Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Guvernul Cîțu e un Guvern USRPLUS. Avînd drept anexă PNL

Un sondaj publicat recent arătă că Partidul Național Liberal scade în sondaje; și scade nu în mod normal așa cum se întîmplă cu toate partidele ajunse la guvernare, ci în mod dramatic. Pornind de la aceste date Antena 3 a realizat o emisiune a cărei burtieră suna cam așa: PNL se duce-n cap.

Când se dau publicității astfel de sondaje partidele surprinse într-o situație grea reacționează imediat, acuzînd casa de sondaje că ar fi în solda dușmanilor. Și de regulă apare imediat pe piață, realizat de o casă de sondaje plătită de partidul respectiv, un sondaj care arată că formațiunea nu scade în sondaje, ba mai mult, că urcă vertiginos.

N-am nici o îndoială că PNL va reacționa la fel în urma acestui sondaj și mai ales în urma concluziilor trase de o parte a presei, de presa independentă după publicarea cifrelor:
Asta nu poate contracara realitatea:
Partidul Național Liberal se duce în cap din punctul de vedere al capitalului politic. Acest adevăr a fost semnalat înainte de sondajul de la SOCIOPOL de unul dintre liderii PNL, prim vicepreședintele Rareș Bogdan. Încă de acum o lună, la interviul pe care mi l-a acordat la Aleph News, Rareș Bogdan a ținut să tragă un semnal de alarmă profețind că PNL va avea soarta PNȚCD dacă partidul nu purcede la cîteva schimbări importante. Pe primul loc în această schimbare o constituia, în viziunea lui Rareș Bogdan, dar și a grupării din spatele său, înlocuirea lui Ludovic Orban cu un lider PNL mult mai puternic și mult mai adecvat acestor vremi. Și eu am remarcat, independent de Rareș Bogdan, independent de acest sondaj, independent de alți comentatori că Partidul Național Liberal se prăbușește din punctul de vedere al capitalului politic.

Încercînd să găsesc o cauză principală a acestei căderi în sondaje, am remarcat inexistența practic a PNL ca partid politic în actuala Coaliție de guvernare. Așa cum spunea Nae Ionescu, un partid politic, după ce ajunge la guvernare, își continuă activitatea politică de pînă atunci și ține sub control Guvernul pe care-l alcătuiește sau partea sa de Guvern pentru ca alegătorii să vadă că partidul își respectă făgăduielile electorale din campanie și mai demult, de pe vremea cînd era în Opoziție. Privind la situația din Coaliția de guvernare vom constata că de la investirea Guvernului Cîțu un singur partid s-a manifestat ca fiind la Guvernare, prin strădania de a impune întregului Guvern agenda proprie:
USRPLUS.

Un scurt bilanț al celor trei luni trecute de la investirea Guvernului Florin Cîțu ne arată că în deciziile luate, în preocupările majorității Partidul Național Liberal, nu a existat. A existat și există USRPLUS.

Invit cititorii la un simplu exercițiu:
Să spună imediat numele unui ministru din actualul guvern. Sînt sigur că imediat, marea majoritate a cititorilor vor spune numele unui ministru al USRPLUS. Fie pe cel al lui Vlad Voiculescu de la Sănătate, fie pe ce al lui Stelian Ion de la Justiție, fie pe cel al lui Claudiu Năsui de la Economie sau pe cel al Cătălin Drulă de la Transporturi. Dacă ar fi întrebați punctual de un ministru PNL toți cititorii o vor invoca pe Raluca Turcan. Da, într-adevăr, Raluca Turcan concurează din partea PNL pe miniștrii USRPLUS în aducerii în prim-plan a problemelor ministerului pe care-l conduce. Raluca Turcan e ministrul Muncii. Ea se ocupă de pensii, de salariile bugetarilor, de ajutoarele sociale. Exact cu ceea pe vremea PSD se ocupa Olguța Vasilescu. Lesne de sesizat că în ceea ce privește imaginea publică a Guvernului, guvernul PNL, USRPLUS și UDMR e dominat la ora actuală de ministrul Muncii, așa cum pe vremuri imaginea publică a guvernelor PSD era dominată de ministrul Muncii, la vremea respectivă, Olguța Vasilescu. Și cauza principală nu stă în ambiția care definește pe cele două personalități feminine ale politicii românești. Și Olguța Vasilescu și Raluca Turcan sînt femei ambițioase, bune administratoare ale domeniului pe care-l conduc. Numai că în cazul guvernului PSD era normal ca ministrul Muncii să iasă în prim plan. Preocupările ministerului exprimau punctele principale din programul PSD: pensii, bugetari, protecție socială. Nu e normal însă ca la un guvern de Centru-Dreapta în prim plan să iasă ministru Muncii. Noi nu vrem să spunem prin asta că Raluca Turcan ar trebui oprită să exprime în public punctele de vedere ale ministerului. Vrem să spunem că ar trebui ca și alți miniștrii ai PNL să iasă în spațiul public și să-și afirme punctele de vedere din perspectiva domeniului pe care-l conduc. Ar fi trebuit să menționez la concurență din partea PNL cu ministrul Muncii, pe ministrul Educației. Sorin Câmpeanu este înscris de formă în PNL, el este în guvern un tehnocrat și prin urmare nu-l putem considera ca întruchipînd imaginea publică a guvernului PNL din interiorul guvernului Cîțu. În rest ministrul de Externe nu există ca exprimînd programul PNL. Nu există din acest punct de vedere nici ministrul Apărării Naționale. Deși aparținîn cotei PNL din Guvern, cei doi depind doar de Cotroceni. Ar fi fost normal ca în această perioadă ministrul Culturii să egaleze pe ministrul Educației în bătălia pentru domeniul pe care-l administrează. Ministrul Culturii practic nu există. După opinia mea, într-un guvern de Centru Dreapta, avînd ca premier un lider PNL, ar fi fost normal ca un ministru din domeniul Economic să fie în prim-plan.

Partidul Național Liberal este, repet, partidul capitaliștilor români. El a fost votat pentru programul său de Dreapta, diferit de cel de Stînga, al PSD. PNL ar trebui să fie partidul, și așa a și ajuns la putere, a firmelor cu capital românesc. Aceste firme au fost cel mai tare lovite de Pandemie. În nici un moment guvernul Florin Cîțu nu s-a preocupat de aceste firme. În cele trei luni guvernul Cîțu s-a ocupat de orice vreți, de Justiție, de schimbarea de la TVR, de antisemitism, chestiuni impuse de USRPLUS potrivit agendei proprii, dar în nici într-un caz de salvarea capitaliștilor români de la dezastrul Pandemiei.

PNL are cel mai mare procentaj în alegeri dintre partidele care alcătuiesc Coaliția.
Desigur, rezultatul n-a permis PNL să formeze un Guvern PNL cu colaborarea altor partide mici.

S-a ivit un Guvern de colaborare.
De colaborare doar pe hîrtie.
În realitate Guvernul Cîțu e un Guvern USPLUS. Avînd drept anexă PNL.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

11 comentarii pentru articolul „Guvernul Cîțu e un Guvern USRPLUS. Avînd drept anexă PNL”

  • Stai si ma minunez cite scenarii si interpretari, cite analize asupra unor lucruri f simple: clasa politica e nula, numai nulitati…la un popor sub-mediocru, plin de incultura, lipsit de orice ambitie, morala, justitie….indiferent de partid, toti sint niste nulitati…..nu sint in stare de nimic….nu conteaza cine e la putere, cine vine, etc…

  • pentru ca Metamorfoza aduce cu sine mai cu seama metamorfoza sistemelor sociale, sistemul politic e si el sub presiune capitala.

    sistemul politic e pus la indoiala in stil plenar. iar pentru ca distributia gaussiana sufera si ea o metamorfoza, devenind distributie inversa, si din ‘curcubeul politc’ mai raman doar extremele,
    adica:
    -Doctrina Naturii
    -Doctrina Anti (antiNatura, adica a Artificialului )

    Metamorfoza face curat in sistemele sociale, obliga la polarizare plenara, polarizare care se suprapune peste ‘doctrina Universului’,
    care e Inima, povestea povestita astfel fiind chiar Natura
    care e Minte, povestea povestita fiind a Artificialului.

    deci…spre ce ne indreptam, care e proiectia, Efectul?,…ca mai intaie Efectul si dupaia Cauza
    pai ne indreptam spre un sistem politic cu doi actori,
    un partid fiind ProNatura
    celalalt actor fiind AntiNatura.

    cum ajungem la aceasta tinta?
    pai ajungem…cam in felul asta: de pe scena politica dispar toate partidele si apar unele noi, ProNatura si AntiNatura,
    sau, mai clar spus, se vor manifesta doua entitati politice: partid Naturalilor si partidul Artificialilor.

    rezumat:
    partidele care misuna, azi, in sistemele politice de prin lumea mare sint expirate, ele vor fi puse la indoiala in stil plenar, Metamorfoza se si se va ocupa cu treaba asta, iar la final sistemul politic, ala nou-nout, va fi dfinit prin doua doctrine, ‘in oglinda’:
    Doctrina Naturii
    Doctrina Anti ( asta punind la indoiala in stil plenar chiar Natura, esenta ei fiind Artificialul )

    ceea ce e de luat in seama din sondaje, …m am uitat si eu in diagonala peste ele, e, zic eu, asta: increderea in sistemul politic actual e praf! dar praf!, nu gluma. iar faza tare e ca Metamorfoza e la inceput!, adica…in timp ce Metamorfoza pune la indoiala actualul sistem politic, tinta fiind scoaterea lui din joc, …noi deja stam bine!:))), adica pornim de la o lipsa a increderii in sistemul politic…potenta, nu gluma.
    lipsa increderii in politicienii-oameni va tinde spre valoarea maxim posibila, increderea urmand o traiectorie care o duce catre politicienii-artificiali:)), adica spre…un soft!

    • pe vremurile astea Teza e Naturalul, Antiteza e Artificialul, iar Sinteza e Adevarul,
      insa Adevarul nu e Sinteza, ca nu e Omega, ci chiar Alfa:),
      de unde rezulta ca Ultima Sinteza e chiar Prima Miscare a Tezei, adica Piatra din Unghi!:))

      • manifestarea Tezei numita Natural si a Antitezei numita Artificial naste un Gol, pe pozitia Sintezei, care poate fi ocupat exclusiv de insusi Adevarul. prin urmare a doua venire a lui Hristos este…o chemare!:))

        • Neantul cere Echilibrare, caz in care el se manifesta prin chiar manifestarea Vietii. ( pe pozitia Sintezei )
          in timp ce Hegel vorbeste despre Sinteza ca Efect, io spun ca ea e Prima Cauza. Mai intai a fost Sinteza.

          • deci Hristos e Adevarul si Viata.
            insa Hristos e si Calea, pentru ca inclusiv Artificialul, cu doctrina lui cu tot, isi ia ca referinta Dinamica Naturii, pe care o ntoarce-o, el, cu capul in jos si o vara si pe contrasens, insa mai nainte sa faca asta o ia ca referinta:)))
            cam asa se poate intelege paradigma asta, ‘Hristos…Cale, Adevar si Viata’

    • -Matematica nu poate fi priceputa fara a pricepe mai nainte Iubirea,
      -QC nu poate fi priceput pina nu se pricepe mai nainte ca omul a ajuns la Granita Universului ( care se afla pe Nivelul Cuantic, acolo misunind Timpul si Spatiul, pe principiul Yin-yang :))) ) si fara a pricepe matematica,
      -Inteligenta Artificiala nu poate fi priceputa pina nu se pricepe Desteptaciunea si Inteligenta, ba chiar ‘Desteptaciunea SI Inteligenta’ :)), caree tot o poveste de tip Yin-Yang, si fara a pricepe QC
      -vremurile nu pot fi pricepute fara a folosi pe post de referinta Referinta Absoluta, care e Unicul Foton care se manifesta in Creatie, pentru ca Da!, in Univers se manifesta un singur foton, care in lipsa Spatiului umple tot Timpul, iar in lipsa Timpului umple tot Spatiul, ca doar se manifesta prin superpozitii:))

      sau poate ca e altfel?…:))))

  • ”PNL – un magnet al lichelelor care n-au incaput prin PSD, un soi de fanarioti care se dovedesc inca si mai prosti si corupti ca pesedistii, iar asta chiar e o performanta” (Adrian Popescu)

  • Asta e si impresia pe care PNL vrea sa o lase lumii ,ca e mic si pricajit,si ca USRPLUS face tot,si atunci USRPLUS va si raspunde de tot in 2024(la sfarsitul guvernarii asteia),nu micutul si pricajitul PNL.

  • Pai asta s a si vrut de la Cotroceni,USRPLUS la Guvernare stiindu se ca aceasta criza Covid va mai dura cel putin 2-3 ani si ce i mai rau nu a trecut,ci urmeaza sa vina(suficient timp ca Economia lumii si a tarii sa fie distrusa si Marii Baieti sa aiba timp sa implementeze Noua Ordine Mondiala sau Noua Oranduire Planetara,ca asta e de fapt scopul intregii crize actuale,dar asta e o alta discutie).Ideea e ca in 2024 lumea sa i ia cu Huo pe USRPLUS,ca doar ei au guvernat,PNL a fost in Opozitie,ca PSD desi PNL a fost la guvernare(asa trebuie sa se vada lucrurile prin 2024).Da PNL e praf dar in 2024 nota de plata o va incasa USRPLUS,de aia au fost astia bagati la guvernare,sa fie ei vinovati de tot raul care actuala criza il va produce pana in 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *