Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Cine ne scapă de Viorica Dăncilă – această Constantin Dăscălescu a lui Liviu Dragnea?

Cine ne scapă de Viorica Dăncilă – această Constantin Dăscălescu a lui Liviu Dragnea?

22 decembrie 1989, după 16,40, pe culoarele CC al PCR. Printre cei care fac Guverne după Căderea lui Nicolae Ceaușescu se numără și Constantin Dăscălescu, fostul prim-ministru.
Constantin Dăscălescu a fost numit premier de Nicolae Ceaușescu în 1982. Mărturiile sînt unanime în a dezvălui că principalele criterii ale acestei promovări au fost slugărnicia și firea de zbir. Într-o Românie tot mai bombănitoare, inclusiv la nivelul nomenklaturii, Nicolae Ceaușescu avea nevoie de un bulan milițienesc.
Unul care să asculte și să dea.

Și astfel Constantin Dăscălescu a fost timp de șapte ani vătaful lui Nicolae Ceaușescu. În toată această perioadă neagră pentru istoria modernă a României, cînd Cultul personalității lui Ceaușescu era concurat doar de înrăutățirea fără precedent a vieții cotidiene, Constantin Dăscălescu a fost sluga preaplecată a lui Nicolae Ceaușescu. Putea să demisioneze, invocînd motive de sănătate. Putea să încerce să-l convingă pe Nicolae Ceaușescu că trebuie să renunțe la unele planuri faraonice, pe care populația nu le mai putea suporta. Putea, cel puțin, în 1989 sau măcar în ultimele luni ale lui 1989, să-i atragă lui Nicolae Ceaușescu atenția că de la o zi la alta ura românilor sporea și că exista riscul unei prăbușiri sîngeroase a regimului. N-a făcut-o. Indiscutabil, alături de Nicolae Ceaușescu, mai mult decît Elena Ceaușescu ( era al doilea om în stat!), Constantin Dăscălescu răspundea de tot ce se întîmplase în acești ultimi șapte ani, inclusiv în zilele și orele premergătoare Căderii. Iată-l însă acum zbătîndu-se să fie nu premier, ci președinte, în locul lui Nicolae Ceaușescu. Pe culoarele CC, unde el purta în nări mirosul unei noi fripturi, mai dihai decît cea anterioară, e abordat de cei intrați în Sediul sacrosant.

Banda video păstrează acest dialog între un bărbat și fostul premier:

„Bărbat: Vă simțiți răspunzător pentru evenimentele de la Timișoara?
Constantin Dăscălescu: Nu.
Bărbat (același): Cine se face răspunzător pentru ele?
Constantin Dăscălescu: Criminalul care a fugit.
Același bărbat: Cine? Cine? Spuneți!
Constantin Dăscălescu: Criminalul care a fugit, am spus.
Alt bărbat: Adică Ceaușescu.
Constantin Dăscălescu: Păi da’ cine? Păi da’ cine?”

La ora, 16,30, 22 decembrie 1989, pentru fostul premier, așadar, Nicolae Ceaușescu era deja Criminalul care a fugit.
Pe 22 decembrie 1989, la ora 10, Nicolae Ceaușescu convoacă o Ședință a CPEx pentru a obține aprobarea conducerii partidului în eventualitatea că va trebui să se tragă în demonstranți. Printre cei care răspund entuziaști că vor lupta pînă la capăt, că trebuie tras în demonstranți, e chiar premierul Constantin Dăscălescu:

Nicolae Ceaușescu: Sigur, acum nu este timp să facem discuţii. Vreau să-i întreb pe cei prezenţi aici, din Comitetul Politic Executiv, care este hotărît să lupte şi care nu?
O voce din sală: Luptăm toţi. Ce mai avem de făcut? (…)
Nicolae Ceauşescu: Să declarăm imediat starea de necesitate în întreaga ţară. Aceasta este conform Constituţiei şi este dreptul preşedintelui. Nu trebuie să convocăm Consiliul de Stat. Sunteţi de acord?
Constantin Dăscălescu: Eu m-am ridicat în picioare de la început.
Elena Ceauşescu: Dacă eşti de acord cu starea de necesitate?
Constantin Dăscălescu: Altă soluţie nu mai există.
Nicolae Ceauşescu: Atunci, să acţionăm!
Constantin Dăscălescu: Dacă aceştia au pus mîna pe arme, i-au dezarmat pe militari, ce or să facă? (…)
Constantin Dăscălescu: Am fost şi voi fi alături de dumneavoastră pînă crăp, dar cred că trebuie să chibzuim dacă tragem în muncitorii cinstiţi. (…)
Iulian Vlad: Armata nu se lasă dezarmată.
Constantin Dăscălescu: Cei care sînt trădători s-au lăsat dezarmaţi.
Nicolae Ceauşescu: Sigur că nu putem trage în muncitori. Noi sîntem reprezentanţii muncitorilor şi nu putem trage în muncitori, dar sunt şi lichele.
Elena Ceauşescu: Cine se lasă dezarmat este ticălos!
Constantin Dăscălescu: Vom vedea dacă masele vin liniştite, dar dacă vin cu arma în mînă, atunci să se tragă în ei.”

La ora 10, la Ședința CPEX, convocată de Nicolae Ceaușescu, Constantin Dăscălescu îi spune lui Nicolae Ceaușescu:

„Am fost şi voi fi alături de dumneavoastră până crăp.”

Două ore mai tîrziu, la 12.02, la ușa liftului care-l ducea la elicopter, Nicolae Ceaușescu l-a invitat pe Constantin Dăscălescu să meargă cu el. Ce face Constantin Dăscălescu? Merge cu Nicolae Ceaușescu potrivit angajamentului de a fi alături pînă o să crape? Îi spune „Criminalului de la Timișoara” să plece singur, că el nu-l va însoți, deoarece el a trecut deja de partea Poporului? Nu. Constantin Dăscălescu, ditamai bărbatul de stat, premier din 1982, teoretic al doilea om în stat, spune că și-a uitat paltonul și că se duce să-l ia, după care se ascunde în WC, ca să nu-l găsească Nicolae Ceaușescu, încuindu-se pe dinăuntru.

Au trecut de la acest moment 30 de ani.
30 de ani de democrație. 30 de ani în care s-au afirmat drepturile omului. Să admitem că pe vremea regimului Nicolae Ceaușescu era riscant să demisionezi. Firește, nu te trimitea nimeni în lagăr pentru asta, moravurile se mai îndulciseră. Să admitem că pe vremea lui Nicolae Ceaușescu era greu să-l contrazici pe atotputernicul României.

Se înțelege că în niciun moment azi nu pot fi admise prestații jegoase de genul celei a lui Constantin Dăscălescu. Fie și pentru că a demisiona dintr-un post, a spune adevărul unui șef poate duce la pierderea privilegiilor, dar în nici un caz la pierderea libertății.
Iată însă că sub ochii blegi ai românilor, în aceste zile din urmă s-a repetat într-un fel scena cu Constantin Dăscălescu.

Viorica Dăncilă a fost numită premier de Liviu Dragnea data de 29 ianuarie 2018.
Viorica Dăncilă a fost numită președinte executiv al PSD în data de 10 martie 2018.
Surse din PSD susțin că Liviu Dragnea a apelat la această numire pentru că avea nevoie de o slugă perfectă. După experiența Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, Liviu Dragnea în paranoia lui de a crede că putea fi răsturnat în orice clipă de un premier cu personalitate, a ales-o pe Viorica Dăncilă convins că:

 • Noul premier va fi din punct de vedere public Proasta lui Dragnea.
 • Noul premier nu va ieși din cuvîntul lui.

Din experiența celor doi premieri PSD-iști, Viorica Dăncilă știa de se așteaptă de la ea. Să fie proasta lui Liviu Dragnea.
N-a refuza oferta lui Liviu Dragnea.
Mai mult, timp de un an aproape s-a străduit să fie pentru Liviu Dragnea mai ceva decît a fost, timp de șapte ani, Constantin Dăscălescu pentru Nicolae Ceaușescu.
S-a străduit să fie proasta lui Dragnea cu o rîvnă rar întîlnită în istoria României.
A executat pînă la virgulă toate ordinele lui Liviu Dragnea.
Nu l-a contrazis o clipă pe Liviu Dragnea. La Congresul PSD la care Liviu Dragnea a adus-o pe iubită și a plantat-o în primul rînd, Viorica Dăncilă a accepta să stea lîngă jună. N-a refuzat situația jenantă. Nu i-a zis lui Liviu Dragnea, de pe poziția de premier, că face o greșeală.

Momentul puciștilor seamănă cu cel din 22 decembrie 1989.
Puciștii contau enorm pe trecerea Vioricăi Dăncilă de partea lor. Mai ales că era premier și mai ales că era președinte executiv al PSD. Viorica Dăncilă nu i-a zis lui Liviu Dragnea că va fi alături de el pînă o să crape. Dar a fost de partea acestuia, refuzînd să demisioneze din funcția de premier.

PSD a obținut la alegerile europarlamentare cel mai mic scor din istoria sa postdecembristă.
Responsabilitatea acestui eșec e împărțită între Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă.
Mai întîi pentru că Viorica Dăncilă a fost președintele executiv al partidului care a suferit înfrîngerea.
Da, președintele Liviu Dragnea are o enormă responsabilitate pentru acest eșec. Dar al doilea om în partid nu are nici o responsabilitate?
Apoi, prin imaginea sa de Proasta lui Dragnea, Viorica Dăncilă a adîncit credința că PSD promovează incompetența. Cît despre PSD-iști, aceștia plecau privirile cînd le aminteai de Viorica Dăncilă. Trei sferturi din eșecul PSD de duminică 26 mai 2019 își are cauza în prestația Vioricăi Dăncilă de Proasta lui Dragnea.

Normal ar fi fost ca Constantin Dăscălescu să plece cu Nicolae Ceaușescu.
Sau dacă i s-a părut că nu-i bine, atunci, rămas pe culoarele CC, să înfrunte revoluționarii sau măcar să tacă din gură.
De ura românilor era răspunzător și el premierul de atîta timp al României.
El nu numai că nu-l însoțește pe Nicolae Ceaușescu, dar animat de gîndul c-ar putea fi în locul Fostului, se dezice de Nicolae Ceaușescu.

Normal ar fi fost ca după 26 mai 2019 Viorica Dăncilă să demisioneze atît din funcția de premier,cît și din cea ce președinte executiv, după revolta spontană împotriva PSD care au fost alegerile din 26 mai 2019.
Normal ar fi fost ca toți cei care l-au aplaudat pe Liviu Dragnea în toate deciziile sale, azi denunțate, să fi demisionat.
Mai ales că Puciul le-a dat posibilitatea să se disocieze de Liviu Dragnea.
Viorica Dăncilă nu numai că n-a demisionat, dar mai mult a luat locul lui Liviu Dragnea în fruntea PSD.
Un Constantin Dăscălescu biruitor pe culoarele CC al PCR. Ea s-a grăbit să-l denunțe imediat pe cel căruia i-a fost o Proastă fără cusur. După care s-a dus la Înalta Poartă de la Bruxelles pentru a-i asigura pe Juncker și Timmermans că Dictatorul Liviu Dragnea e responsabil de tot ce s-a întîmplat rău în România ultimului an.

În decembrie 1989, oportunismul lui Constantin Dăscălescu n-a ajutat la nimic. Nu numai că n-a ajuns premier, dar a fost și arestat.
Nimeni nu spune că Viorica Dăncilă trebuie să fie arestată.
Ea însă trebuie dată jos măcar din postul premier.
Nu de PSD, ci de Opoziție.
Opoziția e datoare să facă asta.
Altfel ne vom înăbuși de mirosul rahatului moral răspîndit de oportunismul fără rușine Vioricăi Dăncilă, această Constantin Dăscălescu al regimului Dragnea.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

43 comentarii pentru articolul „Cine ne scapă de Viorica Dăncilă – această Constantin Dăscălescu a lui Liviu Dragnea?”

 • Nea „Maestre”, despre ZIUA EROILOR, n-ai nimic de spus/scris ?
  Eventual despre D Day, dacă nu despre eroii din Valea Uzului ?!?
  CRISTOS S-A-NĂLȚAT !!!

 • Uite bă, cine a câștigat, de fapt, europarl amentarele + referendumul :
  https://www.national.ro/dezvaluiri/sectantii-asalt-la-servicii-658709.html/

 • Stânga este în pericol să piardă și prezidențialele și parlamentarele, iar peste 5 ani, președintele, care nu va mai fi din iarnă Johanis, v-a dori încă un mandat și uite așa stânga v-a sta pe tușe 10 ani.
  Singura șansă a stângii este să-i lase la guvernare acum pe peneliști, iar dacă nu măresc pensiile și salariile conform calendarului stabilit de PSD, vor cădea de mână cu Johanis.
  Guvernarea se poate ceda prin demisie a premierului, sau prin înlăturarea lui de către PSD.
  Domnul Cristoiu, care este un om cu principii de stânga, crede că premierul, la îndemnul ticălosului Dragnea, nu-și va da demisia, deci singura soluție este înlocuirea ei chiar de PSD. Vom vedea, dacă în PSD mai sunt și oameni adevărați, sau numai ciolănari, pentru că și în eventualitatea că stau pe tușă 10 ani, marea majoritate a conducătorilor actuali, nu vor duce grija zilei de mâine.

  • ”VA sta pe TUSA”

  • Eugen Ful…..Ești prea prăpăstios…..Cum dracu să stea Dreapta la guvernare 10 ani ?……Crezi că poporenii vor fi atât de idioți să dea si Guvernul și Președintia unei singure Tabere…..Crezi că un guvern de Dreapta poate guverna 10 ani după ce PSD va DUBLA ( față de anul 2016) pensiile in septembrie 2020 ??……Crezi că Dreapta va accepta să dea purcoaie de bani poporenilor ?… Eu nu cred, eu cred că Dreapta se va aventura in Investiții neprofitabile, dar care le vor aduce lor BANI mulți pe termen scurt….

   • Evident, ai dreptate, deci dreapta trebuie lăsată la guvernare, ca să demonstreze ce poate, sau ce NU poate.
    Dacă nu trec la guvernare acum, oamenii nu vor afla cine sunt și votul anti-Dragnea se va transforma in vot anti-PSD, chiar și numai indirect, iar dreapta va câștiga toate alegerile următoare, posibil două legislaturi, pentru că având și președintele, care nu le va bloca și întârzia toate legile se pot rezolva multe.

 • Nu m-as hazarda sa raspund la intrebarea de titlu a gandului de astazi dar le-as sugera amatorilor de petreceri cu efecte pirotehnice indoors sa incerce si alte forme de distractie in urmatoarele luni.
  P.S. Am vazut o postare geniala la poza aparuta ieri, cu Barna si Ponta la o cafea, ca baietii: „Barna si Ponta sunt un Colectiv”.

 • Maestre, nimic nu este ce pare a fi. Va recomand o carte: Politic Incorect. Autorul este un pseudonim, in spatele caruia se ascund 16 personae – profesori universitari, juristi, regizori etc.

  In timp ce noi ne consumam o gramada de energie inutil cu referendumuri , scandaluiri tv etc, in culise se petrec lucruri de care noi nu avem habar.

 • Cine? Dracul.
  Mihai Gadea, candidat la presedentie !? Propunerea dvs.
  Mihai Gadea ar fi mai bun decat loazele care au fost si sunt la Cotroceni. Romanii sunt blestemati!? Nicidecum, romanii au ce sunt si ce gandesc ei, daca gandesc. Va rog sa-i transmiteti lui Mihai Gadea, sa nu-i mai pupe in cur pe americani. Este gretos si poate capata niste boli grave. El nu traieste printre ei si nu-i cunoaste asa cum ii cunosc eu (nu sunt un Neica Nimeni). Nu am vazut tara cu o populatie asa de idioata si inculta. Dezastru d.t.p.d.v. Deh, il vedeti pe Trump. La asa populatie, asa presedinte. Marele chirurg planetar (vorba lui Gadea) Ben Carson. Nu am vazut un idiot mai mare ca acest „arventist”, Ben, care a declarat ca Piramida lui Keops a fost ridicata de Moise (!?). Americanii sunt asa cum a jucat Borat in celebrul lui film, pe deasupra sunt si crminali notorii. Idiotul de american, te ucide. Apoi isi da seama ca esti nevinovat (daca are un oarecare IQ) si se apleaca asupra ta cerandu-si scuze (eternul Sorry). Idiotule sunt mort, la ce iti mai ceri scuze. PS: 3 din 5 copii americani adorm fara sa manance. 57% dintre americani au economii de rezerva, mai putin de o mie de dolari. 94% dintre americani cred in fantome. 100% dintre americani clefaie cand mananca. Si tot 100% dintre americani casca in public ca proasta in fata sulei. Nene Cristoiule, panarame mari americanii astia. Dar si prosti si cretini si toate la un loc. Iaca acum o jumatate de ora, ma intorceam de la serviciu, pe autostrada, unde viteza limita este de 65 mile pe ora. Toti merg cu 80 de mile pe ora. Am vazut 10 accidente urate in 26 de mile. Intra ca prostii unul in curul altui. Asta se intampla zilnic. La spitalul unde lucreaza sotia (dr.), un spital mediu, vin zilnic 30 de acidentati cu masina. Sa nu uit: sunt tare murdari si tare urati si nu stiu sa scrie, nici sa citeasca. Mai rau ca rromii din Romania. :mrgreen:

  • Andrei Muresan
   De acord cu tine ca populatia medie din State nu e departe de noi. Si ca aia la A3, mai ales Radu Tudor, cad pe spate in admiratia fata de yankei. Trump o fi el cum o fi dar sa nu-mi spui ca madama Clinton ar fi fost vreo lumina. Sau ca Obama era vreun far calauzitor, ca ma umfla rasul. Se pare ca prin America si Europa cam bate vantul in materie de politicieni de calibru. Daca Georgica S mai baga multe fitile aprinse prin toate gardurile planetei, mare lucru sa nu avem in maximum 10 ani o noua „petrecere” (aka WWIII)!

  • Tu, de fapt, ce-ai vrut sa scoți în evidență ?
   Că ai mașină cu cutie automată, ori că soția este medic, la … upu ?
   Că pe autostrăzile din state nu se respectă viteza limita legală ?
   Că americanii sunt murdari și analfabeți, mai abitir decât rromicii autohtoni ?
   In ceea ce privește abordarea subiectului Gâdea, cred că la altceva mai disgrațios nu puteai să te gândești !
   Cât despre Trump, asta e, asta au meritat – asta au primit ! D-zeu nu dă cu bățul !
   El bine, cred c-am greșit !
   Tu de fapt ai vrut să ne spui că trăiești în „state”, dar ai vrut sa faci o … „introducere” !
   Hă, hă, hăăă !!!

  • Singurii americani pe care i-am cunoscut erau evrei și păreau foarte deștepți. Oricum, nu pot fi convins că cei care muncesc cu mașini și aparate de ultimă tehnologie, în cea mai puternică economie, sunt proști.
   Procentele prezentate, cred că sunt raportate la totalul americanilor cu care ai intrat efectiv în contact, deci ar fi recomandat să-ți lărgești cercul de prieteni.

 • CALM….PSD nu va renunța la nimic.
  Nu are cum….grandomania personajului de la Cotroceni ne scârbește…
  Teutonul dictator a incălecat România, a incălecat Constituția, urinează in capul românilor…..BLOCHEAZĂ tot, cum nu a făcut nici canalia spanchie Băzescu…
  Teutonul se crede STĂPÂN absolut al țării…..a pus de gând să facă trafic cu români așa cum făcea cu copiii sărmani pe vremuri……și va reuși….căci slugărnicia unor baștinași este efectiv grețoasă….pe slugărnicia voluntară a acestora s-au bazat și turcii, fanarioșii si Habsburgii, vreme de secole.

 • CALM…PSD nu va renunța la nimic…..
  Hopoziția MOARE, se sufocă in 6 luni de guvernare……cum să guvernezi bine când orăcăi contra corupției până căpiezi….care orăcăială este treabă de opoziție ?
  Crede vreun om normal la cap că orăcăiala asta cu corupția este altceva decât un banal și penibil pretext electoral…. lesne de ingurgitat de indivizii gregari, de pegra bolșevic- nazistoidă a hoardelor useriste, de incapabili de dialog si de propunerea unor teme adevărate, de interes real?
  Orice MAIMUȚĂ zbiară cel mai bine când o face contra corupției….. dar dacâ MAIMUȚA ajunge la guvernare, la bucate, crede cineva că se mai gândește la altceva decât la ghiftuialâ?.

 • CALM…..PSD nu va renunța la nimic, nu are motive, tabăra adversă e compusă din clănțăi incompetenți, din odrasle de securiști, plini de diplome și de titluri de la FABRICĂ….ei nu au cum să facă ceva bun pentru oameni………Cu URA și VENINUL lor nu va fi nimeni mulțumit….
  Cum ar putea ei să guverneze cu MHUIA, cu fără penali și ….fără dracnea ???
  Păi, nu s-ar umple ei in cap de plăcuțe suedeze in numai 6 luni ?.
  Până in 2020, PSD va ridica ștacheta atât de sus incât orice altă grupare politică care s-ar ridica la acel nivel, va cădea la pământ, in nas, cu daune irecuperabile….

 • CALM….PSD nu va renunța la nimic din ceea ce ți-a propus in dec. 2016 prin Programul de guvernare.
  Acel Program de guvernare va duce PSD la câștigarea Parlamentarelor din 2020…..
  Că NU are cine altcineva, doar nu-și inchipuie prea mulți oameni normali la cap că neofasciștii de la USR sau puturoșii de la PNL vor fi in stare vreodată să elaboreze un program de un nivel intelectuial atât de ridicat cum este cel al PSD de azi….
  o

 • CALM…..PSD nu va renunța la nimic, Dăncilă are rolul de a trage de timp…..PSD va participa la negocierile de modificare a Constituției….Dar nu de grija introducerii in Constituție a NĂZBÂTIILOR votate de populimea ignorantă la referendum…….NUUUU !!……La schimb cu spurcarea Constituției prin introducerea IMBECILITĂȚILOR votate la referendum….PSD va cere includerea in Constituție a unor chestiuni extrem de serioase, care trebuie să ducă România la regimul de Republică Parlamentară…….

 • CALM…..PSD nu va renunța la nimic, nici la Programul de guvernare, nici la lupta cu Statul paralel, securisto- mafiot, nici la lupta contra abjecției unei Justiții ințesată de foști nomenclaturiști, de securiști și de mulțimea de doctori semi-analfabeți, care nu fac nimiuc de 30 de ani decât să adune diplome și decorații in timp ce economia țării a fost furată sub ochii și cu complicitatea lor.

 • In Romania nimic nu va functiona pana nu vom avea o constitutie de oameni normali, cu sistem de guvernamant ori parlamentar ori prezidential, cu posibilitati reale de a face alegeri anticipate, etc. Schizofrenia constitutiei actuale nu se vindeca cu referendumuri idioate in favoarea unora sau altora. Nu mai vorbesc de aberatia din justitie in care procurorii (care normal sunt avocati ai statului) fac parte din magistratura. Pana atunci, singurul lucru pe care-l vom avea, va fi circ ieftin si amar pentru public. Din pacate, nu se intrevede nici o forta politica capabila sa asaneze si sa refaca constitutia, sa o aduca in logica normala in care ar deveni benefica pentru cetatean. Discutia despre persoane si nu despre institutii e o capcana in care ne zbatem de ani de zile si care a dus la o polarizare artificiala si stupida a societatii. Din pacate, se pare ca atat putem. Atat vom si avea!

 • Corect, Dăncilă are un rol mai mare decât Dragnea in pierderea Alegerilor recente……Publicul savant a luat agramatismele sale ca pe o dovadă de prostie. Nu era prostie, era vorba de spaima de a vorbi in public a unor persoane care nu și-au făcut veacul prin studiourile TV.
  Dragnea s-a zbătut mult s-o pună pe linia de plutire.
  Cum am anticipat aici, Dăncilă s-a obișnuit cu publicul și a venit la starea ei reală, nici proastă, nici prea deșteaptă. Dar cu mult bun simț și o bună capacitate de negociere.

 • Hop si celalalt idiot, Tudor Bucur:
  ¨Maestre, de data asta ii intreceti chiar si pe cei din haita de maniulatori (stiti Dvs. care haita)¨
  Da bai ULETE , stie, ca tocmai i-ai spus: de MANIULATORI.. 😀

 • @Teo Matei
  Pandelacheee! Ai grija cu buzele alea reci!! 😀

  • Ba, zi-mi si mie ce naiba tot vrei sa spui cu „buzele alea reci”, ca sa te pot înjura în cunostinta de cauza.

   • Si mai zi-mi si de ce m-ai poreclit Pandelache, ca sa te mai pot înjura înca o data, tot în cunostinta de cauza!

   • Nu-ti bate capul..esti bine.

    • Nikola
     Fa-i un desen sa priceapa. Stii tu: oi, tarc, lupi, catel, etc. Ha,ha, you made my day! 😀

     • cib, nu te coborî la nivelul lui Nikola, ca pâna acum ai demonstrat ca esti un postac cu bun simt, diferit de el.

     • bun-simt

     • @ cib
      Nu vreau sa-l necajesc.. 😀

     • @ Geo
      Dar tu, Georgica, ai demonstrat ca esti un postac cu bun simt??? Sau doar ai tupeu de borfas, sa le ceri altora s-o faca?

     • Ba, Nikola, ti-am mai spus si ti-o repet: NICIODATA nu am jignit pe cineva fara sa fi fost eu jignit primul, asa cum s-a întâmplat si cu tine. Daca ai avea un minim bun-simt, ai recunoaste ca asa au pornit si „ostilitatile” între noi doi.
      Cib îti da clasa pe toata linia si ar fi pacat sa se lase antrenat in jocul tau perfid de a ma ataca pe mine încontinuu si de a nu recunoaste apoi ca tu ai început sa ma jignesti.

     • Ba, Nikola, tu chiar crezi ca nu se poate vedea ca la fiecare editorial tu esti primul care ma jignesti fara ca eu sa-ti fi adresat vreun cuvânt?!
      Eu nu te-am provocat ABSOLUT NICIODATA, ci doar ti-am raspuns la provocari cu aceeasi moneda.
      Daca o sa continui circul asta, sa te certi cu mine în loc sa postezi la subiect, o sa-ti aduc aminte de fiecare data ca tu începi scandalul si ca apoi nu recunosti acest lucru. Tu ai o problema cât casa, omule!

     • Hoprea baaa, ¨NICIODATA¨!! Nu ma dadeam pe mine exemplu, iti atrageam TIE atentia ca te raportezi gresit la ceilalti, cerandu-le ceva ce tu nu esti capabil sa livrezi.
      Pentru ca bunul-simt nu il ai pana te ataca unul si dupa aia, brusc, devii cea mai nesimtita boaita.
      Si nu mai incerca sa te guduri pe langa unul sau altul, pentru ca pornesti din start cu un mare handicap.. 😀 😀

     • Le întorci ca la Ploiesti, du-te *** ca m-am saturat de tine!
      Postezi pe blog doar ca sa cauti motiv de cearta!
      Esti dus rau de tot, ba Nikola!
      :mrgreen:

     • Arata-mi un singur element care sa demonstreze ca ¨o-ntorc ca la Ploiesti¨, adica postarea precedenta sa fie in vreun fel antagonica fata de cea dinaintea ei. Eu cred ca de la un anumit punct clachezi si vorbeste gura fara tine, din inertie.. Nu ca ar ajuta-o prea mult creierul, daca ar fi in rezonanta. 😀

     • Sau o fi pentru ca interpretezi tu cum vrei o postare, iar cand ti se explica, si explicatia intra in contradictie cu ce ti-a transmis propriul procesator, e mai simplu sa crezi ca s-a sucit celalalt intre postare si explicatie, decat ca ai fi tu o natura mai rudimentara?

     • Lasa povestile si nu ma mai importuna, ca mi-e sila de interventiile tale facute doar ca sa cauti scandal.

     • Vezi ba, cat de usor a fost sa scot nevertebrata la vedere? Lasa ca e bine sa te vada lumea asa cum esti de fapt..

     • Oricine citeste dialogurile noastre si tine cont de unde a pornit schimbul de replici, îsi poate da seama ca nevertebrata esti tu.
      Câteodata îmi este chiar mila de tine.

     • Mda, imi dai uneori senzatia ca ma contrez cu un cacacios de 15 ani.. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *