CCR a anulat întregul proces electoral cu privire la alegerea președintelui României. Guvernul va stabili noua dată a alegerilor, iar procesul electoral va fi reluat în integralitate

ICCJ a condamnat la moarte Constituția României

Când Constituția României este nu încălcată, ci pur și simplu, în mod deliberat, ignorată, iar asta se întâmplă la nivelul instanței judecătorești naționale supreme, nici un cetățean român nu mai este în siguranță.

În speța care o privește pe Elena Udrea, ICCJ a decis că o instanță ilegal constituită, respectiv constituită potrivit unor reglementări neconstituționale, poate condamna în mod valabil o persoană suspectă de săvârșirea unei infracțiuni, întrucât altfel s-ar putea întârzia satisfacerea unor interese (deci nici măcar drepturi, ci doar interese) financiare ale UE. Așadar, în pofida Constituției României, s-a dat prioritate unei decizii a CJUE față de decizia CCR, și astfel s-a proclamat că în raportul dintre Constituția României și interpretările (abuzive) date tratatelor constitutive ale UE de către CJUE (pentru că legislativul UE nici măcar nu a adoptat vreo legislație care să poată fi invocată în materie) cele din urmă dețin supremația. Avem de a face cu rebeliunea judecătorilor ICCJ împotriva identității naționale a ordinii de drept românești.

Există, oare, un singur cetățean român care să se simtă în siguranță știind că oricine îl poate condamna, inclusiv o instanță lipsită de competență întrucât a fost nelegal constituită, în funcție de interese nedefinite cu claritate de nici o lege și interpretate de la caz la caz, după fantezia și, mai ales, înclinațiile politice ale completului de judecată nelegitim? Poate vreun jurist român care nu și-a obținut diploma la imprimantă, să susțină că un sistem judiciar poate funcționa eficient și credibil în acest fel și astfel asigura funcționalitatea statului?

Aplicând o decizie a CJUE în pofida unei decizii a CCR și dând astfel prioritate unui așa zis drept al UE față nu doar de legislația internă națională, ci față de Constituția României, a cărei supremație o neagă și a cărei apărare o refuză, judecătorii ICCJ își încalcă jurământul depus tocmai pe Constituție și prin care s-au angajat solemn să o apere. Oare acest sperjur nu poate fi calificat ca o faptă penală?

Judecătorii CCR sunt numiți politic? Dar judecătorii celorlalte instanțe de contecios constituțional din statele UE cum sunt numiți? Dar judecătorii CJUE cum sunt numiți? În afara politicii nu există nimic. Acolo unde se exercită o putere acolo este politica. Un jurist care a studiat teoria statului și dreptului nu are voie să nu știe asta.

Poate fi neîncrederea generală a unora în judecătorii care compun CCR sau chiar în sistemul constituțional de organizare a controlului constituționalității legilor și de soluționare a litigiilor juridice cu caracter constituțional un argument pentru nesocotirea prevederilor Constituției și pentru recunoașterea supremației dreptului UE față de legea fundamentală a statului național român? Doar rebuturile mult prea multelor „școli postliceale de drept” pot răspunde cu „da” acestei întrebări.

Magistrații care socotesc că asta se poate și validează sperjurul trebuie excluși imediat din magistratură. Avocații care justifică o astfel de abordare trebuie excluși din avocatură, iar până atunci cel puțin evitați de justițiabili. Altfel ne vom scufunda în mocirla „statului de drepți”.

Ce putem aștepta însă de la un sistem judiciar în fruntea căruia se află un Consiliu Superior al Magistraturii care de luni bune, printr-o manevră procedurală comisă cu rea credință, este prezidat de o persoană al cărui mandat a expirat fără drept de a fi prelungit?!

Și ce putem aștepta de la un stat cu un Guvern condus de un general a cărui lucrare de doctorat, foarte probabil plagiată, face obiectul unei urmăriri penale in rem, declanșată, culmea, spre a împiedica procesul infamant al deposedării sale de nemeritatul titlu științific in personam?! Sau de la un pseudo Parlament compus din pseudo partide care în loc de politică națională fac sluj la tot felul de porți străine?!

Doar prin auto-apărare civică se mai poate face ceva. Nesupunerea civică este singurul răspuns ce poate fi dat unui stat care refuză să se mai supună propriei sale Constituții și să îi garanteze aplicarea. Când paznicii trădători ai cetății refuză să o mai apere, cetățenii sunt singurii care rămân să lupte pentru ea, rezistând pe meterezele neamului.

Nu vă bucurați de răul Udrei! Într-o lume civilizată, se poate ca justiția să nu fie același lucru cu dreptatea, dar nu poate exista dreptate fără justiție.
Singura morală a istoriei unei femei, care s-a crezut imună la injustiția puterii aparent eterne din care făcea parte și din care se înfrupta ea însăși, ajunsă a fi condamnată abuziv și a fi vânată prin lume ca un animal sălbatic, spre a fi adusă în universul sumbru al penitenciarelor românești, este că nimeni nu este sigur acolo unde domnește legea bunului plac și unde forța dreptului este strivită de dreptul forței.

Dreptul se sfârșește acolo unde începe abuzul. Pe de altă parte, roata morii se învârtește, iar atunci când ești sus trebuie să îți amintești că urmează coborârea. Asta cu atât mai mult cu cât, odată ajuns jos, nu vei putea invoca ordinile stăpânilor și apăsările vremurilor pentru a scăpa de răspundere. Fiecare are Nurembergul lui.
Este o lecție de ținut minte, inclusiv pentru judecătorii ICCJ. De la Capitoliu la stânca tarpeiană nu este decât un pas.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

5 comentarii pentru articolul „ICCJ a condamnat la moarte Constituția României”

  • Este adevărat ce spune domnul Adrian Severin ! Niciodată nu va exista dreptate și nici justiție adevărată, dacă, citez ” forța dreptului este înlocuită de dreptul forței ” Ca toată lumea, am și prieteni și cunoștințe și mulți se grăbesc sa spună ca nu este bine sa fie condamnata Elena Udrea , dar sa i se confiște averea ! Fiecare om are o alta părere, dar legea este lege și normal ar fi sa se facă dreptate cu adevărat în acest caz, dar cum a spus domnul Adrian Severin, într-o lume nesigura nu mai poți fi sigur ca ise face justiție cetățeanului și ca drepturile îi sunt respectate ! Un alt editorial de excepție pentru care va mulțumim, Maestre Ion Cristoiu !

  • Un raspuns din partea societatii civile nu exista si nu va exista. Dar in mod logic, este obligatorie pozitia CSM dar mai ales a Ministerului Justitiei, pentru a nu se crea haos in justitie.

  • Buna seara,
    Magistratii romani la investirea in functie depun un juramant de credinta fata de Romanie prin care se angajeaza sa respecte Constitutia Romaniei, iar acea hartie este semnata si respectivul document care pastrat pe undeva pentru a dovedi ca respectiva persoana s-a angajat sa apere Romania, si in cazul completului de judecata ce a folosit ca argumentatie suprematia Curtii Eruopene de Justitie in defavoarea Constitutiei Romanie te intrebi firesc daca este incompetenta crasa girata cu complicitatea conducatorilor institutiilor ce conduc Statul Paralel – conform celor devoalate la postul Realitatea TV sau asistam la un act de tradare a Romaniei in cel mai calificat mod cu putinta, sau un amestec din cele doua ipoteze.
    Te intrebi daca in Germania, Franta, Spania un magistrat al lor ar fi facut la fel si ar fi dispus de la sine putere ca masuri in defavoarea propriilor Constitutii Nationale pentru a da curs castigator asa zisei Curti de Justitie din Europa – probabil ca pe langa ca era zburat definitiv din orice act de justitie – fara drept de pensie ca in Romania i se deschideau doasare de tradare a interesului national cu toate consecintele legale.
    Sau pur si simplu dezvalurile publice facute in dosarul Wikileaks cu privire la concursul de delatiune, barfe, discutii -out off records sau detalii din doasarele clasificate din Arhivei SIPA sau cu detalii despre politicieni romani, familiile acestora, amantele, sefii lor directi. etc unde ai nostri magistrati romani lsunt prezenti pe la seratele organizate prin diverse Ambasade sunt acum puse in practica de cei in cauza, fara a interesa pe cineva de la Inalta Curte de Casatie si Justitie ca asemenea detalii aduc grave prejudicii imaginii si integritatii profesionale a celor direct implicati.

  • „Bruma de democarie”…Cu PNA-ul care combatea coruptia cand mai prindea conductori de tren. Astia am fost. N-o fi avut Basescu mana-buna, la alegerea oamenilor, dar din poporul asta de „calitate” i-a luat. Despre personajul colectiv, poporul, marea masa de volorosi nu vorbim. Vai, noi cei buni si cintiti, noi cei dispusi vesnic sa ne smiorcaim ca unii veniti de pe marte ne conduc. Cum zicea Carol, noua ne lipsec caracterele.

  • Domnule Adrian Severin, ce i s-a întâmplat doamnei Udrea este urmare a sistemului creat de Traian Băsescu împreună cu alți 6 „aleși”, niște mediocrii, pe care Băsescu i-a făcut „mari”, printre care și această doamnă. Cu ajutorul acestui sistem s-a distrus bruma de democrație, prin aceea luptă împotriva corupției. Astfel au fost băgați în pușcărie adversarii lui Băsescu dar și a celor 6, doar că nici Băsesi șu nici cei 6 nu au înțeles că odată creat acest sistem le poate venii oricând și lor rândul. Justiția a murit de pe timpul președintelui Băsescu, iar actualul președinte și sistemul urmează doar calea deschisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *