Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Gîndul lui Cristoiu de luni, 6 mai 2019

Cum a devenit Viorica Dăncilă din Proasta lui Dragnea, Deșteapta lui Juncker

Nu pot să nu observ cum de ceva timp Viorica Dăncilă devine în presa anti-PSD, ba chiar și în nucleul dur al acesteia – Presa TeFeL -istă – Proasta lui Dragnea, Deștepta lui Juncker.
În basme sunt multe asemenea minuni cînd, pe pagina următoare, broasca rîioasă, dată peste cap cît ai întors tu pagina, se transformă într-o zînă bălaie, în rochie vaporoasă, scurtă ca a Răvășitoarei, și indiscutabil fecioară.

Dacă luăm seama la prăpastia care desparte imaginea de ieri a Vioricăi Dăncilă în presa TeFeL- istă de imaginea de azi, pe cale chiar de a se adînci, surprinza „cu frecarea la ochi” e cam de aceleași proporții ca și la lectura unui basm.
Ceea ce se numește în presa lumii Răsturnare de imagine își spune cuvîntul în ce-o privește pe Viorica Dăncilă.

Răsturnarea de imagine poate fi în două sensuri:
De la o imagine idilică la una mizerabilă.
De la o imagine mizerabilă la una idilică.

Viorica Dăncilă e azi la fel cu cea din momentul cînd Liviu Dragnea, spre stupefacția de atac de cord a PSD-iștilor, a luat-o în brațe și suind fără lift pînă la etajul cu biroul de premier al Palatului Victoria, a așezat-o delicat, să nu se zdruncine, în fotoliul de premier și i-a activat cipul din căpșor:
Plată și totodată ieftină, ca un bănuț de alamă, certată cu Limba română și în divorț cu Gramatica, o femeie simplă la vorbă și la port, întruchiparea exemplară a visului leninist al vremurilor revoluționare cînd orice bucătăreasă va putea fi prim-ministru.

Cu toate acestea, în presa anti-PSD, Viorica Dăncilă e acum alta. Nu mai trage de păr limba română (și nu pentru că n-ar face-o, ci pentru că astfel de momente îi sunt acum trecute cu vedere). Nu mai e Proasta lui Dragnea. E deșteapta României. O femeie cu personalitate, mîndră de a nu depinde de nimeni. În filmul Elisabeta, pînă atunci fetișcana gata să fie dată cu picioarele în sus de orice cavaler, apare tunsă scurt, dată cu pudră masiv, pentru a fi lipsită de expresie, și, proclamă cu glas uscat că e căsătorită cu Anglia. Viorica Dăncilă n-a pus cu capul pe butuc pe toți cei plantați de Liviu Dragnea ca s-o împiedice a fi Cineva. Imaginea la care se țese de zor e însă aceasta:
O Viorica Dăncilă căsătorită cu România.
Evident, nu cu țara lui Liviu Dragnea, ci cu țara lui Juncker și Timmermans.

Răsturnarea de imagine constă fundamental în exagerarea unor amănunte pînă acum împinse în plan secund și în estomparea altora, pînă acum exagerate.
Se înțelege de aici că răsturnarea de imagine – mai ales în bine – se întemeiază pe anumite schimbări în personalitatea celui înscris deja în Proces.

Viorica Dăncilă se supune și ea acestei reguli.
Și-a schimbat mai întîi lookul.
A renunțat la coafura cu coc, în stilul tovarășelor de five o’clock ale Tovarășei, pentru părul lăsat pe umeri, gen, inimă zburdalnică.
Din punctul meu de vedere, Viorica Dăncilă putea să-și pună și perucă de despletită din reclamele la șampon, tot fără de vino-ncoa ar fi rămas.

C.T. Popescu, unul dintre cei care au insultat-o mîrlănește pe Viorica Dăncilă pe vremea cînd trecea drept Proasta lui Dragnea, a găsit deja în schimbarea de coafură temeiul unei încîntări.
Slavă Domnului că Viorica Dăncilă nu și-a făcut rost de sîni siliconați.
L-ar fi făcut pe C.T. Popescu să treacă de la încîntare, la cîntare.

Mult mai important, Viorica Dăncilă a început să dea semne că e pe cale să iasă de sub jugul asupritor al lui Liviu Dragnea. Atît prin interviuri date presei de casă a Noii Securități, cît și prin șoapte strecurate presei amabile de membrii camarilei sale în război cu membrii camarilei lui Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă încearcă să ne convingă că e un fel de RPR pe cale de a proclama Declarația din aprilie 1964. Prin declarația asta, RPR se anunța independentă de Moscova. Prin Declarația presupusă, Viorica Dăncilă va anunța refuzul de a mai asculta de Liviu Dragnea.
Că Viorica Dăncilă nu-i mai răspunde la telefon lui Liviu Dragnea.
Că Viorica Dăncilă a luat-o spre Bruxelles, în timp ce Liviu Dragnea a luat-o spre Moscova.
Că Viorica Dăncilă s-a opus din răsputeri adoptării de către Guvern a OUG dorite de Liviu Dragnea. Doar peste trupul meu – ar fi zis ea. Și Liviu Dragnea, amintindu-și ce trup are, a renunțat.
Că Viorica Dăncilă și-a propus să alunge din jurul ei pe toți cei plantați acolo, sub acoperire de sfetnici, de Liviu Dragnea.
A început cu Anca Alexandrescu și va termina cu Darius Vâlcov.

Sunt, după opinia mea, mărunțișuri prin raportare la ce înseamnă un premier independent, făcînd o politică proprie, în acord cu un program politic bine închegat și o viziune originală asupra lumii.
Presa anti-PSD le ia, le cultivă harnic, le alintă pînă dau din coadă și scoate din ele notele unui Război între Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea.
Deoarece Liviu Dragnea, printr-un proces invers a celui traversat de Viorica Dăncilă, e Bestia, Viorica Dăncilă trebuie să fie Frumoasa.
Nu cea din Frumoasa și Bestia, ci Frumoasa din Pădurea Adormită.

În calea înfrumusețării cu orice preț îi stă trecutul recent, un trecut în care gafele defineau toate faptele și vorbele Vioricăi Dăncilă.
Pentru Operațiunea Răsturnarea de imagine, acest trecut activ video, nu reprezintă o problemă. Pentru că el nu poate fi schimbat grație unei mașini a timpului ca în serialul Timeless, s-a găsit soluția explicării gafelor.

Anca Alexandrescu unealta lui Liviu Dragnea strecura dinadins în textele scrise spre a fi citite de Viorica Dragnea greșeli gramaticale și ea, biata victimă, le citea fără să tresară, ca și cum ar fi băut un pahar de apă.
Cînd Viorica Dăncilă a fost proclamată Proasta lui Dragnea, prezentată opiniei publice sub acest slogan, mi-am exprimat îndoiala că imaginea ar fi adevărată. Și nu pentru că aș fi stat vreodată de vorbă în această viață cu Viorica Dăncilă, ci pentru că din instinct refuz simplificarea prin care un om, ființă vie, de altfel, e redus la un clișeu butucănos.

Sub același semn, al respectării adevărului omenesc nu cred că Viorica Dăncilă e alta decît cea din primele zile ale Guvernului.
Mă refer, desigur, la notele de esență ale personalității și nu la ambiția de a nu mai fi un Constantin Dăscălescu al lui Liviu Dragnea.
Cu toate acestea presa anti – PSD o prezintă schimbată în bine din creștet pînă în călcîie.
Din cîte știu eu din postdecembrism la campania de vorbe dulci puțini rezistă să nu cadă în brațele dușmanului.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

17 comentarii pentru articolul „Gîndul lui Cristoiu de luni, 6 mai 2019”

 • Ce rezultat s-ar obține la un sondaj cu întrebarea: ce înseamnă agramat?
  Deci dacă vrei să spui ceva „rău” despre Viorica, cel mai bine este să o acuzi că nu știe să facă „ciorbă”.
  Iar dacă poți să dovedești că într-adevăr nu știe, atunci poți să afirmi, având mari șanse să fi crezut, că toate femeile pesediste habar n-au să gătească. Așa se poate obține o „manipulare” eficientă. De ce? Pentru că cea mai groaznică racilă a epocii „comuniste”, cu efect asupra majorității oamenilor, este modul simplu de argumentare bazat pe trecerea de la individual la general, fiind suficient să demonstrezi că exemplul individual este adevărat.
  Așa se pregătește manipularea: Dragnea este hoț, deci….toți pesedistii sunt hoți.
  Din păcate, bănuielile care îl vizează pe Dragnea fac un mare deserviciu PSD-ului, iar dacă el nu face un pas în spate, oferă muniție suficientă pentru opoziție în campaniile electorale.

 • Poporul român nu agreează agresivitatea și manifestările violente (fapte dovedite inclusiv la Revoluția din ’89). Premierul Viorica Dancila prin imaginea pe care și-o promovează: toleranță, lipsa agresivității, respect pentru legi și Constituție, reprezintă opusul lui Johanis și al manifestărilor stradale violente. PNL-ul și Alianța 2020 au adepți „convinși”, dar numai din rândul elementelor extremiste. Se va vedea la alegeri!

 • Stimate Maestre, faceti o greseala de neimaginat pentru o minte scanteietoare ca a Domniei Voastre! Cum puteti sa reluati ( chiar daca nu le dati crezare) afirmatii denigratoare ca cea ca D-na Vasilca ar fi „Proasta lui Dragnea”, cand Dvs. – sunt sigur – stiti bine ca dansa e cea mai inteligenta si cea mai bine pregatita dintre toate pesedistele? Eu o vad chiar ca viitoare Presedinta a Romaniei, daca PSD va continua sa detina Puterea.

  • Bai tarane, mai lasa-ne cu umorul tau fin, ca ti-a disparut admiratorul unic, trident (trei dinti) si nu mai are cine sa se tavaleasca la vorbele tale de duh.

 • Sa lasam deoparte faptul ca doamna care conduce Guvernul României a dat dovada de nenumarate ori ca este agramata si ca are o cultura generala precara si sa ne aducem aminte ca discursurile ei au continut la un moment dat multe inexactitati politico-economice impardonabile.
  Daca Anca Alexandrescu este cea care-i scria discursurile Vioricai se prea poate ca acele inexactitati sa fi fost strecurate cu rea intentie în textele citite de M-me Dancila. Se poate pune, deci, întrebarea de ce nu a fost concediata Anca Alexandrescu mai devreme.

  • Păi, ce sa vezi, acum era nevoie de ea la … „comunicare” !

  • Pe la conducerea tarii s-au perindat si intelectualii cu staif care s-au dovedit a fi niste incompetenti, facand Romaniei poate mai mult rau decat agramatii si incultii gen Viorica Dancila. Luati la bani marunti, toti cei care au ocupat scaundele de la Cotroceni si Victoriei au fost niste tradatori. In cei 30 de ani de pseudo-democratie, clasa politica nu a da un singur barbat de stat. Ultimul a fost un cizmar, ghinionul lui fiind ca s-a pus rau atat cu Dumnezeu din ceruri prin distrugerea unor biserici protejate de blesteme grele, cat si cu stapanii financiari ai lumii prin plata datoriei externe si complotarea pentru crearea unei bancii internationale care s-ar fi sustras controlului acestora. Bietul Ceausescu era ingrozit ce aflase despre Grupul Bilderberg, dar macar nu s-a dat lovit ca Milica de Sistem. … Biata Ancuta este doar tapul ispasitor pentru prostiile sefei, careia aerul rarefiat al puterii i-a luat mintiile.

 • BREAKING Așa arată un act al Statului paarlel în care barosanu Băsescu dă ordin să fie capturat Popa iar kovesi cu Cokldea se dau de ceasu morții să îndeplinească ordinu. Justiția Binomului, o mizerie care nici în țări din lumea a 3-a nu a existat. Băsescu avea nevoie de Popa ca să-l înfunde pe SO Vîntu, dar și de banii lu Ghițăp să închirieze un avion special ptr asta? De ec e Băse încă îăn libertate?
  https://www.cotidianul.ro/documentul-care-o-infunda-pe-kovesi-ea-spunea-ca-nu-a-fost-implicata/

 • Dna Dăncilă a mai arătat milogilor din presa lu soros (digitv, rrealitatea,ziare/com,rise project etc ) că mai poate exista și alte feluri de a face politică (doar ea i-a pus la punct pe ratonii de la UE sau pe nazistu din Cotroceni cu mai multe ocazii) 😆

 • Maestre , l-ar fi făcut pe Cr Tudor Popescu să treacă de la încîntare la cîntare, adică de la încîntarea articolelor lui de kkt la cîntarea notelor care le dă către servicii 😎 ?
  Pe cînd o să dedicați un articol uriașului om politic,, un geniu fardat în fustă de draperie, cum e Cosete Chichirău.

 • Maestre, parcă-l chema Dăscălescu, dacă nu mă-nșel ! Mai ai timp să editezi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *