Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Consilierul onorific, broker de influență și avatar al autorității

Guvernul de dreapta a creat o nouă specie dominantă în administrația publică, și anume consilierul onorific. Este o tulpină rapace, omniprezentă și niciodată de vină; înverșunat și naiv în același timp, nu are responsabilități clare, deci acoperă tot terenul.

Nu e plătit, deci se simte legitim și îndreptățit, are un cec în alb de autoritate, ca proxy al ministrului, al secretarului de stat sau al primarului.

Deschide toate ușile, transmite ordine și decizii, are conturi pe platforme digitale mai mult sau mai puțin confidențiale, este broker de influență și avatar al autorității.

Ai lui Vlăduț sau Clotilde, onorabilitatea poziției nu vine din performanță, nu este reper profesional, nu angrenează schimbări și traiectorii, nu are expertiză specifică. Nu a mai încăput în organigramă înțesată de consilieri plătiți și gravitează de cele mai multe ori virusând activitatea instituțiilor, primăriilor și ministerelor și cu siguranță vom auzi din ce în ce mai mult de ei. Au o mare capacitate de multiplicare și efect patogen distructiv. (Alexandru Petrescu-fost ministru al Economiei)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Consilierul onorific, broker de influență și avatar al autorității”

  • E o alta ipostaza a ONG-istului , urmasul „boierului mintii ” GDSist

  • Când ești trimis într-un minister cu o misiune trebuie sa fii flancat de cei ce te-au trimis. Pe băiatul ăla de la sănătate” consilierii” l-au băgat acolo și tot ei or să-l scoată când i-o încurca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *