Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Gîndul lui Cristoiu de duminică, 5 mai 2019

Gândurile lui Cristoiu: Am fost selectat într-un cor al Armatei pentru 23 august. Ne-au dat orez

Cristoiu dezvăluie că a făcut parte dintr-un cor al Armatei care i-a cântat lui Nicolae Ceaușescu de 23 august și a creat o revistă a școlii militare Lipova, “Tineri ca Patria”, pe care nu și-a trecut-o în niciun CV.

Jurnalistul a povestit în ediția specială “Gândurile lui Cristoiu” că a făcut stagiul militar la Lipova și, selectat într-un cor al Armatei, a trebuit să mânânce orez înainte de-ai cânta lui Nicolae Ceaușescu, de 23 August, la București.

“Eu, după ce am ajuns redactor șef adjunct, am făcut stagiul militar la Lipova. Și pentru că eram acolo m-au selectat în corul acela al armatei (…) Experiența a fost că am descoperit că pot să cânt în cor și …ne-a dat niște cântece. Am fost chemați la București, un mare avantaj, eu fiind din… a fost un mare avantaj că ne-au adus la București, dar țin minte asta și pot să spun că o mare problemă este că ne-au dat orez ca nu cumva să ne apuce nevoile, vă imaginați, în timpul corului că se uita Ceaușescu”, a relatat Ion Cristoiu.

Un alt amănunt deloc știut despre Ion Cristoiu este că a creat și a condus revista militară “Tineri ca Patria”.

“Am uitat să vă spun că trebuie să trec neapărat în CV-ul meu, poate v-am spus și în particular. Am trecute toate publicațiile pe care le-am făcut, nu numai le-am condus și trebuie să adaug acolo că, fiind la Lipova, eu am făcut revista școlii militare, am fost director și făuritor care se numea Tineri ca Patria. (…) Cred că am scris ceva ce bine e la armată că… dar oricum și făceam în timpul meu liber. Nu am luat nici o permisie, lucram noaptea și dimineața mergeam în marș, eram ca și acum. Dar repet în CV-ul meu nu e trecut până acum. Sunt trecute Zigzag, Viața, Suplimentul, multe. Erau 15 acum cred că sunt vreo 16. Mi-am amintit zilele acestea că am făcut o revistă, făcută, gândită de mine…”, a mai spus Ion Cristoiu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

12 comentarii pentru articolul „Gîndul lui Cristoiu de duminică, 5 mai 2019”

 • Eu am mai spus si repet:
  Maestrul Cristoiu e un mare jurnalist, cel mai mare in postdecembrism, dar e si mai mare ca scriitor. Va ramane in istoria litreraturii romane ca reprezentativ pentru toti acesti ani. Cititi cartea „Lumea vazuta de un roman rupt in fund” si, in ciuda titlului hazliu, veti vedea ca e o opera fundamentala a epocii noastre, ceva ce nu va putea fi depasit decat cu greu ca valoare in acest secol.

 • În afara subiectului. Viermele sorossist raresh Bogdan înjura „sistemu” da halea de la el. 😎
  https://gazetadecluj.ro/afacerile-lui-rares-bogdan-din-contracte-cu-bani-publici/

 • Hehe, „Tineri ca Patria”, frumos titlu de revistă. Romînii mai au o expresie triumfalistă:” Ai noștri ca brazii”!

 • Dragă Domnule Cristoiu!
  Dumneavoastră ați făcut școala militară de ofițeri de rezervă (nu stagiul militar) și sunteți ofițer în rezervă cu gradul de locotenent.
  Ați cântat în cadrul corurile reunite ale armatei cu ocazia sărbătorii de 23 august pe durata paradei militare.
  Corurile (cca. 1000 elevi) erau amplasate într-o tribuna amplasată pe calea Dorobanților partea opusă tribunei oficiale în care se afla Ceaușescu și toată conducerea de partid și de stat.
  Repetițiile se țineau pe stadionul Steaua, iar șef era un general (șeful muzicile militare).
  Probabil că evenimentul a avut loc în anul 1972.

  • Se chema stagiu militar cu termen redus (TR), iar elevii, școlilor militare de of. rezervă, purtau o tresa roșie cu zig-zag alb, pe epolet ! La terminare primeau grad de SUBLOCOTENENT !
   Corul armatei stătea lângă fanfara militara, vis-a-vis de tribuna oficială, in Piața Aviatorilor, nu pe Dorobanți, deci e … al’ceva ❗

  • Și mai e ceva :
   Maestrul spune că a efectuat stagiul militar TR după ce a fost numit redactor sef adjunct, la Scânteia Tineretului, deci după anul 1979 ! Așa că mai ușor cu … 1972, pe … scări !

   • probabil la penultima parada ..1979(urmatoarea a fost si ultima -1989) la care am participat,dar cu scoala de ofiteri in rezerva de la Bacau.

    • Ești „sigur” că între 1979 și 1989 n-au mai fost parade militare de 23 August ?
     Aminteste-ti că în 1983 a fost chiar o transmisiune color a TVR, de la parada militară și demonstrație !
     Mă mi c-ai „uitat” !

  • Pe acel general îl chema Dinu Stelian , dacă nu știai, sau n-ai găsit pe ‘Gogu’ ❗

 • Orezul nu constipa pe toata lumea! Ha! Ha! Ha!

  Astept sa ne povestiti despre relatia dv. cu Ion Ratiu în calitate de director al ziarului „Cotidianul”.

  _____________

  Pentru aceste libertăţi a militat Ion Raţiu. Fiul său, Nicolae Raţiu, a povestit sîmbătă un episod puţin cunoscut din aventura ziarului “Cotidianul”, pe care Ion Raţiu l-a fondat și finanţat la întoarcerea în patrie.

  “Tata era dedicat ideii de integrare europeană a României și de alianţă a ţării cu NATO. Pentru el, așa arăta drumul democratic. L-am văzut cît suferea pentru că, în timpul conflictului din Serbia, Ion Cristoiu, care conducea Cotidianul, avea o poziţie total diferită de a lui. Dar nu a mișcat nici un deget să-l influenţeze pe ziarist sau să încerce să-l oprească din editorialele sale”.

  Ion Cristoiu, își amintește Nicolae Raţiu, era extrem de critic la adresa acţiunilor NATO din fosta Iugoslavie. Din intimitate, fiul și-a văzut tatăl cum respecta două principii fundamentale: (primul) de a proteja opinia jurnalistului său cu care era în total dezacord și (al doilea) respectul pentru dreptul unei mari părţi a compatrioţilor săi de a fi supăraţi exact pe organizaţiile pe care Ion Raţiu le privea drept garantul democratizării României.
  _________________________________________

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

A apărut al doilea volum din colecția „Proză Politică”: „Cui i-e frică de mareșalul Antonescu?”

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog