Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Amînarea în Dosarul Udrea – Binomul a devenit mai inteligent în implicare sa în Justiție

Pentru emisiunea sa de la Mediafax, în perspectiva postului Smart Tv, Marius Tucă mi-a luat un interviu de aproape trei ore. Îl va posta, despărțit în fragmente, pe Mediafax. Pînă atunci viața mă împinge să divulg una dintre mărturisirile mele din dialogul înregistrat deja. N-avea cum să nu vină vorba într-un taifas cu mine, mai ales într-unul condus de Marius Tucă, despre Elena Udrea. Nu știu cum și prin ce voi rămîne eu în istoria postdecembrismului. Judecînd după multe intervenții care mi se cer, mai mult ca sigur, ca deținător al Jurnalului politic al Elenei Udrea, da. Despre Elena Udrea am susținut în discuția cu Marius Tucă aceste teze cu putere de axiomă pentru mine:

 • Elena Udrea a fost și este un talent politic de excepție. Așa cum am mai scris, relația aparte cu Traian Băsescu a dat naștere imaginii unei femei care a ajuns ce a ajuns datorită acestei relații. Eu cred însă că Elena Udrea ar fi ajuns mult mai sus decît locul în care a fost dacă ar fi rămas pe cont propriu. Jurnalul cel puțin dezvăluie o personalitate puternică, de sine stătătoare, în unele momente mai lucidă, prin scepticism feminin, în privința celor care-l urmăreau pe Traian Băsescu plini de surîsuri băloase pe față ascunzînd la spate pumnalul uns cu otravă.
  Dacă mă gîndesc la ce batraciene sînt multe dintre femeile de azi din politică, am toate motivele să deplîng pierderea suferită de clasa noastră politică prin scoaterea din joc a Elenei Udrea.
 • Elena Udrea a avut de suferit enorm după plecarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni. Cu toate acestea, Elena Udrea a fost și pare a fi în continuare loială fostului președinte. Într-o mustărie moldo-valahă în care datul poalelor peste cap e un nărav împărtășit și de cei ce n-au poale, prin fiziologie, nădrăgari, prestația Elenei Udrea mărturisește un caracter. Lucru rar în politica românească.

Scriam mai sus că viața mă împinge la astfel de dezvăluiri dintr-o emisiune care a fost doar înregistrată.
Prin viață eu înțeleg decizia din 22 aprilie 2019 de a suspenda procesul în Dosarul Gala Bute.
Decizia a trecut practic neobservată de presa, dar și de politica din România. Elena Udrea a protestat pe Facebook pe 22 aprilie 2019:

„Ceea ce am anticipat acum o luna, s-a intamplat azi! Chiar daca nu mai sunt in proximitatea statului paralel de ani buni, ii cunosc atat de bine modul de gandire si actione, incat pot intelege mult mai repede decat cineva neavizat, ce vor sa faca.
La termenul de judecare a contestatiei la executare pe care am formulat-o impotriva deciziei din dosarul Gala Bute de luna trecuta, instanta de judecata, noul Complet de 5, a venit cu ideea stupefianta de a sesiza Curtea Europeana de Justitie in cazul meu, pentru a intreba daca poate sa ignore decizia CCR? Scopul fiind acela de a obtine posibilitatea de a nu respecta decizia Curtii Constitutionale in ceea ce ma priveste si de a nu trece la rejudecarea dosarului, asa cum au fost obligati de CCR sa procedeze. Un pretext fiind ca la mine e vorba de fapte referitoare la fonduri europene, ceea ce este o minciuna pentru ca eu am fost achitata pentru acuzatia de a fi instigat angajatii ministerului sa solicite fonduri europene pentru a plati cu bani europeni si nu de la buget!!!!!!!!, promovarea brandului turistic al Romaniei in timpul Galei de box .
Astazi, au admis ca aceasta sesizare sa fie trimisa la Curtea Europeana de Justitie, chiar daca nu indeplineste conditiile de admisibilitate prevazute in legislatie. Este adevarat, cu 3 la 2 voturi!”

Printre cauzele care au provocat trecerea în plan secund a faptului se numără și năravul opiniei publice de la noi de a uita de la mînă pîn’ la gură. Pentru mulți dintre cei care au aflat știrea cu atenția distrată decizia nu înseamnă nimic. Pentru noi care știm însă despre ce-i vorba și pentru că am urmărit și urmărim cu atenție avatarurile Elenei Udrea alimentate de Binom, decizia are semnificații ieșite din comun.

Să recapitulăm.
Pe 7 noiembrie 2018, CCR decide în chip constituțional că, în privința felului în care s-au constituit după 2014, Completele de cinci judecători de la ICCj sînt ilegale. Principalul efect în plan practic al acestei decizii constă în posibilitatea celor condamnați definitiv de un complet de cinci de a introduce contestație în anulare. Potrivit Noului Cod de Procedură Penală, mai precis potrivit articolului 426, se poate face contestație în anulare și „d) cînd instanţa nu a fost compusă potrivit legii ori a existat un caz de incompatibilitate.”

Decizia CCR spune limpede că completele de cinci nu au fost compuse potrivit legii. Cei care au sentință definitivă dată de astfel de complete pot face contestație în anulare. Nu toți, ci doar cei care au luat cunoștință într-un termen de 30 de zile. Elena Udrea se numără printre cei care au avut noroc. Prin urmare pe 20 decembrie 2018, avocații fostei demnitare depun cerere de contestație în anulare. Potrivit art 430 din Noul cod de procedură penală:

„Pînă la soluționarea contestației în anulare, instanța sesizată, luînd concluziile procurorului, poate suspenda executarea hotărîrii a cărei anulare se cere.”

Ca urmare a acestei cereri, pe 20 decembrie 2018, Tribunalul București decide suspendarea hotărîrii Completului de 5 judecători de condamnare a Elenei Udrea în Dosarul „Gala Bute”. Soluționarea contestației în anulare formulată de avocații Elenei Udrea în dosarul Gala Bute a primit termen pe 28 ianuarie 2019, la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Eliberarea Elenei Udrea de Crăciun din închisoarea din Costa Rica a făcut pe mulți jurnaliști să vorbească de o eliberare a Elenei Udrea în materie de dosar. La vremea respectivă am atras atenția că putem vorbi de o reluare a procesului și prin asta de anularea deciziei de condamnare în cazul Elenei Udrea abia după 28 ianuarie 2019, altfel spus după ce se judecă pe fond contestația în anulare. Și mai semnalam la vremea respectivă că Justiția din România e datoare să judece cu celeritate contestația în anulare depusă de Elena Udrea, așa cum trebuie să judece și celelalte cereri. De ce trebuie să judece cu celeritate? Pentru că orice cetățean are dreptul la un proces echitabil. În cazul sentințelor date de completele de cinci ilegale de la ICCj, procesul n-a fost echitabil. Judecata pe fond a contestației n-are cum să nu țină cont de viciul grav de procedură. Prin urmare, pe 28 ianuarie 2019 ar fi trebuit să ne așteptăm la o decizie de reluare a procesului. O astfel de decizie înseamnă că Elena Udrea nu mai e condamnată penal pentru corupție. Potrivit prezumției de nevinovăție, ea e doar subiectul unui proces la Înalta Curte. Nu excludem nici posibilitatea ca pe 28 ianuarie 2019, Înalta Curte să respingă contestația în anulare. În acest caz, Elena Udrea rămînea condamnată și mai mult putea fi din nou subiect al cererii de extrădare. Ce se întîmplă pe 28 ianuarie 2019? Judecata e amînată pe 25 februarie 2019. Pe 25 februarie 2019 judecata e amînată pe 26 martie 2019. Pe 22 aprilie 2019, completul decide o amînare sine die. Pentru că trimiterea întrebărilor la Curtea de Justiție Europeană asta înseamnă. Între timp au fost judecate contestațiile în anulare ale lui Dan Șova, Constantin Niță, Alina Bica, Șerban Pop, Horia Simu. Procesele acestora vor fi luat de la zero. Faptul ne arată că judecare contestației în anulare în cazul celor condamnați de completele ilegale de cinci înseamnă automat reluarea procesului și prin asta declararea fostului condamnat ca nevinovat.

Dacă și în cazul Elenei Udrea s-ar fi judecat contestația în anulare, încă de pe 28 ianuarie 2919, fosta demnitară ar fi beneficiat de reluarea procesului de la zero. Pînă la o nouă sentință, chiar de condamnare, Elena Udrea s-ar fi putut bucura de toate avantajele prezumției de nevinovăție. Ce înseamnă amînarea judecării în cazul ei? Înseamnă prelungirea ipostazei sale condamnată pentru corupție. Mai întîi pe o perioadă de trei luni, din ianuarie 2019 pînă în aprilie 2019 și ulterior sine die.

În finalul postării, Elena Udrea se jeluiește:

„Deci, din zecile de contestatii la executare, DOAR IN CAZUL MEU ICCJ NU RESPECTA DECIZIA CCR! Daca eram in campanie electorala, daca as fi fost candidat anul acesta, as fi inteles. Vezi cazul Tariceanu, tot azi la ICCJ. In situatia data, mi se pare muuult exagerata actiunea statului paralel fata de mine, de-a dreptul incredibila chiar!”

Asta-i bună!
Elena Udrea a devenit sentimentală!
Să nu-și dea seama Elena Udrea de tîlcul amînării?

Cine și de ce are interesul ca Elena Udrea să nu fie liberă?
E o întrebare pe care presa independentă, cea care a denunțat abuzurile Binomului, nu și-a mai pus-o.
O serie de sentințe din ultimul timp a drogat presa independentă cu iluzia unei Justiții care nu mai depinde de Sistem.
Cică Sistemul s-a retras în cazărmi.

Amînarea în cazul Elenei Udrea arată că Sistemul e prezent în Oraș mai mult ca niciodată.
Spre deosebire de perioada anterioară e mult mai inteligent în Operațiunile sale de folosire a Justiției în bătăliile politice
Amînarea în cazul Elenei Udrea e o dovadă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

29 comentarii pentru articolul „Amînarea în Dosarul Udrea – Binomul a devenit mai inteligent în implicare sa în Justiție”

 • Idiotul altui idiot celebru, adică Ardei Caramitru progenitura rrezist a lu Ion Kramitru- se dau în stambă din nou, ca doi boi care aparțin aceluiași staul de vite. Muc de sfîrc caramitru a vorbit de corupție ca de un Holocaust. Evident că Ambasada Israelului i-a amintit imbecilului că „moartea a milioane de oameni nevinovați nu trebuie minimalizată iar atrocitățile războiului nu trebuie să-și găsească locul în campania electorală a vreunui partid.” Nu-i rău. USR, partidul de suflet și finanțare al lu Soros găseste numai ruine umane ca acest Ardei Caramitru să își apere prestigiul? Care prestigiu? Pardon, care partid? 😆

 • Teo Matei, cu ¨insinuari a proasta¨ poate vine mamica ta (na, nu mai zic ma-ta),
  eu am AFIRMAT ca singurul turnator DOVEDIT de pe blogul asta, esti TU.
  Iar faptul ca l-ai varsat pe Serban, sau nu, nu are relevanta:
  ¨Once a rat, always a rat! ¨

 • Cine v-a spus că „Giselle” nu mai poa’ sa posteze ? Deocamdată este sub un cont fake, dar va … reveni … SOON !

 • ❗ ❗ ❗
  Bai, Nikola, trista soarta ai, omule!
  Daca sociopatul ala cu ultimul nume Serban nu mai poate sa posteze, îti vine sau sa-ti vâri unghia-n gât (asa ziceai tu însuti), sau sa-ti versi amarul pe mine si pe altii care nu sunt de acord cu laturile vulgare varsate pe blog de idolul tau porno.
  Niciodata nu ai luat apararea celor care au fost batjocoriti de prietenul tau pe blog, în schimb, esti terminat pentru ca individul a fost pus la punct de FB, sau de altii. Îi sustii pe toti ratatii care posteaza mizerii si în acelasi timp, te pretinzi om serios… deontolog chiar, glumetule!
  ❗ ❗ ❗

  • Ia zi, cu ce m-am „dezvaluit”, când eu postez doar împotriva ta si a lui Serban tot timpul! Adica, împotriva postarilor abjecte si vulgare ale lui Serban si împotriva postarilor tale prin care îl sustii!

  • Hai, basta, ca tot aia era. Plângeai dupa urâtul ala de Serban! Ca si tu esti urât ca el! La suflet si la fapta!

  • … si la vorba!

  • Pfffffff…si a reaparut… Virgin Mary
   Usurel parinte! 😛

  • Adriane, daca tot ai sters toate postarile ulterioare, trebuia sa o stergi si pe cea care le-a generat. Asa, ramane nemernicul asta cu iluzia ca mizeriile si dejectiile varsate aici il valideaza..

   • Jenant, bai, Niccollo! Adrian a sters discutia noastra din cauza limbajului tau injurios si mai ai tupeul sa-i dai sfaturi! Mare nesimtit esti! Si mincinos.

    • Ha,ha,ha, cat de repede ai uitat, vierme! Stai linistit, argumentele si probele exista pentru eternitate.
     ¨Sfaturi¨ nu se dau folosind imperfectul, nevertebrato!

 • Chiar nu ma intereseaza daca l-ai varsat tu pe Serban, dar trebuie sa stii ca ¨once a rat, always a rat¨..

 • Si atunci, in 8 martie, o dadeai dupa corcodus ca nu esti tu (unul mai putin pervers ar fi avut decenta sa taca din gura), pana te-a pleznit ala peste bot cu dovada, asa ca a trebuit sa recunosti..Si inca cu ce scuza penibila: ¨n-am crezut ca aia de la FB reactioneaza asa rapid¨.

  • Poate-i dă „șeful feisbukului ” un ordin de … RESTRICȚIE !
   C-așa ar trebui fie în „tenisul” social media !

 • P S
  Vezi Gândul din 9 martie !

 • Ba Jipulica , daca esti de acord , am vorbit cu cineva ,iti directioneaza o suma , din aia 20 % cat permite legea , catre o clinica ,sa-ti pui canini lipsa , sa ne poti reprezenta cu cinste in Hexagon la turul trotinetistilor de pretutindeni; daca se intampla sa castigi , pentru ca noi credem in tineret-sperante , o sa trebuiasca , cand rupi pamblica de sosire , in timp de agiti sticla de Moet Imperial , sa razi cu gura pana la urechi , ori in halul care esti acum , in afara de faptul ca o sa ne taie astia orice fond european pentru ca ne batem joc de ei cu tine , o sa pui pe fuga toata asistenta ,plus pe aia care o sa-ti dea ceva medalii , si-o sa transpiri in zadar ,iar tara o sa cada in depresie , ca tot ne-o luam de ceva timp in freza la fotbal si alte sporturi , macar la trotineta sa ne mai bucuram.
  Ba , sa fii decent cu cheltuiala , sa te rezumi doar la caninii din fata , nu te-apuci sa te faci ca nou , sa-ti pui si maseaua de minte , ca oricum nu ai si nu prea-ti trebuie , la minte ma refeream .
  Acum .nu prea am vazut ,fiind cu casca pe cap ,daca cumva ai vreo chelie deasa , poti sa dramuiesti bugetul si sa faci ceva transplant, de la subsuoara sau de pubian pe devla , ca-n poza ai ceva umflat in zona ,ori cum presupun , la senectutatea ta nu–i vorba de ceva erectie , merg pe presupunerea ca este vorba de ceva mai mult bradis , prin urmare ,poti sa-ti faci si parul vulvoi , sa fim si noi mandri , daca nu ca tara , cel putin sa se umezeasca admiratoarele tale din Giurgiu , bunicutele tomnatice neimplinite in iubire .
  Caninii sa fie din ceva portelan ,sa nu te puna Aghiuta , gandind ca nu dai din buzunar , sa-ti bagi aur in gura , si asa sunt aia speriati de bulibasii de la noi , sa zica ca l-am trimis pe vreun nepot de-a lui Cioaba la competitie .
  Si inca ceva ,daca ,unde te repari , e cumva si clinica de chirurgie plastica , nu te apuca acum sa spargi repede bugetul , fiind limitat , sa te deretici pe la tate , fese ,coapse ,umflat de muschi , sa-ti faci nasul carnat sau cine stie ce ti-o mai trece tie prin cap , sa uimesti babele cand apar pe sticla , nu ne propunem in nici un caz sa impresionam acolo ca tara cu vreun Alain Delon , o facem doar pentru sport , sa nu uiti asta , ca tu esti cam zanatec si uiti repede .

  • I-o fi scos si lu asta vreun viețaș caninii, cum tot incerca sa sugereze cu pisicile (dar nu i-a auzit nimeni strigatul de ajutor), insa neavand la indemana clesti de extractie , a utilizat caramida.
   D-asta, cand l-a intrebat reporterul, in articolul pe care ni l-a prezentat, daca mai ¨calareste¨, Casco i-ar fi raspuns: ¨mai calaresc o bula¨.
   Viata merge inainte iar urmatoarea cursa la care participa e in Stockholm, unde spera sa-si clarifice sentimentele pe care a inceput sa le dezvolte fata de agresor.. 🙂

 • Asta este și părerea mea, dragă…Teo!
  Traian Băsescu este nevoit s-o apere pe Elena Udrea pentru loialitatea maximă de care a dat dovadă (lucru destul de rar la o muiere). Bine! Despre reversul avantajelor personale, beneficiare acestei loialități, putem discuta până dincolo de Sărbătorile Pascale, începând de acum.
  Dar, și Traian Băsescu este nevoit să se pună la adăpost pentru tot ceea ce este posibil să divulge respectiva, pentru că, n-așa! capriicile muierești sunt destul de…previzibile. Istoria o demonstrează.
  Din întregul anturaj politic al d.lui Traian Băsescu, Elena Udrea este cea mai periculoasă, ai ghicit!, pentru întregul…Sistem.
  Maestrul, prin acest text, dă dovadă că este și jurnalist, și istoric și prieten…loial, și consecvent princiipilor domniei sale, și de foarte multă cunoaștere a unor…dedesubturi.

  • P.S.
   Dacă am reușit perfomanța să fiu și eu de acord, măcar o dată pe an, cu tine, asta nu înseamnă că trebuieeee…să joci țonțoroiu pin ks.
   Acușica îmi aduc aminte de alte alea!

  • Erată!
   …principiilor…
   Scuze, Cernate!

  • Da’, ce s-a întâmplat cu latifundiarul din Cluuuj?!
   Erased?!
   Delete?!
   Block?!
   Iubi, una dintre mâțe, a dat cu lăbuțele pe tastatura leptopului?
   Hmmm!
   Afurisită…enigmă.

  • Moșule, e nevoit Băsescu cum așa zici tu, dar mai e vorba aici și de LEGE și de PRINCIPII. Patru judecătoarele din completu lu Udrea (nu știm dacă Rodica Cosma, Ana Hermina Iancu, Oana Burnel, Dan Enescu sau Silvia Cerbu) AU MIMAT Justiția, acolo rînjește Binomul, e clar 😎 .
   Potrivit presei, patru din cinci au hotarat sa intrebe Curtea de Justitie a Uniunii Europene daca trebuie sa aplice hotararea CCR. Practic, 4 idioti -magistrati din cei 5 intreaba la UE dacă aplica ce a decis CCR.
   Culmea e că mai demult, alți idioți- magistrați întrebaseră la Comisia de la Veneția avcelași lucru in iul 2018, iar Comisia de la Veneția le zisese clar: Deciziile CCR sunt obligatorii!
   Adică poporul plătește oligofreni sau oligogfrene care mută Justiția în alte zone ale lumii fiindcă nu-s în stare să ia decizii? Sau e reavoință, Stat Paralel și o anchetă serioasă trebuie începută aici?
   Iar un boicot premeditat în cazul Udrea n-are nimic a face cu impartialitatea justitiei. Justitia romana a ajuns un pericol ptr securitatea tarii si e cazul sa se ia si masuri la CSM , Guvern si parlament impotriva acestor mizerii, acestor asa zisi magistrati. Suntem in plin haos in Justitie din cauză că Binomul din justiție încă e activ, iar Dragea-Tariceanu se gfac că nu vad nimic.

   https://www.antena3.ro/actualitate/comisia-de-la-venetia-deciziile-ccr-sunt-obligatorii-477350.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *