România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Cum s-au hărjonit cățelușii lui Klaus Iohannis în jurul Acordului Național Parțial

Cum s-au hărjonit cățelușii lui Klaus Iohannis în jurul Acordului Național Parțial

Miercuri, 5 iunie 2019, după două zile de consultări cu partidele parlamentare convocate de Klaus Iohannis pentru ceea ce el numea transpunerea în practică a Rezultatelor Referendumului din 26 mai 2019, președintele a susținut o conferință de presă.
Marți, 4 iunie 2019, înainte de începerea consultărilor, Klaus Iohannis semnalează, atît în Statement, cît și în răspunsurile la întrebări, urgența de tip național a transpunerii în viață a rezultatelor Referendumului. Operațiunea din din 26 mai 2019 fusese o consultare populară menită a confirma sau infirma dacă electoratul e de acord cu o modificare a Constituției menită a consfinți interdicția amnistiei și grațierii în cazul faptelor de corupție și a elimina posibilitatea OUG în domeniul Justiției. Deși PSD mai mult a visat decît a acționat pentru a da amnistia și grațierea în cazurile de corupție, Referendumul a fost totuși bine venit pentru un viitor în care Klaus Iohannis, căzut de la putere și încolțit cu anchete penale, s-ar da peste cap să facă rost de o amnistie pentru corupție. Din punct de vedere constituțional succesul Referendumului – prezență și răspunsuri de Da – nu însemna nimic. Și dacă prezența ar fi fost, grație hărniciei securiștilor de la STS, de 200%, Constituția nu s-ar fi modificat în chip magic și automat. Și dacă pe parcursul celor trei zile de prozelitism catolic, Papa ar fi binecuvîntat-o cu Sfîntul Duh, Constituția ar fi fost aceeași. Nici gravidă n-ar fi rămas. Pentru aceasta se impunea un Referendum de modificare a Constituției. Un alt președinte care a folosit Referendumul consultativ ca instrument electoral – Traian Băsescu – deși a avut succes în 22 noiembrie 2009, nu s-a grăbit să convoace un al doilea Referendum, cel de modificare a Constituției pentru a transpune în viață rezultatele primului. Știa și fără să i-o spună cei de la SRI că un astfel de Referendum poate fi un eșec – reducerea numărului de parlamentari și trecerea la sistemul unicameral. Astfel că Referendumul din 2009 a rămas doar ca un moment invocat din cînd în cînd de Traian Băsescu chiar și după ce n-a mai fost președinte.

Cu amintirea Referendumurilor consultative fără nici o finalitate practică, toată lumea se aștepta ca după țopăiala de rigoare pentru publicitarea succesului electoral Klaus Iohannis să se prefacă pe tăcute a fi uitat de aplicarea în practică a acestuia.
Anunțul potrivit căruia partidele parlamentare vor fi convocate la consultări pentru a discuta cu președintele cînd și cum să se convoace Referendumul de modificare a Constituției a surprins pe neutri și i-a dat în clocot pe TeFeLiști. Klaus Iohannis, cel care timp de patru ani, n-a făcut nimic deosebit, în afară de naveta cu alai București-Sibiu la finele fiecărei săptămîni, se arăta mai dihai decît Traian Băsescu. Spre deosebire de acesta, Klaus Iohannis era decis să transpună în Constituție răspunsurile la întrebările atît de complicate că nici el nu le-a fi putut rosti dacă nu le-ar fi avut scrise pe o hîrtie din față:

„Am convocat aceste consultări după ce a fost foarte clar că referendumul a fost cîștigat de mine împreună cu românii și după ce am aflat cu toții rezultatele de la alegerile europarlamentare.
Acum este evident că ceea ce a decis poporul la referendum trebuie urgent implementat în practică, adică în legislație, însemnînd în Constituție și în lege.”

Mai mult, el anunță că va consulta partidele și în chestiunea unei Revizuiri limitate doar la întrebările sale.
Cît despre data la care trebuia ținut Referendumul, Klaus Iohannis declară:

„Referendumul pentru revizuirea Constituției, pentru implementarea a ce s-a votat acum, trebuie organizat cînd se poate și cu cît mai repede, cu atît mai bine.”

Așa cum arătam în comentariul „Acordul național” propus de Klaus Iohannis în locul Referendumului de Revizuire a Constituției – o tentativă stîngace de a-și păcăli din nou electoratul, publicat pe cristoiublog.ro din 6 iunie 2019, voința lui Klaus Iohannis de a convoca un nou Referendum, destul de riscantă în condițiile României de azi, se hrănea din făgăduiala făcută electoratului de Dreapta că, o dată înregistrat succesul din 26 mai 2019, răspunsurile erau transpuse imediat în practică. Firește, dacă o parte a electoratului de Dreapta – cel TeFeList, firește – ar fi reușit să treacă dincolo de propozițiile simple emise de Klaus Iohannis, președintele s-ar fi văzut constrîns să avertizeze, în timpul campaniei pentru 26 mai 2019, că va mai fi nevoie de un Referendum, cel de modificare a Constițuției. N-a zis nici Mac din Mac – Mac despre asta, convins că TeFeLiștii vin la vot și fără a-și bate capul. Trucul ăsta electoral s-a întors împotriva lui Klaus Iohannis. Electoratul de dreapta a dat năvală la vot, a cîntat și dansat de bucurie că PSD a luat-o peste bot și a doua zi, cînd s-a trezit din beția succesului, și-a dat seama că în realitate nu s-a schimbat nimic. Tot ce i se întîmplase duminică avusese notele unui vis erotic cu o starletă. Dimineața, lîngă visător, în patul întîmplării din vis, nu era nimeni. Conștient că trebuie să facă ceva – ceva în genul lui Fă-te că lucrezi! – Klaus Iohannis a convocat partidele la Cotroceni pentru a stabili cum și cînd va avea loc Referendumul de modificare a Constituției.

Spre stupoare românilor care nu trag pe nas și în consecință sînt tot timpul treji, miercuri, 5 iunie 2019, după consultările privind data Referendumului, Klaus Iohannis anunță c-a propus partidelor parlamentare semnarea unui Acord național. Unul care să cuprindă data și condițiile Referendumului? Nici vorbă. Pur și simplu un acord național:

„În consecință, pentru a valorifica cum se cuvine acest vot și consultările, am decis să invit partidele politice parlamentare să semnăm un acord național pentru consolidarea parcursului european al României. Sau, dacă vreți altfel, un pact politic pentru România Europeană.”

Repet, partidele fuseseră invitate la consultări privind Referendumul. Deși la nici o întîlnire programată Klaus Iohannis n-a vorbit de Acord, după consultări, Klaus Iohannis anunță public c-a propus un Acord național. Despre aberația din chiar titlul Acordului am mai scris. Nici un partid politic din România, nici măcar unul din zona obscură a neparlamentarismului, nu pune la îndoială drumul european al României, A propune partidelor parlamentare semnarea unui acord național pentru consolidarea parcursului european al României e ca și cum ai propune unei mînăstiri de maici un acord de tratament urgent împotriva sifilisului. Mult mai grav, Documentul propus spre semnare nu cuprindea nici o referire la Referendumul cu care amenința Klaus Iohannis.

Deși fuseseră trase pe sfoară prin convocarea pentru Referendum, partidele parlamentare au luat în serios propunerea. Cînd vine vorba de un Acord național propus partidelor, se impun din start cîteva lucruri de bun simț democratic:

 • Președintele propune un draft, o schiță. Documentul final trebuie să fie rodul negocierilor cu fiecare partid dacă nu în privința conținutului măcar în privința gramaticii.
 • Un acord național e un acord semnat de toate partidele parlamentare. Inițiatorul – președintele, adică – e obligat la un efort de convingere a tuturor partidelor pentru a semna Acordul.

De la anunțul privind Acordul, au trecut șapte zile. Știind ce înseamnă Acord național, ne gîndeam că în aceste zile trimișii Președintelui, poate chiar președintele însuși negociază din greu cu toate partidele parlamentare, Textul Acordului. Miercuri, 12 iunie 2019, de la Cotroceni ne parvine următorul anunț de presă:

„La invitația Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, joi, 13 iunie a.c., la ora 16:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc ceremonia publică de semnare a Acordului Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României, la care vor participa președintele Partidului Național Liberal, domnul Ludovic Orban, președintele Uniunii Salvați România, domnul Dan Barna, președintele PRO România, domnul Victor Ponta, și președintele Partidului Mișcarea Populară, domnul Eugen Tomac.”

Din start ni se propune o aberație:
Un Acord național semnat doar de cîteva partide, unele minore dacă ne gîndim la ponderea lor parlamentară. Acordul național e un Acord național parțial!

Joi, 13 iunie 2019, are loc ceea ce în Comunicat e ceremonia de semnare a Acordului. În realitate, ceremonia n-are nici o legătură cu un asemenea moment presupus solemn:

 • Klaus Iohannis îi arde un discurs pe parcursul căruia se referă de la mai multe ori la PSD, mărturisind pentru acest partid o obsesie bolnăvicioasă. Aberația numită Acordul național parțial se explică ușor. Klaus Iohannis n-a vrut o clipă altceva decît crearea unui moment electoral pentru prezidențialele din noiembrie 2019. Nu numai că n-a negociat cu PSD Acordul, dar mai mult a făcut totul pentru ca PSD să nu fie la ceremonia de la Cotroceni.
 • Invitații – Ludovic Orban, Victor Ponta, Eugen Tomac, Dan Barna – au tranformat ceremonia într-un moment de hîrjoană de cățeluși.

Documentul semnat de cățelușii lui Klaus Iohannis e cel publicat în 5 iunie 2019 drept schiță, drept Draft. Cățelușii de la PNL, USR, PMP și ProRomânia l-au semnat fără să-l citească. Dacă ar fi fost politicieni minim responsabili n-ar fi trebuit să introducă în Documentul final măcar o modificare. Dacă nu de conținut măcar stilistică?
Mult mai grav, Documentul nu face nici o referire la Referendumul de modificare a Constituției pentru transpunerea în viață a rezultatelor Referendumului din 26 mai 2019.
Totul a fost o păcăleală a electoratului care a ieșit la vot pentru ca să se schimbe ceva.
Sper că depunerea Moțiunii de cenzură nu e și ea o păcăleală.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

35 comentarii pentru articolul „Cum s-au hărjonit cățelușii lui Klaus Iohannis în jurul Acordului Național Parțial”

 • pt. nicola… Ce crezi….Ăsta, Ghio sesiza Organili pentru orice abatere de la morala si etica….bla, bla ?…..Are stofă de TURNĂTOR…..E și rău al dracu, se infurie ca un curcan fudul, dar și prost ca o besină. A fost dovedit aici că NU a inteles rolul articolului hotărât in limba română, deși se dă mare sculă corectacă.
  E turnător, a fost turnător….dintre aceștia se nasc mari dreptaci politici…Căci el l-a apărat aici pe procurorul torționar Augustin Lazăr…..care a avut tupeu să accepte functia de Procuror general azi, când știa că a fost tortionar, ieri.

 • REMINDER TEO MATEI, care nu mai recunoaste ca a sifonat pe la FB, ca sa elimine postaci care nu-i erau pe plac.

  Emil Butnaru:
  Zi, băi securist împuțit și infect, CINE A RAPORTAT ACEL COMENTARIU?
  PRĂDUITOR CĂCĂNAR CE EȘTI!
  SIKTIR, GUNOIULE!
  Editează-ți imediat comentariul de mai jos și ȘTERGE CE ESTE NEADEVĂRAT, JEGULE!
  –––––––-

  Teo Matei:
  Eu, ba. Sa îti demonstrez ca nu ai voie sa scrii tot ce vrei tu pe net si apoi sa te plângi ca faci puscarie fara sa ai vreo vina! Deci nu ai voie sa folosesti salutul nazist, tine minte!

  • In prealabil, incercand si o fenta penibila..
   Teo Matei:
   ¨Emil Butnaru,
   Nu este nicio diversiune, desteptule! Pur si simplu nu am crezut ca fb a reactionat în secunda 2..¨
   Pentru conformitate se poate verifica Gandul din 8 Martie..

  • Ce jeg scârbos esti, ba Nikola, Serbane etc.!
   Da, bă, l-am turnat pe fascistul dement Emil Butnaru, pentru ca asa merita, ba boule! Si pentru felul în care mi s-a adresat el mie, merita sa-i fie blocat contul pentru totdeauna, nemernicule!
   .
   Ba, Bula, ce caracter superior ai tu, ca-ti pierzi vremea tinându-te de c-ru meu toata ziua pe blog! Recunoaste ca ai probleme cu sanatatea mintala si nu o sa-ti mai adresez niciodata vreun cuvânt care sa te deranjeze psihic, labilule!

   • Asa, fiara turbata! Fa spume la gura ca ai fost demascat!
    Lasa sa ti se vada ¨la liber¨ caracterul infect, boaita ipocrita!

    • Ha, ha! Îti face impresia ca cei care te cunosc p-acilea nu-si dau seama ca tu esti boaita ipocrita, dereglatule?!

     • Stiu si eu? Cred ca fiecare e liber sa creada ce vrea…si ce-i vad ochii. Nu o sa cersesc ca tine acceptul altora.

   • Si cine esi tu bai paduche sa hotarasti cine merita sau nu sa fie ¨turnat¨ ? Aici, nu pot sa nu te felicit pentru ca ti-ai atribuit singur verbul cel mai potrivit delatorului: ¨L-AM TURNAT¨!! 😀 😀
    P.S. pentru cultura ta generala salutul nazist, pentru care l-ai turnat, este acelasi lucru cu salutul roman, ca de-acolo s-au inspirat si nazistii..

    • Ba, prostule, FB are niste reguli de functionare, si oricine poate sesiza niste comportamente care nu îsi au locul pe retelele de socializare!
     Du-te-n ma-ta, ca m-am saturat de tine!
     Si mâine dimineata când te scoli, nu uita sa începi din nou scandalul, ca doar asa te tu simti tu bine, turbatule!

     • Asa, si?? Oricine poate sesiza, dar numai turnatorii O FAC.
      Mai ales ca rolul de a decide cine posteaza sau nu pe un blog, este al mediatorului, nu al tau, securistoidule!
      Asa cum vreti sa va bagati peste judecatori, sa dictati voi sentintele, ca sunteti miezul din dodoasca.
      Bravos dihanie, ti-ai dat din nou arama pe fata.. 😀

 • ROMÂNIA, TARA UNDE ORICE E POSIBIL !
  1. Cum să-ți faci selfie-uri pe vagoane, sau poduri CFR, pe sub lina electrică de 27000 V ?
  2. Cum sa încerci sa-ti faci selfie-uri cu ursii, sau ursuleții, atât timp cât știi ce s-ar putea întâmpla ?
  3. Cum sa-ti bati femeia, pe stradă, in vazul lumii, conform zicalei … „știe ea de ce ” ?
  4. Cum sa te urci beat, sau drogat, la volan, spunându-ti, in gând, că nu te va prinde nimeni ?
  5. Cm sa nu respecți indicațiile semnelor de circulație, sau ale agenților, sau chiar să-i iei pe capota mașinii ?
  6. Cum sa bati, sau sa chinui, un animal, fie el câine, cal, sau pisica, indiferent ce … faptă ar fi „comis” ?
  7. Cum să-ti faci singur dreptate, in cazul in care vreun … „meltean” îți face observație dacă scuipi seminte, pe jos, sau fumezi in locuri publice, unde este interzis, sau asculti manele, la maximum ?
  8. Cum sa-i sfidezi pe ceilalți, pe ideea că tu ești JMEKER, iar ei sunt … FRAIERI ?
  9. CUM DA TE DAI MARE , IN FAȚA CELORLALTI, ATÂT TIMP CAT BANII NU SUNT O „UNITATE DE MĂSURĂ”, A BUNULUI SIMȚ ?

 • Ma(i)estre, papa nu putea să binecuvinteze constituția decât în numele sfântului SPIRIT !

 • Sunt absolut identice, dar trebuie sa ai si mai mult decat aia doi neuroni ca sa-ti dai seama.
  Ti-am cerut sa-mi aduci dovada ca am scris in favoarea pesedeului iar tu o intorci ca la Ploiesti, cerandu-mi sa aduc eu dovada ca am scris impotriva!!!??
  Asa ati facut si cu justitia, securistoid imputit, le cereati oamenilor sa-si dovedeasca nevinovatia, cand nu aveati cu ce sa-i agatati.
  Si ca sa vezi cat esti de prost, eu nu am afirmat niciun moment ca ai citat din Dide sau Bot, am zis ca va las placerea, si tie si colegilor tai, sa va impliniti destinul.
  Ai ales sa te dezvinovatesti, la fel ca Basescu, atunci cand la pocnit pe copil, doar de acel lucru de care n-ai fost acuzat..

  • Pentru Georgica postarea de mai sus..

   • Ba, ratatule, când nu poti combate în alt mod, îti acuzi interlocutorul de securism. Du-te naibii, imbecilule, cu tine nu se poate discuta omeneste niciodata!

    • Vezi ba cretinule? Din toata gramada aia de acuze din textul meu, nefiind in stare sa contesti niciuna din afirmatii, te-ai basicat ca te-am facut securist..Atat!!!
     Cum ma astept acum sa contesti doar apelativul ¨cretin¨.
     P.S. Ratati sunteti tu cu neamul tau de spalatori de babe la c*r in Franta.. Nici aici n-ai fost in stare sa ma contrazici argumentat in privinta activitatii dubioase a sereleului famigliei de cocalari care sunteti. 😀 😀

     • Nesimtitule, cum sa te conving ca nu sunt ceea ce delirezi tu, copiindu-l pe Baltag, pesedistul tau preferat, daca nu ma cunosti personal?!
      Ba, scandalagiule, gaseste alte subiecte de cearta, nu fi obsedat la infinit de c-rul babelor din Franta!
      .
      Ha, ha, oligofrenule, hotaraste-te! Sunt sau securist, sau aide-soignant.

     • Securist poti fi indiferent de ocupatie, scârnăvie! Doar nu crezi ca-mi imaginam ca esti fun ofiter.. 😀
      Iar tu, in caz ca nu te mai ajuta memoria, esti singurul postac de pe blog DOVEDIT ca a dat in gat la FB, pentru a-i baga pumnul in gura altui postac.
      Asa ca, profilul de delator odata demonstrat, gurita mica, BUZE RECI!!! 😀

     • Imagineaza-ti doar măgării, ca doar de asa ceva esti în stare si scrie-le de fiecare data pe blog, daca asta-ti face bine, scandalagiule!

     • Glumesti, nu?? Ti-am mai dat odata postarea in care recunosteai ca l-ai dat in gat.
      Acum imi imaginez?? Ba, nu ai pic de rusine ..

    • Dar tu, pasarica, nu-i faci ¨pesedisti¨ pe toti care nu sunt de acord cu ideile tale cretino-revolutionare? De ce ai mereu dubla masura si nu-ti vezi ditamai barna de deasupra oracaitoarei??

 • Teo Matei, ai uitat sa pui ghilimele la a doua postare…
  Sau asta e solutia pentru a nu mai fi acuzat de copy-paste?

  • Da, am uitat, mersi o sa pun ghilimele. Iar te-ai trezit gândindu-te la mine?
   Ba, ai putea sa-mi multumesti ca îti redau texte care te pot lumina putin, pe tine si pe toti pesedistii care priviti doar Antena3 si RomâniaTv.

   • Nu ma intereseaza propaganda, nici pro, nici contra pesedeului…iti las tie placerea sa-ti implinesti destinul. Si colegilor tai: Dide, Bot, Ceausescu si alti scelerati.

    • Daca vrei sa fii credibil, da-mi o postare în care eu i-am citat pe Dide, Bot sau Ceausescu.
     Si cum nu ai de unde, îti spun de pe acum ca ma acuzi de ceea ce nu fac, ca de obicei, fara jena, dar nu conteaza, am devenit imun la acuzatiile mincinoase pe care mi le aduci aproape în fiecare zi.

    • He,he,he…ai vazut cum ai pus botul, prostane? Acu´ da-mi si tu O SINGURA postare a mea in care am sustinut pesedeul..
     ¨Si cum nu ai de unde, îti spun de pe acum ca ma acuzi de ceea ce nu fac, ca de obicei, fara jena, dar nu conteaza, am devenit imun la acuzatiile mincinoase pe care mi le aduci aproape în fiecare zi.¨

     • Nu, nu, prostane! Cele doua situatii nu sunt identice!
      Eu recunosc ca sunt de dreapta, si postez în favoarea USR-PLUS si a PNL; niciodata însa nu postez texte extremiste sau mincinoase.
      Tu nu recunosti ca esti de partea PSD, dar „dai cu bâta” tot timpul doar în cei care nu sunt pesedisti. Deductia poate fi si ea „mama adevarului” uneori, perfidule!
      .
      Ai scris câteodata împotriva unor partide de dreapta si a unor reprezentanti ai lor. Da-mi numele unui singur pesedist, politician sau postac, pe care l-ai criticat pe blog.

   • De ce l bagi in seama pe ăsta, man ?

 • Tudor Bucur:
  ¨Niciun Ciolos, niciun Barna! Nu! Nu! Nu!
  Singura solutie: SALVAM ROMANIA CU MIRCEA PRESEDINTE!¨
  Gata ba, taranoi disperat, am inteles..ti-ai gasit o alta victima a ironiilor subtile, pe Mircea Diaconu..
  Cu asta ce mai ai ba, ingalatule? Ca nu si-a exprimat dorinta sa ti-l inlocuiasca pe iubitul ranjit, KIWI.

 • Referitor la subiectul zilei, am avut un comentariu postat cu ceva timp în urmă. Pe pagina unuia dintre invitați, tema fiind similară, dar nu mai știu care. Sâc!
  Pot spune doar…că sunt de acord cu Maestrul!
  Că doar, nu și-o publica titularul blogului un text pe seama a ceea ce spunem noi, n-așa?!

 • Maestrul are dreptate. Totul este în cheie electorala, de 2 ani. Nimic nu e făcut în interes național. Președintele tuturor romanilor, este doar al PNL-iști lor și ca să nu bata la ochi, mai prostește câte un președinte de partid. De ce să semnezi ceva ce nu a contestat nimeni! ? Când s-a aderat la UE și NATO, a fost un acord cu absolut toată clasa politica. Bine că nu a fost Klaus atunci. Rămâneam pe bordură .

 • Mulțumesc de ajutor, fata moșului! Am așezat „șoricelul” pe fiecare poză și…am aflat că, pe viitor o să știu ce reprezintă fiecare imagine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *