Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Globalizarea a luat sfârșit. Opinia șefului BlackRock

„Amploarea acțiunilor Rusiei va fi resimțită în deceniile următoare și va marca un punct de cotitură în ordinea mondială a geopoliticii, a tendințelor macroeconomice și a piețelor de capital”. Aceasta a fost declarația lui Larry Fink, CEO al BlackRock BLK, +0,37%, în scrisoarea sa anuală către acționari, publicată joi. Iar CEO-ul BlackRock consideră și că s-a închis ușa la decenii de conectare a economiilor globale. „Rămân un credincios pe termen lung în beneficiile globalizării și în puterea piețelor globale de capital”, a mai subliniat șeful celui mai mare manager de active din lume. „Dar invazia rusă din Ucraina a pus capăt globalizării pe care am experimentat-o în ultimele trei decenii”. Aceste fraze extrem de interesante se găsesc pe: https://www.marketwatch.com/. Puteți să găsiți pe site un articol despre BlackRock.

Revenind la declarațiile lui Laurence Douglas Fink, el a mai subliniat și că această deconectare între oameni, națiuni și companii a primit un avans de la doi ani de pandemie. „Aceasta a făcut ca multe comunități și oameni să se simtă izolați și să privească în interior. Cred că acest lucru a exacerbat polarizarea și comportamentul extremist pe care îl vedem astăzi în întreaga societate”, a mai spus el. „Iar acum, agresiunea Rusiei împotriva vecinului său și decuplarea de economia globală vor determina companiile și guvernele din întreaga lume să își reevalueze dependențele și să își reanalizeze amprentele de producție și de asamblare – un lucru pe care COVID i-a stimulat deja pe mulți să înceapă să îl facă”, a mai adăugat CEO-ul. În timp ce dependența de energia rusă este în centrul atenției, posibil să vedem, de asemenea, companii și guverne care își vor aduce operațiunile fie pe uscat, fie aproape de casă, ceea ce ar putea fi în beneficiul Mexicului, Braziliei, SUA sau Asiei de Sud-Est. Iar acest lucru înseamnă că urmează costuri mai mari și presiuni asupra marjelor. „În timp ce bilanțurile companiilor și ale consumatorilor sunt puternice în prezent, ceea ce le oferă o mai mare amortizare pentru a face față acestor dificultăți, o reorientare pe scară largă a lanțurilor de aprovizionare va fi în mod inerent inflaționistă”, a întărit Fink. În ceea ce privește globalizarea, a intervenit și fondatorul Oaktree Capital Management, Howard Marks, în a cărui scrisoare către investitori s-a vorbit despre „pendulul” care se întoarce spre aprovizionarea locală. „Mai degrabă decât cele mai ieftine, mai ușoare și mai ecologice surse, probabil că va exista o primă pentru cele sigure”, a transmis el. Acest lucru ar putea avea un impact asupra investitorilor, deoarece globalizarea a stimulat PIB-ul mondial, dar ar putea stimula și locurile de muncă din producția internă. Fink a mai făcut câteva precizări, cum ar fi posibilitatea ca războiul din Ucraina să accelereze valutele digitale, pe măsură ce țările își reconsideră dependența de cele tradiționale. „Un sistem global de plăți digitale, conceput cu atenție, poate îmbunătăți decontarea tranzacțiilor internaționale, reducând în același timp riscul de spălare a banilor și de corupție”, a adăugat el. Și, în timp ce progresul pe termen scurt spre zero net se confruntă acum cu un regres pe fondul tumultului, trecerea globală la energia verde ar putea primi un impuls. „Prețurile mai mari la energie vor reduce, de asemenea, în mod semnificativ prima ecologică pentru tehnologiile curate și vor permite utilizarea surselor regenerabile”, este de părere Flink. În plus, piața bursieră din Rusia a câștigat în prima zi de tranzacționare din ultimele săptămâni, dar în condiții destul de rigide, cu doar 33 de companii tranzacționate, fără vânzări din partea străinilor sau a vânzătorilor în lipsă.

Pe de altă parte, Coreea de Nord a lansat ceea ce Japonia susține că este un test de rachetă balistică intercontinentală în ocean. De asemenea, directorii executivi a 10 companii aeriene, printre care Delta DAL, +1,74% și American AAL, +1,73%, îi cer lui Biden să pună capăt precauțiilor de călătorie în caz de pandemie. Asta în timp ce Organizația Mondială a Sănătății avertizează că vaccinările COVID s-au oprit de când a izbucnit războiul în Ucraina.

Un lucru interesant este reprezentat de către faptul că, până și comenzile de bunuri durabile (mașini, aplicații, echipamente electronice, mobilier, accesorii, echipament fotografic, articole sportive, jucării, jocuri etc.) la nivel global au scăzut cu mult mai mult decât se aștepta să scadă. Lumea încotro?

YouTube player

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

6 comentarii pentru articolul „Globalizarea a luat sfârșit. Opinia șefului BlackRock”

  • Nu plang dupa „Globalizare”. In numele ei a aparut inechitatea sociala si s-au incalcat Drepturile Omului. Cu sau fara Putin „Globalizarea”cea de toate zilele avea oricum zilele numarate. Inteleg orice CEO care plange dupa „Globalizare”, eu nu plang.

  • Chestia cu monede digitale,nu cred ca ma pot gandi ca apartamentul meu valoreaza patru-cinci B.iar pensia mea este de 0,000001.B.

  • masinile se vor printa loco, in citiva ani de zile. ca si mancarea, de altfel :))

    viitorul noilor state, poreclite megapolisuri, sta in imprimantele 3d si Inteligenta Artificiala aferenta.

    • Masinile nu vor mai exista. Astia mici nu ies din casa ca le e frica sa nu faca buba de la vreun virus. Plus ca soferia, carnea de porc si matematica e grele. Plus ca a te concentra peste doua-trei tik-tok-uri e deja o corvoada.

    • printez chitelute de porc cu piure de cartofi. acceptam „dăcât ruble”

  • ‘Globalizarea a luat sfârșit’ de ani de zile, iar stirea e pe saitul Maestrului de…cam tot atatia ani 🙂

    Globalizarea, care a fost un flux, va fi urmata de…Marele Reflux :)), caz in care vechiul sat devine noul stat.
    bine, mai tre sa treaca citiva ani si dupaia o sa citim undeva ca… asa sta treaba :)))
    insa…si atunci va ramane valabila zicerea ca…informatia era pe saitul Maestrului de ani de zile :))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *