Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Horia Alexandrescu, autor de carte la prestigioasa Editura „Vivaldi”

În rândurile, de față vreau să rememorez câteva secvențe din colaborarea foarte bună dintre regretatul Horia Alexandrescu și Casa editorială „Vivaldi”, condusă profesionist de doamnele Rodica Sava și Sanda Popa.

„Cronici de tranziție” este titlul volumului publicat aici în anul 2001. El cuprinde totalitatea articolelor de fond din cotidianul „Cronica Română” din perioada 19993 – 1997. Nicolae Manolescu scrie în prefață: „Horia Alexandrescu se numără printre puținii făcători adevărați de gazete de astăzi”.

Alte cărți semnate la „Vivaldi” sunt: „Țara lui Johnny” ce cuprinde mai multe interviuri cu muzicianul Johnny Răducanu, apoi cu personalități din lumea sportului „Gruia, mister handbal”, „Vlase, magnificul 7” , despre tehnicianul Oprea Vlase, „Olimpiadele lui Zappa”,  „Antrenorul de aur prof. Constantin Pilică Popescu”, „Centenarul olimpismului românesc”, volum ce a avut o lansare cu fast, la Ateneul Român, apoi „Athos. Călător la Sfântul Munte”, un volum însoțit de un elegant album, la lansarea cărora a vorbit și maestrul Ion Cristoiu.
Deci, dincolo de gazetărie, dincolo de contribuția clară la afirmarea presei postdecembriste, Horia Alexandrescu a fost și un autor de cărți interesante.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *