Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Guvernul Marii Britanii a pornit războiul cu Huawei

Guvernul Marii Britanii a decis: tehnologia 5G Huawei trebuie eliminată de pe piața Marii Britanii până în 2027, iar firmelor de telefonie mobilă din Regat li se interzice cumpărarea tehnologiei Huawei după data de 31 decembrie 2020.

Decizia e urmarea unei investigații de Intelligence condusă de Guvern, cu privire la pericolul tehnologiei 5G Huawei la securitatea națională și a presiunilor S.U.A., care împărtășește aceeași viziune: Huawei reprezintă un pericol la siguranța națională a statelor unite.

Marea Britanie s-a aliat cu S.U.A. făcând front comun, nu doar în privința războiului mediatic cu China, ci și al celui tehnologic. Ce va urma? China a retras dreptul cetățenilor Hong Kong-ului de a-și folosi British National Overseas (BNO) passports pe teritoriul metropolei. Această sancțiune se împotrivește deciziei Marii Britanii de a-și deschide porțile celor 350.000 de cetățeni ai Hong Kong-ului posesori de pașapoarte BNO. China este și un puternic investitor în banca HSBC, precum și în alte multe companii britanice. Iar declarațiile ambasadorului Chinei la Londra au făcut referire la „multe consecințe” pentru Regatul Unit (probabil de natură economică, financiară), dacă va fi eliminat 5G Huawei de pe piața britanică.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Guvernul Marii Britanii a pornit războiul cu Huawei”

  • Si cum nici Rusii si nici Nemtii nu iubesc Romania si romanii,si ,in general tarile est europene,vor veni ani grei.

  • Rusii isi frang mainile de bucurie,SUA si Marea Britanie se iau la bataie cu Chinejii,si va fi un razboi lung si greu pentru ambele tabere(poate chiar de decenii),fara nici un castigator(China si SUA anihilandu se reciproc,asa cum cred eu ca a planificat si doreste Kremlinul),in acelasi timp ei,Rusii,cu Putin pe viata,si cu Germanica lui Merkel(daca nu pe viata,cu un succesor sters,dar care va asculta tot de sfaturile lui Merkel,care probabil va conduce din umbra),se pot apuca in liniste de impartirea si dominarea lumii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *