Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Gîndul lui Cristoiu de sîmbătă, 4 mai 2019

Ion Cristoiu: I-am masacrat un text al lui Iliescu și el a făcut gălăgie că avea o idee acolo

În anii 70, jurnalistul Ion Cristoiu a avut ghinionul să primească un text al lui Ion Iliescu dedicat Zilei Unirii pentru a-l redacta conform directivelor secției de propagandă a PCR.
Jurnalistul a povestit la ediția specială de 1 mai Gândurile lui Cristoiu Ion Iliescu era prim-secretar PCR la Iași și trimisese un text despre Unire mai lung decât cereau canoanele propagandei.

„Eram la Viața Studențească și s-a sărbătorit 24 ianuarie și trebuia să ia cuvântul, 1972-1973, Iliescu era la Iași prim secretar. Și se făceau echipe de scriitori de texte. Și am nimerit și eu într-o echipă din asta, deci ne-a chemat acolo dimineață, nu era 24 ianuarie, deci urma să fie a doua zi. Ne-a chemat acolo și a zis: tovarăși cutare avem aici textele scrise de ei (…) Mie mi-a nimerit Iliescu și bineînțeles că l-am masacrat, ce zicea acolo, Iliescu cu Moș Ion Roată… atenție prim secretar și membru al executivului. Deci el era… dar eu care dacă așa mi-au zi ăia. Și i l-a trimis lui și el a făcut gălăgie că avea el o idee acolo nu știu ce, cu Cuza, o prostie (…) Iliescu era infinit mai puternic ca mine, dar în materie de texte eu eram”, a povestit Ion Cristoiu.

Conform acestuia, cei care erau programați să ia cuvântul trimiteau textele la secția de propagandă, cu o săptămână înainte, iar alocuțiunile trebuiau scurtate la o filă și jumătate.”Cei de la secția de propagandă au spus așa, <domne vezi că aici fiecare a scris cât a vrut, o filă jumate, atâta. Cuvântările lor indiferent de ce scriu trebuie să conțină: 1. Elogiu tovarășului Ceaușescu, 2. Elogiu tovarășei Ceaușescu, 3. Unirea a însemnat cutare”, își amintește jurnalistul.

Ion Cristoiu spune că dintre toate textele care i-au trecut atunci prin mână, unul singur i-a plăcut: “Cel mai tare am fost mulțumit de unul care era textul unui bătrân de prin Vrancea care zicea de Moș Ion Roată, acela era mai liric. Ați înțeles? Nici un text de acolo nu era făcut de ei”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Gîndul lui Cristoiu de sîmbătă, 4 mai 2019”

 • @tanti Petrescu de la mansarda
  Statul nu are nici un interes sa „combată” traficul de droguri sau de țigări „negre”, întrucât se pare că este coparticipant la aceste afaceri !
  În privința ajutorului familial, in cazul celor drogați, se pare că este total ineficient, într-un anumit stadiu, care de cele mai multe ori nu este cel … „incipient”, in care manifestările nu sunt atât de evidente, putând fi ascunse !

 • Unde-i restul comentariilor, admine ?
  Trăiască cenzura, … pardon moderarea ❗

 • Sunteti un personaj greu de descifrat, maestre.
  … Sa urmezi Facultatea de Filozofie din Cluj… Sa ai posibilitatea sa participi la cursurile unor mari profesori („presupun ca ati studiat si cu prof.dr. Calina Mare)… Sa începi o cariera universitara…
  … Ca sa devii editor si director de ziare comuniste??? Ziare încarcate cu minciunile propagandei comuniste despre care tocmai ati amintit.
  °
  Îmi aduc aminte ce oroare era pentru noi în timpul liceului, sa conspectam articole din”Scânteia Tineretului” si apoi sa le prezentam în sedintele uteciste. Pfu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *