Am scris recent, în acest spațiu, despre faptul că sportivii remarcați la JO vor primi o mașină.
Marți seara a avut loc evenimentul, iar acum putem să vă dăm ceva detalii de la acest spectacol.
Cei nouă sportivi medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 au primit, în cadrul unui eveniment care a avut loc la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, automobile hibrid din partea partenerului COSR, Toyota România.
Astfel, campioanele olimpice din barca de dublu vâsle, Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar, au fost recompensate cu câte o maşină Toyota C-HR Full Hybrid, în valoare de 31.000 de euro amintește Agerpres.
Medaliaţii cu argint Ana-Maria Popescu (scrimă), Ciprian Tudosă, Marius Cozmiuc (canotaj, 2 rame fără cârmaci), Cosmin Pascari, Ştefan Berariu, Mugurel Semciuc şi Mihăiţă Ţigănescu (canotaj, 4 rame fără cârmaci) au primit câte o Toyota Corolla Touring Sports Full Hybrid, în valoare de 26.000 de euro.
Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a afirmat: „În 2017 am plecat cu mare încredere pe un nou drum, către Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. Ştiam că e dificil, că suntem în declin, dar împreună cu o nouă echipă cu oameni experimentaţi, cu tineri plini de energie ne-am propus să refacem decalajul faţă de adversarii noştri. Am muncit mult şi am reuşit să oprim declinul, am reuşit să fim puţin mai buni decât în 2016, la Rio. Am trecut prin momente dificile aşa cum a trecut întreaga planetă. Noi împreună cu partenerii noştri suntem în slujba sportivilor şi le-am răsplătit eforturile pe care le-au făcut în acest an deosebit de greu, în care au depăşit bariere greu de imaginat. Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a fost mereu partenerul lor şi a sprijinit federaţiile sportive din România”.
Campioana olimpică Simona Radiş: „Am carnet de patru ani, dar nu am avut până acum maşina mea, doar maşina prietenului. Dar pot să spun că am învăţat bine să conduc pe maşina lui, sunt pregătită să intru în stăpânirea maşinii mele. Chiar mâine dimineaţă voi urca în ea şi voi pleca la drum spre Botoşani, unde mă aşteaptă părinţii mei. De când am auzit de maşina asta am căutat pe internet toate detaliile, toate informaţiile. Chiar astăzi am furat un pic startul şi am venit mai devreme să văd despre ce e vorba, pentru că auzisem că maşinile sunt deja aici şi am transmis şi Ancuţei informaţiile pe care le-am aflat. I-am spus că avem maşini gri şi că sunt faine. Nu puteam să mai rezist până în seara aceasta”.
În imaginea alăturată este vicecampioana olimpică Ana-Maria Popescu, cea care a spus: „Îmi doresc ca la patru ani de zile să schimb maşina, asta mi-am dorit dintotdeauna, a fost unul dintre obiectivele mele. Glumesc, evident. Tot ceea ce îmi doresc în momentul de faţă este ca după Paris 2024 această locaţie să fie mult prea mică pentru câte maşini şi câte medalii vor fi, asta e tot ce îmi doresc acum. Este un moment special pentru noi, suntem recunoscători pentru toate aceste premii şi sper să reprezinte o motivaţie şi pentru tinerii sportivi. Pentru generaţia mea şi pentru mine bucăţica aceea de metal (n.r. – medalia) a fost şi este cea mai mare recompensă, pentru că ştiam că dacă ajung la ea şi celelalte recompense vor veni”.
România s-a clasat pe locul 46 în clasamentul medaliilor obţinute la Jocurile Olimpice. La Tokyo, România a avut un bilanţ de patru medalii, una de aur, la dublu vâsle feminin (Nicoleta Ancuţa Bodnar, Simona Geanina Radiş), şi trei medalii de argint, la spadă feminin (Ana-Maria Popescu), dublu rame masculin (Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă) şi patru rame fără cârmaci masculin (Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari).
Acest obicei cu mașinile făcute cadou de sponsori e mai vechi. Cred că el se va menține și în continuare.
Puteți și dumneavoastră primi una la viitoarea Olimpiadă de vară. Trebuie doar să începeți antrenamentele de pe acum.
Pentru simpatizanții olimpiadelor, anunțăm că ediția de iarnă din China începe peste foarte puțin timp.
Lasă un răspuns