Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Hersonul – un moment de escaladare, nu de încetinire, a războiului din Ucraina

Comentarii

25 comentarii pentru articolul „Hersonul – un moment de escaladare, nu de încetinire, a războiului din Ucraina”

  • Domnu Cristoiu, tot nu ati inteles miscarea rusilor cu retragerea pe malul stang…Bre, au realocat cei peste 35000 soldati rusi trupe de elita specializati in atac pe frontul din Donbas.Acum Hersonul malul sting poate fi aparat de un detasament de rusi, deci nu mai e nevoie de forte teribile…Pe rusi ai doare la basca de propaganda occidentului,ei merg anainte..deci domnu, pierd rusii razboiul?Hai sa radem….

  • Pentru cineva care va urmărește ca mine toate aparițiile lucrurile par ciudate
    Sa vorbim un pic de America și presiunea pusă de militari pentru discuții de pace
    Ucrainienii au primit sisteme de rachete Himars
    Un sitem lansează 6 rachete fiecare cintareste 1,6 tone și are 4m lungime
    Un avion mare de transport care le aduce din America poate sa care pina in Polonia sau România 100 de bucăți
    Avioanele DHL sau UPS sau FedEx pot cara maxim 40 de bucăți
    In Ucraina sunt pina acum 15 unități care la o singura salva trag 90 de rachete
    Dacă ar trage 10 salve pe zi ar însemna 10 avioane 747 sau 20 de avioane 737 care sa ajungă zilnic in Ucraina
    Dacă nu ati văzut pe cer un pod aerian înseamnă ca ucrainienii nu mai primesc aceasta muniție
    Costurile transportului cu avionul a devenit și el insuportabil mai ales ca este greu sa ajungi fără escala încărcat la maxim
    America a trimis atit de mult incit a periclitat stocurile și capacitatea de productie post covid nu face fata
    Susținerea unui asemenea consum devine imposibila pe zi ce trece
    La artilerie Ucraina trage cam 5000 de proiectile Rusia 50000
    Au primit din germania 1000 de proiectile cite un propiectil pentru fiecare km din linia frontului ele sunt 125mm 155mm și 120mm adică cit sa tragă 25 de minute
    America produce in sistem privat și guvernul federal plătește acea munitie nu știm cit timp
    Ati observat corect Rusia cumpara și plătește are de unde

    Exista monumentul eroilor aerului pentru zburătorii dintre anii 1928 – 1935 in acea mare intersecție in toate punctele cardinale pot sa fie amplasate pe trotuare ansambluri statutare care sa cinstească eroismul piloților și din primul război și din al doilea și victimele raidurilor aeriene
    Demnitatea și voința politica lipsesc

    Șeful staului are obligația sa apere prin orice mijloc in vreme de război populația civilă
    Mareșalul exemplar om de stat și-a cerut iertare populației pentru ca nu a putut sa o apere in fata bombardamentelor
    Cinste lui

  • Draga Maestre tin sa va contrazic. Putin daca ar elibera maine tot ce a ocupat si in plus le-ar da ucrainienilor Sankt Petersburgul tot ca un invadator infam ar fi privit. Ce este ciudat ca desi sunteti constient de manipulare va purtati ca pe vremea cavalerilor mesei rotunde. Militar sau nu eu cred ca a fost mai degraba un gest politic si pt politica interna pt ca asa cum am spus mai sus pe Putin nu-l mai intereseaza politica externa nici americana si nici europeana. Daca se jignofea de ea nu intra. In ultima vreme s-a tot cantat prin presa mondiala cum fug rusii de recrutare. Te umfla rasul pt ca unii fugeau in Cecenia dar asta tine de creierul manipulatorilor. Putin nu a semnat vreo pace in care cedeaza Herson. Maine se poate pune pe el cu rachete. Politic eu cred ca a vrut sa dea un mesaj intern cum ca-i pasa de soldatii sai. L-a interesat mai putin impaunarea occidentului, un occident tampit, care se pare ca traieste pe alta lume atat timp cat el impune sanctiuni dar e suparat ca nu mai dau rusii gaze ieftine. Doamneeee pupa-ti-as talpile eu asa idioti n-am crezut ca o sa vad!!!! Cand se va semna vreo pace si vom vedea teritorii ocupate date inapoi atunci putem vorbi de esec politic si militar. Si nu inteleg euforia cu slabiciunea armatei rosii. Pai celebra armata americana si-a rupt genunchii si-n Coreea si-n Vietnam in conditiile in care nu au avut nimic de reparat ca Europa unde s-a tinut razboiul si au ramas si cu stocuri. Dar de, romanul este priceput la femei, fotbal si mai nou la razboi. Pai daca suntem asa de destepti de ce nu ne primesc astia pe repede inainte in Schenghen asa cum vor Ucraina in UE si Suedia si Finlanda in Nato? Ca doar punem umarul. Ucraina care pana mai ieri era corupta si plina de racheti a ajuns bastion al democratiei? De ce nu Serbia? De ce Sarkozy a luat bani de la Gadafi si dupa si-a dat seama ca sunt patati de sange? De ce e lumea atat de proasta si se baga in chestii la care nu se pricepe? Deci inca o data maestre, gestul este pt rusi nu pt restul de care pe Putin il doare la bascheti! Si comparatia cu Hitler nu merge. Hitler stia dinainte de Stalingrad ca nu mai are nici o sansa si s-a comportat ca un jucator la ruleta ruinat cand a pariat prosteste in speranta ca poate ii surade norocul. Nu avea nevoie de gesturi politice pt ca de politica se ocupa Gestapoul. Sau vi s-a parut ca in Germania din 43 exista democratie cumva?

  • ‘România vrea să dubleze alocarea din PIB pentru cercetare, dezvoltare şi inovare’

    asta nu spune mare lucru, insa un megapoliis care investeste 10% din buget in cdi …asta chiar spune multe, chiar daca ‘traiul’ in orasul ala e scump, nu gluma.

    cele care dau viata sint diferentele de potential, prin urmare ele se cade sa se manifeste si pe plan intern …ca pe plan extern au altii grija ca ele sa se manifeste :))

    competitia intre megapolisuri e fundamentala, iar ea tre ninitiata.
    ‘Megapolisul, noul sat.’ e o definitie fundamentala pe vremurile astea

    noua ecuatie de miscare incepe cu no…ile definitii ale satului, care in fapt sint superpozitiile ‘satului’

    pe Vremurile astea o noua rinduiala e …de la sine inteleasa:)), n ai cum sa i te opui, oricum se tot vorbeste despre o noua resetare, despre o noua lume, sa te apuci de treaba asta ‘pe limba neamului tau’ ….e chiar ceva de bun-simt!:)), asa i?:))))

    • ‘vesnicia s-a nascut la sat’ …e o vorba olecut expirata, pentru ca nemurirea s-a nascut tot la sat, superpozitia ailalta, care e ‘megapolisul’
      cind nemurirea e disponibila, si ea e la usa, tre sa ai de ales intre ea si vesnicie, deci si intre cele doua superpozitii ale ‘satului’. pentru asta ele tre sa fie disponibile, prin urmare se cade a fi disponibilizate:)
      vali, hai sa le disponibilizam,…vrei? :))))))

      • @Online
        Inca nisthe disponibilizari…
        „NY Times : Amazon ar plănui să concedieze circa 10 mii de angajați / Sunt cele mai mari reduceri de personal din istoria companiei” 14 Noiembrie 2022 g4media.ro
        Seara Frumoasa!!!
        vali
        🙂

    • @Online
      Nu stiu daca shtii…americanii au o teorie…ca o afacere are un ciclu de viatza de aproximativ 25 ani…
      1.Amazon.com este o companie americană de comerț online cu sediul în Seattle, Washington, cu o cifră de afaceri de peste 232,887 miliarde $ în anul 2018. Este cea mai mare companie de comerț online cu amănuntul . Jeff Bezos este fondatorul companiei Amazon.com (1994), care în 1995 a fost lansată și online. wikipedia.ro
      2.Google LLC este o corporație americană multinațională care administrează motorul de căutare pe Internet cu același nume. A fost fondată în 1998 de către doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page și Sergey Brin. wikipedia.ro
      3,Chiar soros george are nishte carzti scoase pe „tema asta”…uite…1998…2010…multzi ani…
      A.The Crisis of Global Capitalism: Open Society Endangered (PublicAffairs, 1998) ISBN 978-1-891620-27-0.
      B.Soros, George (2008). The New Paradigm for Financial Markets: The Credit Crisis of 2008 and What It Means. PublicAffairs. p. 13. ISBN 978-1-58648-683-9.
      C.”George Soros on the financial crisis | Odeo: Search, Discover and Share Digital Media from Millions of Audio and Video Clips”. February 6, 2009. Archived from the original on February 6, 2009. Retrieved December 3, 2019.
      D.aigh, Adam; Ondaatjie, Anusha (January 6, 2016). „George Soros Sees Crisis in Global Markets That Echoes 2008”. bloomberg.com. Bloomberg LP. Archived from the original on February 10, 2017. Retrieved January 15, 2016.
      E.Clinch, Matt (January 7, 2016). „Soros: It’s the 2008 crisis all over again”. cnbc.com. CNBC LLC. Archived from the original on January 16, 2016. Retrieved January 15, 2016.
      F.”Soros has warned that the US-Europe alliance ‘destruction’ may cause major crisis”. Reuters. May 29, 2018. Archived from the original on May 29, 2018. Retrieved May 29, 2018.
      etc etc…
      https: //ro. wikipedia. org/wiki/Amazon.com
      https: //ro. wikipedia. org/wiki/Google
      https: //ro. wikipedia. org/wiki/Microsoft
      https: //en. wikipedia. org/wiki/George_Soros
      Seara Frumoasa!!!
      vali
      🙂

      • cicluri infasurate de alte cicluri infasurate la rindul lor de altele, etc
        adica Dinamica Anotimpurilor.

        in final ajungem la Marea Resetare …care e infasurata de Marea Revolutie ( care in sine e Metamorfoza )

        cicluri distincte care se manifesta in acelasi spatiu si timp tind sa intre in armonie, adica vine si vremea, iata ca a venit, cind diverse cicluri isi suprapun aceiasi Iarna, …dupa 25 de ani, …dupa mii si mii de ani.
        ce traim acum e o Iarna care e aceeasi pentru mai multe cicluri care s-au desfasurat de a lungul vremurilor, mai apropiate, mai departate, si care se incheie acum.
        cui ii pasa ca cicluri de 25 de ani se incheie, daca cele care se incheie sint cicluri uriesesti, care au avut Primavara acum mii de ani?! acestea sint…colosale!, le papa cu fulgi cu tot pe celelalte, cu care, insa!, intra in armonie, pentru ca, cum ziceam, Iarna e aceeasi pentru toat cilurile.
        the winter in coming, insa iarna asta e chiar Iarna, Metamorfoza, trecerea de la Natural la Artificial, mai exact…iesirea din Dinamica Anotimpurilor ( asta fiind singura cale de suntare a Mortii, numai asa civilizatia curenta perpetuindu si la Infinit miscarea…)

      • ciclurile de 25 de ani sint …pistol cu apa. nici de gradinita nu sint…

        pina una alta se termina ciclul care a inceput odata cu esecul Turnului Babel si care s-a nascut din Cenusa acestuia, …or asta e cel mai capabil ciclu, astazi, pentru ca el poarta o esenta ultradeosebita, Nemurirea. ( n o mai iau de la cap, ca creca i am plictisit pe toti, inclusiv pe tine :)) )

        finalizarea concomitent a atitor cicluri e ceva de bun-simt, iar asta e asa pentru ca ce traim e …Iarna Civilizatiei ( mare cit planeta )

        pai…noi asistam la implozia tuturor sistemelor sociale :)), asa ca exemplele de mai sus sint niste biete cazuri particulare,
        insa tot ele se prea poate sa fie cele care ‘se joaca’ cu Cenusa acestei civilizatiei, pentru ca ele sint s cele care ‘se joaca’ cu una dintre Esentele Universului, care mai e poreclita paici asa: Inteligenta Artificiala ( aia proprie oricarui Computer Cuantic )

        • @Online
          Intre timp…au umblat si la wikipedia…adica au cenzurat…au mai sters nishte pagini…cine vrea sa caute…
          1.Amazing Photos Show Moon, Saturn, Venus, Jupiter Lining Up in the Sky Monday,2021 November 8
          https: //www. newsweek.com/photos-moon-saturn-venus-jupiter-lining-sky-1647384
          2.Aproximativ cu 200 de ani în urmă Sir Edmond Halley a descoperit o anomalie în spațiul din jurul Pleiadelor. O sută de ani mai târziu, Friedrich Wilhelm Bessel a confirmat concluziile lui Halley. În 1961, Paul Otto Hesse a definit și măsurat această anomalie. Acesta este un inel de energie de dimensiuni incredibile, de 760 de mii de miliarde km lățime, și este pe cale să intersecteze Pământul în curând. Hesse calculează că acest inel face parte dintr-un ciclu de 25.000 de ani prin care sistemul nostru solar trece.
          https: //ro. wikipedia. org/wiki/Centur%C4%83_fotonic%C4%83
          Pagina asta au cenzurat-o…
          3.What is the circle that Earth’s axis traces out in its 26,000-year precession cycle? What bright stars would be close to it?
          https: //astronomy. com/magazine/ask-astro/2012/07/determining-direction
          Au sters intr-o veselie pagini dupa internet…cine vrea poate cauta…Eu facusem si in Facultate despre asta…1998…
          Seara Frumoasa Online!!!
          vali
          🙂

  • Herson…din cite inteleg…e cam gol,
    si va fi populat, din cite inteleg, cu armata ucr.victorioasa.
    pai…oare nu s or intrebat de ce a ramas gol orasul?!, inainte sa l acceseze…victoriosi?
    teoretic in Herson, la vest de Nipru, nu va ramane piatra pe piatra

  • inflatie mare, cauze putine. inflatie si mai mare atunci cind cauzele se vor inmulti. se vor inmulti. inflatia in 2023 isi va continua trendul crescator.

    • @Online
      „Urmaresc cu atentzi si preocupare” Mon, Nov 14 at 11:17 AM vali 🙂
      ____________________________________________________________________________________________________
      Bună ziua,
      Vă mulțumim pentru informațiile furnizate, în urma analizei site-ul
      http://www.cristoiublog.ro este activ și nu prezintă erori.
      –––––––––––
      Cu stimă,
      Echipa Directoratului
      –––––––
      Directoratul Național de Securitate Cibernetică
      T: 1911
      E: alerte@dnsc.ro
      WWW: https://www.dnsc.ro
      Twitter: @DNSC_RO
      FB: https://www.facebook.com/DNSC.RO/
      YT: https://www.youtube.com/c/CERTROch
      #############################################################################################################################
      Ai primit un mesaj nou prin intermediul formularului de contact
      –––––––––––––––––––––
      Tichet nr: [DNSC-4229]
      Catre departamentul: incidente
      Service Unavailable The server is temporarily unable to service your
      request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again
      later. Apache Server at http://www.cristoiublog.ro Port 443 503 Service
      Unavailable hXXps://www.cristoiublog.ro/ STRART TIME 13:05 LOCAL HOUR
      Datele de contact
      Nume: VALENTIN-IONUT Prenume: CONSTANTINESCU Email :
      constantinescu.valentin@yahoo.com
      DNSC
      ____________________________________________________________________________________________________________

    • @Online
      „Urmaresc cu atentzi si preocupare” Mon, Nov 14 at 11:17 AM vali 🙂
      ____________________________________________________________________________________________________
      Bună ziua,
      Vă mulțumim pentru informațiile furnizate, în urma analizei site-ul
      www. cristoiublog. ro este activ și nu prezintă erori.
      –––––––––––
      Cu stimă,
      Echipa Directoratului
      –––––––
      Directoratul Național de Securitate Cibernetică
      T: 1911
      E: alerte@ dnsc .ro
      WWW: https: //www. dnsc.ro
      Twitter: @DNSC _RO
      FB: https ://www. facebook . com/DNSC.RO/
      YT: https ://www. youtube. com/c/CERTROch
      #############################################################################################################################
      Ai primit un mesaj nou prin intermediul formularului de contact
      –––––––––––––––––––––
      Tichet nr: [DNSC-4229]
      Catre departamentul: incidente
      Service Unavailable The server is temporarily unable to service your
      request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again
      later. Apache Server at www. cristoiublog .ro Port 443 503 Service
      Unavailable hXXps: //www. cristoiublog. ro/ STRART TIME 13:05 LOCAL HOUR
      Datele de contact
      Nume: VALENTIN-IONUT Prenume: CONSTANTINESCU Email :
      constantinescu.valentin@yahoo.com
      DNSC
      ____________________________________________________________________________________________________________

    • daca inflatia, acum, e generata in principal de dinamica preturilor la energie, la anul ea va fi generata si de cresterea preturilor la papica, adica tot de cresterea preturilor la energie va fi vorba.
      tranzitia catre hrana artificiala va fi insotita de o inflatie consistenta rezultata din cresterea ( urieseasca, teoretic ) a hranei naturale.
      mai altfel spus criza energetica se va adanci in mod fundamental.

      varianta in care inflatia la finalul anului viitor va fi mai mica decit la finalul acestui an pur si simplu nu exista. insa o poti cauta, …evident, cum sa nu poata fi cautata.

      • problema nu e data de numarul crizelor care se manifesta concomitent, ca se stie deja ca vor fi atatea cite se vor dovedi suficiente pentru ca toate sistemele sociale sa intre in criza fundamentala,
        ci faptul ca aceste crize la un moment dat vor intra in armonie, iar putinta asta se prea poate sa fie legata de trecerea unei granite care se prea poate sa fie aia rezultata din..contorul pe care il tot urmaresti de o vreme…
        noua stare rezultata prin trecerea… dincolo de parleaz se prea poate sa fie generatoare de armonii, deci sa se afle la originea intrarii in armonie a crizelor curente, insa si a celor care se vor manifesta in curind

      • @Online
        Cifre
        70-80% din petrol e importat.
        70% din produsele alimentare de baza sunt importate.
        80% din carnea de porc e importata.
        140 Miliarde Euro datorie a statului,33 Miliarde Euro deficit comercial,22 miliarde deficit bugetar,3 miliarde arierate furnizori energie-TOTAL 200 Miliarde Euro.
        5 milioane pensionari din care 230.000 pensionari speciali inghit 3 Miliarde Euro pe An.
        4-5 Miliarde Euro dobanda(rate of interest) pentru imprumuturile luate si rostogolirea datoriilor.
        3 Miliarde Euro contributia anuala la bugetul ue.
        3 Milioane elevi.
        Din 5 Milioane salariati vreo 2 milioane lucreaza la stat sau regii de stat,mai putzin de 3 milioane in privat si totzi sunt pfa din 2018.
        Importator net de energie cu un deficit intre 1000 Mwatti ora vara si 4.000 Megawatti ora iarna.
        Masa monetara a crescut de la 400 miliarde lei in 2019 la 600 miliarde lei in 2022 si cu 5 miliarde Euro(25 miliarde) lei doar in ultima luna.
        Nu mai putzin de 60.000 „alesi” si „nevotatzi” privilegiatzi…cei 15.000 nevotatzi numitzi asha de Ingrid Mocanu(magistratori,ofitzerani superiori,derectori,sefi departamente,secretari de stat) si vreo 45.000 „alesi” parlamentari,presedinte,eurodeputati,prefecti,consilieri generali si locali
        Bonus.
        România ca o prada, 1990-2022:
        18 prim ministri
        34 de ministri ai culturii
        31 de ministri ai finantelor
        29 de ministri ai educatiei
        27 de ministri ai sanatatii
        24 de ministri ai justitiei
        22 de ministri la externe
        23 de ministri ai apararii
        Online…”Ecuatzia” asta…si Einstein daca vine si nu mai poate sa o rezolve…
        Zi Frumoasa!!!
        vali
        🙂

        • nu Einstein, ci niciun om nu poate. si nu numai pe asta, ci si pe celelalte, asemanatoare, care impinzesc lumea mare.

          insa…tocmai dasta e nevoie de o noua ecuatie de miscare.

          unii cred ca felului de a fi al civilizatiei de azi i se mai poate face ceva. altceva decit sa o ingropi!, cu …tot ce trebe.
          tocmai daia si trag de ea, oarta fiind, ca sa mai miste…cit sta in geam
          acuma daca globalizarea a facut din lumea mare o songura civilizatie, iar despre civilizatii deja se stie ca, la soroc, vine Iarna peste eleee…aia e. pa civilizatie, asa cum e ea acum. alta, Artificiala, sta sa intre pe scena.

          pur si simplu nu exista alta varianta decit sa rinduiesti o alta ecuatie de miscare, …in timp ce o inmormantezi pasta moarta. tre sa i dai Mortii ce i apartine, deci si ‘moartea’ ecuatiei de miscare de mai sus.
          insa nu poti sa schimbi nimic atata vreme cit mortul crede ca e viu, betivul crede ca nu pune gura pe bautura, pacatosul crede ca e sfant si tot asa…

          noua poveste incepe de la …’superpozitiile satului’ :)) :))))
          hai!, cind ne apucam?!:))))))

        • cei care cred ca pot rezolva ecuatiile de genul asta …doar viseaza frumos:)), pesemne ca frumos:))))
          solutia o va putea gasi exclusiv Inteligenta Artificiala, insa asta vine la pachet, in lipsa manifestarii ‘superpozitiilor satului’, numai cu una… 🙁
          eu propovaduiesc manifestarea satului prin superpozitii :)))

    • am zis ca problema fundamentala anul asta va fi inflatia. zic ca la anul va fi tot inflatia, devenind deja o problema fundamentala.

  • Hersonul, conform rusilor, este un teritoriu rusesc. Armata ucrainiana se pare ca a întrat in oras rusesc. Este vorba de o recucerire sau o incalcare a teritoriului rusesc? Poate fi un pretext creat?

  • Off, off, off cât de repede s-a uitat istoria României și s-au încheiat chiar parteneriate cu unii ce ne-au bombardat fără milă… S-au uitat până și adevărații eroi care an de an sunt sărbătoriți pe repede – înainte…
    În Est exaltatul actor e departe de tactica și strategia militară. Războiul care se va prelungi până la acceptarea unor negocieri diplomatice a trecut la etapa de iarnă.

  • Buna ziua Domnule Cristoiu,
    Legat de subiectul Herson, sunt doua aspecte.
    Aspectul politic. Din acest puct de vederr este un esec pe plan extern. Dar daca va uitati pe plan intern elita politica a reusit sa atenueze impactul. Elita politica a sprijinit aceasta decizie. Si din cate vad eu si populatia a fost pregatita pentru asta. Intrebarea este de ce s-a acceptat aceasta decizie. Ei bine exista discutii in lumea cu scaun la cap, nu presa interna sau internationala, ca a fost vina lor ca s-a ajuns aici, in special militarii au reprosat asta. Pentru ca Putin impreuna cu elita politica nu au acceptat mobilizarea la inceptul verii. A venit tarziu. Aceasta cerere a venit din partea generalului Armagedeon, imi cer scuze ii zic asa nu la misto, dar imi eu greu sa ii scriu numele, nu vreau sa il pocesc. Daca se facea mobilizarea mai devreme alta era situatia pe front.
    Aspectul militar.
    Este tot un esec, pentru ca razboiul nu se castiga prin retragere. Care a fost totusi ratiunea militara. In zona in care s- a efectuat retragerea erau majoritatea trupe de asalt, adica ofensive. Dar erau blocate in special pentru defensiva. Ele au facut treaba foarte buna. Daca cititi rapoarte independente, nu presa partinica, o sa vadeti ca au respins toate atacurile ucrainienilor. Dar acest comandant unic al opertiunii a cerut sa retraga aceste forte ofensive pentru ale folosi in alte zone. In special Donbas. In acea zona a frontului fortele ruse avanseaza in ritm sustinut. Fortele ucrainiene sunt indepartate din zona orasului Donetk. Acolo au fost foarte aprope de zona urbana si in consecint au exectuat foc de ertilerie zilnic asupra civililor din zona ocuoata de rusi.
    Tot din punct de vedere militar, acest comandant unic, gen. Armagedeon a dorit sa isi impuna autoritatea in armata FR. Si se pare ca a reusit. Dar problema pentru el este ca trebuie sa livreze ceva, ceva important altfel e mancat. Se pare ca va livra, in Donbas.
    In alta ordine de idei, acest general a avut cateva interviuri. Cine este atent sa il asculte va intelege ce vrea, ce e in capul lui. Asta daca vrei sa fii obiectiv, sa intelegi ce se intampla. Ce a spus s-a adeverit. A vorbit de retrage s-a facut, ca va duce un razboi de uzura si asta face, ca vor fi ofensive si asta face. Sutuatia se va schimba cand acele trupe mobilizate vor ajunge in zona frontului
    Legat de presa, mai ales cea interna, isi face singura rau. O sa junga in stuatia in care nimeni nu o sa ii mai creada, chiar daca e subiect adevarat, nu neaparat pe subiectul razboi ci si pe subiecte interne. Si o sa fie surprinsi de ce populatia nu reactioneaza.
    PS. Exista rapoarte ca rusii au intrat in posesia unui sistem Himars. Dar nu ca a fost captura de razboi, ci pentru ca au mituit FA urcainine din zona. Credeti ca e posibil asta? Eu zic ca da, la cat de corupta e Ucraina. In plus, am citit un raport ca rusii au reusit sa cotracareze aceste rachete prin mijloace de razboi electronic. Oare e adevarat? Parerea mea ca o sa se fasaie si acest subiect cu rachetele invincibile Himars cum s-a intamplat cu dronele turcesti. Ati mai auzit ceva de ele?

  • Excelent!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *