Guvernul care se împrumută într-un an cât toate guvernele României în 30 de ani și nu e in stare să cumpere medicamente de bază, de 16 lei flaconul

Spitalul Victor Babeș din București. Pacient cu pneumonie interstițială, pe fond de Covid, temperatură mare de 6 zile.
Primește un cocktail de medicamente, mai multe pilule aduse pe o tăviță, fără explicații despre ce reprezintă fiecare pilulă si la ce folosește.

Pacientul observă că nu sunt toate pilulele prescrise în foaia de observație, diferă cocktailul de la o zi la alta.
Cere explicații si dorește să știe care dintre ele este antibioticul prescris.
Asistentele dau din colț în colț.
— Păi vi l-am dat.
— Pai nu mi l-ați dat. De ieri dimineață nu am mai văzut pastila aceea care semăna a antibiotic. Și eu am, în continuare, temperatură.

Într-un final, cadrele medicale recunosc că nu mai au acel antibiotic în farmacia spitalului și ar fi bine dacă ar putea să i-l aducă cineva de la o farmacie din afara spitalului.
Asta pentru că s-a sesizat pacientul și a insistat să primească explicații. Cei mai puțin atenți, ghinion! Covidul mai produce și decese, că de-aia e un virus mortal.

E Bucureștiul anului 2020, în plină pandemie, o țară în care guvernul ne învață cum să ne spălăm pe mâini, dar nu aprovizionează spitalele Covid cu strictul necesar.
București! Nu Fetești, nu Băicoi, Țăndărei sau Hârșova.

Dumnezeu cu mila! Dacă apar complicații, cetățenii sunt de vină că nu vor să asculte de autorități, nu spitalele neaprovizionate, nu cadrele medicale care ascund situația și mint pacienții ca să acopere lipsa antibioticelor, nu guvernul care se împrumută într-un an cât toate guvernele României în 30 de ani și nu e in stare să cumpere medicamente de bază, de 16 lei flaconul. Totul e pentru buzunarele băieților cu afaceri în Pharma, nu pentru noi!

Clarificare comentarii


Clarificare

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe blog, precum și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii