Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Guvernul Orban îi trimite pe medici să lupte cu Coronavirus cu mîinile goale așa cum Stalin îi trimitea pe deținuții politici în prima linie fără gloanțe

Un confrate mai tînăr – Bogdan Iacob, de la site-ul InPolitics.ro – și-a făcut un obicei din a-mi atrage atenția asupra unor campanii suspecte declanșate pe rețelele sociale. El se numără printre puținii jurnaliști știuți de mine care urmăresc Internetul pentru a dibui, asemenea unor detectivi, campaniile aparținînd Diversiunilor.

Aceste campanii se dibuie ușor:
Sînt declanșate și întreținute de postaci și preluate apoi de televiziuni cu finanțări obscure.
Textele – articole sau postări – seamănă între ele în chip izbitor prin stil și conținut, așa cum zicerile celor trimiși de partide la televiziuni sînt otova, potrivit punctajului dat la plecarea din sediul partidului.
Se bazează pe cantitate și nu pe calitate. Altfel spus pentru cei care le orchestrează n-are importanță argumentarea, ci repetarea.
Intervențiile sînt succinte și imbecile. Asta deoarece, încă de la bolșevici se știe că mujicul trebuie convins prin repetarea unor neghiobii spuse însă cu siguranța care definește zicerea unor adevăruri absolute.

Campania din ultimul timp asupra căreia mi-a atras atenția Bogdan Iacob îi vizează pe medici.
În ultima vreme se înregistrează cazuri de cadre medicale care refuză să mai intre în spitalele cu Coronavirus.
De aici s-a pus în mișcare o amplă campanie de denunțare a medicilor și nu numai a celor care refuză, dar și a medicilor în general. Medicii sînt acuzați că abandonează bătălia ca niște lași, că trădează Jurămîntul lui Hipocrate.
Denunțul e însoțit de solicitarea, în numele pacienților, ca medicii să fie obligați să stea în spitale sub amenințarea puștii, ca medicilor care abandonează să li se ia dreptul de a profesa.
Ca în vremurile bune ale Binomului SRI-DNA cadrele medicale sînt acuzate că au salarii fabuloase, că iau mită, într-un cuvînt că sînt niște scursuri morale și nu oameni.

Ultimul bilanț rostit de Grupul de Comunicare Strategică (ați băgat de seamă, ei zic Strategică, nu tactică, să fim noi convinși că persoanele care alcătuiesc acest Grup – ținute la secret, în cel mai cinstit stil ceaușist – bat cu privirea dincolo de împrejurări, spre orizonturi interplanetare?!) arată că dintr-un număr de 2460 de infectați 357 sînt cadre medicale. 14,51%. Un procentaj neliniștitor, deoarece e vorba de cei care ne vindecă nu numai de Coronavirus, dar și de alte boli. Lui i se adaugă știrile zilnice despre căderea rînd pe rînd a spitalelor din țară. Sincer să fiu, dintre toate știrile, cea despre căderea spitalelor e știrea care mă îngrijorează cel mai tare. E o stare de uluire pe care o va fi trăit rușii în 1941 cînd auzeau la Radio despre căderea rînd pe rînd a marilor orașe în drumul armatei nemțești spre Moscova. Ca și rușii din primul an de război, sînt nu numai neliniștit, dar și uluit. Rușii erau uluiți pentru că ani întregi li se vîrîse în cap că Armata Roșie e de neînvins, că oricine ar încerca să treacă granița va fi zdrobit cît ai clipi.

La fel și eu.
Am fost convins că dintre toate cetățile asediate de Coronavirus spitalele sînt cele mai greu de cucerit. Ca să nu mai spun că pentru mine medicii erau infailibili în fața unei boli tocmai pentru că sînt medici. Ori de cîte ori m-am îmbolnăvit am avut regretul că nu m-am făcut medic. Eram convins că un medic, indiferent de specialitate, se poate apăra mult mai bine decît un profan cînd vine vorba de orice boală. Cum Dumnezeu de medicii sînt cei care se îmbolnăvesc într-un număr mai mare și spitalele cele care cad pe rînd? Spitalul pare ultimul loc din lume unde te poți îmbolnăvi. Păi de ce te duci la spital? Ca să te vindeci. Spitalul – îți spui – e astfel conceput, încît te internezi ca să te însănătoșești, nu ca să iei o altă boală.

Un timp de la debutul Crizei întrebările mele – care erau și ale milioanelor de români – nu primeau răspuns. Dinspre corpul medical nu venea nici un semn. Apoi treptat-treptat, grație unor site-uri și ziare care nu fac parte din Presa Miluită, cadrele medicale au început să vorbească. La început cu teamă, luîndu-și zeci de precauții, după care tot mai direct, mai curajos. În spitalele din România, mai ales în cele din provincie, domnește teroarea. Managerii, puși de baronii locali, au interzis orice informații date presei despre dezastrul din spitalele administrate de ei. Presa locală a fost pusă pe coji de nucă de posibilitatea ca așa zisul Grup de comunicare strategică să interzică un site, pe motiv de comunicare de informații false despre Conoravirus. Susține un cadru medical că spitalul în care lucrează n-are nici o dotare împotriva infectării cadrelor? În orice moment Marcel Vela poate dispune interzicerea sau deschiderea de dosare penale publicației care a tras semnalul de alarmă. O doctoriță de la Sibiu care a cutezat să-i reproșeze lui Klaus Iohannis că la Sibiu se mușamalizează cifrele, se ascunde adevărul pentru că Sibiul e un fel de Scornicești al regimului Iohannis s-a pomenit cu dosar penal.

De se îmbolnăvesc cadrele medicale?
De ce cad spitalele?
Pentru că e un dezastru în materie de echipament de protecție.
Acest dezastru din real întră în conflict cu imaginea de Totul merge bine promovată de regimul Iohannis.
Practic medicii au fost și sînt trimiși în prima linie la îmbolnăvire sigură cu Coronavirus.
În timpul celui de al doilea Război mondial Stalin trimitea în prima linie, fără cartușe, pe deținuții politici.
Asta pentru ca astfel înaintarea nemților să fie oprită cu orice preț.

Ceva asemănător se întîmplă și la noi, acum, cu cadrele medicale.
Și pentru că ele nu vor să meargă la infectare sigură – mulți avînd copii, familii, și astfel le riscă viața celor apropiați – împotriva lor s-a declanșat o campanie mizeră.
Medicii sînt acuzați că încalcă Jurămîntul lui Hipocrate, că nu sînt curajoși, că nu se jertfesc.

În rînd cu gîndacii de bucătării care lansează pe rețelele sociale astfel de acuzații, se află și politicieni și jurnaliști. Aceștia denunță medicii că sînt lași, cer pedepsirea lor cu retragerea dreptului de a practica medicina, că nu se sacrifică pentru pacienți, în timp ce stau acasă. Nici un politician dintre cei care le cer medicilor să-și riște viața n-a vizitat un spital în care medicii îngrijesc bolnavi de Coronavirus. Premierul, profitînd de Diversiunea cu așa zisa îmbolnăvire a lui Chițac, s-a retras la vila de protocol, cu piscină și dotări de lux. Nu s-a gîndit o clipă să meargă într-un spital cu bolnavi de Coronavirus. Nu de alta, dar el nu trebuie să-și asume riscul. Medicii, în schimb, trebuie să-și asume riscul. Nici un jurnalist care acuză medicii că sînt lași n-a avut curajul să meargă într-un spital ca să facă un reportaj. De ce? Pentru că se tem să nu ia virusul. Într-un spital în care medicii – după el – trebuie să meargă, chiar dacă asta ar însemna îmbolnăvirea cu Coronavirus.

Ce ascunde Operațiunea Denunțarea medicilor?
Ceva asemănător Diversiunii Complotul halatelor albe, declanșate de Stalin în 1952, curmată din fericire de moartea Dictatorului.
O încercare de a abate atenția de la adevărata cauză a dezastrului provocat de Criza Coronavirus.
Responsabili de dezastru sînt medicii și nu politrucii din fruntea țării.

Acest editorial a apărut în ediția online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

28 comentarii pentru articolul „Guvernul Orban îi trimite pe medici să lupte cu Coronavirus cu mîinile goale așa cum Stalin îi trimitea pe deținuții politici în prima linie fără gloanțe”

  • Domnule Cristoiu, v-am cunoscut acum multi ani, ianainte de anul 2000 cand erati conducatorul Evenimentului Zilei si v-am instalat un sistem de antene parabolice ca sa aveti in biroul dumneavoastra acces la canalele de stiri cele mai importante din lume, peretele din fata birourui era plin de televizoare.

    Domnule Cristoiu nu am ajuns la 50 de ani ca sa fiu oaie intr-o turma de oi!

    asculta cu mintea ta nu cu mintea lor,
    roaga-te pentru noi nu pentru ei
    sa murim, sa traim pentru noi nu pentru ei
    cine sant ei afla cu mintea si inima ta, nu cu mintea si cinismul lor
    asculta si hai la iarba verde :

    https://www.youtube.com/watch?v=VzzAeUhvViI&list=RDd_jO9Fb9rTg&index=2

    https://www.youtube.com/watch?v=6IJz2-Vm4Oc

    https://www.youtube.com/watch?v=j8elvDS0F9E

    Doamne ajuta poporul roman sa scapam de ei!

  • ….. masti, masti, masti si manusi:

    Dle Cristoiu,

    Apreciez mult prezenta Dv in spatiul public. Va propun sa lansati o companie care ne salveaza de „ciuma” covid-19 care nu ne va costa 15% din GDP + crizele ce o vor urma (sociala, economica, etc).

    Ideea este ca trebuie eliminata *cauza* raspandirii coronavirusului prin aerosoli si contact cu suprafete contaminate (fara a aresta la domiciliu toata Europa)! Cum se poate elimina cauza? simplu, daca toata lumea in spatiul public, tren, metrou, bus, magazin, birou, etc poarta masca de fata si preferabil si manusi (de plastic, chirurgicale, etc). Se poate impune amenda penala mare, nu e permisa prezenta in spatiu public fara masca+ manusi.

    Virusul nu rezista mai mult de circa 3 zile pe suprafete si deci se elimina natural propagarea lui prin contact, daca toata lumea face acest lucru. Multi sunt contaminati fara simptome, fara sa stie, insa purtand masca nu mai transmit virusul, in plus cei care nu sunt infectati, sunt protejati relativ bine atat de masca personala cat si a celor din jur (v linkurile de mai jos).

    Japonia are rata de infectare (nr infectati/zi) mult mai mica decat tot „Vestul civilizat” pentru simplul fapt ca la ei, in spatiul public, metrou, tren, shops, etc, toti poarta masca pe fata, este parte din cultura si educatia lor, si impotriva poluarii, cu atat mai mult acum. Contrar celor spuse de politicieni inculti medical (inclusiv ….WHO, v. link) orice student la medicina stie ca masca ofera o anumita protectie:

    https://www.maskssavelives.org/

    In plus, cat sa stam in carantina? pana nu mai exista nici un caz? asta nu se poate! (nu credeti ce spun chinezii…), iar dupa 2-3 luni ramanem fara bani, loc de munca, etc, si infectarea poate incepe iar, valul 2, v. China. Sigur, cei vulnerabili pot ramane acasa, restul insa pot merge la lucru, etc cu masca si manusi. E greu? Nu! E scump? Nu!

    Daca nu gasim sa cumparam, fiecare poate confectiona o masca acasa care chiar protejeaza:

    https://smartairfilters.com/en/blog/best-materials-make-diy-face-mask-virus/

    https://smartairfilters.com/en/blog/category/masks/

    Avem nevoie de ajutorul Dv!

  • Dle Cristoiu, sunt o cititoare fidela a articolelor dvs si va urmaresc si blogul. Cred ca sunteti de buna credinta. Acest blog este un loc in care aflam adevaruri si in care ne verificam propriile intuitii. Am citit si articolele unora dintre invitatii dvs pe blog, dar si trimiterile pe care le faceti catre alte site-uri. De aceea, vin cu rugamintea ca, inainte de a propune celor care ne conduc modalitati de actiune in nenorocirea care s-a abatut asupra noastra, ganditi-va daca ceea ce le sugerati nu vine,fara sa vreti, ca o manusa, intentiilor lor rele. Am observat in ultimele zile, marturisesc cu uluire, cum la ceea ce se posta seara pe facebook/whats’app, aparea a doua zi un articol invaluitor de infirmare sau o masura luata de guvernanti care sa combata criticile. Ati vazut cum, la cererea disperata a oamenilor inspaimantati de virus (sau a acoperitilor de serviciu, nu vom sti prea curand) s-a instaurat starea de urgenta, cum dupa zeflemeaua noastra, a tuturor, la adresa politiei (vezi ordinul cu imnul de stat) s-au intarit controalele si altele. Eu cred ca trebuie sa ne pastram cu totii luciditatea. De aceea, va rog nu cereti masuri cum ar fi testarea in masa fiindca nu stie nimeni cat e de sigura. I-ati vazut pe englezi cum s-au oprit din achizitionarea testelor pentru ca au gasit componente contaminate cu virusul activ. Nu se gandeste, vad, nimeni la faptul ca nu are rost sa testezi batranii care nu ies cu lunile din casa pentru ca nu se mai pot deplasa. Pentru ce sa il scoti din casa pentru testare, ca te asiguri ca-l imbolnavesti? La fel si vaccinarea anit-covid19, nu o cereti. Cum sa te vaccinezi cu un vaccin fabricat pe genunchi, in 3 luni, fara a exista timpul fizic minim necesar pentru a se observa toate efectele secundare, chiar daca a fost testat pe cobai? Totusi, omul difera prin destul de multe de un cobai. Am citit ca este nevoie de un minim de 18 luni pentru a se depista toate efectele negative. Va adresez rugamintea sa accesati linkul de mai jos, eu cred ca merita. Si faceti, pentru noi toti, un rezumat…

    https://www.youtube.com/watch?v=gMTZu6_TjU8

    Va multumesc, multa sanatate dvs si celor pe care ii aveti aproape.

  • E o lunga discutie daca in Romania se raporteaza corect numerele la DSP-uri. Nu cred.

    Daca la tara sau in orasele mici, face omul batran, in varsta, o gripa de coronavirus, si nu se duce la spital ca nu are unde sau ca s-au inschis spitalele pe timpul lui Boc, si moare acasa.. credeti ca va sti cineva vreodata ca a murit de virus?

    pe bune

  • @ Serban Palos
    Pacat de fata dumitale, ca pari om inteligent. Sau poate nu doar pari, ci chiar esti, dar esti o sluga oribila care nu suporti sa-ti fie criticat stapânul. :mrgreen:
    Ce comparatia lui peste ti-ai gasit sa faci, îndoctrinatule?
    Ai zis asa:
    „Ca tot se fac paralele cu armata; atitudinea medicilor se poate compara cu a unui militar care ar refuza sa mearga la lupta pe motiv ca adversarul are un armament mai bun in dotare. In armata se cheama tradare si se sfarseste la Curtea Martiala.” Poftim ❓ ❓ ❓
    Desteptule, soldatii dumitale, se duc la lupta ca sa câstige, sau sa piarda, sa traiasca sau sa moara! Ei se duc acolo, sa omoare oameni, nu sa-i salveze! Daca mor, D-zeu cu mila, îi îngropam si-i înlocuim cu altii!
    Inteligentule, ia spune-mi, când medicii se îmbolnavesc sau mor, cine-ti poate fi de ajutor când te apuca damblaua numita Covid19, sau alte boli de care suferi?! Cine-ti poate salva copiii si nepotii pentru care a-i face orice sa nu pateasca nimic si sa ramâna în viata? :mrgreen:
    Pacat ca aici nu-ti pot spune tot ce am pe suflet, ca te-as înjura asa cum meriti! :mrgreen:

    • Scuze, corect este „ai face”. S-a întâmplat din cauza nervilor.
      Doamne, ce m-a enervat individul acesta! 😯 🙄 :mrgreen:

    • am o nedumerire: ai cui sluga sunt???
      am si o intrebare de logica: daca doctorii isi dau demisia, isi iau concedii medicale, se sustrag obligatiilor profesionale, „cine-ti poate fi de ajutor când te apuca damblaua numita Covid19…..”?
      eu tocmai sustineam ca medicii trebuie sa ramana la datorie, indiferent de riscuri, iar autoritatile, poate chiar si noi, simpli cetateni, prin comportament si donatii, sa facem tot ce putem ca sa-i protejam!!! chiar consider ca acum doctorii sunt ca niste adevarati soldati care, nu numai ca au datoria, dar si sta in puterea lor sa ne apere.
      despre injuraturi… sincer m-ati pierdut. 🙁
      p.s. provin din familie de medici.

      • Da, domnule, în momentul acesta, „prin comportament si donatii” ne putem „proteja” medicii! Adica, daca ne purtam frumos si donam, fug virusurile ca de dracu’ si ne lasa medicii în pace.
        Nedumerirea? Îl slujiti pe Iohannis, atâta timp cât sunteti împotriva unor critici pertinente care i se aduc. Stimabile, eu nu am fost niciodata de partea PSD-ului si a liderilor lui, dar, te rog frumos, spune-mi si mie, timp de 5 ani, în primul mandat, de câte ori a iesit Iohannis în fata natiunii sa le ceara guvernantilor lui Dragnea sa investeasca în Sistemul de Sanatate si în Învatamânt? O data, de doua ori, de zece ori? Nu a fost suficient oricum si daca a facut-o, a facut-o în plan secundar, când tuna si fulgera împotriva PSD, pe care-l dorea plecat de la guvernare.
        … „despre înjuraturi”, dar vai, va rog, nu vreau sa va pierd. Pentru frazele de la sfâritul postarii, le-ati merita din plin si nu retractez ceea ce am spus.
        PS Si eu provin din familie de medici. 😎 😆

          • Se pare ca nu suntem atat de diferiti!!!

            Nu-l slujesc pe Johannis, de altfel in primul tur nici macar nu l-am votat; in al doilea, vrand, nevrand, am pus stampila pe el!!!, situatia fiind oarecum asemanatoare cu cea din 2000 cand era absolut necesar sa votam Iliescu, adica ”raul cel mai mic”; spun asta pt ca tot scrie gazda noastra, d-l Cristoiu, ca ”serviciile” l-au facut presedinte pe Johannis!!! Sincer optiunea oricarui om cu putina minte, nu putea fi alta;

            Nu sunt in nici un caz impotriva criticilor, dimpotriva!!! nu ma deranjeaza sa fiu chiar eu cel criticat, evident ca poate gresesc uneori si critica ma ajuta sa ma corectez; si la Johannis exista numeroase motive sa fie criticat; ce ma deranjeaza insa sunt injuriile, minciunile, manipularile, pe post de critica;

            Din pacate guvernele Dragnea aveau doar doua directii de actiune:
            1. cumparare de voturi prin mariri aiuritoare, nesustenabile ale salariilor, pensiilor, altor cheltuieli sociale (ATENTIE nu spun ca nu trebuiau marite sau ca nu erau prea mici!), in dauna investitiilor, inclusiv in dotarea spitalelor. Doar ca au ”pus carul inaintea boilor” cum se spune, adica inatai au cheltuit banii pe care nu-i aveau, apoi au inceput fie sa se imprumute, fie sa atace toate firmele din tara(vezi celebra ordonanta din dec 2018), ca sa acopere gaura.
            2. scaparea de raspundere penala a tuturor hotilor, indiferent de apartenenta politica; aici au avut sustinatori si pe fata si din umbra(citeste opozitie!)
            Trebuie sa subliniez ca nu acuz PSD-ul: guvernarea Ponta a fost acceptabila din punct de vedere economie-finante, tinand tara pe o linie ascendenta, in toata perioada, fara niciun derapaj major!!!
            Deci putea sa vorbeasca Johannis mult si bine(de fapt vorbeste putin si prost!), oricum nu-l asculta nimeni.

            Indiferent ce se spune/scrie acum despre momentul cand au aparut primele informatii despre COVID, va reamintesc ca NIMENI, in nicio tara europeana sau in America, nu le-a luat in serios; rezultatele se vad si-n Italia si-n Spania si-n Anglia si… peste tot de fapt!!!
            Credeti sincer ca politicienii nostri, cu Johannis in frunte, puteau sa fie mai inteligenti, mai capabili decat toti ceilalti? Parerea mea este ca au actionat, de data asta, la maximumul pe care il puteau face in situatia actuala; nu putem sa ne pozitionam asteptarile peste nivelul lor de competenta sau peste realitatea din tara!!! Spun asta pt ca, cu toate sincopele din sistemul sanitar (sper ca nu tot Johannis este de vina pt cazul de la Suceava?!), numarul de imbolnaviri si decese este totusi redus.
            Cum se va termina este greu de spus, dar nu cred ca este cazul acum, sa acuzam intreaga desfasurare de forte impotriva pandemiei, cum nu este cazul nici sa acuzam in totalitate corpul medical.

            Citesc acum ca cca 66% din populatie este de acord cu militarizarea sistemului medical, cum s-a facut la Suceava si …. din armata nu se poate demisiona.
            “prin comportament si donatii” inteleg donatii pt cumpararea de echipamente de protectie pt corpul medical si respectarea cat mai stricta a ”izolarii sociale”, pt a reusi in acest fel diminuarea la maxim a transmiterii virusului si, implicit, a suprasolicitarii sistemului medical.

            Cu respect,

          • … Nu, nu a fost acceptabila nici guvernarea Ponta, atâta timp cât nici în vremea ei nu s-au facut investitii. Deci, în 2014, l-ati votat pe Ponta. :mrgreen:
            … De acord, când a început epidemia la chinezi, majoritatea tarilor europene s-au gândit ca ea va ramâne în China, în Asia. În Europa, coronavirusul a atins întâi Italia, pe urma Spania si Franta. Vazând dezastrul din tarile amintite, Guvernul Orban ar fi trebuit sa-si ia din timp toate masurile de precautie, sa nu se ajunga în situatia groaznica de a avea atâtia medici contaminati. Dar nu si le-a luat.
            Sanatate!

  • Sanatate dle Cristoiu
    First thing first.Soldatii sovietici au luptat cu cea mai mare forta militara a lumii la acea ora .TOATA Europa mobilizind arme munitii oameni a navalit spre URSS.Unde era Romania ?
    Francezii din divizia SS Charlemagne au aparat Reichstagul pina dupa ceasul al 13 lea.Numarul francezilor care au luptat alaturi de Hitler depaseste numarul celor din Rezistenta.La fel nr de polonezi.
    Banuiesc ca nu mai este nevoie sa va zic despre un maresalul de la Vichy…Putaine parca .
    Puteti compara asta cu aviatorii Normandie Niemen ?
    Am respect demult pt dvs dar poate ca la acea data Stalin facea ceea ce trebuie.
    Cum au actionat la Cernobil ?Miile de lichidatori ai avariei chiar si acum au admiratia si recunostinta societatii . Chiar si ceva bani Ei sint eroii adevarati.Miile de militari muncitori medici aruncate in lupta pentru ca asa e ordinul nu au comentat si nici nu concepeau altceva decit executarea acestuia .

    La Fukusima existau deja detasamente de angajati care aveau prin atributiile lor sa exploateze anumite instalatii chiar expusi letal la radiatii.
    Despre medicii din linia I…Respectele mele si omagiul meu pentru munca lor si sacrificiile lor in lupta cu acest virus.
    Cei care au decis si decid inzestrarea lor cu cele necesare si bani alocati sint politicienii,nu?Nu toti politicienii sint la fel ?
    Privind la Conte se pare ca nu.Tipul intelege ca nu mai este timp de gargara despre solidaritati in fata dusmanilor imaginari si coteala in fata celui real.
    Se vor reanaliza o gramada de abordari si de politica externa de „ingrijorari” si „preocupari” si alte timpenii servite natiunilor europene si nu numai.
    O sa apara ceva superior formatiunilor La Liga sau % stelle sau AfD sau Front National.
    Se vor regindi politici si conceptii economice la nivel mondial.Romanii nu trebuie sa mai accepte gargaragii .
    40 % dintre romani sint la limita subzistentei si risca excluziune sociala
    Procentul va deveni un subiect de meditatie pentru politicieni ?Sau dusmanii imaginari vor ramine delicatesa fecaloida pentru politicieni si organele lor de presa?

  • Va multumesc mult pentru acest articol, domnule Cristoiu! Simt printre rânduri multa tristete, chiar si o mica doza de resemnare… aveti grija de dv. si sa nu depuneti armele sub nicio forma!
    .
    O societate care nu stie sa-si pretuiasca medicii si sa-i respecte pe cei bolnavi este o societate pierduta. Pierzania asta a început ca multe alte rele, imediat dupa ’89, când oportunisti mediocri si fara scrupule au început sa faca politica, fara sa aiba habar care sunt prioritatile care ar fi trebuit sa le fie biblie în activitatea lor de alesi. A început în ’89 si nu a luat sfârsit nici acum.
    .
    Dv. stiti foarte bine ce se întâmpla în Franta. Ieri, aproape 25.000 de spitalizari si 4.000 de decese. De când a început epidemia, timp de vreo doua saptamâni, mult laudatul Sistem Medical Francez, a dat semne de-o slabiciune de neimaginat. Abia acum, lucrurile încep sa se repare. Spitalele care nu mai pot primi pacienti în sectiile de reanimare au început sa-i transfere pe unii în alte regiuni si în strainatate. Cu avioane, cu elicoptere, cu un TGV medicalizat…
    Mi-e groaza sa ma gândesc la cât de putine mijloace medicale dispune Sistemul Medical din România ca sa-si apere medicii si pacientii… si nu mai am cuvinte. Bon courage à tous!

  • Nu e vorba numai de lipsa echipamentelor de protectie. Medicii din linia 1 si-au pierdut motivatia in conditiile in care si-au dat seama ca sunt carne de tun, nu numai din punct de vedere epidemiologic ci pur si simplu, ca actori in aceasta lupta, au devenit „vedete” ale crizei, la care se uita toti, inclusiv proprii lor sefi, spargand seminte de pe margine. Problema este una de MOTIVATIE a muncii. In timp ce toata lumea se fofileaza, ascunde gunoiul sub presh si se ascunde dupa vorbe mari si raportari false, niste fraieri sunt singurii la care munca se cuantifica in rezultate directe – morti, infectati, sau vindecati. Nu e usor sa muncesti in acest fel. Toata Romania s-a transformat intr-o tara de oportunisti, in care 10 plimba mapa si incaseaza salarii grase pe seama unui fraier care isi risca viata in prima linie. Stau si ma intreb cati medici nu s-au dat cumva „loviti” intentionat in aceasta criza (suspecti de coronavirus) si s-au plasat in izolare, concediu medical si alte forme de evadare TOCMAI, ca sa iasa din postura asta de „vedete” ale crizei.

  • D-le Cristoiu,

    Asa e. Dar daca ne intoarcem la paralela cu Stalin, Stalin a castigat razboiul. Citez din Wikipedia „Rusia a absobit cele mai teribile lovituri ale Germaniei si a rezistat”. Prizonieri rusi nu aveau parte de acelasi tratement pe care il aveau francezii, englezii, vesticii in lagarele de raboi germane. Germania nu s-a purtat cu manusi in zonele sovietice cucerite (e.g ordinul „Comisarul”, etc). Stalin a crezut (eu sunt convins ca genul acesta de om este manat de o incapatanare, convingere sincera, nu de planuri machiavelice) ca Rusiei ii mai bine castind razboiul cu orice costuri decat pierzandu-l. Si are argumente; nu stiu daca si dreptate.

    La noi, spitalele stau prost, echipament nu e (si poate urmariti interviul final dupa demitere a lui Victor Costache pentru o explicatie), doctorii romani cei mai buni lupta cu coronavirusu in vest. Cum ar parea un guvern care vine si spune: „Dragi romani suntem cu pantalonii in vine; daca va imbolnaviti ati incurcat-o. Mergeti si rugativa ca statul nu poate face nimic pentru voi”. Ce se va intampla? Lumea va sta cuminte acasa, se vor organiza comitete cetatenesti, care vor prelua puterea si vor salva tara? Sau o panica totala.

    Ma distreaza strangerile de fonduri pentru echipamente medicale. Oamenii de la achizitii spun ca nu banii sunt problema, ci productia si furnizarea. Oare cine e in stare sa plateasca mai bine Italia, Spania, Sua, Uk sau Romania. Daca ai fi furnizor cui i-ai vinde?

    In institutia publica pe care o cunosc s-a pornit achizitie de material sanitar in ianuarie, in regim normal. Seap, etc. Dureaza cam doua luni. Evident nu s-a finalizat. Solutia era stare de urgenta in ianuarie pentru permis achiziiti directe. Am fi acceptat asa ceva in conditiile in care in ianuarie toti discutam despre alegeri anticipate?

    Cred ca guvernul Orban este vinovat ca nu se dezice de baronul Flutur si de alti politruci, nu ca nu achizitioneaza acum eficient. Ultima pur si simplu nu poate.

    • Da se vad aici copiii lui Stalin scriind pe blog,mi e scarba,postacii liberali facand apologia masurilor lui Stalin,cum se devoaleaza unii,dar o intrebare,voi care i condamnati pe medici,merge ti voi in prima linie,luptati voi,sa va vedem,in razboi sunteti primii care fugiti,am vazut multi care dadeau sfaturi,in viata,de genu,oamenii sa faca,sa dreaga,sa si faca datoria,dar sfatosii astia in prima linie,fug primii,sunt convins ca Viorica si PSD eii ar fi fost la fel de dezastruosi la conducere,ca si PNL eii,ca doar sunt aceasi mizerie,doctorii cer doar sa fie dotati,ca sa lupte,e normal sa li se ofere dotarile necesare,si ,cand aud ca Stalin a castigat razboiul,da dar cu ce pret,cu zeci de milioane de morti din cadrul propriului popor,asa se castiga un razboi?Sau e o victorie cat o infrangere.As vrea sa i vad pe toti sfatosii,in prima linie cate parale fac,si intrebati va bunicii ce a insemnat Stalin,sau pe numele lui adevarat,Anticrist.

      • 50 de milioane de morti,asta e pretul cu care Stalin a castigat razboiul,multi din propriul popor,si o Europa insangerata.

        • Si al doilea razboi mondial l au castigat de fapt Americanii,cu soldati motivati,care luptau din convingere,si cu uzine care mergeau non stop,care produceau o cantitate enorma de logistica,Stalin nu ar fi castigat razboiul,daca America ,cu armata ei enorma,cu o inzestrare logistica teribila,cu o industrie de razboi fantastica,cu toti necombatanii,si femeile in uzine,care au produs o cantitate imensa de logistica,nu ar fi zdrobit japonia in Pacific,si nu ar fi spart frontul vestic al nemtilor in Europa.Cantitatea enorma de logistica pe care o puteau produce Americanii in timp scurt,asta a decis razboiul.Stalin doar a castigat timp pentru Englezi si Americani.

      • Respectu meu este pentru cei care lupta si tac,nu pentru aia care fac garagata,dand sfaturi unora cum sa lupte,in timp ce stau la confort,si nu au parte de nici un risc.Medicii tacuti,politistii tacuti,soldatii tacuti,care isi risca viata,in fiecare secunda,si nu i cunoaste nimeni,astia sunt eroii adevarati,nu garagagii.

    • Se puteau achizitiona echipamente de acu 2-3 luni,insa unii aveau in cap alegeri anticipate,ca da e la comunistii de chinezi,nu la capitalisti grozavi ca si noi,Covid-19 ataca numai comunisti,nu si capitalisti,asa ca noi ne jucam de a anticipatele,ca de,la noi e o banala gripa,numai la comunisti e Coronavirus.E drept ca si Chinejii au o parte de vina ca au niste obiceiuri alimentare,in unele zone,cam tampite,asta e vina care le o gasesc la chineji,dar noi Occidentalii,la noi,fiindca suntem democrati si capitalisti,e bine, la noi se face din Coronavirus o biata raceala,si facem anticipate.Doar ca realitatea nu e cum vrem noi,Coronavirus nu face discriminari.Asta e cu echipamentele.

  • Deci baronul Gheorghe Flutur, nu l-a dat afara cu suturi in cur pe Vasile Rambu, fostul manager al Spitalului de la Suceava, acuzat de abateri grave, ci doar l-a suspendat din functie, tirmitand un alt medic in linina 1 sa se lupte cu virusul – Florin Filip. E normal ca acest om sa-si puna problema daca merita sau nu, sa fie „vedeta” situatiei de criza pe un post temporar, urmand ca la calmarea situatiei, fostul manager, Vasile Rambu sa-si reia functia.

    Dupa parerea mea Florin Filip a luat o decizie corecta ca si-a dat demisia, lasandu-i pe acesti impostori sa lupte ei cu virusul.

  • EZ,…foarte tare, filmul. Cred ca ‘daruirea plenara’ vine la pachet cu maiestrii…
    Si…nu doar cu atit!, ci si cu armonii pe masura, pentru ca in secventa despre care vorbesti, dr.Hur Jun isi aminteste, instantaneu, ca…fix asa a procedat… maestrul lui, daia face fix la fel…

    Pentru ca Maiestria a fost, in film, proiectata prin maestrul! lui Hur Jun,
    …care, pina la urma s-a daruit…pe sine insusi, la propriu,
    pe cind Armonia a fost proiectata, in film, chiar prin Hur Jun, care armonizindu-se cu maestrul sau a ridicat maiestria la un nivel superior…

    ce film…

  • acum o luna,…doua
    oamenii, pe aici si prin lumea mare
    aveau…visuri. …creca minunate, in general.

    intre timp, s-a sucit Lumea Mare cu fundul in sus.
    si…pa visuri!,… in general pa visuri minunate!

    acum
    oamenii, pe aici si prin lumea mare
    au…visuri, creca minunate…iar!
    gen Cind om iesi din criza asta, o sa ( aici isi trece fiecare visurile).

    faza e ca povestea e, cum spuneam, plenara, acoperind toate sistemele sociale.
    deci…dupa ce ca n-o sa iesim din criza asta, vom mai intra si in alta.
    iar dupa ce n-o sa iesim nici din aia, o sa intram in urmatoarea.
    si…tot asa, cea care se va afla in criza va ajunge sa fie fix Temelia Lumii.
    …acela fiind momentul in care o Lume, asta, apune si o alta Lume, o alta cu totul!, va rasari.

    prin urmare povestea e un fel…nu de revolutie mondiala, doar, ci de una care se va manifesta plenar in fiecare…presupus Intreg.
    Deci si in sanul tarilor se va manifesta revolutia asta, ca si ele pot fi asimilate unui Intreg,
    …si se va manifesta plenar.

    Adica…dintr una in alta…tarile se vor trezi intr un balamuc mai mare, dar …nu neaparat gindit de cineva!, nu, …pur si simplu intra in armonie niste chestii si…vor inunda Intregul, indiferent cum s-ar numi el…

    Cum spuneam… e cu Arbitru, treaba, deci Universul e cu Ochiul pe fiecare atom al civilizatiei asteia, deci n-ai dupa ce te piti.

    • Orice decizie va lua unul dintre ‘sistemele sociale’ ea va fi…in unul din urmatoarele doua feluri:

      -ori va sustine, dar la modul absolut!, Intregul,
      si insasi Natura va sustine acest sistem social

      -ori se va manifesta in contradicitie cu Intregul, generind Reactiuni la modul absolut,
      si insasi Natura il va scoate din joc, demolindu-l.

      Ro e asimilata, in mod Natural, cu un Intreg.
      In Intreg dinamica e fara Reactiuni.
      Arbitrul…de abia asteapta ca un ‘sistem social’ sa Actioneze…asupra altui ‘sistem social’, demolindu-l rapid, pe motiv ca e un Incapabil dovedit.

      Se prea poate ca…daca ai da, pe vremurile astea, un ‘sistem social’ pe mana unui copil
      el sa reziste mai abitir decit rezista daca e dat pe mana unuia destept rau de tot, dar care n-are inima copilului…

      • Procedura

        puneti ‘raul’ inainte.
        …l-ati pus?
        bine.
        acum mai verificati odata daca ati pus chiar tot ‘raul’ inainte.
        …ati verificat?
        bine.

        iar acum:
        Sa nu cumva sa-i permiteti ‘raului’ pe care l-ati identificat sa se manifeste!

        Iar asta se poate doar pregatindu-te din timp si acoperind golurile pe care ‘raul’ le va genera.

        cum se numeste Procedura?
        …pai ‘sa implinesti ‘binele’ ‘, asa se cheama.

        abia am ajuns si io la concluzia asta, deci acu, la batrinete, dar…se spune ca toate vin la timpul lor….
        ________________________

        hai sa vedem, oare cum s ar aplica Procedura, intr un caz, pe vremurile astea, teoretic?!
        pai…zice lumea ca se prea poate sa vina foametea peste noi.
        daca deschizii ochii…nu poti sa excluzi o asemena stare, prin urmare asta ar insemna ca ce trebe facut e…umplerea dincolo de refuz a hambarelor tarii.
        in general, daca are…papa, lumea poa sa si gindeasca cum sa iasa la liman. si nici nu trebuie multa, ci atit cit sa nu moara de foame, pentru ca adrenalina… e de folos si ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *