România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Gîndul lui Cristoiu de duminică, 24 februarie 2019

Concluzia unui Raport secret realizat de firma britanică privată de Intelligence SC Strategy, condusă de fostul șef al MI-6 Sir John Scarlett: În România sînt mai multe state paralele care se bat între ele

Ca de obicei, duminică, 24 februarie, de la ora 17, va fi difuzată pe MEDIAFAX și Gândul.info emisiunea săptămînală Gândurile lui Cristoiu.
Sub titlul Avem de-a face cu o confederație de state paralele care se bat între ele, desprins dintr-un răspuns al meu la o întrebare pusă de moderatoarea Monica Mihai, Mediafax a redactat și difuzat un text care sintetizează una dintre cele mai interesante părți ale dialogului:
Cea în care mă refer pe larg la un document secret despre care s-a scris în presa britanică, necunoscut presei noastre, document al cărui conținut îl știu.
E vorba de un Raport de 36 de pagini realizat de o firmă britanică privată de Intelligence, SC Strategy, condusă de fostul șef al MI- 6 Sir John Scarlett, ca expertiză în Procesul de extrădare al lui Adamescu.
Bazat pe surse solide în instituțiile statului romîn, așa cum se vede și din spusele mele în emisiune, documentul ne dezvăluie aspecte mai puțin cunoscute pînă acum despre folosirea anticorupției pentru răfuieli politico-mafiote.
Ca de obicei, reproduc textul și partea video din emisiune dedicată Documentului.

„Jurnalistul Ion Cristoiu demontează teoria conform căreia doar fostul președinte Traian Băsescu avea la dispoziție o mașinărie de arestări. Jurnalistul a afirmat în emisiunea «Gândurile lui Cristoiu» că fostul premier PSD Victor Ponta avea propria mașinărie cu ajutorul căreia își executa adversarii.

În opinia jurnalistului Ion Cristoiu, informațiile despre un raport privind cazul Adamescu, referitor la abuzurile din sistemul judiciar din România, făcute publice recent în The Guardian, arată că în interiorul sistemului erau mai multe state paralele.

Ion Cristoiu afirmă că, potrivit documentului, Ponta și-a folosit mașinăria în combaterea presei nefavorabile.

«Până la a afla conținutul acestui document, care spun că este zguduitor, eram convins că mașinăria de arestări era numai a lui Traian Băsescu. În mașinăria asta era o singură excepție, în această concepție a mea, și anume cazul Adrian Sârbu, pe care eu l-am urmărit cu mare atenție, care nu a fost anchetat de DNA, ci de Parchet. Din acest document, care și citează cazul, se vede în felul următor: și Ponta avea o mașinărie. (…) Documentul arată cu date cum se constituise acolo, la nivelul lui Ponta, o echipă de radere a adversarilor lui, iar Adamescu era considerat prin România Liberă, un adversar al lui Ponta. România Liberă fusese în prima linie a bătăliei cu Ponta, cu PSD-ul. Trustul lui Adrian Sârbu era considerat în prima linie, nu a fost considerat de stânga, a fost în prima linie a bătăliei cu Ponta. Repet, șocul celui care citește acest document este faptul că erai convins că săracul Ponta era așa, pe undeva… și o să vedeți, sunt câteva date foarte importante.», afirmă Ion Cristoiu.

Jurnalistul arată că Ponta a primit indicații precise de la cancelarul german Angela Merkel cum să lupte împotriva corupției, indicații pe care le-au primit, de altfel, și Traian Băsescu și Klaus Iohannis. Ion Cristoiu spune că în raportul din 2016 apar și niște personaje din Germania care acum critică România și fac declarații în favoarea fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Aflăm, pentru prima dată, că la o ședință de Consiliu a Uniunii, în care a fost și Ponta ca premier, el a avut chiar o discuție cu Merkel în care a primit indicații cum să lupte împotriva corupției din România, deci, nu numai domnul Iohannis sau Traian Băsescu, ci și el. Există date precise cu o ședință la Guvern unde s-au decis o serie de arestări și de prăbușiri, mai ales de trusturi de presă, sub conducerea lui Victor Ponta. Aceasta este principala concluzie a acestui document în care apar și niște personaje care, în ultimul timp, vezi Doamne din partea Germaniei, ne toacă, din ăia care fac declarații în favoarea lui Kovesi. Iar acum rezultă că făceau parte dintr-o piesă condusă de Merkel de folosire a luptei împotriva corupției fie pe Traian Băsescu, fie pe Victor Ponta pentru a-și executa adversarii”, spune jurnalistul.

Ion Cristoiu nu înțelege de ce acest document nu e dat publicității deoarece, în opinia sa, ar arăta că și liderul PSD, Liviu Dragnea își pregătește propriul stat paralel. “E un document … ar putea să-l dea publicității, nu înțeleg de ce nu-l dă… ar atrage atenția că și Dragnea își pregătește statul paralel. Eu am îndrăznit să scriu că-și pregătește după ce am luat la cunoștință de acest document. Și am spus: <Stai puțin, înseamnă că și premierul și ăștia de la PSD nu sunt chiar așa de nevinovați>”, afirmă jurnalistul.

Ion Cristoiu spune că sursele acestor informații din raport sunt foarte puternice, chiar din anturajul președintelui Iohannis, și că ele devoalează existența mai multor state paralele în interiorul sistemului.

«Din câte îmi dau eu seama, unele erau chiar în jurul lui Klaus Iohannis, deci sunt surse foarte puternice. Mi-am dat seama de anumite surse, iar datele sunt date concrete. Întrebarea pe care mi-am pus-o înainte de a lua cunoștință de acest document … repet, Adamescu era de-a lui Traian Băsescu și cum se explică? Păi explică documentul foarte bine. Adamescu intră în malaxor odată cu fratele lui Traian Băsescu. Noi am avut această imagine că Traian Băsescu comanda totul, nu-i așa? După ce citești documentele îți dai seama că în interiorul sistemului erau mai multe state paralele», spune jurnalistul.

El susține că aceste state paralele sunt create de grupări din interiorul unor instituții de forță precum SRI, DNA, Parchetul General, care acționau în numele luptei anticorupție.

«Este greșit să spunem că a fost și este un singur stat. Sunt mai multe state paralele: în SRI sunt mai multe grupări, nu cred că le stăpânește Hellvig, nu ai cum, în Parchet sunt mai multe grupări, în DNA, așa că foarte multe din lucrurile care nouă ni se păreau ciudate veneau din ideea noastră ca este unul, Iohannis, Traian Băsescu, care e la manete și nu mișcă nimic. Nu-i adevărat. În numele luptei împotriva corupției cam mișcau toți», explică Ion Cristoiu.

El spune că aceste state paralele erau adversare și se lucrau între ele. «Foarte multe lucruri, potrivit acestui document, pe care noi nu le-am înțeles și nu le înțelegem, vin din existența mai multor state paralele care se bat între ele, care se lucrează între ele și noi credem că e numai unul. Atenție! Avem de-a face cu o confederație de state paralele care se bat», susține Ion Cristoiu.

Jurnalistul explică și de ce acțiunile acestor grupări dădeau rezultate. «De exemplu la DNA … de ce au făcut cazul Adamescu? Nu am de unde să știu că nu era un procuror de partea lui Ponta, da? O să spuneți: <Dar Kovesi unde era?>. Păi, te puteai duce tu … erați dumneavoastră Kovesi, și venea un procuror și spunea: <Am un dosar de corupție al domnului!”. Și tu spuneai: <Nu!>. Păi cum? Și, în acel moment, dumneavoastră scriați pe Facebook: <Uite, că m-a trimis cutare, cutare>. Și ea spunea: <foarte corect, anchetează-l>», explică Ion Cristoiu.

Conform The Guardian, un fost șef al MI6 și un fost coleg de liberal democrat au folosit ofițeri de informații pensionați pentru a aduna informații „sensibile” din surse secrete din guvernul român pentru a ajuta un om de afaceri bogat care se confruntă cu acuzații de corupție.

Publicația britanică mai scrie că fostul șef al MI6, John Scarlett, prin compania sa privată de intelligence, SC Strategy, a strâns informații din surse confidențiale, inclusiv în biroul președintelui României.

Printre acuzațiile din raport, arată sursa citată, sunt cele legate de modul în care DNA și serviciile de informații au acționat în cazul Adamescu, fiind menționate folosirea de probe false sau presiuni asupra martorilor.

Magistrații în cazul Adamescu au refuzat să accepte raportul lui John Scarlett și Carlile drept probă”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

13 comentarii pentru articolul „Gîndul lui Cristoiu de duminică, 24 februarie 2019”

 • Maestre, deși articolul se referă mai mult la situația internă, pe care am crezut până la un punct că o putem corecta , important este cred cine dă ordinul cel mare și extrapolând situația la nivel european mi-am permis să postez ceva pe Facebook,la o zi sau două după alegeri, următorul text: ,, Șifonat la vremea aceea de ,,Panther” și adus aproape de normalitate în …ăhă… 30 de ani plus până când doamna de fier a fost prinsă formând numere cu prefix interzis,BND n-a mai fost așa interesat de est de prin 97 ,când mai trăgeau țepe la casierie ,că deh, dacă ai compartiment de achiziții și ăștia din est știau multe și erau și ei dispuși să vândă,hai să profităm…Cu noua față Kuhl , cu sediul luxury mutat la Berlin și sub strictul control al cancelariei dar și sub protecția acesteia(până la urmă legea nespionarii aliaților e discutabilă) , profitând de un DST slăbit de bombe și islamiști ,îl instalează pe Macron fluierând, umblă un pic și în est, umflă ALDE cu pompa și salvează PPE. Doamnă, monstruletul pe care îl țineți în lesă obișnuiește să iși muște stăpânul.Vă poate lămuri un nou euparlamentar român.Cât despre cei care au tras cu urechea, ăștia ne sunt prieteni,care ne-au sărit în ajutor si când ne-am dat singuri in cap.

  Update, s-ar părea că a început deja să vă mârâie,gurile rele spun că le petit deja negociază cu socialiștii… „

 • MOLDOVA, e PAAAA !!! În curând în est vom avea graniţă cu ROSSIA !!!
  Dar tare mi-e că si in … NORD !!! Căci, in curând, și UKRAINA va fi … PAAAA, tot la mama ROSSIA !!! Deci 1400 km de graniţă cu … fostul mare prieten POPORUL RUS, care … LIBERTATE NE-A ADUS !!!

 • Academicienilor, voi știţi cum se numesc femelele piţigoilor ?
  In caz că nu, vă zic eu … PIŢIGOALE !!!
  He, hee, heee !!!

 • Javra de Timii si cu boarfa de Ana Gomes , paraziti de-o viata prin legislative de toate felurile , sa fie intrebati cum se pozitioneaza fata de ciordeala de 40 de miliarde anual a capuselelor transnationale – pe care le reprezinta cu brio -din tara mioritei , si dupa aia sa bata campii si sa urle de nu stiu care linii rosii impuse sa nu treaca mioritii , la raptul de 40 de miliarde de coco pe an nu e nici o linie de frina ? , traiasca mu-ma lor de ipocriti , ca si a analfabetilor in materie de istorie care-i invoca si citeaza ca papagalii.

  • Tot occidentul e plin de ipocriti. Dar D-zeu nu bate cu parul. Le-a trimis pe dragii de jihadisti care, cu dragoste le vor scoate ipocrizia din cap, uneori chiar cu cap cu tot. Acum toti occidentalii ies din case cu morcovii bagati adanc in posterior si sunt cu ochii cat cepele pe strada sa nu le arate vreun refugee cum e cu valorile alea europene. „Vrem o tara ca afara!” Muahahahaha!

   • Asta ,la scara istoriei , e un mic deranj pe care si l-au asumat pragmatic ,in comparatie cu profitul , nu noi am avut imperii vreodata sa stim care-i treaba cu posesia de palmasi ,merg cu morcovul decat sa mai spele ei wc-uri si gaoaze de bosorogi , ca doara n-or mai sta cu curul in sus deasupra lanului de capsuni, pentru cativa dolari gauriti, nepotii jigodiilor ipocrite mai sus amintite , dupa atatea milenii de civilizat , periferii , cum le zic ei , chit ca-s din Europa sau de aiurea , stiu foarte bine ce au de facut , inclusiv sa cultive cohorte de agenti de influenta bine platiti sa le cante in struna in tarile de origine , cum bine vedem ; ca unii , saracii , nu-s platiti dar ii citeaza , tine de fiecare cata scoala are , nu poti fi bun la toate ,Gigel de la scularie nu stie fizica cuantica cat stia Einstein , asa cum presupun ca nici Einstein nu se pricepea prea onorabil la scularie ,dar nu comenta in domeniu , simplu ; numa ca , vorba lui Tutea ,cirezi de mioritii sufera de ,,bagatu-n seama la romani ” ,isi dau cu presupusul ,chestie care o stiu bine colonizatorii , si nu de ieri ,doar ca o folosesc pentru propaganda , ieftina .

    • Nu stiu cum e cu scara istoriei dar vestul stiu ca traieste ACUM cu spaima-n oase. Le doresc viata lunga si sa roada fericiti la „valorile alea europene” , asa cum o fac acum aia din orasul pazit de armata, pre numele sau modern Parisabad!

 • Uneori am impresia ca molfaim cu spor la aceeasi mamaliga reincalzita. Problema a ramas in esenta aceeasi de cand numarul de oameni a ajuns suficient de mare pentru a putea fi interpretat statistic si se reduce la un numar, mai precis de 3 ori acel numar, recte 3 x 33.(3), taking or giving.
  La orice moment, o treime din oameni vor fi in antiteza cu o alta treime din oameni (pe orice tema vreti) in timp ce o a treia treime nu stie nici ce cauta in viata ei, daramite sa aiba o parere proprie.
  Ca atare, nu este nicio surpriza ca avem securisti de „dreapta” si avem securisti de „stanga”…si mai avem si securisti care sunt securisti pentru ca nu sunt capabili de altceva.
  Avem sugatori de ciorapi securistoizi si in egala masura avem omeni care-si vomita matele doar la prospectul ca ar putea fi slugile unor securistoizi…si mai avem oameni care in ziua alegerilor prezidentiale isi intreaba „prietenii” pe net cu cine sa voteze.
  Marea dilema a oricarui grup (ocult sau nu) ce detine vremelnic puterea este ca, indiferent ce ar face, minim 33% din populatie i se va opune activ sau pasiv. La fiecare generatie se trezesc unii mai cu mot care cred ca vor putea prosti pe toata lumea, doar ca in final sa si-o fure grav, la fel ca toti ceilalti dinaintea lor care au crezut asta.

  • Tare asta. Nu m-am gandit niciodata dar are logica. Good point!

  • In cazul ăsta, oare nu va avea câștig de cauză tot … ‘sfânta treime’ ?
   Care se mai schimbă, ce-i drept !

 • Astia sunt ca dulaii care alergau prin curte sa-si fure osul unul altuia. Pana cand aparea tigrul din padurea tutelara (US Embassy) si se transformau in mici pekinezi care schelalaie. Si uite asa am ajuns la al treilea stat paralel! Mai nou, lupii de la UE (al patrulea stat paralel) au cam inceput sa maraie la tigru. Oare osul (RO) ce-o zice, saracul?

 • Excelent subiectul, excelent Comentariul, Maestre . Iar cele două state paralele, Ponta și Băsescu sînt comparabile ca dimensiuni și forțe. 😎 Amîndoi au lucrat cu „băieții”, amîndoi au avut funcții la vîrful statului și deci interesele lor și ale găștii au fost pe măsură, amîndoi sînt niște derbedei evoluați, fără milă, fără regrete 😎

  • Vin alegeri PE. Nu votați pigmei Soros precum Monik Macovei, Cristian Preda, Sigfrid Mureșan, Adina Vălean, Traian Theodor Stolojan (zis Moartea-n vacanță), DanielBuda, Marin Jean Marinescu (de bulibașa ăsta cine a auzit pînă acu că reprezintă Romînia?), Traian Ungureanu, or mai fi și alții.Ăștia au cerut anchetarea jandarmeriei romîne șia Romînieii pe trei nasuri julite și tac ca morții în cazul cruzimilor jandarmeriei franceze și ale regimului Macron&baba lui, fiindcă au spirit de sclav și se tem de Macron 😎

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *