Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

I de la inimă. Sau cum să-i faci pe copii să înțeleagă ceea ce nu văd, dar simt

Doar în liniștea deplină ne putem auzi bătăile inimii. Pentru mine, personal, liniștea și pacea profundă vin doar în compania copiilor, deoarece ei sunt adevăratele ființe magice de pe Glob. Se nasc plini de lumină, pășesc grațios printr-o lume în alb și negru, purtând pe umeri culorile curcubeului. Din păcate, mulți dintre ei se pierd pe parcurs, odată ce au terminat a-mi oferi onoarea de a le fi învățătoare. Însă, de multe ori, în ciuda termenilor, copiii sunt adevărații maeștri iar eu, învățăcelul lor, dornic de a le cuprinde în inimă toate emoțiile pure și naturale, de la un simplu surâs până la o îmbrățișare și un, oarecum timid, poate din cauza amintirilor nefericite: „Vă iubim, doamna Mioara!”. Litera I colorează visuri despre unicorni, ființe magice de la marginea curcubeului. Spune-mi copile, cu ochi de culoarea castanei, crezi în unicorni? Dacă tu crezi, trebuie să fii bun pentru a-i putea vedea… Îmi amintesc de o întâmplare din sala de clasă, de fetița cu ochi de smarald care îmi spunea: „Trebuie să salvezi pe cineva sau să citești povești”. O altă fetiță, zglobie, cu ochi de stele, adaugă: „Unicornul vine dacă te gândești la el sau îl desenezi și vine”. Până la urmă, ne punem de acord, unicornii vin dacă respecți următoarele „reguli”:

  1. Împarți: visuri, îmbrățișări, zâmbete, gânduri bune.
  2. Îți lași imaginația să zboare, închizi ochii, te gândești și parcă auzi unicornii venind.
  3. Asculți povești și apoi desenezi.

După această frază, fetița cu ochi de chihlimbar ne întreabă: „Și care poveste este mai potrivită?”. Răspunsul meu nu se lasă așteptat.
„A fost odată ca niciodată un mânz care își dorea să fie unicorn. Într-o noapte, a văzut o stea căzătoare și a rugat-o să-l transforme în unicorn. Dar nimic, era tot el, un mânz obișnuit. În ziua următoare a salvat de la înec o buburuză. Iar seara greierii i-au cântat: „Ești un unicorn!”. Licuricii și-au aprins felinarele, să-l poată vedea mai bine și toate ființele i-au spus: „Ești un unicorn!”. Fetița cu ochi de chihlimbar îmi spune: „Tot ce a fost nevoit mânzul să facă, a fost o faptă bună. Dacă faci fapte bune, visurile tale devin realitate”. Am mângâiat-o pe creștet și i-am adunat pe toți copii din clasa mea, băieți și fete, la piept și le-am spus: Și oamenii mari pot să devină unicorni, trebuie doar să fie buni.

I de la: iubire, inimi, unicorni și stele și visuri. Visez, visăm. Unicornii au puteri nebănuite. Visurile se împlinesc! Întotdeauna! Trebuie doar să fim buni și să credem cu adevărat în noi, în noi toți, în omenire și în omenie! Oare unicornul acesta nu seamănă cu tine? Și cu tine? Stă în puterea noastră să iubim! Să visăm! Să trăim! Să iubim culorile și să facem fapte bune! După cum se și spune: „dacă nu poți face o faptă bună, măcar nu face una rea!”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „I de la inimă. Sau cum să-i faci pe copii să înțeleagă ceea ce nu văd, dar simt”

  • Îmi pare rău , dar trebuie să vă găsiți un dascăl care să vă învețe să puneți virgulele acolo unde trebuie și numai unde trebuie.
    Este păcat de textele dumneavoastră…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *