Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

„Acordul național” propus de Klaus Iohannis în locul Referendumului de Revizuire a Constituției – o tentativă stîngace de a-și păcăli din nou electoratul

„Acordul național” propus de Klaus Iohannis în locul Referendumului de Revizuire a Constituției – o tentativă stîngace de a-și păcăli din nou electoratul

Marți, 4 iunie 2019, Klaus Iohannis ține o conferință de presă dedicată transpunerii în practică a rezultatelor Referendumului. De precizat înainte de toate că atît europarlamentarele, cît și Referendumul s-au desfășurat sub semnul uneia dintre cele mai mari trageri pe sfoară a electoratului român. Profitînd de faptul că TeFeLiștii nu pricep decît propozițiile simple, orice încercare de a-i duce dincolo de sloganele de pe Facebook și din Piața Victoriei, provocîndu-le dureri de cap atroce, mașinăria de dezinformare a Statului paralel, al cărui președinte ales e Klaus Iohannis, a lansat minciuna potrivit căreia rezultatele scrutinului și ale Referendemului vor fi transpuse în practică imediat. Joi, 25 aprilie 2019, în Mesajul public dedicat Referendumului Klaus Iohannis proclama scrîșnit și pompos, cum îi e năravul:

„Și mie să nu îmi spuneți că acest vot nu contează! El este consultativ, dar contează!
Contează votul țării și se va ține cont de rezultatul acestui vot!
Dacă românii vor veni la vot și vor spune că nu sînt de acord cu PSD, atunci noi avem un mandat să acționăm. Imediat, a doua zi! ”

Această proclamație, adăugată declarațiilor lui Ludovic Orban pe post de mandolină care-l îngînă dulce pe Stăpînul de la Cotroceni, a făcut ca electoratul de Dreapta să ia cu asalt urnele, duminică, 26 mai 2019. Sub puterea magică a propozițiilor simple, deseori simple zbierete, mulți dintre cei care s-au dus la vot au fost convinși că prin prezența lor se va reuși imediat:

  • Transpunerea în Constituție a răspunsului Da la cele două întrebări.
  • Căderea guvernului PSD-ALDE și venirea la putere a Opoziției.

Simpla cunoaștere, chiar și semianalfabetă a Constituției, a legilor, a regulilor statului de drept, arăta clar, fără echivoc, că Președintele României apelase la una din tipicele făgăduieli deșarte ale politrucilor, puse de Arghezi sub semnul lui Vino să mă păcălești! Guvernul nu putea fi dat jos în condițiile aritmeticii parlamentare. Nu imediat, dar nici măcar la o lună după. Au trecut aproape două săptămîni de la scrutin. Guvernul PSD e la Palatul Victoria. PNL-ul condus de paiața cotrocenistă Ludovic Orban continuă să ducă de nas electoratul de Dreapta anunțînd în fiecare zi că Moțiunea de cenzură e gata. O minciună și mai mare era făgăduiala că rezultatele Referendumului vor fi transpuse în practică imediat. Transpunerea în practică nu se făcea în chip automat, cum au înțeles amatorii propozițiilor simple, ci doar în urma unui referendum de modificare a Constituției. Care Referendum, potrivit articolele 150 și 151 din Constituție, presupunea cheltuială de energie, bani, pierdere de timp. Deoarece Klaus Iohannis anunțase că vrea modificarea Constituției doar pentru a concretiza rezultatul Referendumului, un nou Referendum, doar pentru a face pe plac Bolovanului care dă din gură însemna un uriaș efort național pentru nimic. Pe măsură ce se depărta de iureșul de la 26 mai 2019, electoratul de dreapta se dezumfla tot mai tare. Toată strofocarea lui n-a avut nici un rezultat. E drept luni, 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost arestat în urma condamnării. Acest moment n-are nici o legătură cu iureșul de la 26 mai 2019. Are legătură cu folosirea Justiției pentru răfuielile politico-mafiote din România ultimilor ani. Simțind că propriul electorat își da seama c-a fost păcălit, , Klaus Iohannis convoacă partidele parlamentare la Consultări în vederea Referendumului pentru revizuirea Constituției. Pe 4 iunie 2019, el declară în statementul conferinței de presă :

„Am convocat aceste consultări după ce a fost foarte clar că referendumul a fost cîștigat de mine împreună cu românii și după ce am aflat cu toții rezultatele de la alegerile europarlamentare.
Acum este evident că ceea ce a decis poporul la referendum trebuie urgent implementat în practică, adică în legislație, însemnînd în Constituție și în lege.”

Cu acest prilej el reia teza aberantă a convocării unui Referendum doar pentru a-i da lui satisfacție:

„Jurnalist: Sînteți de acord, domnul Președinte, cu o revizuire mai largă a Constituției României, la propunerea cîtorva dintre formațiunile politice?
Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Nu este neapărat de dorit să mergem pe o revizuire largă a Constituției în această configurație. Avem rezultatul foarte pozitiv al unui referendum și acest rezultat trebuie implementat acum. ”

În privința datei Referendumului pentru revizuirea Constituției, el reia teza urgenței:

„Jurnalist: Cînd vedeți un referendum pentru revizuirea Constituției?
Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Referendumul pentru revizuirea Constituției, pentru implementarea a ce s-a votat acum, trebuie organizat cînd se poate și cu cît mai repede, cu atît mai bine.”

Două zile la rînd, la Cotroceni au loc consultări cu partidele politice parlamentare în legătură cu ținerea Referendumului pentru Revizuirea Constituției, astfel încît, dacă PSD a rămas mai departe la putere, atunci măcar rezultatele Referendumului să devină realitate. Miercuri, 5 iunie 2019, după terminarea consultărilor, Klaus Iohannis ține o conferință de presă. Toată lumea se așteaptă ca Bolovanul care dă din gură să anunțe data Referendumului. Nu de alta, dar cuvîntul imediat, folosit de Klaus Iohannis în dialogul cu poporul român nu-in altceva dcît transpunerea în română a felului arogant în care se adresează nemții cîinilor.

Declarația de presă ne aduce o surpriză.
Deși consultările au avut drept temă convocarea Referendumului, Klaus Iohannis nu suflă un cuvînt despre Referendum. Drept concluzie a consultărilor el anunță semnarea unei hîrtii de genul celei despre care răutăcioșii spun că la fel de bine poate fi folosită la șters la fund:

„În consecință, pentru a valorifica cum se cuvine acest vot și consultările, am decis să invit partidele politice parlamentare să semnăm un acord național pentru consolidarea parcursului european al României. Sau, dacă vreți altfel, un pact politic pentru România Europeană.”

Hodoronc-Tronc!
Inițiativa lui Klaus Iohannis e un atentat la interesul național. A invita partidele să semneze un pact privind consolidarea parcursului european al României înseamnă a susține minciuna, promovată de dușmanii României, că țara noastră nu are un parcurs consolidat în UE.
Nici un partid politic din România n-a pus la îndoială parcursul european al României. Firește, profitînd de imbecilitatea electorală a PSD, mașinăria Statului paralel a pus pe seama PSD tentativa de ieșire din UE.
A relua însă această teză și după alegeri arată că Klaus Iohannis e în stare de orice ca să mai petreacă un concediu de lux la Cotroceni.
Semnarea unei hîrtii nu cred să fie o problemă pentru partidele politice. Nenorocirea e că semnarea acestei hîrtii n-are nici o legătură cu transpunerea imediată în practică a Rezultatelor referendumului. Prin raportare la faptul concret care e convocarea Referendumului de Revizuire propunerea lui Klaus Iohannis amintește de anecdota cu Maria și Ion. În loc de Marie, hai să ne…, Ion îi spune, Marie, hai să semnăm un pact că o să ne ….

Ce l-a făcut pe Klaus Iohannis să apeleze la șiretlicul cu Pactul în locul Referendumului?
Insistența USR la convorbirile de la Cotroceni ca Referendumul să ceară revizuirea Constituției și pentru transpunerea în practică a iniativei Fără penali în funcțiile publice. USR era obligată să susțină asta. Klaus Iohannis a fost lovit în moalele capului de această insistență. Dacă nu ținea cont de ea și convoca Referendumul doar pentru întrebările sale, era riscul ca USR să-l boicoteze. Dacă accepta și propunerea USR, făcea din Referendum un prilej de campanie electorală pentru candidatul USR la președinție. Ca să nu mai spun că asta dădea dreptul și altor partide să ceară o revizuire mai largă a Constituției.
Intitulat sforăitor „Acord Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României”, Documentul propus de Klaus Iohannis în locul Referendumului de Revizuire a Constituției e o tentativă stîngace de a păcăli din nou propriul electorat.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

32 comentarii pentru articolul „„Acordul național” propus de Klaus Iohannis în locul Referendumului de Revizuire a Constituției – o tentativă stîngace de a-și păcăli din nou electoratul”

  • Nu degeaba Românica e … GRADINA MAICII DOMNULUI ! Care e și locuită !

  • „Acordul național” – o tentativă stîngace de a-și păcăli din nou electoratul.
    Va contrazic maestre : intrebarile de la referendum au fost tot atit de „stingace ” ( ca sa nu zic sifilitice , idioate , tembele , cretine , you name it ) Dar exista piata vasta pt ele . Si piata o cere ! Vom avea deci succesuri !

  • Doamne ferește, nu apăr eu corupția !. Nu am nici un motiv s-o fac……Dar imi vine să injur impostorii, prefăcuții care iși fac steag din această treabă de milițian imbecil….. Avem Politie, Procuratură, Justiție, profesioniști care să lupte cu corupția…
    Trebuie spus cu cinism….toate operele mari ale lumii s-au produs cu destulă corupție implicată……NU există autostradă construită fără spagă, nu există Capitalism fără șpagă….Doar comuniștii primitivi credeau altceva.
    Presedintele lumii , miliardarul TRUMP este o creație a corupției. Așa crede jumătate din America.

  • Pentru PRIMITIVUL AROGANT nazistoid .. ….. Stat de Drept înseamnă că….. Presedintele este și presedinte, și Premier, EL pune ce ministru VREA și Sef de Senat și Sef de Cameră și Sef al justiției…..și Sef al jandarmeriei….bre, asemenea decerebrați PRIMITIVI nu găseai pe vremuri nici in RDG, poate să fi fost ceva prin STASI…. dar nu cred, atunci lumea știa carte, știa Istorie.

  • Auzi, colea….ce zice Acordul johanez, citat din Ghia / Ghio….. ”o democrație vie și vibrantă, în care cetățenii sunt activ dedicați apărării libertății, păstrării și respectării regulilor și principiilor unui stat de drept autentic, precum și continuării luptei împotriva corupției”
    Acest paragraf este un manifest demn de CEAUȘISMUL exaltat, de comunismul STALINIST…..
    Adică….transformăm cetățenii in polițiști, in hingheri….care să lupte cu corupția chiar contra libertății lor, că acuzația de corupție este bomboana pe colivă intr-un astfel de regim stalinist, cu ea închizi gura adversarului…..adică să ne luăm la intrecere intre noi, să demascăm corupții cu orice preț…..adică să renunțăm de bună voie la libertate….
    Cine este IMBECILUL care a formulat acest paragraf ?

  • În ceea ce privește articolul Maestrului, parcă se aseamănă ceva din zicerea președintelui: „O să citesc până o să înțeleg”…citat din memorie.
    Acum, parcă avem un soi de propunere, de genul: „O să dezbat modificarea Constituției, până n-o să facem…nimic”.
    Hi, hi, hii!

  • Cine a urmărit Facebook o lună de zile ca mine, iți poate da seama câtă dezinformare, prostie, imbecilitate, grobianism, vulgaritate, răutate, invidie zace in acest popor de Tefeliști……oamenii ăștia nu au tată, nu au mamă, nu știu nimic, sunt abrutizați…… Tefeliștii SUNT CIUMA ROȘIE, cu adevărat……dar combinată cu o CIUMĂ al cărei nume nu am voie să-l pronunț, risc iar o lună de blocare pe FB.
    O groază dintre teleși sunt SĂRACI, foarte săraci și material…….pesediștii sunt bogați, cultivați, informați și domnisoare de pension comparativ cu poporul Tefelist……a fost lesne să observ astea in miile de postări citite pe FB, scrise de ambele tabere.

  • Nu este vorba de alarmism in ceea ce am scris mai sus…
    Reamintesc ceea ce foarte puțini mai știu….
    In 1941, Propaganda antonesciană a organizat Referendum prin care a intrebat românii dacă spun DA la războiul cu URSS…
    Atenție….doar 5 % au spus NU la acel Referendum….
    Asta ne arată limpede de câtă imbecilitate e in stare acest popor român periodic, când il apuca damblageala și este și bine manipulat….
    Eu nu sunt politician, nu am motive să mângăi cretinii pe frunte ca să – mi dea votul….
    Și nici nu cred in prostia cu Poporul e suveran, care ține de politica corectă, cum se zice in românește…..că NU trebuie să fie, nu imi incredințez soarta, viața in măinile unor hoarde, gloate de anafabeți politic și social.

  • Cum oprim Teutonul scelerat?
    Dacă Teutonul cere mâine Referendum in care invită la Război contra Rusiei, pe motiv că e o concurentă a UE…..și le spune imbecililor să voteze DA, eu sunt sigur că și acest Referendum scelerat va trece cu răspunsul DA….e damblageală in capetele multora….lipsa cvasi-totală de scoală, manipularea la care sunt supuși pe toate canalele, in plus, alcoolul și traiul fără muncă creează monștri…ca și drogurile și pornografia ultra-abundență pe Internet, la domiciliu, care le-a luat și fărâma de minte, de judecată omenească.
    Doar PRAGUL de 50 la sută mai poate salva țara de război….

  • Cum poate fi oprit Dictatorul NEBUN in incrâncenarea sa de a urina in capul Constituției și al românilor ?
    E simplu…..Guvernul trebuie să modifice rapid, prin OUG, legea Referendumului…..șă revină la pragul de 50 % pentru validarea referendumului.
    OUG in acest sens este perfect Constituțională și nici Comisia de la Veneția nu poate avea nimic de zis.

    • Chestia cu modificarea pragului electoral a fost cea mai mare tâmpenie postdecembristă, Axoane! Eu, nu sunt de acord cu revenirea la 50%
      Îmi doresc pragul de 50 + 1%
      Punct
      Bine ai revenit!

  • Penal = individ condamnat definitiv de un Tribunal…
    Fără penali in funcții politice sau publice……ați auzit cretinism mai mare ca această propoziție imbecilă ?…..
    Păi, legea 90/1992 a Guvernării din România PREVEDE deja că PENALII nu pot avea acces in guvern.
    In plus, fiecare domeniu public are legi speciale care prevăd același lucru.
    Atunci, ce să modifici in Constituție?

    • Ca să ne umilească. Să ne arate în faţa lumii ca o ţară de hoţi şi puşcăriaşi. Să spună că suntem atât de ticăloşi încât a trebuit să ceară schimbarea Constituţiei.

  • Un LIDER de tip COMUNISTOID…..al Tefelistilor este Dan Barna……Omul ăsta este un LEIT politruc comunistoid…..NU a muncit niciodată in profesia lui….și nici in altele….timpul și l-a ocupat cu cursuri gen Ștefan Gheorghiu….SNSPA…..CCAA…si alte de gen, pe care credeam că le mai practică doar politrucii de doi lei proveniți din vechea Nomenclatură sau Securitate – ei sau odraslele acestora…..
    Cine iși pune speranțele in mâna unui POLITRUC comunistoid ca acest Dan Barna ?…Doar disperații, pegra de mahala care trăiește din ură și invidie, oamenii străzii ?

  • Mă intrebam de unde vine atâta ură și scrânteală in capetele Tefelistilor…….Trăind o lună in provincie am observat un fapt uluitor……Este ENORMĂ, este colosală INVIDIA diasporezilor reintorși in țară pe care i-am văzut……..INVIDIE pe faptul că băștinașii trăiesc BINE astăzi, fără a colinda pe la dracu in praznic la spălare de closete și dosuri de moșnegi pentru 2.000 de euro lunar din care deabia au agonisit o mașină nemțească la mâna a treia…….In INVIDIE ura lor cotra a tot ce mai trăiește in țară este evidentă, la vedere, nu o mai ascund……Căpșunarăă reintorși in țară vor fi o lungă vreme o adevărată PECINGINE asupra țării, ei VOR să fie PESTE toți băștinașii….

  • In paralel cu Ion Cristoiu și eu am scris că Tefeliștii nu se pot exprima politic decât prin cotcodăceli și orăcăieli…..și nici nu pricep altceva decât orăcăielile și cotcodăcelile…. mai ales dacă sunt produse de maimuțe…..Spun asta după ce le-am urmărit activitatea pe Facebook o lună de zile…..In tot acest timp nu am auzit de la acești sărmani nefericiți decât onomatopee…….
    Cum poate cădea un popor intreg sub mizeria produsă de acești nefericiți ?
    In România se trăiește destul de bine in epoca actuală, in orice caz nu există disperarea venită din foame și frig…. ATUNCI ???…..De unde vine atâta ură și scrânteală a minților?

  • Ce adevăr zice Ion Cristoiu !…”Profitînd de faptul că TeFeLiștii nu pricep decît propozițiile simple, orice încercare de a-i duce dincolo de sloganele de pe Facebook și din Piața Victoriei, provocîndu-le dureri de cap atroce…..”
    Eu imi pun intrebarea dac[ electoratul Tefelist, to;i care au votat la Referendum sunt sau nu oameni zdraveni la cap….Pentru ca doar DROGAII și proștii in cel mai inalt grad pot răspunde la întrebările IMBECILE puse la Referendum…..Nu cumva arogantul Johannis ii crede pe Tefeliști complet idioți de urinează pe ei cu asemenea acte politice fără nici un rost ?

  • Un popor de idioti, vorba lui Tutea..Au votat ca alora care dau spaga la doctor sa li se refuze dreptul la gratiere si amnistie, pe cand violatorii, criminalii si in general infractorii violenti sa poata beneficia in continuare de ele.
    Au zis ca a fost un vot impotriva pesedeului, acum insa vor sa mearga pana la implementarea legii..
    Ei au senzatia ca au votat sa-i penalizeze pe politicienii corupti, astia insa(politicienii) reprezinta sub 0,5% din totalul bugetarilor care pot cadea sub incidenta acestei legi.

    • Idioti sunt cei care dau spaga la doctori si apoi tot ei se plâng ca doctorii sunt corupti. Idiotii le dau spaga doctorilor si acum, dupa ce stiu ca acestora li s-au marit salariile. De ce sa fie gratiati daca nu înteleg ca doar ei, ca pacienti, pot pune capat acestui flagel mizerabil de dare-primire de mita în unitatile medicale?

      • Maimutoi ipocrit! Sa te vad cu parintele sau copilul pe masa de operatie cum iei tu atitudine ¨sa pui capat acestui flagel mizerabil¨.

        • Ba, needucatule, idiotii lui Tutea, printre care te numeri si tu, cred ca un medic s-a facut medic doar pentru a lua spaga. Sunt destui pacienti care sunt tratati foarte bine, chiar daca nu dau plicul cu euroii. Astia ca tine, care cred ca-i musai sa plateasca ceea ce nu trebuie platit, strica totul, mai ales acum, când medicii au salarii mari.

          • Bivole, nu te mai gandi la modul general, ca d-aia ai creierul neted ca Panonia, gadeste-te la situatii extreme, ex: accident, lipsa personal ca e week-end, adus chirug de acasa in timpul lui liber etc.
            Dar mai bine mars la kkt, ca prea esti cretin!

          • Ba, needucatule, uite cum dai înapoi de la prostiile pe care le îndrugi. Acuma ai restrâns aria la „situatiile extreme”. Da, ba, medicii au salarii bune si atunci când trebuie sa trateze „cazuri extreme” în „situatii extreme”. Asa-i peste tot în lumea civilizata. Ai putea sa te gândesti cel putin în ce situatii îi pui pe cei care nu au bani sa dea spaga.

          • Nu dau inapoi idiotule, eu tot timpul argumentez cu exceptii, cazuri particulare, ca sa inteleaga astia ca tine, cu gandire de turma, ca exista si alte nuante ale ideilor care le sunt inoculate si pe care le rageti pana la epuizare.

          • Sper sa nu citeasca ma-ta cum ai lasa-o sa moara pe masa de operatie, intr-o situatie de ¨arie restransa¨, doar pentru ca gandirea ta de stahanovist iti dicteaza ¨sa pui capat acestui flagel mizerabil¨.

          • Si daca n-ai bani de spaga, fugi repede in Franta si mai spala o baba la c*r… 😀

          • Si auzi ba, dobi, in postarea care incepe cu ¨Maimutoi ipocrit¨,
            nu ti se parea ca vorbeam de o ¨situatie extrema¨?? Abia cand am folosit explicit expresia, te-ai prins si ai zis ca am ¨restrans aria¨?

          • Hopa, uite cum nu ai mai rezistat si ai dat drumul boschetarului din tine, ba Nicola!
            Felicitari, domnule ai ajuns sa reproduci povestea lui Axon cu spalatul bebelor la c-r.
            Afla, needucatule, ca avem în familie medic care lucreaza în Franta (7.000 euro net pe luna), avem si o afacere de familie tot în Franta, casa în Franta la mare, asa ca… nu fi invidios!

          • Întotdeauna când intri în crize ma confunzi cu Domi. Asta îti usureaza starea?

          • Atata minte ai sa-mi dai replicile pe care ti le dadeam eu acum 2 zile. Nu te confund cu dobi, te suprapui tu peste dobi, acelasi nivel de cretinism si ignoranta.. Deci ai afacere de familie in Franta..spalati toti babe la c*r. 😀 😀
            Ba, boule, mie nu-mi sta-n fire sa ma laud. Intelegi cat te duce capatana.

          • Astea-s replicile unui om inteligent. Bravo, obsedatule de c-ruri de babe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *