Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Premieră în istoria politică a României: Viorica Dăncilă se delimitează de ea însăși!

Premieră în istoria politică a României: Viorica Dăncilă se delimitează de ea însăși!

Nu o odată am recunoscut că ziariști mai tineri, confrați întru suferința scrisului la gazetă, îmi pot stîrni invidia prin sesizarea unor realități care mi-au scăpat, fie pentru că nu le-am dat prea mare atenție, fie pentru că n-am fost prea ager față de ele. Un exemplu care-mi confirmă acest punct de vedere vine dinspre Evenimentul zilei. În numărul de miercuri, 12 iunie 2019, confratele Alecu Racoviceanu semnează articolul Breaking news: Dăncilă se leapădă de Dăncilă.

Despre ce-i vorba?
Cu ceva timp înainte de luarea lui Liviu Dragnea cu duba, un fel de urcare în elicopter a lui Nicolae Ceaușescu în 22 decembrie 1989, premierul Viorica Dăncilă a purces la o operațiune ce se cheamă de rebrenduire.
Scopul manevrei era simplu.
Viorica Dăncilă a fost timp de un an și ceva premierul lui Liviu Dragnea și nu al PSD.
Prin ea Liviu Dragnea, oprit de o lege absurdă, pe care din motive inexplicabile pentru mine, n-a cutezat s-o abroge, să fie premier a fost, în fine, premierul de facto al țării, după cele două experimente eșuate numite Sorin Grindeanu și Mihai Tudose.
Timp de un an și ceva Viorica Dăncilă, prin supunerea oarbă la indicațiile lui Liviu Dragnea, a fost responsabilă atît de realizările, cît și de eșecurile guvernării.

Ca președinte executiv al PSD împarte cu Liviu Dragnea atît succesele, cît și insuccesele partidului în plan electoral.
În aceste condiții, minima corectitudine moral-politică o obliga pe Viorica Dăncilă să plece atît de la guvernare, cît și de la partid, o dată cu Liviu Dragnea.

Până la urmă în Istorie vor intra amîndoi: Premierul și Liviu Dragnea. Cu bunele și cu defectele pe care tot Istoria le va stabili.
Ce face însă Viorica Dăncilă?
Nu demisionează, nici măcar nu și asumă ca fiind și ale ei tot ce a zis și a făcut timp de un an și ceva, ci, într-un gest de o incalificabilă mizerie moral-politică se delimitează de Liviu Dragnea și culmea! chiar de tot cea făcut și a zis ea ca premier al României.

Pilotată în această rătăcire umană de Coaliția SRI- SIE, cea care pus la cale și lichidarea lui Liviu Dragnea prin intermediul Justiției așa zis independente, ea acceptă să fie subiectul unei Operațiuni numite Răsturnare de imagine înainte de condamnarea liderului PSD, moment despre care fusese asigurată că se va petrece.

Imaginea pînă atunci cultivată de presa era cea de Proasta lui Dragnea. Asta a însemnat, după cum o arată mărturiile print și video, o Viorica Dăncilă rupîndu-și gîtul în limba română de școală elementară și mai ales dovedind public o obediență stridentă față de Liviu Dragnea. Operațiunea de răsturnare de imagine a cuprins:

  • O Viorica Dăncilă la început dizidentă și apoi rebelă față de Liviu Dragnea.
  • O Viorica Dăncilă mult mai atentă pe unde calcă din punct de vedere gramatical.
  • O Viorica Dăncilă care se debarasează de Anca Alexandrescu acuzată de a fi cea care-i punea în față texte dinadins agramate și pe care ea, Viorica Dăncilă, le citea așa cum erau, fie și pentru că i se spusese că textele erau trimise de Liviu Dragnea. Dacă ar fi fost să credem Operațiunii, Viorica Dăncilă n-a declarat la o conferință de presă Sînt o proastă și mă mîndresc cu asta, din simplul motiv că Liviu Dragnea n-ajunsese cu perversiunea de a o obliga să citească un astfel de text.

După fuga Dictatorului, Viorica Dăncilă a fost și mai activă în operațiunea de rebrenduire. Trecerea în revistă a faptelor înscrise în această Operațiune ar cere proporțiile unui studiu academic. Enumerăm doar:

  • Disocierea de lupta împotriva Statului paralel, pisicirea pe lîngă Înalții birocrați de la Bruxelles, înlăturarea celor considerați a fi oamenii lui Liviu Dragnea.
  • Sporul de hărnicie în rebrenduire își are cauza în noul obiectiv al Vioricăi Dăncilă:
  • Legitimarea președinției PSD printr-un Congres convocat în grabă și evident de ochii lumii, la care ea va fi aleasă drept președinte cu drepturi depline.
  • Din Operațiune fac parte și o serie de interviuri socotite a fi prilejuri de a explica întreaga ei prestație de pînă acum sub semnul imaginii de Proasta lui Dragnea.

Două dintre aceste interviuri au fost luate în vizor de Alecu Racoviceanu.
Cel dat lui Marius Tucă și cel dat în aceeași zi lui Ionuț Cristache. În amîndouă interviurile, moderatorii, oameni ageri, au rugat-o pe interlocutoare să dezlege una dintre cele mai mari enigme ale istoriei postdecembriste:
Prestația ei timp de un an și ceva de Proasta lui Dragnea.
Cum a explicat asta Viorica Dăncilă?
Susținînd, în deplinătatea facultăților mintale că ea n-a fost ea:

„Trebuia să merg pe o anumită linie care nu era confortabilă pentru mine și cu care nu mă puteam identifica”.

Viorica Dăncilă are 56 de ani. Om în toată puterea cuvîntului. Cu familie, cu cont în bancă și cu o un destin de politician. Bunică, aș spune, dacă n-aș ști că femeilor le place să le spui că sînt veșnic tinere.
Cu toate acestea ea își explică prestația de Proasta lui Dragnea prin faptul că trebuia să urmeze o anume linie, care nu era confortabilă pentru ea.

La emisiunea lui Ionuț Cristache a declarat că după ce a scăpat de Liviu Dragnea a început să fie ea:

„Am început să fiu eu, am mers după anumite linii deja desenate, după anumite mesaje pe care trebuia să le scot în spațiul public”.

Cu Denis Rifai la Realitatea Tv de marți seara, m-am amuzat de această explicație luată de ditamai premierul din telenovele turcești subtitrate în românește. Cum adică? Timp de un an și ceva, Viorica Dăncilă n-a fost ea, ci altcineva, cuibărit în personalitatea ei și care a vorbit și făcut în numele ei. Acel cineva era Liviu Dragnea care vorbea prin intermediul ei.

Alecu Racoviceanu sesizează premiera românească în materie de absurd politic:
Viorica Dăncilă se leapădă de Viorica Dăncilă.

Eu care, făcut curios de textul lui Alecu Racoviceanu, am văzut cele două interviuri, merg mai departe decît confratele de la Evenimentul zilei și spun că Viorica Dăncilă se leapădă doar de ochii lumii de fosta Viorica Dăncilă. În realitate ea a rămas aceeași:
O marionetă care vorbește și face ceea ce-i spun alții să facă.

Cele două interviuri dau seamă de o persoană care repetă papagalicește ce i s-a spus să spună cînd e întrebată de schimbarea ei la față. Pe vremea lui Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă spunea și făcea tot ce-i zicea să facă și să spună Liviu Dragnea. Acum face și spune tot ce-i spune să facă și să zică Ofițerul de caz.
În felul lui tot un Liviu Dragnea.
Un Liviu Dragnea cu epoleți.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

10 comentarii pentru articolul „Premieră în istoria politică a României: Viorica Dăncilă se delimitează de ea însăși!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *