Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Haosul instaurat de unele sentințe CEDO se extinde: Franța trebuie să despăgubească un grup pro-Palestina care avea activități declarate anterior de Parlamentul Germaniei ca fiind „antisemite”

Antisemitismul este pe un trend ascendent în Europa. Ca stare de fapt, el poate îmbrăca o succesiune de forme: poate fi prezent într-un atac armat la Londra, într-o activitate politică în UE sau SUA dar și „ambalat” într-o sentință controversată emanată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) – care sprijină practic un boicot internațional al Israelului.

Curțile de judecată europene CEDO și CJUE și unele

… dintre sentințele lor controversate- cu evidente tendințe de a ignora suveranitatea Regatului britanic și independența față de sfera politică a Curților britanice – au fost două dintre motivele pentru care britanicii au votat ieșirea din UE, la Referendumul din iunie 2016. CEDO continuă eventual, să bulverseze sistemul de justiție european într-un caz recent din Franța.

Pe 11 iunie 2020, presa internațională

… relata că, printr-o decizie a Curții europene, Franța a pierdut un proces în fața unor activiști pro-Palestina, într-o cauză care se referea la organizarea de proteste tip „Boycott, Divestment and Sanctions” (BDS) împotriva produselor din Israel. Mai mult, magistrații CEDO decideau că „activiștii” trebuie să primească despăgubiri totale de 100 000 de euro fiindcă judecătorii francezi îi sancționaseră pe protestatari: în fapt, era vorba de grupul „Collectif Palestine 68”, un offshoot al mișcării BDS, care expusese clienților unui supermarket produse israeliene și le recomandaseră să nu le cumpere.

Era un act unilateral de respingere xenofobă

a unei țări numită Israel, pe care judecătorii CEDO, însă, îl considerase, „libertate de expresie”. Sentința de la CEDO era aiuritoare în primul rând fiindcă se făcea cu sfidarea unui raport al serviciilor speciale israeliane (3 februarie 2019) care susținea- bazat pe informații ale Agenției Israeliene de Securitate Shin Bet și pe surse deschise, că există conexiuni puternice între Campania BDS și grupul terorist palestinian Hamas.

În plus, sentința CEDO ignora

… faptul că în alte state europene, activitățile tip BDS fuseseră deja declarate „antisemite”, cazul Germaniei fiind de notorietate: în mai 2019, Parlamentul german adoptase o moțiune în care proclama că o campanie de genul BDS (de respingere a artei și produselor israeliene) rememora perioada nazistă, cînd unul dintre sloganele oficiale era ”Nu cumpăra de la evrei”. Moțiunea, introdusă de partidul CDU al cancelarului Angela Merkel, cerea instituțiilor publice să nu sprijine nicio activitate a BDS sau a grupurilor conexate.

Toate acestea nu au contat

… pentru judecătorii Completului de 7 care a dat această sentință (Síofra O’Leary (Irlanda)- președinte, Gabriele Kucsko-Stadlmayer (Austria), Ganna Yudkivska (Ucraina), André Potocki (Franța), Mārtiņš Mits (Lituania), Lado Chanturia (Georgia), Anja Seibert-Fohr (Germania), cu O’Leary care s-a abținut): astfel, șase judecători numiți de la CEDO, aiu ajuns să desființeze decizia unui Parlament ales al unei țări (Germania) care are și rol de „motor” al Uniunii Europene.

Trendul crescător al antisemitismului în Occident

… nu a ocolit nici partidele politice: sunt de notorietate cazuri din Europa și Statele Unite, ale unor formațiuni (precum Partidul Laburist, de opoziție în Marea Britanie, dar și partidul Democrat, de opoziție în SUA, care azi susține mișcări de extremă stângă precum Antifa) care au tolerat „sistemic” excesele antisemite, chiar la nivelul unor membri de rang înalt.

România, în schimb

… așa cum cristoiublog.ro a dezvăluit în exclusivitate în 2018, a fost implicată forțat într-o așa-numită „campanie BDS” organizată de Internaționala Socialistă (IS, dirijată prin roboței sorosiști), fără ca… România să o știe. La sfârșitul lunii iunie 2018, întrunită la Geneva sub auspiciile ONU, o asociere de 140 de partide politice – membre ale Internaționalei Socialiste, adopta BDS (Boycott, Divestment and Sanctions) ca instrument „de luptă” pentru izolarea internațională a Israelului și chema pentru impunerea unui boicot militar total statului evreu.

Este de menționat că printre formațiunile politice

… participante s-au aflat și 35 de partide aflate la guvernare, fiind menționat inclusiv Partidul Social Democrat (PSD) din România. Bizareria implicării PSD într-o astfel de adunare a infantilismului politic, care promova slogane radicale anti-Israel concomitent cu devieri neo-marxiste de la politicile economice ale statelor implicate, a trecut cvasi-neobservată la acel moment.

Potrivit documentelor Internaționalei Socialiste

… Partidul Social Democrat din România nici măcar nu fusese reprezentat la Geneva – aflat într-o relație mai degrabă rece sau neutră cu IS și fără niciun vice-președinte în conducerea Internaționalei – după ce pe mandatul precedent, Victor Ponta îndeplinise această funcție. Cu toate acestea, numele României fusese înscris în Buletinul evenimentului IS și a fost creată impresia că PSD, ca membru al Internaționalei și ca partid aflat la guvernare în țara sa, a aderat „entuziast” la adoptarea Boicotului. Aceasta în contextul în care, în câteva zile, PSD și premierul V. Dăncilă, așteptau în vizită la București pe premierul israelian Benjamin Netanyahu: care nici nu a mai sosit.

Epilog

La doar o zi după sentința CEDO care dădea dreptatea activiștilor pro- boicot al Israelului, pe 12 iunie 2020, rabinul Yaakov Schlesinger a fost atacat și rănit la cap cu un cuțit, într-o zonă dens populată din nordul Londrei (Stoke Newington High Street). Agresorul a fost imobilizat de un muncitor în construcții și un curier Deliveroo, și predat poliției, iar Schlesinger – refugiat într-un magazin alăturat, a fost transportat de urgență la spital.

Presa britanică nu a preluat

… în general subiectul atacului din Newington High Street, cu exemple sonore precum BBC, care au fost probabil mai „ocupate” cu mitingurile Antifa din SUA. Cu toate acestea, nu putea fi diminuat faptul că a fost vorba de un fenomen cunoscut și care capătă dimensiuni îngrijorătoare de la un an la altul: antisemitismul european mai adăugase un eveniment într-un trist record de incidente similare. Așa cum nu poate fi diminuat că ignorarea vreunui subiect poate vreodată conduce la o ameliorare a situației.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Haosul instaurat de unele sentințe CEDO se extinde: Franța trebuie să despăgubească un grup pro-Palestina care avea activități declarate anterior de Parlamentul Germaniei ca fiind „antisemite””

  • ❓ Sunt 22 DE JUDECĂTORI LA CEDO care au activat în ong-uri Soros .Între ei este și Antoanella Motoc, creație a sistemului Soros.

    • Iulia Antoanella Motoc, CV de la Universitatea Bucuresti:
      https://unibuc.academia.edu/IuliaAntoanellaMotooc/CurriculumVitae
      Ne-ati putea explica de unde rezulta ca ar fi o „creatie a sistemului Soros”? Pare a fi mai degraba o „creatie” a universitatilor Bucuresti, Aix-Marseille si Paris, a institutiilor UE si ONU. Toate acestea sunt controlate de „infamul” Soros?
      Ar fi de asteptat ca cei care posteaza, atat articole cat si opinii asupra acestora, sa si argumenteze afirmatiile pe care le fac. Ceea ce insa, din pacate nu se intampla.

  • E adevarat ca unele sentinte ale CEDO sunt discutabile. Dar daca CEDO este intr-adevar o instanta independenta, nu trebuie sa tina cont de nici un fel de motiune a vreunui parlament, fie si din Germania (interesant faptul ca si judecatorul german a fost in favoarea sentintei). Ar fi trist daca ar tine cont de asa ceva.
    Si ce legatura poate avea atacul asupra rabinului cu sentinta CEDO?
    Aveti vreo dovada cumva, ca Internationala Socialista ar fi „dirijată prin roboței sorosiști”? Una temeinica, bazata pe probe indubitabile, nu pe diverse declaratii fara acoperire.
    Oricum, e induiosatoare ingrijorarea autorului fata de „actul unilateral de respingere xenofobă a unei țări numită Israel”, numita mai nou „statul evreu Israel”.
    Pe cand un articol despre politica de-a dreptul criminala la adresa palestinienilor a „statului evreu Israel”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *