Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Hitler, dictatorul care a scăpat din cel puțin 42 de tentative de asasinat

În timp ce tancurile sovietice erau pe punctul de a intra în Berlin, viața lui Adolf Hitler a luat sfârșit la data de 30 aprilie 1945, după ce s-a împușcat în Führerbunker. Însă, dictatorul a fost norocos să ajungă la vârsta de 56 de ani. Nu numai că a supraviețuit tranșeelor din Primul Război Mondial, dar, după cum putem observa în istorie, dacă dorim, Hitler a evitat cel puțin 42 de tentative de asasinat. Noi o să vedem împreună o parte din acestea, restul rămâne să le descoperiți pe viitor, dacă doriți. Nu uitați că luminat este cel care caută în întuneric, iar sclav este cel care îl așteaptă pe altul cu o lumânare! Omul, dacă dorește, chiar este lumină. Doar astfel, el îi poate ilumina pe cei din jurul său.

Acestea fiind scrise, haideți să pornim la drum. Puneți jos „lentilele” contemporane și doar imaginați-vă. Studentul elvețian la teologie Maurice Bavaud credea că Hitler era o amenințare pentru Elveția, catolicism și umanitate în general, așa că la sfârșitul anului 1938 și-a cumpărat un pistol și a început să-l urmărească pe Führer prin Germania. La 9 noiembrie, Hitler și alți oficiali naziști de rang înalt au mărșăluit pe străzile din München pentru a sărbători aniversarea Putsch-ului de la Berăria din 1923, lovitura de stat eșuată a lui Hitler pentru a prelua puterea în München. Prefăcându-se că este un reporter elvețian, Bavaud și-a cumpărat un loc într-o tribună de pe traseul paradei și a așteptat ocazia de a-și scoate pistolul din buzunarul hainei și de a-l îndrepta spre dictator. Pe măsură ce Hitler se apropia, mulțimea s-a ridicat în picioare cu brațele și steagurile cu svastici fluturând, blocându-i lui Bavaud vederea dictatorului și împiedicându-l să tragă. Bavaud a rămas, în cele din urmă, fără bani pentru a-l urmări pe Hitler prin țară, așa că a fost nevoit să se urce într-un tren spre Paris ca pasager clandestin. A fost predat poliției de către un conductor și a fost interogat de Gestapo. După ce și-a recunoscut planurile de a-l ucide pe Hitler, a fost condamnat la moarte. În mai 1941, a fost decapitat prin ghilotinare într-o închisoare din Berlin. Trecem la cazul lui Georg Elser, un tâmplar german în vârstă de 36 de ani, care dorea să „prevină o vărsare de sânge și mai mare” și să oprească războiul. Planul său a fost să-l asasineze pe Hitler cu ajutorul unei bombe artizanale amplasată într-o o sală a unei berării din Munchen, în care Führerul își ținea discursul anual la 8 noiembrie 1939. Elser a petrecut până la 35 de nopți lucrând în secret în sala de bere, scobind stâlpul de lângă platforma de discurs, locul perfect pentru a-și ascunde explozibilul de casă. Cu toate acestea, soarta i-a fost potrivnică, deoarece Hitler nu numai că a decis să își înceapă discursul mai devreme, dar l-a și scurtat, pentru a se putea întoarce la Berlin și a face planuri pentru iminentul război cu Franța. În cele din urmă, a fost vorba de doar 13 minute. Hitler și-a încheiat discursul la ora 21:07, iar bomba a fost detonată la 21:20. Opt persoane au fost ucise și peste 60 rănite. Elser a fost arestat la scurt timp după aceea și și-a petrecut următorii șase ani într-un lagăr de concentrare, înainte de a fi executat în cele din urmă, în 1945, la ordinul lui Hitler.

Pe măsură ce valul războiului începea să se schimbe în favoarea aliaților, un grup de ofițeri germani a plănuit să-l asasineze pe Führer, să-i răstoarne guvernul și să facă pace cu aliații occidentali. La scurt timp după victoria sovietică din Bătălia de la Stalingrad, Hitler a decis să viziteze trupele de pe Frontul de Est, zburând la Smolensk pentru consultări, la 13 martie 1943. Ofițerul german și membru al rezistenței germane, Henning von Tresckow era staționat acolo și a venit cu un plan îndrăzneț. L-a întrebat pe unul dintre ajutoarele lui Hitler dacă vrea să ia înapoi o ladă de Cointreau (un lichior cu aromă de portocale, triple sec, produs în Saint-Barthélemy-d’Anjou, Franța. Este consumat ca aperitiv și digestiv și este o componentă a mai multor cocktailuri bine cunoscute) pentru a i-o da unui ofițer cu care von Tresckow pierduse recent un pariu. Asistentul i-a mulțumit, acceptând, fără să știe, un colet care conținea de fapt un explozibil cu un cronometru de 30 de minute. Complicele său, Fabian von Schlabrendorff, a activat temporizatorul cu puțin timp înainte de a-l înmâna consilierului. Două ore mai târziu, avionul lui Hitler a sosit în siguranță la cartierul general al Prusiei de Est, așa că era clar că ceva nu funcționase bine cu bomba. Înainte ca și acest complot să fie dezvăluit, von Schlabrendorff a zburat pentru a recupera pachetul a doua zi, lucru pe care a reușit să-l facă cu succes. După inspecție, el a descoperit că detonatorul nu reușise să se declanșeze, cel mai probabil din cauza frigului năprasnic din cala de bagaje a avionului lui Hitler. La o săptămână după ce planul lui von Tresckow a eșuat, ofițerul german Rudolf von Gersdorff s-a declarat gata să își dea viața pentru rezistență. O oportunitate s-a ivit la o expoziție din Berlin de armament sovietic capturat și alte obiecte de panoplie. Hitler urma să participe la expoziție, iar von Gersdorff, fiind un expert în domeniu, a fost însărcinat să îl ghideze în cadrul acesteia. Când Hitler a intrat în muzeu, la 21 martie 1943, von Gersdorff a pornit cronometrele de zece minute la două dispozitive explozive pe care apoi le-a strecurat în buzunarele hainei.

Când cronometrele erau pe punctul de a se declanșa, a plănuit să-l prindă pe Führer într-o îmbrățișare mortală care i-ar fi aruncat pe amândoi în aer. Norocul a fost din nou de partea lui Hitler, care a decis să asiste la expoziție doar opt minute, lăsându-i lui von Gersdorff exact timpul necesar pentru a fugi în baie și a dezamorsa dispozitivele în ultima secundă. Vă atașez un videoclip extrem de interesant și vă anunț că vom aborda pe viitor și chestiunea Societății Thule. Videoclip:

https://www.youtube.com/watch?v=ok11wwXJ87Q


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Hitler, dictatorul care a scăpat din cel puțin 42 de tentative de asasinat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *