Marcel Ciolacu: Voi candida pentru un nou mandat de preşedinte al Partidului Social Democrat şi în acelaşi congres se va alege şi candidatul Partidului Social Democrat pentru funcţia de preşedinte

Imagini comentate: Lacrimi de tristețe, lacrimi de bucurie

„Îmi place să merg întotdeauna prin ploaie pentru că nimeni nu-și poate da seama că plâng.” Cuvintele aparțin lui Charles Chaplin.
Dar, ce facem când nu plouă și trebuie să ascundem lacrimile?
A fost, de fapt, o introducere la imaginea comentată astăzi, 7 noiembrie, 2021. Cititorii de la cristoiublog.ro o vor vedea abia pe 8 noiembrie, când mă pregătesc deja pentru următorul text.

Lacrimile de tristețe, de bucurie fac parte din viața noastră. Sigur, mai sunt și lacrimile de la ceapă, ori lacrimile artificiale, folosite atunci când ochii sunt prea uscați.
Nu uitați, stimați cititori să mai clipiți din când în când, atunci când folosiți prea mult tehnologia ecranelor. Telefoane, tablete, televizor etc… Atunci se curăță globul ocular.
Moscova nu crede în lacrimi, asta știm de mai mult timp. Dar dumneavoastră? Dumneavoastră credeți ?

Când eram, acum ceva timp la Breaza, în județul Prahova, am întâlnit o femeie cu basma în fața porții. Ca de obicei, am intrat în vorbă pentru a afla, eventual, o poveste de viață. După primele replici, avea lacrimi în ochi.

– Ce este?, am întrebat cum era și firesc.
– De la poarta mea se văd crucile celor trei băieți ai mei. Stătea pe strada cu unul din cimitirele din oraș. Fuseseră grav bolnavi.

Peste câteva ore, merg la o festivitate de premiere. Doi părinți plângeau de emoție și bucurie pentru marele succes al copilului lor.
De multe ori, copiii sunt surse de lacrimi pentru părinți. De tristețe, de bucurie!

Mai sunt lacrimi prefăcute. Ale actorilor, ale bocitoarelor. Unora le reușește mai bine, altora nu prea și se vede de la mare distanță că nu sunt autentice.
Termin cu câteva beneficii ale lacrimilor. Te poți descărca prin lacrimi, iar un plâns la pruncul abia născut reprezintă victoria unei noi vieții. Începe o nouă existență pe planeta noastră. Să îi urăm să aibă de-a lungul deceniilor mai puține lacrimi de tristețe, cât mai multe lacrimi de bucurie. Am zis!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *