Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul lui Cristoiu de marți, 21 mai 2019

Disperare mare la Cotroceni: PSD refuză să boicoteze Referendumul!

25 aprilie 2019. Seara. Palatul Cotroceni.
Anunțat de purtătoarea de cuvînt a administrației prezidențiale Mădălina Dobrovolschi încă de la prînz, cînd a ieșit într-o conferință de presă pentru a da citire întrebărilor de la Referendum (Klaus Iohannis s-a temut să facă asta, pentru că, așa cum s-a văzut la ultima sa intervenție publică , nu știe întrebările), Președintele României prezintă ceea ce se numește Mesajul Public în legătură cu scrutinul. Potrivit procedurilor, Mesajul public e cel mai important document al Referendumului consultativ, prevăzut de Constituție ca instrument democratic la îndemîna șefului statului. Dincolo de absența minimelor argumente în favoarea venirii la vot și a răspunsului DA (Klaus Iohannis ne-a zis să venim la Referendum, pentru că astfel votăm împotriva PSD, ceea ce înseamnă practic dublarea votului, dacă ne gîndim că împotriva PSD se poate vota la europarlamentare), Mesajul public conține și această aserțiune apăsată:

„PSD-ul, cu siguranță, va încerca prin toate mijloacele să boicoteze acest referendum.”

Mai la vale, Klaus Iohannis revine la chestiunea boicotului:

„Nu contează boicotul pesediștilor. Nu. Acum, contează votul românilor.”

De la 25 aprilie 2019 a trecut aproape o lună. Am intrat deja în săptămîna decisivă a alegerilor. Practic din punct de vedere al prezenței și al votului atît la europarlamentare, cît și la Referendum jocurile sînt făcute. Dacă Serviciile secrete, în stare să dea peste cap România numai să-i asigure Marelui Mut de la Sibiu un nou mandat, de lux atît pentru el, cît și pentru ele, nu pun la cale o Diversiune menită a crea o emoție colectivă (incendii în vreun local, cu morți și răniți, de exemplu, vreo deraiere, chiar și vreun atentat terorist eșuat, desigur), se știu de pe acum, de institutele care vor face exit poll-urile, rezultatele finale ale celor două scrutine.

Pentru a trece în revistă campaniile duse de principalele partide, am citit toate discursurile lui Liviu Dragnea, șeful PSD, la conferințele extraordinare de alegeri județene, la mitinguri și toate interviurile date televiziunilor. N-am întîlnit nici un îndemn la boicotarea Referendumului. Ca să fiu exact n-am întîlnit nici prea multe trimiteri la Referendum. La conferințele județene Liviu Dragnea a vorbit despre Referendum. Dar nu despre cel din 26 mai 2019, ci despre cel de demitere a lui Traian Băsescu. A avut nevoie de această referire pentru a demonstra că Străinii susțin președinți slugi, în cadrul campaniei sale de naționalism al legumelor și fructelor. Referiri la Referendum a făcut însă în interviurile de la televizuni și atunci solicitat de întrebări. Pe 12 mai 2019 la Romînia tv are loc următorul dialog:

Reporter: Își face campanie pentru referendum?
Liviu Dragnea: Vreau să vă spun ceva, noi susținem întrebările de la referendum, o spun răspicat, dar Iohannis a vrut să folosească referendumul pentru a convinge niște oameni să vină la vot. El nu crede în acele întrebări. E deplasat să divizezi societatea pe o temă care nu există. Orice om susține acele teme. Este în campanie pentru PNL pe bani publici, folosind banii pentru toți sepepiștii, pentru lunetiști, pentru mașini.”

Din cîte de vede, Liviu Dragnea nu numai că nu îndeamnă la boicot, dar mai mult lansează ipoteza unui Referendum de care nici Klaus Iohannis nu e prea convins. În cadrul aceluiași interviu, președintele PSD declară:

„Ce legătură are ce spune cu referendumul? A fost la Iași, și-a lansat o carte pe care nu a scris-o el, ce treabă are asta cu referendumul?”

E limpede că politica PSD față de Referendum are drept punct principal evitarea acuzației de boicotare a Referendumului. Referendumul nu e luat în seamă. E și ăsta un fel de boicot, dar nu numai greu de acuzat, dar și greu de contracarat.

De cealaltă parte, atît Klaus Iohannis cît și PNL se dau de ceasul morții să creeze imaginea unui boicot. Înaintea ședinței de Guvern care a decis procedurile de la Referendum presa prezidențială, dar și liderii PNL au făcut mare caz de niște prevederi prin care practic se boicota Referendumul. Liderul teoretic al PNL Ludovic Orban a emis chiar un comunicat isteric:

„Ticăloșia și parșivenia PSD-ALDE depășește orice imaginație, doar din disperarea de a salva un grup de infractori cocoțat în fruntea statului român.
Miza acestui proiect odios este aceea de a-i interzice Președintelui României, Klaus Iohannis, posibilitatea de a se pronunța asupra referendumului pe care domnia sa l-a declanșat pentru data de 26 mai. Acest fapt încalcă în mod barbar atât Constituția României, cât și deciziile Curții Constituționale referitoare la libertatea de exprimare pe care o are Președintele României.”

Guvernul n-a interzis lui Klaus Iohannis să se implice în campanie. „Stejarul” , cum îl lingușește Ludovic Orban, a putut face tot ce a avut chef. Că n-a avut chef e altă poveste.
PSD nu boicotează Referendumul. Așa cum se vede din Mesajul public, din scandalul întreținut de propaganda prezidențială, Klaus Iohannis a pariat pe boicotarea Referendumului de către PSD, de către Guvern.
De ce?
Pentru că boicotarea Referendumului ar rezolva cîteva probleme ale lui Klaus Iohannis în perspectiva prezidențialelelor:

  1. Ar justifica în fața propriului electorat un eventual eșec în materie de prezență. Dacă nu-l boicota PSD, Referendumul ar fi fost validat.
  2. Ar fi întreținut tensiunea iscată de teza Dictaturii PSD, care dictatură trebuie răsturnată la prezindențiale.
  3. Ar fi acoperit incapacitatea președintelui de a face o campanie temeinică de susținere a răspunsului Da la întrebări. E mult mai simplu să zbieri că PSD te boicotează, decît să găsești argumente pentru răspunsurile de Da.

Manevra PSD a produs disperare la Cotroceni. Numai așa se explică Scrisoarea aiuritoare trimisă de Ludovic Orban președintelui AEP în 18 mai în care acuză AEP de boicotarea Referendumului. Cităm:

„Domnule Constantin-Florin Mitulețu-Buică,

Vă solicit să încetați de îndată boicotarea Referendumului convocat de Președintele României, Klaus Iohannis, odată cu alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai, și să asigurați imediat exercitarea funcțiilor și atribuțiilor Autorității Electorale Permanente prevăzute de lege pentru informarea și încurajarea participării cetățenilor la vot.”

Pentru a încheia, în deplinătatea facultăților mintale, dacă le are cumva:

„Asistăm la un boicot instituțional privind participarea cetățenilor la Referendum din partea AEP și a altor instituții ale statului, fără precedent, care arată clar că autoritățile responsabile de buna organizare a votului din 26 mai sunt folosite pentru a împiedica exprimare votului de către cetățeni, la ordinul unui condamnat penal definitiv pentru fraudă electorală, Liviu Dragnea.

Este o tentativă evidentă de fraudă la Referendum din partea PSD pornită încă de la începutul campaniei prin adoptarea unei Ordonanțe de Urgență care avea ca scop să-i interzică Președintelului României să se implice în campania pentru Referendumul convocat pentru a interzice amnistia și grațierea faptelor de corupție și adoptarea ordonanțelor de urgență în domeniul penal.

În consecință, vă somez public să dispuneți realizarea în regim de urgență a unei campanii mass-media de informare a cetățenilor privind Referendumul convocat de Președintele României și să abandonați folosirea Autorității Electorale Permanente în tentativa PSD de fraudare a votului din 26 mai.”

Nu există nici o încercare de boicotare a Referendumului din partea vreunei instituții a statului.
Nu există nici o OUG care să interzică implicarea lui Klaus Iohannis în campanie.
Altceva e faptul că Klaus Iohannis a folosit campania pentru a-și vinde cartea și nu pentru a prezenta Referendumul.

Dacă nu cumva o ia razna săptămîna asta, PSD a contracarat abil o capcană întinsă de Klaus Iohannis.
Cea a boicotării Referendumului.
De aici disperarea de la Cotroceni.

A mai rămas o armă:
Crearea de incidente în ziua votului de către Bocancii cu epoleți din Serviciile secrete ale lui Klaus Iohannis.
Dacă au loc dimineața, se mai poate spera într-o Diversiune care să fete o emoție colectivă.
Se speră…


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

19 comentarii pentru articolul „Gîndul lui Cristoiu de marți, 21 mai 2019”

  • Afirmatia asta cu boicotarea mi-a adus in minte secventa din „Telegrame” in care Birlic afirma : „guvernul acesta nu ma lasa sa vorbesc „. Vedeti min 55.12 din linkul https://www.youtube.com/watch?v=EJMqOn9MuHk

  • Am asa o banuiala ca hastagistii si ser-viciile stau si pandesc in salile de vot, sa vada cine refuza sa primeasca buletinele de referendum, sa il astepte cu bâtele la iesire si cu bibliile a doua zi… cica votul e confidential, auzi gluma … Cred ca asta s-a si urmarit prin asa-zisul referendum. Prevad o prezenta record, dupa pretioasele indicatii de dincolo…

  • Sinteti total rupti de lume si obsedati de circul intern, care este hotarit de cei de afara, despre care nu stiti nimic!
    Ce spun englezii si elvetienii:

    https://www.express.co.uk/news/world/748743/Ad-guru-Alexander-Segert-Soviet-Union-EU-German-campaign-Merkel-EU

    https://www.expresszeitung.com/macht-politik/die-geschichte-der-eudssr

  • Teo Matei, sa ne insiri aici citate interminabile din piticul cu sexualitate incerta si cu moralitate absolut dubioasa, Rares Bogdan .. Trist! Daca erai in partea ailalta, ne capiai cu citate din Gadea.. 😛

    • Ceea ce, nus daca ai observat, nu face niciun pesedist de p-acilea…Minima decenta!

    • 😛 Stii ce admir eu la tine? Talentul de a te da neutru, când de fapt esti de partea pesedistilor tot timpul.
      Niciodata nu ai atras atentia vreunui pesedist ca ar sari peste cal… deci… asa-i cum am zis.
      °
      Nikola, te rog eu mult, nu fi trist în acelasi timp cu Adriana, ca atrageti prea multa energie negativa pe blog!
      °
      P.S. Nu conteaza cine zice, când zice adevaruri pe care le si probeaza!

      • E drept, intre pesedistii de pe blog si descreieratii hashtag ii prefer pe cei dintai..Nu am pretins ca sunt neutru in privinta postacilor de aici.
        Cat despre tristete, am spus ca e trist ceea ce faci tu, nu ca sunt eu trist.
        Mai potrivit era sa spun ca e patetic, dar am crezut ca vei aprecia decenta postarii.

      • Si asta Georgica cu: ¨nu conteaza cine zice daca e adevarat¨, e de porc tare.
        Extrapoland, in decursul istoriei or fi spus multi criminali si violatori lucruri adevarate, dar nu se inghesuia lumea sa citeze din ei, decat daca nu-i deranja asocierea.

        • Probabil ca tot din decenta extrapolezi în halul asta. Alege si un nume de lider pesedist despre care sa scrii toate prostiile care apar în presa si mai discutam.

        • Georgica, iar ai luat-o pe aratura! Si-a descoperit vocatia de politician acum 2 luni si deja asta il defineste pe el, e lider politic??? 😀
          45 de ani stersi cu buretele?
          L-am comparat in schimb, ca si prezentator, cu Gadea.
          Iar de scris, nu am scris nimic din ceea ce a aparut in presa, ci doar ce parere mi-a facut mie..nu sunt eu postacul copy-paste.

  • Constatăm că politica românească e plina de … reprezentanți ai regnului vegetal !
    Avem un FICUS, un CHIPAROS, iar, mai nou, chiar și un STEJAR, chit că acesta din urmă este de fapt o „rebranduire” a celui dintâi !
    Deci, e bine ! He, he, heee !

  • Deoarece prezenta la vot va fi sub 30%, nici nu mai conteaza referendumul si intrebarile puse. De fapt aceasta a fost o gaselnita pentru a-I permite lui KWJ sa participle la campania electorala, in idea ca va mai plusa la procentele PNL. Tot o gaselnita rasuflata este si lansarea cartii, si aducerea lui Mazare in Romania, exact acum.

    PS. Avand deja trei carti publicate, poate face cerere pentru a devein membru al Uniunii Scriitorilor.

    • Cine să devină membru? El sau cel care scrie cărțile?

    • Nu este o gaselnita, eu cred ca scopul „referendului” e de a descuraja o parte din psd-isti de a merge la vot.
      Evident ca nu e vot secret, psd-istii si alde-istii pot fi identificati dupa faptul ca refuza buletinele de referendum, cel mai probabil si anchetati la intimidare post-alegeri, dupa modelul referendumului anti-basescu.
      O alta varianta e ca vor fi insultati la iesire, ceea ce ii va descuraja pe altii sa intre…

  • Bravo, Maestre ! Asta da „campanie” ! Mai era puțin și o băgați și pe aia cu … „Pe ei, pe mama lor”, adică, altfel zis … „‘Ți-ai dreaku’ să fiți, cu referendumu’ vostru” ! Am folosit pluralul, dar oricum se știu ei cei la care am făcut „referire” !
    Probabil, pt referendum vor vota doar așa-zișii „români buni”, răspunzând cu un DA hotărât !
    Adică … românii lui Johannis, am vrut sa spun !
    Pân’ aici e bine, s-ar spune, dar, fiindcă există și un DAR, îmi pun întrebarea ce s-ar întâmpla dacă ar vota și … „românii rai”, cu DA ?!?

    • Referendumul a fost cea mai mare și ultima greșală a lui Johanis. Nu știu ce prieten al PSD-ului la convins. Electoratul este de mult fixat în opțiuni și chiar dacă ar fi validat iar rezultatul ar fi cu „DA” majoritar, câștigul este insignifiant față de impactul negativ în caz contrar, la prezidențiale, asupra celor indeciși in acest moment, care nu agreează PSD-ul numai din cauza lui Dragnea.
      Sunt convins că turistul principal luptă din răsputeri să-l scape pe Dragnea pentru că altfel PSD-ul orice alt candidat ar propune ar câștiga detașat.

  • Maestre, scriind tot timpul împotriva lui Iohannis, faceti reclama electorala pentru PSD si lui Liviu Dragnea.
    :mrgreen:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *