-și poate permite, vă reamintesc cazul Iohannis”, a conchis Ion Cristoiu.

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au admis luni cererea avocaților de amânare a procesului DGASPC Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță, ultimul termen fiind stabilit pentru 20 mai, la ora 11:00.

Pe de altă parte, vineri, judecătorii Curții Constituționale au decis să amâne tot pentru data de 20 mai sesizarea privind conflictul dintre Parlament şi Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupţie, sesizare făcută de vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache. Este a doua amânare în privința pronunțării în acest caz și a treia în total.

Emisiunea “Gândurile lui Cristoiu” va fi difuzată duminică, 21 aprilie, începând cu ora 17:00, pe MEDIAFAX și Gandul.info.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

6 comentarii pentru articolul „Gîndul lui Cristoiu de duminică, 21 aprilie 2019”

  • Eu v-am „scăpat” de brăileanul ăla, care vă „corecta … apăsat” !

  • În Egiptul antic, Rareș Bogdan ar fi fost țiitoarea unui faraon, sau mai bine zis a unei slugi de faraon. Contele de St Germanin despre puiul de securist Rares Bogdan. „Gol, libidinos, briantinat, batistat, pensat, rimelat și, peste toate, … apucat? Rică Venturiano desenat de Ștefan Popa Popas! Caricatura unei caricaturi. ” 😀 😀

    Adică ăsta Rareșoaica recrutat de Mandolină se rimelează mai mult decît șefa femeilor liberale?. Uite-așa apar invidiile între doamne. 😆

  • Teo Matei, te-a lasat Cernat responsabil si cu gramatica pe blog? Stai cuminte, ca nu te avantajeaza postura!
    Acu n-oi vrea sa te substitui si lu´ Roxi, sa-ncepi sa-ti bagi bula pe-aici..

  • după demiterea lui Toader de catre Dragnea, a ieșit o doamnă de la penelé. concluzia ei era că motiunea a reușit, motiunea aia contra Tudorel

    acuma dacă e condamnat Dragnea, o să iasă penelé și o să spună că e tot victoria lor, au dat jos un cap, dar au nevoie de voturi că balaurul a rămas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *