Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

PSD, 2018- 2019. Două Congrese, doi Lideri, aceeași sală, aceleași pupături

Reportajul meu de la Congresul Extraordinar al PSD de la Sala Palatului consemna un moment însemnat al reuniunii care m-a descumpănit prin faptul că, neavînd statura lui Păsări-Lăți-Lungilă din Harap Alb, nu puteam vedea din fundul sălii ce se petrecea acolo în față:
„Sala se ridică în picioare pe bubuitul melodiei Sîntem campioni, în engleză firește. De la locul meu nu văd cine a intrat în sală și se îndreaptă spre tribună. Spectacolul mediatic mă face să presupun că s-a întors Liviu Dragnea, venit cu tot cu iubită pentru a fi postată direct în prezidiu. Întreb pe cei din jur, delegați, firește, și aflu că e vorba de Viorica Dăncilă.
În sfîrșit, delegația în frunte cu Viorica Dăncilă, ajunge pe scenă, după un traseu lung de pupături.”
Am notat în carnețelul de reporter numele Viorica Dăncilă, după ce domnia sa a ajuns pe scenă și mi-am dat seama că persoana care străbătea sala, împărțind în drepta și-n stînga pupături, stînd de vorbă electoral cu diferiți delegați, îmbrățișîndu-se cu inși care pretindeau c-o cunosc, deși ea nu-i văzuse niciodată în viața ei, în sunetele electrizante ale melodiei Sîntem campioni (cei de la PSD, membrii noii echipe?) era noua șefă a Partidului.
Duminică după-amiaza, lucrînd împreună cu Adrian Sîrbu și Marian Ilie, șeful Fotoreporterilor de la Mediafax, la un album de fotografii semnificative pentru istoria postdecembristă, am văzut, surprinse de ochiul talentat al fotoreporterilor de la Mediafax ( lumea de azi crede că e suficient să ai un telefon mobil ca să faci poze interesante cînd ochiul de fotoreporter e din născare, ca orice altă notă a talentului de gazetar!), secvențe din drumul cu și printre pupături al Vioricăi Dăncilă către tribună, secvențe pe care eu, lipsit de statura de uriaș, n-am avut cum să le surprind din fundul sălii, oricît de tare m-am ridicat în vîrful picioarelor.
Ia te uită! am exclamat eu surprins de manevra cu drumul printre delegați, Viorica Dăncilă are inițiative electorale interesante.
Adrian Sîrbu și Marian Ilie au aruncat asupra mea o găleată cu apă rece zicînd:
Păi nu e nici o noutate. La fel a fost și anul trecut, în martie 2018, cînd același drum, tot cu și printre pupături, l-a făcut Liviu Dragnea.
Nu fusesem la Congresul din 10 martie 2018.
Nu fusesem invitat.
N-aveam cum să știu ceea ce colegii de la Mediafax mi-au demonstrat imediat prin punerea alături a fotografiilor făcute de ei anul trecut la Congresul lui Liviu Dragnea de fotografiile făcute acum, la Congresul Vioricăi Dăncilă.
Amabili, colegii de la Mediafax mi-au dat 10 fotografii de la Congresul din martie 2018 și 10 de la Congresul din iunie 2019.
N-are rost să le comentez. Ar însemna să vîr în ochi cititorilor mei o evidență vizibilă cu ochiul liber:
Nimic nou sub soare la PSD de la un Congres la altul.
S-a schimbat doar liderul.
Pupăturile au rămas.
Chiar și drumul prin sală.

14 imagini din 28 iunie 2019
14 imagini din 10 martie 2018

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

13 comentarii pentru articolul „PSD, 2018- 2019. Două Congrese, doi Lideri, aceeași sală, aceleași pupături”

  • Maestrul Cristoiu are haz. Ne arata niște fotografii pesediste, în timp ce :
    În loc să fie demis pentru incompetență, Teodorovici a fost promovat președinte executiv al PSD.
    Numai în primele 5 luni din acest an:
    – banii lipsă de la buget au ajuns la 14,7 miliarde de lei;
    – cheltuielile pentru împrumuturile făcute de Teodorovici au crescut cu 13,7%, până la 6,3 miliarde de lei, ceea ce înseamnă că anul acesta vom plăti peste 15 miliarde de lei numai pe dobânzi;
    – veniturile fiscale sunt la un minim istoric, de numai 6,1% din PIB.
    P.S. Teodorvici este cel care a falsificat prognozele economice şi a construit un buget mincinos!

  • Fata de tiganeala pe cascaval de la komisia si uniunea oiropeana, congresul pesedeilor a fost chiar decent.

  • Romania este condusa de la Cluj pentru ca acolo au materialul cunoscut, adica prostii utili. La cine altcineva sa recurga, daca nu la cei pe care-i cunosc?!
    Nu mai conteaza nimic, deoarece meciul este pierdut, inca din anii 60! Ce se vede, acum, sint doar consecintele.
    Domnule Cristoiu aveti f mult de studiat, privitor la ceea ce s-a intimplat in vest, in ultimii 100 de ani! Daca nu cunosteti aceste lucruri, nu puteti sa intelegeti nimic! Macar sa stiti ce spuneau, in anii 90, personaje ca Helmut Kohl, Schroeder, Fischer, Scharping, Lafontaine, Schauble etc. Stiti ce legi se dau in Parlamentul German si cum? Nu! Astazi, nu mai exista tari separate, lucru pe care romanii nu vor sa-l stie, asa ca nu iau in considerare consecintele acestui fapt si ne aflam unde se vede. Sa nu ne miram de absolut nimic!

    • de ce ‘din anii 60’? eram in plina glorie diplomatica, inertial se prelinge si in deceniul urmator

    • Ai sa razi dom’ Popescu dar chiar exista tari separate iar Reich-ul 4.0 nu va avea zile multe. Ca si casatoria care nu a disparut si doar nebunii vor sa traiasca in devalmasie. Iar kolhozul nu e de nici o culoare o uniune ci doar o smecherie prin care aia mari au furat frigiderul cu mancare din casa alora mici. Iar aia la care faci referire erau la fel daca nu mai perversi decat smecherii de azi pe care din fericire pentru noi nu-i da desteptaciunea afara din casa, asa incat vor da cu caruta in primul gard si apoi in primul sant. E de bine!

  • @Dumitru Petrescu:
    Vorbiti de Aurel Pop – un mentor in ‘grupul de la Cluj’, cel care l-a resapat pe Coldea, ca deh, ramasese omul fara coledzi!
    https://www.cotidianul.ro/romania-condusa-de-la-cluj/
    Sau de Barna – cel care a trait toata viata din contracte cu statul (Ministerul de Interne!!) prin incredintare directa!
    Da, aferim, astfel de oameni avem noi trebuinta. Macar Putoarea de la Cotroceni a fost mai mult inerta, astia sunt activi, au nevoie de front de lucru.

  • Un partid (SINGURUL) a incercat o epurare relativ la infiltratii serviciilor. Si n-a reusit. A deschis prea multe fronturi, nu s-a camuflat (lectia noastra milenara, si de succes) deloc si a mizat pe aliati care au avut si ei probleme enorme acasa (Trump, Bibi). La Visegrad era riscant sa se afilieze – Ungaria vegheaza si ar fi impus un pret urias.
    ASTA ar fi trebuit sa vedeti Dl Cristoiu, nu banale lichelisme de suprafata, absolut clasice oriunde aiurea – din SUA pana in China si UE.

    Simpla prestatie a lui Plesoianu (firava de tot, dupa mine; ma asteptam la un program si la un minim de diplomatie – omul nu realizeaza ca Romania chiar nu are NICI UN ALIAT EXTERN, asa mai eram doar in 89), Plesoianu deci (si chiar episodul Oprisan) ar fi trebuit sa va convinga ca a fost ALTCEVA, de neimaginat in alte partide.

  • Cine sa editeze, … Maestrul ? Mă îndoiesc c-o va face !

  • Maestre, nu cumva imaginile sunt din 29 iunie, căci cam (!!!) atunci a avut loc Congresul ?!?
    Și mai „ie” ceva !
    Povestea de ieri, cu … soacra lui Viorel Hrebenciuc, care, de fapt, e cuscra lui V H, fiind soacra fiului lui, Andrei Hrebenciuc !
    Nu crezi c-ar trebui făcută o „editare” ?!?

  • Maestre, dacă erai la masa prezidiului, ca „invitat de onoare”, vedeai mai bine, n’așa ❗

  • Felicitari

  • Am pomenit de Liviu Plesoianu de o maniera laudativa si mi-ati sters postarea? Interesant. In regula… Continuati sa stergeti postarile care nu va convin pana n-o sa mai calce picior de om prin zona. Pe mine unul m-ati convins. Felicitari. Picard over and out.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *