Marcel Ciolacu: Voi candida pentru un nou mandat de preşedinte al Partidului Social Democrat şi în acelaşi congres se va alege şi candidatul Partidului Social Democrat pentru funcţia de preşedinte

Imagini comentate: Doamna Merkel țipă din cauza papagalilor

O fotografie care are multe aspecte de subliniat. Chipul marcat de durere, cromatica fascinantă a înaripatelor, vegetația din spate, ce se asortează cu vestimentația doamnei, dar și cu culoarea părului. Și așa mai departe. Care este contextul?

Doamna Angela Merkel face vizite în toată lumea, dar și în Germania, la finalul mandatului său. Este vorba de deplasări de rămas bun, dar și de a aduce mulțumiri pentru perioada în care a ocupat funcția de cancelar.

În imaginea de mai jos o vedem în timpul unei vizite în Parcul de păsări din Marlow, în landul Mecklenburg-Pomerania de Vest.

Papagalii australieni și perușii i-au mâncat semințe din mână, iar la un moment dat, unul a ciupit-o de deget, ceea ce a provocat o reacție care nu a scăpat neobservată de reporterii fotografi.
Având în mâini pahare cu mei și apă, Merkel a atras mai mulți papagali australieni și peruși. Păsările i s-au așezat pe mâini și chiar pe păr.
Este vorba despre o vizită în landul Mecklenburg-Pomerania de Vest, unde a fost oaspetele important din orașul Greifswald, dar și din Parcul de păsări. O imagine semnată de Agenția AP.

Angela Merkel pune astfel punct funcției de cancelar al Germaniei, ocupată timp de 16 ani.
O relație specială a fost cea cu Statele Unite ale Americii.

În cei 16 ani cât a condus Germania, Merkel s-a întâlnit cu patru președinți americani. Primul a fost George W. Bush, într-un moment în care relațiile erau stricate din cauza lui Gerhard Schroeder. Relația a decurs atât de bine încât Bush i-a făcut, pe neașteptate, un masaj pe ceafă doamnei Merkel. Iar anul următor a invitat-o la ranch-ul lui din Texas.
„În Texas, gestul de a invita pe cineva la tine acasă este unul de căldură și respect, și exact asta simt eu față de cancelarul Merkel”, spunea George W. Bush, în 2007.

Următorul locatar al Casei Albe, Barack Obama, a premiat-o pe Merkel cu Medalia Prezidențială a Libertății, cea mai înaltă onoare acordată unui civil în Statele Unite ale Americii. În schimb, Trump a criticat Germania pentru că nu acordă 2% din PIB către Apărare și pentru politica de imigrare. Să vedem care vor fi raporturile germano – americane cu noii conducători? Sau, cum se va descurca noul cancelar într-un context internațional dificil?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *