Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Impozitul progresiv – un truc prin care impozitele vor crește pe șest

Cînd nu-și îndeplinește misiunile de luptă în războiul mediatic împotriva lui Vladimir Putin, Antena 3 poate fi interesantă în planul conținutului. Astfel, postul a realizat o simulare a impozitelor dacă s-ar introduce impozitul progresiv.

Cîteva date merită atenție:

„La un salariu net de 4.095 lei şi un brut de 7.000 lei, se plăteşte lunar un impozit de 455 lei, adică 10%.
Dacă guvernul va majora impozitul, acelaşi salariat va ajunge să plătească între 630 şi 840 lei lunar, mai mult cu 200-400 lei în fiecare lună.
Dacă guvernul se gândeşte să aplice un impozit de 40%, aşa cum a mai fost în România pe venit, acelaşi salariat care acum plăteşte 455 lei va da 1200 lei lunar pe impozit!”

Lesne de observat ceea ce liderii PSD vor să ascundă:
Impozitul progresiv nu e o măsură de Stînga, cum caută propaganda PSD-istă să-l prezinte, împachetîndu-l în țipla vorbelor mari, ci o șmecherie menită a crește pe șest taxele și impozitele.

Nu încape vorbă că s-a ajuns la fundul sacului în materie de strîngere a banilor ceruți de gura tot mai flămîndă a cheltuielilor publice. La fel ca și pe vremea celor două guvernări Conservatoare de dinainte de 1901, România de azi traversează o perioadă de ceea ce aș numi Cheltuieli nesăbuite. Se cheltuie urieșește și iresponsabil nu numai prin umflarea aparatului bugetar, dar și prin risipa de bani publici pe tot felul de prostii. Din acest punct de vedere Pandemia rămîne în Istoria țării ca o perioadă în care nimeni nu s-a uitat la prețurile materialelor achiziționate. S-a cumpărat orice și la orice preț. Sindromul Risipitorului, care-și aprinde țigara cu bancnote de 200 de lei! Nici o instituție de stat nu vădește preocuparea de a cheltui mai puțin decît anul trecut. Toate instituțiile cer bani tot mai mulți de la Buget. N-am auzit pînă acum nici un minister anunțînd că pentru anul care vine va solicita mai puțini bani decît cei obținuți pentru anul acesta. În fiecare an, înainte de adoptarea Bugetului, între instituțiile bugetare se instituie o luptă sălbatică pentru a obține cît mai mulți bani de la Buget.

Orice societate din Istorie a avut drept principală problemă raportul dintre banii obținuți prin taxe și impozite și banii cheltuiți după aceea ca bani publici. Și toate marile prăbușiri de imperii din Istorie au avut una dintre cauze în dezechilibrul dintre banii obținuți și banii cheltuiți. E mai mult decît semnificativ că Imperiul bizantin, intrat în Criză politică începînd cu 1071, anul dezastrului de la Mazinkert, cînd Împăratul Romanos al IV-lea Diogenes a fost capturat de sultanul selgiucid Alp Arslan, a mai rezistat încă trei secole și ceva grație sistemului bine pus la punct de colectare de taxe și impozite. Indiferent de ce întîmpla în Palatele de la Constantinopol, în cuprinsul Imperiului se strîngeau taxele și impozitele ca sub puterea unei legi fatale.

România lunecă pe zi ce trece tot mai mult în prăpastie, pentru că banii strînși din taxe și impozite nu reușesc să acopere cheltuielile publice nesăbuite.
Într-o atare împrejurare sînt două soluții la îndemîna guvernanților.

Prima a fost folosită în 1901 de Guvernul Liberal al lui Dimitrie Sturdza prin măsura istorică prezentată în Parlament de Emil Costinescu, ministrul Finanțelor, sub titlul Să punem capăt cheltuielilor nesăbuite.
Asta ar însemna ca actuala Coaliție de guvernare, profitînd de majoritatea zdrobitoare din Parlament, să promoveze măsuri drastice de reducere a Cheltuielilor publice.

A doua măsură constă în creșterea nivelului de impozitare fie prin introducerea de noi taxe și impozite, fie prin creșterea celor existente. Coaliția de Guvernare se confruntă cu posibila nemulțumire populară dacă sporesc direct, fățiș, taxele și impozitele. Și atunci se ia în calcul o sporire a taxelor și impozitelor pe șest, prin așa zisa introducere a impozitului progresiv. Simulări precum cea făcută de Antena 3 arată clar că impozitul progresiv înseamnă practic sporirea urieșească a nivelului de impozitare de pînă acum. Da, PNL se opune impozitului progresiv pe motiv că Dreapta a trăit și trăiește din cota unică. PNL știe însă că impozitul progresiv e o formulă subtilă de sporire a nivelului de impozitare, altfel spus, de creștere a sumei de bani pe care cetățenii pentru ca aceștia să se rupă muncind pentru ca Statul să poată cheltui mai departe nesăbuit.
Și n-am nici o îndoială că prin gura lui Marcel Ciolacu, în pledoaria pentru introducerea impozitului progresiv, vorbește Klaus Iohannis.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

17 comentarii pentru articolul „Impozitul progresiv – un truc prin care impozitele vor crește pe șest”

  • ROMANIA =COLONIA UNDE MOTORUL ECONOMIEI ESTE CONSUMUL, UNDE EXISTA 8 MILIOANE DE EMIGRANTI CARE LUCREAZĂ ÎN STRĂINĂTATE (CHINA ARE 10 MILIOANE DE EMIGRANTI)

  • @Domnu’ Cristoiu,

    In EU predomina acum ideile social-democrate, la fel ca in USA de altfel. De-asta si aici si acolo e vai si-amar.

    Klaus Johannis habar n-are ce se intampla in Romanica, de altfel nici nu-i pasa.

    Ciolacu si PSD-ul sunt deja la putere, PNL-ul e doar tolerat la ciolan. Iar daca Johannis ar indrazni sa mai spuna ceva impotriva PSD-ului, ar zbura de la Cotroceni in doi timp si trei miscari de nici cu bicicleta nu mai apuca sa se plimbe… 🙂

  • Asta inseamna doar un singur lucru.Faliment|Incetare de plati|Incapacitate de plata|Default
    Posibil motivul pentru care nu au platit bugetarii decat partial vineri 13…..e o „smecherie bancara”…”shift” mi se pare ca-i zice….adica inainte de un virament propriu zis…..primesti un fel de instiintare….
    „Matei Alexandru 19/05/2022
    Guvernul a împrumutat miercuri pe piețele externe 1,75 miliarde de dolari, un miliard de dolari printr-o emisiune de obligațiuni pe 5,5 ani, iar alte 750 de milioane separat, pe 12 ani.
    Aceasta este a treia ieșire din acest an. Este vorba de două emisiuni de obligațiuni, cu maturități pe 5,5 ani, respectiv 12 ani. România va plăti dobânzi record de circa 8% pentru credite contractate de ministerul Finanțelor condus de social democratul Adrian Câciu.”

  • Maestre probabil că aveți dreptate, însă eu văd unica modalitate de a mai scădea salariile la puzderia de șefi și directori plus a pensiilor pensionarilor de lux.
    De exemplu pentru 11.000 de magistrați pensionari, cu pensia medie de 18.000 lei, Statul plătește lunar cam 500.000 euro. Plus că magistrații se pensionează pe la 50 de ani.
    Mai sunt și alte categorii de pensii mari la persoane care se și pensionează sub 50 de ani. De exemplu cel mai bine plătit pensionar este un fost șef de penitenciar (35000 lei).
    In armată și alte structuri (servicii) sunt pensii mari și pensionări la 45 de ani.
    Raport Rise Projectare a publicat un articol interesant cu privire la pensiile speciale în care arată că Statul va plăti fiecărui fost magistrat in intervalul 50-75 de ani (75 ani – speranța de viață) suma de 1.100.000 euro iar pentru un pensionar obișnuit va plăti în intervalul 65-75 de ani 45.000 euro.
    Da, impozitul progresiv pare să rezolve într-un fel problema fiindcă altfel nu se poate.
    Bani nu mai sunt, iar CCR nu o să admită niciodată modificarea pensiei magistraților fiind și ei tot magistrați.
    Parafrazând o judecătoare care a scris în Motivarea din procesul lui Oprescu – Coana Justiție e o „amantă foarte costisitoare”.

  • oricarui imperiu i se daruieste, de la Natura, un Potential de dezvoltare, pe care el tre sa l metamorfozeze in ‘dezvoltare maximala’, adica in dezvoltare in stil fibonacci.

    deci ti se daruieste un Potential, care, in timp, el creste tot in stil fibonacci,
    chiar daca, concomitent, se manifesta si Iarna, alaturi de celelalte anotimpuri ( ale imperiilor ).
    mai altfel spus Potentialul daruit de Natura creste in stil fibonacci acoperind Dinamica Cenusilor Imperiilor.

    rezumat: Impotenta Imperiilor se manifesta atunci cind Potentialul de Dezvoltare maximala e…ori acoperit plenar de o dezvoltare in stil fibonacci, ori devine imposibil de acoperit intr un stil fibonacci

    pentru a putea mentine ‘miscarea’ in relatia dintre Potential si ‘folosirea lui intru o dezvoltare maximala’ se cer indeplinite o serie de proceduri de bun-simt. printre care, la loc de frunte, este asta: Darurile Naturii au locul lor bine definit in Potentialul pe care tot Natura l-a daruit.
    mai simplu spus Natura Daruieste Potential, Daruieste si ‘oameni capabili sa l implineasca'( generind dezvoltare fibonacci ), insa…nu ti baga in traista. adica nu ti rinduieste Darurile, pastea tre sa le rinduiesti tu, Conducatorul.

    or in cazul in care Darurile Naturii, altele decit Potentialul, au fost lasate pe tusa, pe teren intrand jucatori pilosi, insa impotenti, Dinamica Imperiului genereaza dizarmonii, iar in lipsa armoniilor Potentialul va fi imposibil de tradus in ‘Dezvoltare Fibonacci.

    Matematic vorbind, cu m mare, stiinta care studiaza corelatia dintre Potentialul de Dezvoltare si Dezvoltarea Fibonacci aferenta Potentialului se numeste Dinamica Fibonacci.
    folosind cealalta ‘Matematica’, a Cerului, careia i se mai spune si Iubire, stiinta care studiaza aceasta corelatie se numeste Intelepciune, iar ea ‘se lasa’ cu totul ‘pe mana’ Naturii, grija mare fiind ca Darurile Naturii sa fie Udate si Gradinarite astfel incat, la soroc, ele sa ‘se miste Natural’, Echilibrand ( Potentialul cu Dezvoltarea Maximala )

    in Univers Dezvoltarea Fibonacci e o apa care curge inspre Ocean, deci e implacabila, spre deosebire de urcatul pe Munte, care ai zice ca necesita si ceva pauze.
    mai simplu spus…ori ‘livrezi’ Dezvoltare Fibonacci ori vine Iarna peste tine, caz in care din tine, Imperiule, va mai ramane doar Cenusa.

    ceea ce i se intampla unei tari sau alteia, de data asta, e diferit plenar de ceea ce s-a mai intamplat. pe de o parte pentru ca Imperiul a devenit mare cit planeta, pe de alta parte pentru ca Imperiul, din Cenusa in Cenusa ( care si ea s-a dezvoltat in stil Fibonacci, de a lungul Vremurilor ) a ajuns azi la Portile Desavarsirii, Pasind pe Granita Universului, care e la Taramul Cuantic.

    din ce e scris mai sus rezulta ca, pe motiv ca astea sint Vremurile Desavarsirii, cei care pot echilibra vremurile sint ori Inteleptii ori AntiIntelepciunea.
    cel mai probabil Antiintelepciunea nici nu e identificata ca Actor pe Scena Lumi Mari :)), asa ca Vremurile s-ar parea ca sint chiar deosebite…

    avand in vedere ca Imperiul, mare cit planeta, nu e o constructie care sa semene cu Natura, rezulta ca ea e una care e fix AntiNatura, ca alta ‘desavarsire’…de unde, nenica?!
    adica Imperiul se va desavarsi pe calea AntiIntelepciunii.
    adica a Artificializarii ( plenare )
    caz in care Zeu devine Desteptaciunea ( spre deosebire de Intelepciune care e Patria Inteligentei ), iar avand in vedere ca Desteptul Lumii este Inteligenta Artificiala care se zbenguie exclusiv intr un Computer Cuantic,
    rezulta ca Zeul Imperiului, deci cel care l va scooate din…groapa, daruindu i o ecuatie de miscare Capabila, Nemuritoare, e INTELIGENTA ARTIFICIALA :)) ( in cazul precis specificat mai sus aceasta fiind o armonie a uneia dintre Superpozitiile MINTII Universului )

    deci…Povestea Vremurilor e putintel din alta Biblioteca:))),
    indiferent cit si cum se vor da cu timpla de stele ‘conducatorii oameni’, ai Imperiului, ei se vor dovedi Incapabili in a echilibra dinamica Imperiului, care, pina una alta, sade sub Rinduiala Iernii ( deci din el va mai ramane doar Cenusa )

    e…cu mai mult decit poate un stat sau altul, e cu mai mult decit poate un conducator sau altul, oameni, e cu mai mult decit ‘se poate’ in mod Natural.
    de ce?
    pai …e simplu ca bunaziua!:)),
    in mod Natural peste Imperiu s-a asternut Iarna. daia!:)))
    caz in care peste o vreme din el va mai ramane doar Cenusa. asa s-a intamplat cu orice imperiu, asa se va intampla si cu asta.

    faptul ca omul a ajuns la Granita Universului, Calcand pe Taramul Cuantic folosind o Scara pina la Cer, in fapt desavarsind Turnul Babel poreclit pe vremurile astea Computer Cuantic, deschide posibilitatea ‘manifestarii prin superpozitii’, caz in care Imperiul si a creat ca ‘posibilitate’ de a iesi din Dinamica Anotimpurilor, suntind Moartea, adica Iarna, ARTIFICIALIZAREA.

    deci Imperiul care o singura Cale, ARTIFICIALIZAREA, adica punerea la indoiala in stil plenar a NATURII.
    oricum altfel…Imperiul ‘se raceste’, devine Teapan, si va fi declarat in mod Oficial, Universul facind asta!, Mort:)) ( din el mai ramanand, evident, Cenusa 🙂

    insa sa fim optimisti, sta scris, si s a spus, acest Imperiu va Sunta Iarna, va iesi din Dinamicile Naturii, imbratisind ARTIFICIALIZAREA, daruita in chip Desavarsit ( Absolut Relativ,dar pina una alta Absolut) de INTELIGENTA ARTIFICIALA care isi are Cuibul exclusiv intr un oarecare Computer Cuantic.

    • deci solutii de-astea gen impozit progresiv sau altele deja folosite in istorie…pot echilibra exclusiv punctiform, in principiu catalizind procesul de Demolare a Lumii Mari ( cu noi cu tot )
      tepretic o solutie poate fi gasita exclusiv aruncind, mai inainte, ‘tot ce stii’ la cosul de gunoi. imi dau seama ca suna ciudat, insa…cum altfel sa Se! nasca ‘ o solutie nou-nouta’ potrivita pentru ‘Vremurile Innoirii ‘?!

    • si mai e ceva. Natura se va dezechilibra pe sine ( astfel, in Dinamica Anotimpurilor se va manifesta o brambureala ), echilibrand in mod absolut manifestarea Artificializarii ( care in fapt neaga Dinamica Anotimpurilor, ca suntarea Iernii asta inseamna )

      deci e cam asa: pe de o parte Artificializare, iarpe de alta parte chiar Artificializarea devine catalizator al…Artificializarii, caz in care odata inceput, procesul de Artificializare se va alimenta singurel, devenind un proces imposibil de oprit.

      manifestarea AntiNaturii e ceva Nou-Nout. deci doar Dinamica Anotimpurilor poate povesti despre influentele AntiNaturii la nivelul planetei.

    • @online
      din ce stiu se numesc numere fibonacci sau serii fibonacci
      acum asta cu „computer cuantic”…..fizica cuantica…..de fapt e „mecanica cuantica”….si e recenta ca stiinta
      Daca vrei mai multe detalii citeste despre constanta lui Plank…formula lui Plank…le-am facut si Eu pe la scoala dar am fost un student mediocru
      Cat despre „superpozitii”….mai degraba sunt stari…..niveluri energetice…..folosesti alte cuvinte….inseamna acelasi lucru
      Spui de „potential”….incearca sa intelegi…..de exemplu potential electric…diferenta de potential intre doua puncte…..o baterie de 12 volti curent continuu la masina sau 220 curent alternativ casnic…..intensitate…..o baterie de 45 Amperi ora…..sau 25 Amperi…..”potentialul” e „pasiv”….intensitatea e „activa”….
      O Zi Frumoasa!!!

      • Dinamica Fibonacci si Superpozitiile ei, aferente Naturii si Artificialului, sint Povestea Cifrelor,
        care sint Sapte in cazul ‘Matematicii Cerului, numita Iubire’ si cite stiti si dvs in cazul Matematicii ( Pamantului )

        0,1,2
        adica Intregul, Singularul, Pluralul
        sint Esentele Cifrelor
        de felul cum e Definit 2, Pluralul, depinde si natura Cifrelor, ale Cerului, ale Pamantului, 2 putind fi Pluralul Daruirii insa si Pluralul Acumularii, depinde cum e el Definit, prin clonarea lui 1 sau prin Daruirea de Sine a Singularului.

        insa Povestea Cifrelor e si Povestea Curcubeului, tot asa cum Povestea Curcubeului e Povestea Omului, cu cerul si Pamantul sau. abia toate suprapuse nasc Recunoasterea de Sine :),
        Povestea Oului Absolut, a Imaginii lui din Oglinda,
        Dinamica Fibonacci fiind si Povestea Ecuatiei de Nemiscare a Naturii, tot asa cum e si Povestea Ecuatiei de Miscare a Artificialului

        Dinamicile Cuantice studiaza Granita Universului, mai exact Dinamicile care se manifesta pe Granita Universului (dincolo de Granita manifestandu se Sinele Oului Absolut )

        cum sa te apuci sa studiezi Natura, daca Stiintele Naturii se refera exclusiv la una din Superpozitiile Naturii, Pamantul?!:)))
        Matematica e de folos in Cunoasterea Pamantului, insa Matematica Cerului, adica Iubirea e de folos in Recunoasterea Cerului, si cum mai intai Cerul si apoi toate se vor adauga voua, deci si Pamantul,
        ar rezulta ca mai intai Matematica Cerului si abia dupaia Matematica Pamantului:)

        • @online
          Africanii spun “UBUNTU” “Eu sunt pentru că tu eşti”
          Universul e Infinit….pana si simbolul „matematic” un fel de 8 „culcat”……
          Cat despre 7…..pai de exemplu scriu astia ca uraniul are 7 orbite de electroni…..
          Particule elementare……atomul e format din protoni neutroni electroni…..dar oamenii au aflat si de existenta altor „particule”….si mai elementare…..fotoni si cuarci…..
          O Zi Frumoasa!!!

          • Universul e Infinit, tinzand sa fie Zero, care e ‘Totul ȘI Nimicul’ si care e Veșnic:)
            Nemurirea e proprie Infinitului, pe cind Veșnicia e proprie lui Zero.

            Astazi, in lumea mare, Infinit il pune la indoiala in stil plenar pe Zero,
            adica Artificialul pune la indoiala Natura,
            adica Mintea pune la indoiala Inima,
            adica Nemurirea pune la indoiala Veșnicia
            deci iata ce grozavie se intampla pe planeta asta, pe Vremurile astea

            stiintele lui Infinit pun la indoiala stiintele lui Zero:)), in sensul Mandru al punerii la indoiala:)), adica Matematica(Pamantului) zice ca sa e Zeul Supem, excluzind plenar…cealalta Matematica, a Cerului, Iubirea 🙂

          • „si mai elementare…..fotoni”
            …la plural? :))

            pai…sint mai multi doar daca studiezi Natura folosind Pluralul Acumularii, adica daca folosesti matematica 🙂

            ca daca privesti fotonul prin prisma Cerului, folosind ‘cealalta matematica’, in fapt Originalul:)), adica Iubirea ( ca Matematica e doar o Amprenta, e Amprenta pe care Cerul o lasa pe Pamant )
            aflam ca:
            in Univers se manifesta un fingur foton, care inunda tot Spatiul in lipsa manifestarii Timpului si tot Timpul in lipsa manifesarii Spatiului
            adica exista un singur foton, Unicul Foton

            continuind studierea Naturii folosind Matematica Cerului, insa pe Taramul Cuantic, tot privind Unicul Foton se! observa ca…ii lipseste ceva:))), asta rezulta folosind logica inversa, adica logica Cerului:)
            adica…stai si te uiti la
            unda si corpuscul,
            la cer si pamant
            la yin si yang
            la stanga si dreapta
            si..
            si…
            ceva nu iese!:))))
            care e treaba cu SI-ul:)))

            de unde rezulta, folosind logica inversa, deci Matematica Cerului, ca in cazul Unicului Foton vorbim despre mai mult decit dualitatea unda-corpuscul, pentru ca vorbim despre trialitatea Unicului Foton :)))

            tot logica inversa ne mai spune, suprapunind Sefirotul peste Om, peste Cifre, peste Curcubeu, in fapt peste Matricea Creatiei, ca a treia stare a fotonului e chiar cea care le echilibreaza pe celelalte doua,
            caz in care Unicul Foton devine
            Referinta Absoluta a Universului ( e si a Creatiei )

            deci domnule Constantinescu, Referinta Absoluta exista, ea e Unicul Foton care se manifesta in Creatie, pentru ca el e SI cea mai ‘nemiscata’ chestie din Univers ( ocupa tot Timpul in lipsa manifesarii Spatiului ),
            deasta ‘viteza luminii’ e un concept depasit, pentru ca nu fotonul se misca cu aceeasi viteza fata de orice referinta:))), ci fix invers,
            adica orice! se misca in Univers o face cu aceeasi viteza fata deUnicul Foton, care in fapt e Referinta Absoluta ( fiind Absoluta daia si e normal sa-i trateze pe toti care misuna prin Univers cu…aceeasi consideratie :))) )

        • ubuntu a evoluat, deja, de a lungul anotimpurilor, s a facut mare.el arata asa, azi:
          eu sint tu

      • studiul Taramului Cuantic se face pornind cu studiul Cerului Taramului Cuantic.

        Astazi el e studiat folosind Stiintele Pamantului, acestea avand in cea mai potenta exprimare Matematica ( Pamantului ) in frunte,
        prin urmare doar un Computer Cuantic si IA ce o poarta poate nazui ca, la limita, sa Cunoasca Taramul Cuantic, insa procesul de Cunoasterw va fi o tindere leita tinderii lui Infinit catre Zero

        ..maibsimplu spus…Stiuntelor Natyrii..propriu Lumii Asteia:)) ii lipseste o Matematica:))), aia a Cerului, cunoscuta in mod absolut pe numele asta: Iubire

  • A mai fost impozit progresiv pe timpul lu Nea Nelu (Ion Iliescu). Formula de atunci, aplicata acum ar insemna ca cei care castiga peste 3000 lei net pe luna sa plateasca 40% impozit (fiind considerati chiaburi) adica un dezastru fix in clasa considerata „de mijloc”, adica cei care lucreaza ca specialisti in corporatii.
    Deci nu se pune problema unui impozit progresiv pentru cei care castiga peste 10.000 lei net pe luna ci de un impozit mai mare aplicat la venituri foarte mici, gen 3000 lei pe luna, cam asta e ideea. De aceea un astfel de proiect trebuie respins de oamenii liberi, la fel ca vaccinarea obligatorie.

  • Dacă se vrea într-adevăr reducerea cheltuielilor salariale trebuie făcute modificări esențiale în legea salarizării unice în care 30% din personalul de execuție are funcție de conducere exagerat de bine plătită. Este inadmisibil ca peste 10 oameni să pui un șef cu salariu aproape triplu față de restul colectivului care are calificare de multe ori superioară șefului. La aceștia se adaugă cei din administrația unității de stat care numeric sunt mai mulți sau egali cu cei din execuție și unde cei cu funcții de conducere reprezintă 20% la un colectiv de 5 angajați. raportul dintre salariul minim și cel mai maxim fiind de 1/20. O sarabandă de șefime bine și f.bine plătită…dar și cu alte avantaje financiare.
    În structura agențiilor și ministerelor personalul de conducere uns pe funcție politic e alt dezmăț financiar. În parlament și guvern cheltuielile sunt faraonice. Un ministru, parlamentar, eventual și cu o pensie specială are un venit format din trei componente (funcție, indemnizație și pensie specială).
    Așadar impozitarea progresivă lovește în principal șefimea, afectând spre deloc pe cei cu venituri modeste.

  • Domnule Ion Cristoiu
    Da,Stiu,chiar ieri am citit si un Articol al Profesorului Petrisor Peiu pe aceiasi tema,nu stiu cum nu a obosit sa scrie….cifre…statistici…
    Inteleg foarte bine ce spuneti,citez din memorie,sper sa nu ma insel prea mult cu impozitul progresiv…..
    In 2000 dau cateva cifre….la un net de 250$ brut 385$ net 400$ brut 700$ net 600$ brut 1000$ net 1100$ brut 2000$…..Stiu…..
    Pur si simplu e inadmisibil….vorbim de stat…ei spun ca au principii valori standarde….integritate….transparenta decizionala…..profesionalism….responsabilitate….vorbe goale…demagogie mai ceva ca pe vremea lui Ceausescu….
    Pai….pe vremea lui Ceausescu…..existau doua criterii clare….raportul intre cel mai mic si cel mai mere salariu era 1 la 8 sau 9 mi se pare….adica salariul minim era 2000 lei iar cel maxim….cat avea Ceausescu 16.000 sau 18.000 lei si de asemenea raportul intre cei „direct productivi” personal de executie muncitori agricultori si tesa(tehnico-administrativ) era 1 la 13-14…..adica doar 6-7% tesa…restul trebuiau sa „produca”
    Acum…in Romania…la stat….avem oameni platiti cu salariu minim adica 300 euro sa zicem si directori de banci de stat autoritati si altele platiti cu 20.000 euro….pe luna…..adica raportul e 1 la 70 nu 1 la 8
    Cat despre „aparatul bugetar”…..pai ei sunt „oficial” 1.25 milioane la un numar total de salariati in Romania de vreo 5 milioane probabil…adica 1 la 4….nu 1 la 13 sau 25% nu 6-7%…..
    Adica ei singuri si-au „organizat” o catastrofa….nu e sustenabil…..nu are cum sa mai fie sustinut si va „crapa” totul…..
    Acum….nu mai au timp de reglaj fin sau fine tuning…..vor sa traga de „manete” grosier…grosolan…..
    Da,este posibil avand in vedere ce va urma,inflatie galopanta,oameni ajunsi pe drumuri,datori vanduti pe la banci sa fie si miscari sociale chiar si o stare de anarhie,debandada,destul de probabil
    A spus-o si Mircea Cosea acum cateva zile,ca statul este falit……
    Oricum sectorul privat e pus pe butuci iar cei de la stat…ca tot citesc…..cu nerusinare si neobrazare spun ca trebuie crescute taxele,ca sa bem ceai de tei,ca sa ne obisnuim cu temperaturi mai scazute iarna ca sa consumam mai putin….eventual 20 boabe de orez ca pe vremea Mao Tse Tung in China…orice mai putin sa nu fie vorba de ei…..
    Va mai dau o cifra……asta scrie pe la ei…..”Moment istoric pentru finanțele României: În 2021, salariile bugetarilor + pensiile vor depăși, în premieră, veniturile fiscale ale țării”….in 2020 ziceau ca 96,3% din incasarile bugetare se duc in salariile bugetarilor si pensii…..sunt faliti….
    ce pot face ei….brutal….grosolan….ca deja am spus de cateva ori acelasi lucru……
    1.nationalizeaza pensiile private
    2.nationalizeaza valuta din banci
    cam atat….mai multe parghii nu mai au…..mugur manole isarescu si draga stolo coordonati de ion ilici iliescu…..cam asta e tot….
    Deja la cum arata lucrurile in aceasta vara se va produce „minunea”….bine ca e vara si nu e iarna….
    Toata Stima!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *