Marcel Ciolacu: „E o speculă. Noi am făcut o mare tâmpenie. S-a vândut toată energia electrică pe anul acesta. Am vândut energia cu 200 -300 de lei, iar acum se vinde cu 4000 de lei”

Imagini comentate: Rolul sculpturii în salvarea vieții

Sună telefonul:
– Alo, familia Bunescu?
– Da.
– Domnul Bunescu?
– Da.
– Sunt Daniel Rață din Bruxelles. Vă invit în Belgia, cu soția, timp de o săptămână. Asigurăm transportul internațional și intern, cazarea și masa.

Eu fac o pauză de efect. Dar și pentru a căuta o replică potrivită după acest debut de conversație peste granițele europene.
– Dumneavoastră faceți glume cu mine la telefon?
– Nu, cum așa?
– Păi dacă dumneavoastră ați primi un telefon și cineva care vă spune: „Domnule Rață, sunt John Wilian Dunne. Vă sun din Canberra. Vă invit în Australia, cu soția timp, de o săptămână. Asigurăm transportul internațional și intern, cazarea și masa”. Ce ați spune?
– Aaa, păi nu o luați așa?
– Dar, cum s-o iau?
– Aveți o nepoată, Anduena. Ea ne-a spus că sunteți în domeniul artelor vizuale. Avem aici un mare sculptor român. Se numește Marian Sava. Vă invităm să îl cunoașteți și apoi să scrieți despre el. Pregătiți astfel terenul pentru niște expoziții în România.

Dialogul nu numai că este strict autentic, dar am fost și de două ori în Belgia. Am făcut reportajele și interviurile de rigoare, am organizat trei expoziții semnate de Marian Sava la București, Constanța și Galați, orașul său natal.
Iată rolul sculpturii în cunoașterea artiștilor români de peste hotare.

Dar, această artă pentru care îți trebuie mulți mușchi antrenați să te poți lupta cu piatra, lemnul sau fierul, depinde în ce lucrează omul, are și alte roluri.
Unul dintre ele este să salveze vieți omenești. Nu credeți?

Priviți imaginea alăturată. Un metrou care a deraiat a avut şansa de a evita prăbuşirea oprindu-se într-o sculptură ce înfăţişează o coadă de balenă. Locul? Stația de metrou De Akkers din Spijkenisse, lângă Rotterdam. Fotografia este semnată de Eva Plevier, de la Reuters.
Dacă nu se oprea aici, metroul se prăbușea în gol și vă dați ușor seama câți morți ar fi fost.
Ce bine este să mai fie o operă de artă în zona ta!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Crunta exploatare a sînului Julietei

Fiecare poveste de călătorie scrisă de Ion Cristoiu aduce ceva ce nu te aștepți, pentru că ochiul versat surprinde amănuntul pe lângă care ceilalți trec fără să-l vadă.
Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii Mediafax
Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog