Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Hoții strigă hoții!

Context.ro publică un text intitulat „Rețeaua minciunilor. Cine răspândește propaganda pro-Kremlin, conspirațiile și dezinformările în România”, care îmi face „onoarea” de a mă pomeni alături de nume consacrate ale mediilor jurnalistice și academice românești. Semnat de o oarecare Iulia Stănoiu, documentat de o oarecare Flavia Durach și pus în circulație rapid pe pagina de Facebook a unui oarecare Armand Goșu, textul este un fals studiu, elaborat de falși experți, culeși din pepiniera a ceea ce a mai rămas din SNSPA și adunați într-un fals ong. El constituie un exemplu perfect și care trebuie denunțat urbis et orbi de intoxicare a opiniei publice prin răspândirea otrăvii pe post de remediu împotriva otrăvirii.

Cine este Context.ro? Un alt ong născut din spuma mării ale cărui surse de finanțare și de inspirație nu le știe nimeni. Cine este Flavia Durach? Zice-se, conferențiar univ. dr. în cadrul Facultății de Comunicare și Relații Publice – SNSPA București, care a realizat ca „expert în dezinformare” („curat dezinformare!”) un studiu „tehnic”, adică, vezi Doamne, obiectiv, menit a identifica mecanismele propagandei pro-ruse în România?! „Studiul” a fost valorificat de „celebra necunoscută” Iulia Stănoiu, „jurnalist de investigație” al Context.ro. Ca orice „jurnalist de investigații” care se respectă, Iulia Stănoiu are o fotografie de profil… confidențială.

Dezinformatorii și manipulatorii strigă dezinformare și manipulare!

Acest text, ordonat, fără îndoială, de diviziile de dezinformare și manipulare ale statului subteran, scris de „experți” pe care nimeni nu îi cunoaște, produși în și finanțați din laboratoare obscure, nu face decât să acuze fără a aduce nici măcar un singur exemplu de afirmație mincinoasă sau de dezinformare. Nici unul? Avem acuzați fără acuzații.

Prețios, ni se prezintă metoda „științifică” aplicată. Lăsând la o parte viciile metodei descrise, care nu are nici o legatură cu cercetarea științifică (ce se poate aștepta de la niște pseudo-oameni de știință făcuți profesori la apelul bocancilor?!), urmându-i pașii nu poți ajunge la unul ca mine în nici un fel; ca, de altfel, la aproape nici unul dintre ceilalți nominalizați. Eventual doar pe considerentul că alții, cu aceeași lipsă de argumente mi-au / ne-au aplicat o anume etichetă.

Aici stă o bună parte a escrocheriei: prezinți o metodă de cercetare, ca să faci lumea a crede că ești obiectiv și că este verificabil raționamentul tău, după care dai numele celor pe care vrei să îi murdărești, sugerând că la ele a condus cercetarea circumscrisă de acea metodă, totul subordonat ideii că nimeni nu va verifica dacă există un drum real de la „metodă” la „concluzii”. Iată un procedeu demn de școlile de dezinformare și manipulare nazistă și sovietică.

Articolul ambiționează a-i demasca pe cei ce sunt „purtătorii tezelor pro-ruse și pro-putiniste”. Nicăieri, însă, nu sunt prezentate, definite, descrise aceste teze. În mod normal, fără a ști care sunt tezele incriminate nu avem cum ști cine este purtătorul lor și cine nu. Spuneți-mi ce este putinismul și vă voi spune dacă sunt putinist sau nu! Tembelismul progresist nu se împiedică de asemenea principii. El aplică maxima lui Andrei Ianuarevici Vâșinski, procurorul stalinist: „Dați-mi omul și vă voi da crima!”

Textul distribuit de dl Goșu, o altă vuvuzea neoconservatoare autoproclamată „expert” și umflată cu pompa unei propagande imunde, nu este decât o calomnie ordinară care arată disperarea propagandiștilor războiului, unipolarismului și ai globalismului așa zis progresist, confruntați cu adevărul … adevărat și cu popularitatea crescândă a celor care îl afirmă, înfruntând denigrarea și amenințarea cu curajul de a spune simplu că “regele este gol”.

Acest text este o rușinoasă reluare a unei liste negre repetat aruncată pe piață inclusiv prin abuzarea bunei credințe a populației și a facilităților oferite de sistemele de comunicare virtuală. Textul este o amenințare și o negare a libertății de opinie și a libertății de expresie.

Atâta mai pot colportorii urii și propagandiștii războiului. Dacă ei știu adevărul, să îl spună și să îl dovedească. Trăim, însă, într-o lume orwelliană în care adevărul este denunțat ca minciună iar minciuna este calificată drept adevăr.

Autorii acestui articol (cei care îl semnează și cei care l-au inspirat și plătit) sunt de fapt componente ale rețelei minciunilor care vor să ne convingă că sunt purtători ai adevărului doar prin afirmația că aceia care spun adevărul ar minți (sic!). De ce spun adevărul dl Goșu sau așa zișii experți care au creat un așa zis ong așa zis specializat în descoperirea dezinformării putiniste??? Pentru că aceia care au alte opinii mint. Punct! Simplu!

De fapt, așa zisa „rețea a minciunilor” este formată din toți cei care nu sunt de acord cu autorii așa zisei „cercetări tehnice” sau, mai exact, cu patronii acestora, chiar dacă cei incluși în rețea au formulat public adesea opinii diferite și au prezentat argumente diferite. Ceea ce îi unește pe „mincinoși” sunt onestitatea în căutarea adevărului, dezacordul cu dezinformarea practicată de cei care îi etichetează drept vectori ai politicii ruse și, foarte grav, imensa lor credibilitate în continuă creștere.

Dacă în „rețea” ar fi introduse personalitățile străine care gândesc la fel cu cei acuzați în articolul din Context.ro, lista ar trebui să îi cuprindă și pe John Mearsheimer, Jeffrey Sachs, Henry Kissinger, Noam Chomsky, Donald Trump, Hubert Vedrine și mulți, mulți alții care pentru politologie și planificarea politică a Occidentului colectiv reprezintă infinit mai mult decât pigmeii diformi ai gândirii și conștiinței ascunși prin obscure entități de tipul acestei ong. De ce nu sunt pomeniți și aceștia? Pentru că numai menționarea numelui lor ar arunca în ridicol toată construcția bricolată de „experții” anti-putiniști.

În ce constă minciuna, nu se mai spune. Criteriul minciunii este dezacordul cu cel care se intitulează purtător al adevărului

Cândva m-am întrebat dacă dl Goșu este chiar un expert ale cărui opinii merită a fi cercetate. Acum am scăpat de dubii. El nu este decât un propagandist ordinar. Nu degeaba a studiat la Moscova practicile dezinformării sovietice. Păcat!

Cândva am participat la fondarea SNSPA. Împreună cu alți fondatori voiam să dotăm România cu o instituție academică de valoarea și prestigiul ENA (École nationale d’administration). Pe această traiectorie a plecat și a mers pentru un timp. Aceasta până când a devenit captiva „statului subteran”. Păcat!

Cândva, inclusiv în calitate de Președinte al AP – OSCE sau de vicepreședinte al Comisiei juridice și pentru drepturile omului a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, am pledat în favoarea instituționalizării societății civile, ca modalitate de consolidare a democrației, de autoadministrare a grupurilor socio-profesionale și de promovare a intereselor lor legitime, precum și de garantare a coeziunii naționale. S-a ajuns, însă, la o rețea de ong-uri funcționând ca acoperire pentru acțiunea unor forțe obscure anti democratice și anti naționale. Păcat!

Și încă o observație! Autorii și colportorii articolului din Context.ro, ca și ong-ul cu pricina, se recomandă ca fiind „experți în dezinformare”. Probabil aceasta este singura lor declarație sinceră. Gura păcătosului adevăr grăiește! Ca experți în dezinformare fac ceea ce știu: dezinformează. (Deși, nici măcar pe asta nu o fac bine.) Ceea ce ne lipsește sunt experții în corecta informare. Dreptul la corecta informare trebuie și el inclus în lista drepturilor fundamentale ale omului iar încălcarea lui sancționată. Deocamdată nu este. Păcat!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Hoții strigă hoții!”

  • Domnule Profesor si Ministru Adrian Severin
    Anglo-saxonii spun „if nobody hates you you’re doing something wrong”.
    Se zice ca in Sun Tzu Arta Razboiului scrie(desi n-am gasit)-„Nicio țară nu poate fi cucerită fără o complicitate din interior”-S-a intamplat in 1989 in Romania
    Am citit,am vizionat si am ascultat ce spuneti Dvs,Ion Cristoiu,Cozmin Gusa,Sorin Rosca Stanescu,Josefina Pascal.
    Acum cateva luni tot astia spuneau de Profesorul Petrisor Peiu(care e filo american) ca e asociat miscarilor extremiste.
    Ce fac ei inseamna disperare deoarece sunt mai multi Oameni de presa care informeaza corect,obiectiv si dupa esecul „virus-pandemie-vaccin” se apropie deznodamantul si cu Razboiul,deja chinezii au spus ca au simulat la Academia lor de Stiinte Militare pe calculator si pana in vara rusii castiga…Vine Scadenta…
    Daca vreti va spun si „continuarea filmului”…la americani problemele economice sunt din ce in ce mai multe,daca nu maresc plafonul de indatorare in Iunie SUA intra in default,iar aici local in Romania sigur…Adica SIGUR va fi Faliment/Incapacitate de Plata/Incetare de Plati.
    Va ofer si „demonstratia economica”…ei spun ca pib-ul s-a dublat in ultimii 8 ani de cand a venit iohannis de la 150 miliarde $ la aproape 300 miliarde $ dar datoria a crescut oficial de la 55-60 miliarde $ in 2014-2015 la 142 miliarde $ in 2023 iar in afara de asta Romania mai are un deficit comercial urias de aproape 35 miliarde $ datorii catre furnizorii de energie,deficit bugetar etc.
    In acest an doar serviciul datoriei(rate of interest) e de 6-7 miliarde $-adica 2% din Pib(Romania se imprumuta la dobanzi/rate of interest de 9% pe 30 ani in Euro si $) iar aceasta suma pur si simplu nu exista,cresterea pib-ului din ultimii ani a fost bazata doar pe consum,economia-industria e cam aceiasi daca nu mai rau de acum 20 ani iar in 1992 de exemplu,pib-ul Romaniei insemna 19 Miliarde $.
    Pentru oamenii cinstiti e o veste buna,nu mai e nimic de furat,de „absorbit”,un Razboi Drept e mai bun decat o pace stramba si un Faliment Curat Sanatos e mult mai indicat decat un „cancer” de „economie”…
    Spuneti de snspa…niciodata snspa nu va fi Stefan Gheorghiu…acolo se facea scoala politico-economica adevarata…Nasul Meu mi se pare a facut Stefan Gheorghiu,2 ani, cand era Inginer si Director General al unei intreprinderi cu 2.000 salariati…repet…mascarada aia de snspa,impostura aceea nu va fi Stefan Gheorghiu,Academie Postuniversitara de studii Politico Economice pe care o faceau cei care deja erau conducatori de intreprinderi…era mai mult economica decat politica…dar in Romania merge orice…acum vor sa faca Facultatile de 2 ani ca scolile postliceale,vorba unui Prieten…sa le faca de 6 saptamani ca sa nu mai piarda vremea…
    Toata Stima Domnule Adrian Severin!!!
    Valentin-Ionut Constantinescu

  • Este o vorba din popor ,pentru bani su ursul joaca,citeam in media ca Soros a finanțat cu miliarde se dolari in întreaga lume MASS media ,ca sa orienteze populațiile pentru anumite curente,direcții impuse de finanțator, manipulare și denaturare a realităților,așa și cu cei de la noi,pentru bani scriu ceea ce vor cei care dau banii.
    Locul lor e pe Centura Bucureștiului.

  • Cu antivaccinistii, ” specialistii” in informare au luat-o in bot. Va veni vremea si cu antiputinistii. In mod cert acest Gosu peste un an, doi, il va lauda pe Putin. Jigodii ca Jurma, Chereches, Craiu, care vaccinau copii, sunt si acum, dar acum vor sange, morti, armament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *