Joe Biden se retrage din cursa prezidențială: „Este în interesul partidului meu și al țării”

Dacă USR devine un adversar primejdios pentru Klaus Iohannis, e de așteptat ca Sistemul să se năpustească asupra USR

Dacă USR devine un adversar primejdios pentru Klaus Iohannis, e de așteptat ca Sistemul să se năpustească asupra USR

Un scrutin – și cu atît mai mult unul de rezonanța celui de duminică 26 mai 2019 – ar trebui să stîrnească în partidele competitoare dezbateri profunde, de o luciditate nemiloasă ,despre rezultatele obținute la acest examen. Chiar și cei care au obținut rezultate bune prin raportare la rezultatele dobîndite din examenele anterioare.

Așa cum am mai scris, deși teoretic fără miză, europarlamentarele din 2019 au fost un examen crucial pentru toți competitorii. Partidele mici sau nou înființate au fost supuse examenului de supraviețuire. Pro România, de exemplu, înființată de Victor Ponta ca dezidență la PSD (un fel de Gheorghe Brătianu față de PNL-ul interbelic, evident, fără a avea cinstea de fiu din flori al lui Ionel Brătianu), a verificat dacă e viabil. PMP a vrut să vadă dacă mai poate rezista de unul singur sau trebuie să se dizolve, cu Traian Băsescu cu tot, în PNL. Pentru partidele mari europarlamentarele au fost prilej de a verifica sever cum stau în materie de capital politic. Și în alte țări ale Uniunii Europene scrutinul a fost un examen al capitalului politic în plan intern. Partidul lui Macron a fost învins de partidul lui Le Pen nu în privința poziției față de UE, ci în materie de situație politică internă. În Ungaria n-a învins euroscepticismul, ci politica guvernamentală a lui Victor Orban.

În România, alegerile europarlamentare au fost cruciale pentru partide și din alte motive decît cele valabile în alte țări:

 1. În decembrie 2016, PSD a obținut o victorie ieșită din comun la parlamentare, unică în postdecembrism. PNL a smuls cu greu un scor de supraviețuire. Din decembrie 2016 pînă în mai 2019 au trecut doi ani. Doi ani definiți prin campania dusă de adversarii PSD din politică, din presă, din societatea civilă, din Servicii, că partidul de guvernămînt nu mai are suport popular; o campanie eficientă și pentru că în jurul PSD s-a creat o gălăgie exagerată diversionist pentru a trece drept ostilitate națională. Dacă privim lucizi scandalurile numite hărțuirea liderilor PSD de protestari vom descoperi că numărul furioșilor e mic, dar prin consecvență acțiunea lor a părut mare, că unele scandaluri erau inevitabile în condițiile unei Românii cu mulți inși care aun idei fixe, și mai ales în condițiile unei exagerate amabilități chiar din partea liderilor PSD. În absența unei replici din partea fanilor PSD, determinată de teza siropoasă a războiului româno-român, a dezbinării cărora noi, creștinii cu conturi în bancă de la PSD, trebuie să ne opunem, s-a creat imaginea unui PSD pe cale de a fi dat jos de la guvernare printr-o răscoală în genul celei de la 1907.
  Europarlamentarele au fost primul examen real al PSD în materie de capital politic.
 2. În paralel cu PNL, s-au dezvoltat la Dreapta, USR și PLUS, două formațiuni anti-Sistem, care au făcut și o alianță numită 2020. Deși public PNL și Klaus Iohannis au dus o politică de surîsuri față de Alianță, în culise cele două formațiuni au fost considerate – și pe drept cuvînt – principalele competitoare ale PNL și ale lui Klaus Iohannis. Era normal ca europarlamentarele să fie așteptate ca un moment în care zvonurile despre noua forță politică, mai precis despre amploarea, ei să se verifice.
 3. Timp de doi ani în România au activat partide mici aflate la limita pragului electoral de supraviețuire. Era important pentru ele să vadă dacă mai merită să continue. Un lucru valabil și pentru nou înființatul partid Pro România.
 4. Printr-o schimbare strategică, PNL a transformat europarlamentarele în parlamentare anticipate. Sloganul cu care a venit Rareș Bogdan în partid a fost Veniți la vot, pentru că un scor bun al PNL va duce la plecarea de la putere a PSD! Scorul obținut de PNL e și rezultatul acestui slogan. Structurile PNL din teritoriu s-au mobilizat extraordinar, simțind în nări deja mirosul unei fripturi deocamdată virtuale. Că s-au strofocat inutil, pentru că Klaus Iohannis are interesul să țină la Victoria pe Bucătăreasa de Videle, Viorica Dăncilă, condiție pentru a cîștiga prezidențialele din primul tur, e o altă poveste.

Prin urmare, fie și în sine s-ar impune urgent o analiză lucidă fără farafastîcuri, în cadrul fiecărui partid a rezultatului euroscrutinului, urmată,e vident de măsuri menite a corecta slăbiciunile manifestate înaintea și în timpul campaniei. Dincolo de necesitatea cerută de legile elementare ale politicii și de condiția elementară a oricărei activăți umane, analiza în cazul europarlamentarelor se impune și din motive ținînd de examenele care vor urma pentru fiecare partid. Pînă în 2020, pentru fiecare partid vor urma trei examene copleșitoare:
Prezidențialele, localele și parlamentarele.
Sînt examene cu efecte directe în structura puterii din România.
Dacă ne-am îngădui o comparație, am spune că europarlamentarele au fost ca un meci amical pentru naționala de fotbal. Urmează meciurile adevărate de întrecere.

Să vedem pe scurt motivele speciale în cazul fiecărui partid, motive care dau într-un fel și orientarea de ansamblu a analizei:

 1. PSD a obținut un scor catastrofal prin raportare la cel din decembrie 2016. Atît conducerea PSD, cît și coaliția anti-PSD din politică, din presă și din Servicii compară rezultatul de acum cu cel din 2014 de la europarlamentare. Un fals. Europarlamentarele de anul acesta au fost un examen al politicii interne și nu al politicii față de UE. Din acest punct de vedere, cifra care trebuie să dea fiori liderilor PSD e cea de un milion de votanți pierduți în cei doi ani de guvernare. De ce s-a pierdut acest electorat? De ce sporul de prezență n-a adus un procentaj și PSD? Sînt două întrebări cărora trebuie să le răspundă analiza.
  În cazul PSD, acesteia trebuie să i se adauge analiza realității aberante din cea a ultimilor doi ani în PSD, o analiză care trebuie să răspundă la întrebarea:
  Cum de a fost posibil ca ditamai partidul de guvernămînt să ajungă la mîna unui singur om, Liviu Dragnea?
  De asemenea, analiza trebuie să afle dacă eșecul a fost cauzat de politica PSD din domeniul Justiției, cum încearcă să ne convingă grupa Noi Securități din Partid sau în principal în proasta guvernare.
 2. La PNL e beție totală. Domnește beția succesului, alimentată și de mîngîierile pe creștet pentru rezultat din partea lui Klaus Iohannis.
  Eu nu cred c-a fost un succes. Era unul dacă PSD nu se prăbușea și era unul dacă nu apărea competitorul numit USR. Avîntul luat de USR pune în pericol PNL care va rămîne mai departe în hotarele politicii tradiționale, de tip PSD.
  Tot în perioada următoare trebuie gîndită o schimbare de strategie în condițiile în care sloganul Jos PSD! nu va mai fi valabil deoarece PSD va trece prin mari tulburări.
 3. USR a obținut un scor incredibil de bun. Spun USR, deoarece nu se vede încă rolul PLUS.
  Exclude asta analiza rezultatului?
  Nici vorbă.Trebuie stabilit cît a fost vot anti-PSD și cît a fost vot proUSR din rezultat. Trebuie analizate vulnerabilitățile partidului în materie de cadre. Dacă USR devine un adversar al lui Klaus Iohannis s-ar putea ca Sistemul să se năpustească asupra USR. De aceea trebuie văzute vulnerabilitatea, mai ales cea a biografiei lui Dacian Cioloș.
 4. Pro România a supraviețuit examenului. Înseamnă asta că partidul nu trebuie să purceadă la o analiză? Firește că nu. Analiza trebuie să vadă în ce măsură rezultatul a fost anti-Dragnea și în ce măsură pro Ponta. Mai ales că prin dispariția lui Liviu Dragnea Pro România riscă să rămînă fără platformă politică.
 5. PMP a supraviețuit. Analiza trebuie să arate însă cît a fost contribuția lui Traian Băsescu și cît a președintelui. Nu cred că la locale și parlamentare, Traian Băsescu va mai fi locomotivă.
 6. ALDE a suferit un eșec. Circulă legenda că din cauza campaniei în chestiunea Justiției.
  Nu cred că aceasta a fost cauza.
  Cauza e dată de alierea cu PSD. Principala victimă a valului antiPSD a fost ALDE.
  Analiza trebuie să decidă politica față de PSD în perioada următoare.

Am prezentat mai sus motivele pentru care s-ar impune ca fiecare partid să purceadă la o analiză a rezultatului.
Mă tem însă că aceste analize nu se vor face. Și exemplu e chiar PSD.
Prăbușit la europarlamentare, PSD se ocupă cu marile răfuieli cu oamenii lui Dragnea.
Politica Bucătăresei Viorica Dăncilă!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

56 comentarii pentru articolul „Dacă USR devine un adversar primejdios pentru Klaus Iohannis, e de așteptat ca Sistemul să se năpustească asupra USR”

 • Stimate , d-le Cristoiu va urmaresc cu interes analizele d-voastra si ma bucur ca vad analize de continut nu de forma! Am o rugaminte sa introduceti in dezbaterea publica doctrinele de dreapta si de stanga si cum pot fi ele implementate nu mimate; ex; IMPOZITUL GRADUAL ar rezolva inechitatile salariale , salariile speciale si pensiile speciale ( vezi PSD) Politica locala este o extindere a celei globale ; cred ca ne indreptam cu viteza mare spre desavarsirea NWO in care statele nu mai detin cu adevarat prin guverne puterea , iar acolo unde mai sunt exceptii sunt eliminate prin pentrarea liderilor politici si astfel statele nu mai au monopolul resurselor etc. Monopolul privat se impune din ce in ce mai mult , politicienii sunt niste actori platiti bine pentru a desavarsi lucrarea! Traim intr-o sclavie moderna de mai mult timp ! Presa este o mare putere de manipulare a multimilor , ea poate interveni in jocul dintre teza si antiteza prin teme cu adevarat de interes public nu prin spectacol; la noi este un spectacol perpetuu , moderatorii ar trebui sa cristalizeze temele cu adevarat importante pentru ca cei care urmaresc acest spectacol sa inteleaga ceva ! Trebuie intr-adevar schimbata paradigma politica ; cei din din aripa sorosista reusesc fiind instruiti prin investitii masive in timp si vor reusi sa implementeze si aici NWO ; toti cei care au semnat de curand pactul sunt exponentii lor si nu numai! PSD-ul are o singura sansa sa devina cu adevarat un partid social ; daca urmariti sructura puterii la acest partid , este mai degraba liberal ; cum sa aplice impozitul progresiv! Prezenta unei doamne in lupta pentru presedentie cred ca va fi o surpriza placuta pentru romanii care mai gandesc! Multa sanatate si sa auzim de bine!

 • Hai s-o lămurim „piuțen” cum e cu … VOTUL PRIN CORESPONDENȚĂ !
  PAI INSEȘI DIASPORA NU VREA ASA CEVA, DESI HAȘTAGIENII AVEAU „PLANCARTE” CU ACRST LUCRU !!!
  PT UN ASEMENEA VOT AR TREBUI CA POSIBILII VOTANȚI SĂ FIE ÎNREGISTRAȚI CU DOMICILIUL, SAU REZIDENTA DIN ACTE !!!
  CEEA CE LOR NU LE CONVINE, DEOARECE NU PREA AU TIMP SĂ … AJUNGĂ !!!
  ASA CĂ .,. ISUP IS AP !!! (asta-i pt cunoscători)

 • Mereu se rostogoleste vrajeala cu votul diasporei. In Grecia legea spune ca orice cetatean grec, oriunde ar fi pe planeta, daca vrea sa voteze la un scrutin organizat de statul grec, isi muta derierul in Grecia si voteaza sau sta pe coada unde e si papa pop corn si bea cola. Cinstit si lautareste. Cat despre votul electronic, buna poanta. Pai a lu’ cine e servirili?

  • Ar fi chiar interesant sa vezi în preziua alegerilor vreo 4-5 milioane de români asteptând în ambuteiaje la granita sa poata intra în tara ca sa poata vota a doua zi!

   • Asta, asa, ca sa-i pedepsim ca si-au luat lumea în cap si au fugit de bine?

    • Nu, din CONTRA, să-i aducem cu … CHIȘĂRILII, pe pământ !?!

    • Da’ daca data viitoare nu voteaza cum vrei tu, ce mai zici? Iar la greci nu am auzit de milioane la granita. Asa cum nu cred ca cifrele diasporei noastre care voteaza nu sunt umflate cu pompa! Parca roata era rotunda, n-asa?

     • Așa … ie man ! (sic)
      De fapt populația României este IN JUR (de azi dimineață!) de cca 20 milioane, nu de … 22 mil, cum reiese din datele INS !!!
      Atunci, mă și vă întreb, de unde le svoateti, băi … MAGICIENIOR ? POMPA – POMPA !!!

 • Sculte comanda la mine ❗
  Băsescu va fi ÎNCARCERAT, in CURÂND , așa că buCURia lui FU DE ( !) scurta durată ❗
  Este despre … INTEGRITATE ❗❗❗

 • Aseară Dan Barna a fost invitatul lui Gâdea, la Antena 3 !
  In cursul emisiunii a avansat propunerea usr pt șefia camerei deputatiie (nu merita … majuscule), respectiv DJ-ul Stelian ion !
  In pauza publicitară a venit telefonul … „din pădure” și asta l-a … făcut (chiar!) să renunțe in favoarea … UDREI LU’ STOLOJAN !!!

 • 1. Imi e evident ca alegerile au fost masiv fraudate, dar nimeni nu va risca sa ceara investigarea, mai ales ca risca sa fie arestat a doua zi pentru ceva fapte din copilarie. Si apoi cine sa investigheze? autorii?
  2. Imi e evident ca Dragnea a intrat nevinovat la puscarie la comanda externa, pentru ca se opunea jafului. Dancila da semne ca vrea sa ia jaful ce urmeaza in contul PSD si apoi sa il desfiinteze.
  3. Imi devine din ce in ce mai evident ca Dragnea era singurul patriot din PSD, motiv pentru care a devenit tinta. Cine stie, poate ipostaza de martir il va avantaja in viitor.
  4. Urmatorul pe lista de tinte presupun ca va fi Tariceanu… si cam gata, noapte buna, romani, de acum puteti fi slugi si in propria tara, nu mai e nevoie sa plecati.

 • V-am mai spus-o: PSD a castigat la parlamentarele din 2016, pentru ca NU au votat toti romanii din diaspora.
  Au fost cozi la parlamentare in diaspora? Nu. De ce? Pentru ca nu s-a putut vota fara rezidenta, multi romani lucrand la negru. Asta-i realitatea.

  • Draguta, ai mai scris o data prostia asta si te-am lasat. Romanii care au votat in diaspora reprezinta 4% din numarul total al votantilor..96% sunt din Romania.
   In 2016, la parlamentare, au fost 1,4%..Acum, pune tu diferenta de 2,6% cu mana unde-i vrei tu; cam in ce mod zdrobitor crezi ca se schimba configuratia ???

  • Dar de ce n-au venit in țară, atunci, dacă tot voiau să voteze ? Ca să nu întreb de ce lucrau la negru !?! Dar … parca nu era așa legea electorală în 2016 ?!?

 • BREAKING NEWS !!!
  Hans Klemm, ambasadorul din „pădure”, este „in vizită” la Palatul Victoria !
  Mircea Geoană este și el prezent la „convorbiri” Pe surse, se pare că arestarea INSTANT, a lui Dragnea, a fost orchestrată de către … Liviu Maior !!!

 • Sunt convins că PNL va guverna dezastruos, indiferent daca va fi împreună cu „pluserii”, sau nu !
  Ar face o mare greșeală dacă ar umbla la veniturile populației, sau la TVA, dar, din câte am înțeles, cam asta vor sa facă !
  Poporul ii va taxa, urgent !!!

 • Daca USR o convinge pe Kovesi sa candideze din partea lor la prezidentiale o sa avem o vara si o toamna interesante. Pariez pe scoaterea unor dosare ce il privesc pe Iohannis de prin sertare, o chemare a lui Carmen Iohannis la Parchet dar ziua, nu noaptea ca hotii, iar de cealalta parte niste denunturi privindu-i pe liderii USR, niste „dezvaluiri” cu privire la abuzurile lui Kovesi, eventual dupa o discutie cu unul din oamenii lui Hellvig lui Portocala ii revine memoria. 😆 UE o sa fie sfasiata intre a o sustine pe Kovesi sau pe Iohannis. Asta mai ales daca noul PE o sa isi reconsidere urgent pozitia si o sa il sprijine pe procurorul francez obligand-o astfel pe Kovesi sa treaca in politica.
  In Romania e un val de ura imens, el trebuie sa se sparga. Ori printr-o actiune violenta (jandarmii timorati vor ezita sa isi faca datoria) ori prin reorientarea spre alte tinte in conditiile in care PSD este vazut ca infrant. Azi #rezist au atacat cu sticle de vin CSM din cauza unei decizii a acestuia. De neconceput acum cateva luni cand doar PSD ataca „CSM = simbolul independentei justitiei”

 • Maestre, nu mai rostogoliti prostia asta cu USR si PLUS – partide anti-sistem ca va faceti de ras! Astea sunt partidele Sistemului, nascute de Sistem, promovate de Sistem. Orice partid care sprijina Sistemul este partid pro-Sistem, nu anti-Sistem. USR si PLUS sunt ticsite de securisti si odrasle de securisti, nu de imaculati. Sistemul ocult de putere din Romania – caci despre el este vorba – transcede Sistemul de putere instututional, fiind parte componenta a Sistemului ocult de putere mondial, zis si Oculta. Dragnea a fost mazilit pentru ca s-a razvlatit impotriva Sistemului, cum nu a facut-o niciun lider politic pana la el in post-decembrism. Si din punctul asta de vedere este un martir, cum martiri sunt si alti politicieni care s-au opus lui, personaje gen Decebal Traian Remes si Antonie Iorgovan, pentru a nu mai vorbi de Nicolae Ceausescu. Victime ale Sistemului pot cadea nu numai razvlatitii, ci si servitorii lui, cum este Adrian Nastase, care intr-un moment de luciditate a aparat interesele Romaniei impotriva acestuia. Dintre victimele internationale ale Sistemului se numara: Muammar al-Gaddafi, Saddam Hussein si Hugo Cheavez. PSD trebuie sa dispara pentru ca este prea mare si prea imprevizibil pentru a putea fi controlat de Sistem. Interesele Ocultei in Romania nu sunt doar economice, geopolitice si geostratetige, ci si metafizice, caci in tara noastra exista ceva ce ii poate transforma pe stapanii din umbra ai planetei in ZEI.

  • Dragnea a fost un individ care a crezut că poate negocia cu sistemul și deși declara că este împotriva sistemului, practic acțiunile erau contrare, adică de sprijinire ale acestuia. Dragnea își merită soarta, pentru că, deși temporar, a micșorat încrederea in stânga.
   Dacă după 30 iunie, PSD-ul nu cedează guvernarea, înseamnă că „moștenirea Dragnea” este nocivă în continuare, iar ciolănarii, în inconștiența lor vor mai da o lovitură stângii.
   Este posibil ca „Oculta” mondială să dorească dispariția ideologiei de stânga, iar în acest caz țările mici vor deveni teren de experimente.

  • Domnul Cristoiu are dreptate, dreapta și-a tras toate gloanțele acuma, pentru un obiectiv minor. Dacă peneliștii preiau guvernarea fără Alianța 2020, se fac împreună cu KWJ, de râs.
   Procentul PNL, față de PSD nu este zdrobitor, iar atunci când electoratul pro-stanga v-a iesi la vot, dezastrul îl va suporta KWJ.
   Electoratul de dreapta a ieșit masiv la vot, deci mai mult nu mai are de unde să crească, iar o parte din electoratul de stânga a fost la „grătare”.

 • Ca de obicei, mă surprinde MAXIM!!!, Dogioaica de la „zoaie.com”.
  Car’vazică!
  Când Firea s-a „dat” la Dragnia, era un fel de salvatoarea națiunii, alături de…alții.
  Astăzi, când aceeași Firea și-a recuperat drepturile „cetățenăști și statutare” în cadrul partidului, a fost un fel de…n-ar mai fi.
  Îmi spune cineva când s-o CRED pe muierea asta de la zoaie.com?!

 • Nu știu, @Teo Matei să-ți răspund la întrebarea adresată Maestrului!
  Ceea ce știu este că „bucătăreasa”, cel puțin astăzi, a demonstrat -fără echivoc- că nu ESTE „proasta satului, țării, Europei, planetei, sistemului solar, galaxiei…am obosit!
  Am înțeles! Nu-ți place ciocolata, dar o berică o vom putea bea? Asta așa, ca să stăm la taclale pe îndelete.
  Nu te sfii, plătesc eu, cârcotașule!

  • Una rece, la vara, în Franta! 😉

   • Bucatareasa va demonstra ceva doar când se va scapa de Vâlcov, care nu a avut si nu are ce cauta în guvernul României.

   • Ăăă, am uitat…deh!
    Pe teren neutru, da?
    Tu, precis nu vrei în Rusia sau China.
    Eu, nu veau Franța, Germania, Olanda, Italia, Elveția, Spania, Norvegia, Finlanda…
    De compromis ar putea fi UK.
    De bun augur ar fi Cehia. Au ăștia o bere (mai ales neagră)…mmmm!

    • Mai vedem.

     • „Mai vedem.”
      Cam…sec(uristic) răspuns!
      Dacă te-ai inmuiat la zicerea despre Rusia și China, păi, după o halbă de bere, ce fac cu tine, mă, nene?! Te adun de sub masă?
      :))))
      Glumesc, evident.

 • @ Tudor Bucur!
  Ești cel mai PROST postac de pe acest blog. Ultimul pe listă!!! Și crede-mă, lista-i lungă, coaie.

 • Nici un pericol maestre. Drogații de la USR se vor uni cu drogații de la PNL fiindcă au aceiași stăpîni.iar nazistu de la Cotroceni va fi candidatul lor unic la președinție. E doar un plan. Ei nu fac politică în partide cum e la alții. Ei doar execută ordine. 😆 Trist să fii secu și să te forțezi să te porți ca politician

  • Ba, Boria, Marc Aurel, Boernas si mai cum te-o fi chemând…
   Pe tine nu te-a tras niciodata de urechi Nikola pentru ca îl faci pe Presedintele României, nazist, ca tu nu esti extremist chiar deloc!
   Asta-i obiectivitatea cu ochelari de cal a dumnealui.

   • Georgica, n-o mai da dupa corcodus, tu nu ai acuzat un anume politician ungur, cum ar fi Tokes, ca nu-ti ziceam nimic. Ai acuzat o natie intreaga!

    • Minti!
     Ieri am zis asa: „… eu sunt ardelean si stiu ce le poate capul majoritatii ungurilor si mai ales liderilor UDMR.”
     Pe care „natie întreaga” am acuzat-o eu? Si unde sunt acuzele extremiste din vorbele mele?

     • Acuma am vazut ca am facut un acord gramatical gresit. Revin: „ochelari de cal ai dumnealui”. Debaraseaza-te de ei… ca-ti fac rau la vederea pe blog!

     • Mint??? Cand afirmi ca MAJORITATEA UNGURILOR sunt intr-un fel , mai ai tupeul sa te legi de o tehnicitate, ca nu ai zis ¨natie intreaga¨?? Baiatu´, o ¨natie intreaga¨ nu insamna neaparat toti, pana la unul. Cand spui o natie de oropsiti, o natie de razboinici etc, te mai gandesti ca or mai fi cativa care nu corespund tiparului.

     • ¨Stiu eu ce le poate capul majoritatii ungurilor¨ nu e afirmatie xenofoba??? Ha,ha,ha…ia spune-le asta si ungurilor pe care ziceai ca-i ai in familie, vezi ce zic!

     • Da, ba, i-am facut nazisti pe toti, ca Boria pe Iohannis. O „minima decenta” nu ti-ar strica!

     • Simt din nou indignarea ramanerii in pana de argumente.. 😀

     • Da-mi tu un argument pentru faptul ca nu te-ai legat niciodata de extremistul de mai sus, tu care apreciezi doar postarile moderate, pacifistule!

     • Simplu: are boala pe KIWI, n-am cum sa-l contrazic si pe hashtag rezist, ME TOO.. 🙂
      Si deux, nus daca ai observat, dar omul nu dialogheaza!
      Il intereseaza doar ce posteaza el..in 9 cazuri din 10 nu raspunde la comentarii.

     • Si apreciez persoanele moderate, echilibrate..postarile pot fi oscilante. E drept ca din postari se cam vede si cu ce fel de om ai de a face.

     • Ai prins curaj limbric care-a descoperit America pitit între bucile unui sorosist cu valiză neagră? Faci parte din cei 140000 de activiști protestatari , legume umane îndopate cu finanțări de la Ambasade și de la ONGurile lu Soros?

      Uite mai jos cum ai fos fătat

      https://www.cotidianul.ro/restart-romania-sau-cine-si-cum-a-creat-miscarea-rezist/

     • Individu-i un troll autentic. Si s-ar putea sa fie un troll platit. Eu îl studiez de multa vreme si nu cred ca ma însel.
      … dar ramâne cum am stabilit: observi doar agresivitatea si lipsa de caracter a celor care sunt împotriva PSD; pesedistii pot sa fie la fel, ca la ei asa ceva nu te deranjeaza.

     • Georgica, asa cum iti zisei eu sunt impotriva binomului mai mult decat a oricui, implicit a celor care il sustin, chiar si fara sa recunoasca sau sa-si dea seama (¨Bravo Codruta!¨ parca asa o alintai acu cateva luni). Iar vrajeala aia ca s-a terminat cu protocoalele si cu efectele lor, n-o halesc.

     • Nikola, daca citesti mai jos replicile pe care mi le-a dat Boernas, îl descoperi cu siguranta pe acel postac „moderat, echilibrat” despre care faceai vorbire. „Gaurel” mi-a raspuns în stilul lui dintotdeauna, parca exact ca sa-ti demonstreze tie cât esti de impartial când îi caracterizezi pe unii postaci… si pe alti postaci.

     • Postarea ta avea doua parti, o intrebare si o afirmatie. Ca sa le separ si mai bine, am raspuns la cele doua parti, in doua postari diferite.
      De ce tot incerci sa le amesteci, ce speri sa obtii?

     • Nu sper sa obtin absolut nimic, am cautat sa îti demonstrez ca nu esti corect daca ma acuzi doar pe mine de toate cele, iar pe cei care-s cu PSD îi lasi în pace. Ocoleste-ma si pe mine… ca, sincer, chiar mi-e lehamite de discutiile astea.

     • Georgica, nu te-am bagat eu in seama primul azi…

   • Geo, cînd o să-ți ia ăia conturile false de pe site-ul ăsta cu care te trimit băeții pe „supraveghere”, să arăți și tu a fante de Ferentari. 😎 😎 Nimeni nu îl face „nazist” boule pe Iohannis, el însuși se recomandă prin apucături de derbedeu de stradă rezist, cu manierele lui față de o femeie ca Dăncilă sau față de un ministru evreu. Ptr un revendicator de moșteniri naziste răgușești și tu cîteodată prin piața Victoriiei, în buzunaru lu Soros, la căldurică. Un jeg la puterea 140000, o generație de raeuri care au crescut cu coprocultură politică în loc de cultură politică?. 😆

    Uite mai jos cum ai fost fătat în lumea ta îngustă- Pța Victoriei- caseria rezist-acasă-Blogu lu Cristoiu

    https://www.cotidianul.ro/restart-romania-sau-cine-si-cum-a-creat-miscarea-rezist/

    • Ba, Boria, am o curiozitate: De ce nu scrii tu niciodata ROMÂN si ROMÂNIA cu „â”, ci cu „i”, atâta timp cât se vede ca ai tastatura cu caractere românesti?

     • Da raspunde-i bă, in plm, și dă din gușe, conturile despre care vorbește kktu’ ăsta, care mai are … FRAȚI, pe blog !!!

   • Geo,
    ce întrebări de Jilava la interogator pui, securist mutut în c.r și ras în cap 😎 . Păi maestrul scrie tot cu „î”, bă fiul lu Hașiș Vodă că măta a fopst prea sărmană pt doza zilnică. cretinoidule, ts-a modificat limba romînă pt analfabeții rezist? Limbile s-or fi schimbat ptr tine, un drogangiu care oscilează de cînd se știe între băsănăul lu Băse și al lu Iohannis. În definitiv care dă mai mult? 😆

    • Ba, Gaurel, ROMÂNIA si ROMÂN se scriu obligatoriu cu „”, asa scrie si Ion Cristoiu. Rusnacii însa nu cunosc subtilitatile limbii romÂne, ba, trolule!

  • Geo
   „Troll autentic”,auzi, te-au învățat stăpînii cuvinte noi cînd ți-au pus lesa, avorton autentic scremut de măsa într-o căruță autentică cu coviltir. Tu ai „studiat”, sictir belengheru. Securiștii ca tine nu „studiază” jegule, securiștii silabisesc cuvinte , roagă vreo fleoarță din vecinătatea budei să-i confirme traducerea din romînă în romînă și p-ormă raportează „la centru” noutățile. Marș la caserie ptr priza de tabac cu hașiș, prăpăditule 😆 Și nu uita cin te-a fătat boule ptr cazu cînd te pun ăia să-ți schimbi bolintinu de identitate. 😎
   https://www.cotidianul.ro/restart-romania-sau-cine-si-cum-a-creat-miscarea-rezist/

   • Deci, de ce scrii tot timpul „român” cu „î”, ba, rusnacule?

    • Geo, alte plăci nu ai șă cînți? 😆 Rusnac e eventual fiu lu măta , înecat în votcă și „iarbă” sintetică. Și rusnac poate fi, boule, și dna Angela Merkel care vrea tratat cu Rusia ptr gaze. nemților le dă gaze naturale de la ruși , iar vouă răpănoșilor rezist din Romanicka, vă dă gaze de la fasole că e mai eftin. 😆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *