Marcel Ciolacu: Săptămâna viitoare stabilim la care dintre cele două date, 15 sau 29 septembrie, se va desfăşura primul tur al alegerilor prezidențiale

Îl credeți în stare pe Klaus Iohannis să tîrască România în Războiul din Moldova? Eu îl cred

Miercuri, 1 martie 2023, sirenele de alarmă au răsunat în toată țara. Mai marii țării ne-au asigurat prin șeful IGSU că e vorba de un simplu exercițiu reluat după cei doi ani de Pandemie. Că la un moment dat s-a decis un exercițiu de alarmare a populației pentru a verifica dacă mai există instrumentele respective e de la sine înțeles.

Nicolae Ceaușescu n-a putut pleca de pe acoperișul CC, cu cinci elicoptere, ci doar cu două, pentru că restul n-au putut ateriza din cauza pădurii de antene. Ar fi fost normal ca din cînd în cînd să se facă un exercițiu de ceea ce se numește extragerea Conducătorului pe calea aerului în caz de necesitate. Nimeni nu s-a gîndit la un asemenea exercițiu deși intra în procedurile standard – pentru că nimeni nu s-a gîndit că va veni un moment cînd Tovarășul va trebui să fie extras din CC. Era normal să se verifice cum funcționează sirenele de alarmare pentru bombardament chiar dacă posibilitatea unui atac aerian era exclusă din simplul motiv că așa scrie la proceduri.

Ce se întîmplă acum nu de deloc normal.
Cum adică să faci să sune sirenele în fiecare lună, în prima miercuri, însoțită de sfaturi cum să te pui la adăpost, cum să-ți pui masca?
Astfel de exerciții au avut loc în prima parte a lui 1941, cînd Ion Antonescu știa că se apropie intrarea României în Război.

În aceste condiții ce rost are programarea în fiecare lună a unor exerciții menite a simula alarmele în caz de atac aerian?
Nu cumva de a ne pregăti de un Război care va izbucni nu peste multă vreme? O asemene întrebare risca să fie pusă sub semnul unei înspăimîntări inutile a populației. Noi însă o punem și facem asta pentru că o serie de fapte aparent disparate și aparent nesemnificative din ultima vreme se înscriu în scenariul posibil al unei antrenări a României în Războiul din Moldova. Un Război care pare pe zi ce trece tot mai inevitabil. Politica externă și militară a României a fost confiscată de un singur om: Klaus Iohannis.

Așa ceva s-a întîmplat o singură dată în istoria României:
În 1940, cînd toate deciziile militare și externe ale României au fost luate de un singur om, Carol al II-lea, fără a se consulta cu nimeni și mai ales fără a informa țara de ce făcea el în secret.

De la izbucnirea Războiului din Ucraina, toate deciziile luate de România țin de un singur om: Klaus Iohannis.
Ca și Carol al II-lea, Klaus Iohannis decide în secret ca urmare a unor înțelegeri secrete.
Abia acum s-a descoperit de exemplu că Klaus Iohannis a acceptat ca Ucraina să adîncească Bâstroe și Chilia pentru a-și face propriul braț al Dunării cu avantajul de a fi navigabil.

Nu e singura înțelegere luată în secret de Klaus Iohannis.
Din cînd în cînd ies la suprafață semnele unor Operațiuni strict secrete , ca urmare a unor înțelegeri secrete:
De la trimiterea de arme Ucrainei pînă la punerea la dispoziție a teritoriului României pentru transportul occidental de arme.

Ținerea în secret a înțelegerilor făcute de Klaus Iohannis e justificată de presa prezidențială prin condițiile de Război. Asemănător e argumentată și confiscarea politicii externe și militare a țării de Klaus Iohannis. Numai că Klaus Iohannis are o problemă:
El se dă de ceasul morții ca după terminarea mandatului să pună mîna pe un post la NATO sau la UE, suficient de înalt pentru a-i asigura lui și nevestei imunitate.

Un om obsedat de acest aranjament reprezintă un veritabil pericol pentru România.
Deciziile sale, în cazul Războiului din Ucraina, dau curs nu interesului național, ci interesului personal.

În ultima vreme, în declarațiile lui Klaus Iohannis s-a ivit o nouă sintagmă:
Datoria României de a ajuta Republica Moldova în cazul unui război cu Federația Rusă.
Datoria României de a ajuta Republica Moldova a fost invocată de multe ori pînă acum.
Era vorba însă de datoria de a ajuta economic Republica Moldova.

Datoria de a sări în ajutorul Moldovei în cazul unui conflict militar cu Federația Rusă a apărut ca sintagmă în ultima vreme.
Sintagma s-a ivit după ce Volodîmîr Zelenski a declarat pe 9 februarie 2023 în fața liderilor UE că Serviciile Secrete ale Ucrainei au interceptat un plan al Rusei de a distruge Republica Moldova:

„Am interceptat un plan al serviciilor secrete ruse pentru distrugerea Republicii Moldova. Documentul arată cine, când și cum va distruge democrația Republicii Moldova și va prelua controlul asupra Republicii Moldova. Când am primit documentul și am înțeles de unde vine am avertizat imediat Republica Moldova. Nu știm însă dacă Moscova a dat într-adevăr ordin să fie urmat acest plan, dar noi l-am interceptat, l-am recunoscut și ne-am dat seama că au încercat să implementeze un plan asemănător Ucrainei”

Nu e o dezvăluire. E o acuzație. Și nu una obișnuită, ci una ieșită din comun, menită a provoca un război între Moldova și Rusia.
Nici în 9 februarie 2023, nici după aceea, partea ucraineană n-a venit cu amănunte despre Document. În mod normal, fiind vorba de o dezvăluire la un asemenea nivel, în stare să provoace un război între două state, autorului i se cer dovezi. N-a făcut nimeni asta. Președinta Maia Sandu s-a grăbit să răspundă că, da, a primit documentul, că l-a verificat și că e adevărat. A făcut asta într-un Mesaj către națiune, urmat de măsuri de securitate excepționale. Imediat americanii au vorbit și ei de destabilizarea Republicii Moldova.

Și dacă au vorbit americanii, cum să nu vorbească despre asta și Klaus Iohannis?
Cine știe cît de cît politică internațională sesizează neobișnuitul.

Mai întîi pentru că așa cum ne arată Lovitura de stat din decembrie 1989 serviciile secrete nu întocmesc planuri transcrise într-un document. Compartimentarea e una dintre condițiile oricărei Operațiuni. Dacă ar fi existat un asemenea Document el nu era făcut public. Fie și pentru că Ucraina avea interesul să nu-și deconspire sursele din interiorul Puterii de la Kremlin. Apoi rolul spionajului e să obțină informații de la adversar fără ca adversarul să știe asta. Se presupune că adversarul, neștiind că i-a fost spartă protecția informativă, va merge mai departe cu planul secret. În cazul Planului loviturii de stat era obligatoriu ca rușii să nu știe c-a fost aflat. Profitînd de asta Chișinăul întindea capcane autorilor. Publicitatea făcută Documentului nu se deosebește cu nimic de expulzarea diplomaților pe motiv că sînt spioni. În mod normal, cînd un diplomat străin e prins cu mîța-n sac, expulzarea sa se face discret. Dacă vrei să tensionezi relația cu un stat, alegi dintre diplomații spioni pe care-i știi unul sau cîțiva și-i expulzezi public. Țara respectivă face la fel. Și relațiile dintre cele două state se deteriorează. La fel și cu Documentul. El a avut menirea de a crește brusc tensiunea dintre Chișinău și Moscova. O creștere a tensiunii care să facă posibile orice provocări. Rapid, pe acest fond, spațiul public a fost suprasaturat de informații despre pregătirile Rusiei de a invada Moldova. Nu întîmplător aceste informații au fost lansate de conducerea Ucrainei, de Volodîmîr Zelenski în special. Evident, în România, nici un lider politic n-a pus la îndoială Documentul, n-a tras semnalul de alarmă că o creștere de asemenea proporții a tensiunii înseamnă praful de pușcă în așteptarea scînteii.

Pînă la declarația lui Zelenski, susținută de Administrația Biden, Republica Moldova nu fusese invocată în nici o clipă, cînd venea vorba de planurile Moscovei de a reface imperiul sovietic cotropind fostele republici.
Din URSS au făcut parte și țările baltice. În legătură cu destabilizarea lor nu s-a lansat pînă acum nici un document precum cel invocat de Zelenski.

De ce a devenit peste noapte Republica Moldova actor în scenariul unei extinderi a Războiului din Ucraina?
Foarte simplu.
Republica Moldova nu e membră NATO, dar e în legătură ombilicală cu o țară membră NATO, România.

Să ne imaginăm că în România apar informații că Republica Moldova e victima provocărilor rusești.
Ce isterie se va stîrni în România! Ce îndemnuri prin Antena 3 și Digi Tv de a pune mîna pe arme și a trece Prutul pentru a sări în ajutorul fraților moldoveni.

E cineva interesat în lărgirea conflictului din Ucraina?
Firește că da.
Volodîmîr Zelenski și protectori săi americani.

Războiul din Ucraina merge prost pentru americani. Ucraina n-a început contraofensiva, cu toate armele și cu toți banii Occidentului. Rusia e în schimb în ofensivă. Ar fi fost normal ca azi să primim de pe front știri despre Armata ucraineană care recucerește metru cu metru teritoriul pierdut și Armata Rusă care apără fiecare metru.

În locul acestor știri aflăm despre Armata ucraineană care se apără eroic în fața ofensivei rusești.
În plan occidental asistăm la o oboseală a opiniei publice în chestiunea solidarității cu Ucraina.

Mai întîi pentru că Ucraina nu mai apare ca o victimă. Narațiunea s-a schimbat. Ucraina se bate de la egal la egal cu Federația Rusă. O țară care provoacă atîtea pagube Rusiei, care atacă cu drone teritoriul rusesc, provoacă entuziasm, nu însă milă. Banii cetățenilor occidentali au dispărut în gaura neagră care e Ucraina. Americanii simt nevoia unei reînsuflețiri spectaculoase a opiniei publice occidentale. Și cum deocamdată pe frontul ucrainean nu se întîmplă nimic spectaculos se pune la cale deschiderea unui alt front: Cel din Republica Moldova.

Are toate datele pentru a reînvia Războiul:

 • E vorba de o țară mică, fragilă, condusă de o femeie (și ea fragilă). O țară care nu are armată de talia celei a Ucrainei și prin urmare poate fi prezentată ca Ileana Cosînzeana intrată în ghearele zmeului.
 • O țară condusă de o femeie nu poate stîrni decît milă, iar în cazul atacatorului, ură.
 • S-ar confirma sloganul potrivit căruia Rusia lui Putin vrea să-și refacă Imperiul sovietic.
 • E în strînsă legătură cu o țară membră NATO, România.

Ce alt mijloc ar fi mai bun ca acesta decît implicarea NATO în Război?
Indiscutabil, tîrîrea României în Războiul din Moldova înseamnă pagube uriașe materiale și umane pentru Poporul Român.
Doar pentru Poporul Român.

Pentru Klaus Iohannis n-ar fi nici o pagubă.
Ar fi chiar un cîștig.
Chiar că ar fi răsplătit cu o funcție în stare să-i confere imunitate.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

20 comentarii pentru articolul „Îl credeți în stare pe Klaus Iohannis să tîrască România în Războiul din Moldova? Eu îl cred”

 • Da, dar macar stie aria cercului.

 • Cat este de prost, increzut si de slugarnic, pe KwI in cred de orice.

 • Buna ziua,
  Victoria Nuland a sponsorizat la greu laboratoarele cu arme biologice din Ucraina situate foarte aproape de granita cu Romania, unde in mod intamplator, similar accidentului cu nava Rostock de pe canalul Sulina, dar absolut nevinovat apare primuul focar de pesta porcina africana ce a condus la lichidarea industriei nationale de producere a carnii de porc in beneficiul producatorilor germani, olandezi, spanioli in perioada in care useful idiots KOLDEA si KOVEESI deja lichidasera capitalul privat romanesc in numele utopiei patentate ca numai pe aici sunt corupti.
  Degeaba incercau specialistii romani sa explice ca in discplina facultatilor de medicina veterinara, aparitia pestei porcine africane este re regula cunoscuta ca boala porturilor maritime, pentru ca acolo apar focarele, dar cine sa inteleaga ca in judetul Maramures nu avem porturi maritime, insa la mai putin de 30 de kim ucrainenii dispuneau de resursele necesare verificarii armelor biologice pe care cu multa pasiune le cresteau prin eprubetele respective, dar cui ii mai pasa .
  Ce importanta mai are ca cercurile de putere ociidentale ce au protejat si construit imaginea lui Zelesnky de mare patriot ucrainean pe la posturile de televiziune public nationale isi facea adevarate spectacole de mare audienta publica, in care erau introduse abil sau deloc interesat afirmatii vadit scandaloase, anti-romanesti in care ridiculiza poporul roman pe subiectul teritoriilor ilegal ocupate de URSS ca urmare a intelegerii cu Germania din perioada de mare prietenie si coooperare rusa si germana premergatoare distrugerii Poloniei ca stat national, dar cui ii mai pasa de istoria recenta!?

  • Ce simplu este,când se ridica o crescătorie de porci de 40-50 mii capete in România,cineva de ex Litera Meat -Spania sau Tonnies din Germania plătește pe cineva sa spargă o fiola cu virusul pestei in incinta fermei,in 2 săptămâni e lichidata ferma ,și in supermarketuri e carne din Spania fără concurenta românească,la fel cu carnea de curcan,de pui,nu ai voie,nu poți sa te ridici ca fermier roman,ca apare de nicăieri gripa aviară,cu scandalul morții din castraveții din România lansat in Germania acum câțiva ani au falimentat o grămada de fermieri,despăgubirile au fost modice,țăranii nu mai au voie sa crească decât un nr mic de porci in gospodariile proprii,orice numai sa nu creem concurenta importurilor din UE,asta e economia de piata promovată de monstruozitatea numita UE.
   Am putea scufunda și noi o nava după modelul Rostock, ca sa blocam act UKR dar odată nu avem sânge in instalație și nici nave, mulțumim Basescu ca ai scutit prin distrugerea flotei,cheltuieli cu întreținerea ei.

 • Daca România nu ar interveni militar în Basarabia pierderea ar fi dublă.
  Pe de o parte ne-am face din nou de râs ca o națiune de c…cioși, după modelul 1940 – dar de data asta fără justificarea că suntem prinși la mijloc între două mari puteri ostile.
  Pe de altă parte am arunca în WC unica șansă de reunificare.
  Dacă Johannis bagă România în război, va fi mai mare ca Ionel Brătianu. Fiindcă de data asta nu mai putem fi călcați în picioare de ruși ca acum un secol de germani. Rusia abia face față la Bakhmut sau Harkiv. Contra NATO nu va putea decât să se apere.
  (Apropo, de mania “Loviturii de Stat“ ne-am cam plictisit, zău așa. După 30 și de ani nu mai are niciun haz…)

 • Un presedinte Barbat de Stat punea mina pe telefon si-l suna! Pe Putin,zic…Da’ nu e cazul.Asa ca vom trai si vom vedea…Minunata emisiunea cu dl.Severin!!Un dialog de la maestru la maestru.Felicitari!

 • Domnu’ Cristoiu,

  Din momentul in care USA a mintit cu nerusinare o lume intreaga prin Colin Powell, din punct de vedere moral americanii sunt descalificati iremediabil. Acum pot sa faca si sa spuna orice, toti stiu ca americanii mint fara sa clipeasca.
  Mirarea mea este cum de naiba inca unii li se supun orbeste si intra pana si in razboi de dragu’ americanilor. Cand se vede cu ochiul liber ca pe oriunde si-au bagat americanii „coada” a iesit doar distrugere, suferinte si moartea oamenilor nevinovati, cum de nu li se aprinde nici un bec in cap si sa-si revina din betia lor criminala?
  Cand a izbucnit razboiul din Ucraina, unii s-au bucurat ca „acum o s-o ia rusii pe spinare de la americani”. De-atunci si pana acum s-a vazut ce-a iesit din toata povestea. Ucraina e distrusa si in tot EU e vai si-amar. Rusii isi vad de ale lor si n-au pierdut nimic in ciuda „sanctiunilor” si altor tampenii de felul acesta. Tot mai multi incep sa inteleaga ca razboiul asta nu a facut nimic bun nici pentru ucrainieni nici pentru europeni ci doar a distrus toata viata linistita si confortabila a tuturor celor implicati. Stau si ma intreb: daca americanilor nu le-a pasat nici cat negru sub unghie de toti europoenii la un loc, ce-o sa se intample cu Romanica si cu bietii de romani daca se „alinieaza” americanilor intr-un conflict cu rusii?… Nici nu vreau sa ma gandesc mai departe pe tema asta.
  Cine stie, pe omu’ fara multa minte il mai saleaza cateodata norocu’. Poate vine vreo „ploaie a’ la’ Waterloo” si-i trezeste pe romani la realitate inainte de a-si distruge tara cu totu’…!

 • Tiberiu, romanii au mers apoi pana in Cehoslovacia, de ce nu s-au oprit la granitele noastre de vest ?

 • Ce afirma Sorin Vantu! „De ce s-a adâncit Canalul Bâstroe? El s-a făcut cu știința oficialităților române, domnul președinte, domnul premier. Știau. Au primit ordin să se facă pentru a putea intra pe acolo vase de război. Americanii pregătesc intrarea cu trupe așa-zis de menținere a păcii în Ucraina. Nu cu trupe americane, or să trimită și ei doi-trei sergenți probabil și cu carne de tun românească care e din belșug, nu-i așa? Asta se urmărește, asta s-a urmărit.”

 • La mine sirena suna tot timpul
  Suna in fiecare zi la ora 17 toate sirenele din satele vecine ca sa anunțe sfirsitul zilei de munca
  Pentru ca serviciul de pompieri și echipele de descarcerare sunt formate din voluntari aducerea lor la intervenție se face cu sirena
  Știu deja pe dinafara dacă este acident de circulație sau incendiu după numărul de semnale acustice și unde s-a produs după sunetul specific al sirenei fiecărui sat
  Da ucrainienii ne vor tiriti in război cu Moldova cu tot
  Da in acest context conducerea staului au sa o facă ca scapă și de rotativă dat fiind starea de război
  Din nou România ese de partea agresorului pentru ca in nici o circumstanța nu aveam ce caută in acest conflict

 • Inca odata va spun, acest razboi de tipul invingi sau mori se va inteti si se va sfarsi print-un Armaghedon termonuclear. Daca SATAN USA pierde va disparea de pe harta si nu va mai exista ca entitate statala? Daca Rusia Ortodoxa pierde va disparea ea? La baza, acest razboi este unul religios dus intre slujbasii lui SATAN ce vor sa puna stapanire pe toata Terra pe de o parte si Rusia Orodoxa care lupta ca aceasta dorinta sa nu se intample. USA a transformat in Colonii 157 de stat unde are 900 de baze militare si asa vrea sa faca si cu tarile necolonizate inca. Si da, la ordinul SATAN USA, Klaus Wierme Johannis va baga Romania in acest razboi. Si conform unei profetii unui calugar de la Cernica asupra Romaniei se va abate un cutremur asa de mare dat de Sfantul Dumnezeu incat tara datorita distrugerilor nu va mai fi capabila sa participe la nici un fel de razboi.

 • După ce le ciuntește pensiile la militari, polițiști și securiști aflați în rezervă, onor guvernul să-i convoace și să-i trimită să lupte cu rușii în cazul în care se deschide un alt front dorit de balaurul care ne ține sub ocupație. Are curaj careva să le dea muniție reală?

 • Nu Klaus bagă Romania in razboi. Klaus e sluga ca Maia. Razboiul in Transnistria este la comanda SUA. Daia Biden o lauda pe Sandu. Razboi cu mâinile altora, ca si cu ucrainenii. Sa moară cât mai multi romani, ucraineni in razboi cu rușii.

 • Poate aflam cand si unde au sunat sirenele pentru anuntarea unui bombardament real in ultimii 80 de ani.

 • Domnule Cristoiu,

  În primul rând vreau sa vă transmit respectul pe care-l am pentru dumneavoastră și pentru curajul si penetranța de care dați dovada în ceea ce spuneți. Vă urmăresc de mai bine de un an toate pastilele și interviurile de pe YouTube. Nu vreau să vă „ridic statui” dar ați merita una în Piata Victoriei ca să li se umfle venele de la tâmplă la mulți pe care-i știu si eu de-aici, din US. În fine!

  Am o întrebare poate ciudată … ce credeti despre informația publicată de acest video clip („Ben Fulford Despre Atacurile Cu Arme Energetice Asupra Occidentului”) de la link-ul

  https://www.youtube.com/watch?v=51CwNWNbQ6Q

  Știu ca pagina lui Benjamin Fulford este „susținută” de mai mulți autori anonimi ceea ce este normal pentru partea asta de lume „demagogcratică”. Mi-ar face o deosebită plăcere să vă știu părerea dar nu vă cer să-mi răspundeți direct – fiindcă știu cât de ocupat sunteți (deformare profesională, ce să-i faci!? 😉 – dar m-aș bucura să știu căci cumva ați reușit să vedeți această postare. Dacă nu o puteți vedea din diferite motive (conține informații pe care unele le bănuiți, altele le știți deja), dar dacă vreți să o vedeți trimiteți-mi un e-mail scurt și vă trimit un link la drop-box-ul meu, de unde puteți să o vedeți direct sau să o descărcați.

  Cu stimă,
  Milan M’Enesti, D.Ed.

 • A mai dat ordin unul ,Romani trecuți Prutul! Oare cum a sfârșit?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *