Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Guvernul este deja picat. Patimile PSD-ului sunt prevestite de la Rahova, din celula VIP, până dincolo de porțile cimitirului de la Valea Uzului

În campania electorală, din noiembrie 2014, mă uimea siguranța inexplicabilă afișată de Iohannis, în văzul lumii, că va câștiga alegerile, fără niciun motiv cât de cât bun. Carismă sau putere de atracție populară nu avea, inteligență spontană nici atât, ce să mai zic de discurs, prezență publică ori replică de om politic, în fața adversarilor. Tot ce transmitea poporului era un fel de încredere ridicolă în sine, dar prezentată într-un mod prostesc/arogant.
Acum îmi dau seama că, de fapt, imaginea găunoasă de super erou era mai mult ceva de genul: știu eu ceva, ce voi nu aveți cum să știți… săracilor.

Președintele are în continuare un comportament asemănător cu cel al membrilor fostei și actualei Securități. Acești oameni s-au considerat întotdeauna ca fiind superiori muritorilor de rând. Ei meritau tot ce avea țara mai bun, nu așteptau la coadă să cumpere salam de soia și nici nu duceau dorul căldurii iarna în Primăverii.

Cu această ocazie, dacă tot sunt la capitolul ăsta, zic să o rugăm pe d-na Nagâț să caute mai bine prin arhiva CNSAS-ului. Recent s-a descoperit că paginile atâtor dosare s-au încurcat, din eroare omenească nu de alta, unele cu altele. Hârtie comunistă de proastă calitată. Ce să-i faci dacă deținuții politici tăiau prost stuful în Deltă. Nu erau profesioniști și uite cum se lipesc, în zilele noastre, paginile delațiunilor de pe vremea bunicii de mâinile cercetărilor.

Revin într-o notă mai optimistă din rătăcirea de mai sus. Eu, unul, îmi asum că am greșit total considerând că Iohannis este un politruc ridicol. L-am evaluat superficial. Sigur este însă altceva: dacă Iohannis bate din picior și cere, precum un imperator roman de la sfârșitul imperiului și nu ca un basileu bizantin, ca acest Guvern să plece imediat, imediat, atunci trebuie să fim siguri că forțele universului neștiut s-au pus în mișcare să împlinească actul de voință prezidențială.

Să ne gândim la următoarele semne și să le interpretăm precum cititoarele în boabe de porumb:

 1. Dragnea o propune pe Gabriela Firea pentru prezidenţiale, în noaptea dezastrului de la alegerile europarlamentare. Pare că i-a luat Dumnezeu mințile și vorbește în dodii, dar este ultima lui tentativă de negociere cu Iohannis înainte de ziua judecății. Firea este singurul candidat PSD care poate să-l salveze pe Iohannis, în turul al doilea.
  Presupun că pașoptiștii din SRI (lupii tineri americanizați), care îl vor pe Dan Barna președinte și nu pe Iohannis, i-au făcut felul lui Dragnea. Iohannis trebuia să rămână fără sacul de box Dragnea. Mai departe, generalii fideli președintelui au mutat bătrănește și au pus la cale un război, în miniatură. Așa ajungem la semnul următor.
 2. Cimitirul de la Valea Uzului devine și înainte și după alegeri noul Ierusalim. UDMR face pragul inexplicabil cu voturi din județe unde nu există picior de maghiar sau atât de mulți cât să faci o echipă de polo pe apă. Tabletele minune trimise de STS să verifice buletinele alegătorilor ar putea să ne dea un răspuns. Nu este cazul, după teroriștii din 1989 și multe altele enigme postdecembriste, trebuie să mai adăugăm încă unul. Nu știu ce se va întâmpla cu mormintele din Valea Uzului, dar ce ne facem dacă crucile eroilor români vor fi aruncate peste gardul cimitirului de către reprezentanții UDMR, în mod legal, cu Hotărâre de Consiliu?
  De abia atunci, Imperatorul de la Cotroceni se va implica și va face dreptate tuturor, atât românilor, cât și maghiarilor, precum biblicul Solomon.
 3. După demisia conducerii PNL București, Ludovic Orban nu se grăbește să numească o altă conducere. Probabil pentru că păstrează scaunul de președinte PNL București, chiar pentru el. Unde ar putea să se ducă după ce Rareș Bogdan devine premier și implicit președintele partidului? Dacă vrea să fie util președintelui mai bine să meargă cu niște portocale, la Rahova, și să-l roage pe Dragnea să aducă PNL-ului câteva voturi, de la PSD, la moțiunea de cenzură. Poate că în acest fel, Ludovic Orban ar mai putea să primească recunoașterea platanului. Pardon, stejarului. Altfel, chiar nu știu altă metodă.
  Iohannis are nevoie ca R. Bogdan să ajungă prim-ministru. Trebuie să arate poporului credincios cum va curge laptele și mierea, în următorii 5 ani pe ulițele tărișoarei până în Valea Uzului, dacă la Palatul Victoria se va afla guvernul său.
 4. Congresul PSD organizat pe 29 iunie demonstrează că partidul încă mai respiră și ar putea să se deconecteze de la aparatele serviciilor dacă psd-iștii găsesc un candidat credibil. Este unul care se îmbracă în stil casual și, de vreo câteva zile, s-a apucat să urce pe dealurile verzi ale patriei ca ultimul samaritean.
  În același timp, Congresul decis rapid și în mod surprinzător denotă faptul că sfârșitul guvernării PSD este aproape. Această mișcare va revitaliza partidul atât cât se mai poate, iar ultimii securiști vor avea pretextul necesar să voteze moțiunea de cenzură și să plece la V. Ponta. Chiar nu înțeleg de ce se spune despre USR că este partidul serviciilor de informații în condițiile în care PSD, de la bun început, stă cel mai bine la acest capitol.

În final, eu cred că acest Guvern este deja picat. Viorica Dăncilă ar putea să trimită după preoții de la Valea Uzului să le citească ceva din Evanghelia după Iuda și să-i exorcizeze de prostie și securism, că de corupție este imposibil.

P.S. Din frații pelerinului ne-am transformat, în câteva zile, în barbarii Europei. Interesantă metamorfoză! Când suntem ascultători și blegi atunci România este frumoasă. Când arătăm că România este totuși țara noastră suntem niște brute, buni de puși pe coji de nucă. Să nu creadă cineva că a fost o idee bună să spargem porțile cimitirului. Tot ce vreau să spun este că ne-am comportat exact așa cum se așteptau stăpânii noștri să o facem.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „Guvernul este deja picat. Patimile PSD-ului sunt prevestite de la Rahova, din celula VIP, până dincolo de porțile cimitirului de la Valea Uzului”

 • SE OBSERVA O INADECVARE LA REALITATEA POLITICA ROMÂNA , PENTRU A NU SPUNE INCAPACITATE PROFESIONALA , ATUNCI CÎND SE ANALIZEAZA ACTIVITATEA GUVERNULUI (SAU GUVERNELOR !) IESITE DIN MAJORITATEA PARLAMENTARA DIN 2016 .
  NICI UN COMENTATOR NU POMENESTE CA DIN IANUARIE 2017 ROMÂNIA SE AFLA ÎN STARE DE ASEDIU:PRESEDINTELE CU REFUZURILE SALE INSTITUTIONALE , PLUS MANIFESTATIILE CU SPÄNZURATORI KU KLUX KLANICE DIN PIATA VICTORIEI , PLUS ACTIUNILE FORMATIUNII PARAMILITARE =REZIST !
  NEMAIVORBIND DE AFIRMATIILE APARTINÎND LUI ION CRISTOIU DESPRE MODUL ÎN CARE A
  CONDUS PSD SI INCLUSIV GUVERNUL , LIVIU DRAGNEA !
  ÎN CIRCUMSTANTELE AMINTITE MAI SUS ,ASEMANATOARE CELOR DINTRO STARE DE ASEDIU-LIVI DRAGNEA A FOST OBLIGAT SA ACTIONEZE CUM A SI ACTIONAT !
  NUMAI UNINDU-SE ÎN INTERESE COMUNE OPOZITIA SI DECIDENTII AU REUSIT SA-L SCOATA DIN CIRCUITUL POLITIC SI SOCIAL PE LIVIU DRAGNEA !
  DESPRE LIVIU DRAGNEA,SE VA VORBI SI VA FI RESPECTAT DE ISTORICI PENTRU CA A LUPTAT PENTRU DREPTURILE OMULUI !
  ISTORIA ÏL VA CONSEMNA LA CAPITOLUL „SACRIFICATI ÎN LUPTA PENTRU DREPTURILE OMULUI !”

 • Domnule Solga , autoritatile statului nu au rezolvat problema de la Valea Uzului. Au creat-o si au vrut s-a o rezolve etnicii unguri in spiritul lor biiip . Atunci , cetatenii cu simt civic au rezolvat-o ei . Sper ca astfel de caravane sa fie organizate pe traseul Valea Uzului -Sf Gheorghe- Miercurea Ciuc -Odorhei- Ibanesti-Tg Mures -Alba Iulia la marile sarbatori romanesti : Ispas ( Ziua Eroilor ) , 4 iun ( Trianon ) , 4 aug ( ocuparea Budapestei de catre Armata Romana ), 25 oct ( Ziua eliberarii ultimei palme de pamint romanesc ) , 1 Decembrie ( Marea Adunare Nationala de la Alba Iulia )

 • Îmi pare rau, dar sunt convins că guvernul NU VA PICA !!! Și când spun asta sunt mai mult decât convins, in ciuda celor „expuse” de nenea Șolga, în articol !
  Mascarada asta cu (P)referendumul a fost o ambiție a sasului de la Hermannstadt, pe care as numi-o, nici mai mult, nici mai puțin, decât a omului prost !
  Nu ăsta-i „scorul” real al PSD-uluo, in alegeri, dar asta se va vedea abia la „locale” !
  La noi niciodată nu se va întâmpla ce-a fost în Moldova, lui Do(n)don !
  Vă înșelați amarnic dacă credeți că va trece o eventuală moțiune de cenzura, iar cei care nu vor s-o treacă sunt chiar PNL-istii, care dacă ajung la guvernare pe să se „ÎNECE” cu ea !
  Cine stie, poate doar daca PSD ar vrea să renunțe la guvernare, atunci se vor retrage singuri !

 • Domn’ Șoga, super tare editorialul!
  Din punctul meu de vedere, PSD n-ar trebui „să cadă”. Sau, mai rău, să „iasă din Istorie”, așa cum a pronosticat Dan Andronic. Cu bunele, dar mai ales, relele lui, PSD este singurul partid autentic de Stânga. „ProRomânia” este, mai mult ca sigur, STRUȚO-CĂMILA acestei țări. Cu siguranță nu poate fi considerat acest partid (ProRo), o alternativă a Stângii (punct)
  Din expunerea dvs., ați omis să spuneți:
  „Dacă-l puneam prim-ministru, astăzi n-ar mai fi fost președinte.” Inutil să mai numesc personajul. Se supără, de facto, Maestrul.
  Cândva, un jurnalist extrem de curajos, a spus: „Trăim o dictatură a generalilor”.
  Felicitări, domn’ Șolga!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *