Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Impresia lăsată este că politica a fost îngenunchiată definitiv și că avem acum în Romania un fel de Cooperativă

Am asistat în ultimele ore la o scenetă demnă de Caragiale, regizată de Vodă Sparanghel, alias guvernatorul provinciei România din Imperiul UE. Mai precis, la Cotroceni a avut loc o întâlnire aflată sub lozinca “Mircea arată că lucrezi“. De fapt la Cotroceni a avut loc o convocare făcută de Sultan împreună cu noii viziri ai Curții referitor la starea țării. Asta pentru că noi, muritorii de rând să vedem cât de preocupați sunt cei ce ne conduc.

Prelungirea stării de alertă a reprezentat principalul subiect pe ordinea de zi. Hotărârea era deja luată, dar mai trebuia să fie oficializată prin prezența figuranților la fel ca și în decembrie 1989. De câteva luni bune asistăm neputincioși la ce se întâmplă în spectrul politic. Impresia lăsată este că politica a fost îngenunchiată definitiv și că avem acum în Romania un fel de Cooperativă. Partidele mimează opoziția și “latră” doar când regizorul strigă : “motor, acțiune, figurația aplauze sau după caz huiduieli”. Deja am intrat în retorica alegerilor și senzația lăsată alegătorilor este că trebuie să avem un câștigător. Cu sau fără ajutorul opoziției, acesta trebuie să fie PNL. Adică pe înțelesul tuturor: „Cu orice preț, dar cu orice preț colegiul dumneavoastră al doilea, trebuie să aleagă pe domnul Agamemnon Dandanache”. Deja la această mare lucrare au început să pună umărul cam toți membrii clasei noastre politice. Prelungirea stării de alertă e musai necesară,  pentru că unii nu și-au terminat afacerile. Mai mult, pentru a convinge opoziția că ne trebuie o formă de stare de alertă, sunt aruncați în joc Rafila și Arafat care trebuie să convingă cu argumente medicale membrii opoziției. Pun pariu că sunt foarte convingători. Din păcate epidemia nu a trecut, dar cum se numește blocarea voită a economiei? Subminare, așa îi spune, acuzația aceea cu care a fost executat dictatorul în ziua de Crăciun. Subminare îi spune la ceea ce a făcut clasa noastră politică timp de 30 de ani. În timp ce turcii și grecii scad prețurile și mai au puțin și îți promit că îți dau și o cadână cadou doar să treci granița în vacanță la ei, la noi totul se scumpește și nimic nu este făcut conform unui plan. Noi avem ministru de turism? Nu cred. La noi turismul încă nu este o problemă de strategie națională. La o simplă căutare pe internet ai și dat de o ofertă de excursie în Grecia cu doar 150 de euro timp de cinci zile cu autocarul unde vezi Salonicul, Meteora și ajungi să faci baie în Egee la Katerini cu o cazare la un hotel de trei stele. Alt traseu este în Turcia cu doar 139 de euro vizitând Istanbulul, Edirne și Insula Buyukada. Și acum ne întoarcem la Mamaia unde pentru aceleași 5 zile și tot la hotel de trei stele trebuie să dai 3000 de lei, cel puțin. La asemenea ședințe se discută asemenea teme pe fiecare ramură a economiei? Cel mai probabil, nu.

Când te uiți la clasa politică nu mai înțelegi mare lucru. În această cooperativă instaurată după îngenunchierea definitivă a socialiștilor, toată lumea ajută pe toată lumea. Viceprimarul capitalei ajută prin gesturile sale impardonabile pe liberali iar consilierii premierului sapă la temelia primului ministru, pentru că ei fac parte din altă gașcă, și îl poartă pe la terasele din centrul vechi. Am spus și o mai repet: orice gest sau declarație făcută de socialiști îi vor îngropa. Mașinăria sistemului este pusă imediat în mișcare. O să aflăm că acest virus este declanșat în țară de oamenii PSD- ului care rămași în deconcentrate prin județe au sabotat sistemul de sănătate. A fost episodul Tudorel Toader și povestea cu Liviu Dragnea care trebuie înviat rapid pentru campaniile electorale, la fel ca Lazăr din Biblie. Ne apropiem de comemorarea unei pagini triste din istoria noastră, mineriada care ne-a întors în epoca stalinistă. Cu acest prilej socialiștii ar trebui să se dezică de acest eveniment și să își ceară scuze afirmând clar că ei își iau lumină de la partidul laburist și de la socialiștii români care au suferit în temnițele comuniste ca și Constantin Titel Petrescu. Parte din liderii anilor 90 au fost o rușine pentru această istorie și au compromis idea de stângă în țară. E momentul să iasă la atac generația nouă care crede în alte valori. Daca nu, momentul va fi exploatat electoral la maxim de către liberalii îmbrăcați cu blană de PDL, foști socialiști cu ceva timp în urmă.

Guvernatorul de la Cotroceni ne spune că fără prelungirea stării de alertă situația se poate înrăutății. Păi cum te-ai gândit că părinții pot merge la serviciu și copiii lor se pot duce la grădinițe private. Dumneata nu ai călcat niciodată într-o grădiniță. Acolo copiii se pupă, beau unii de la alții și își șterg mucișorii. Atâta înțelepciune rar mai întâlnești. Adică vezi Doamne vrem să dăm drumul la economie, dar facem focare la cei mici în grădinițe. Ce facem cu cei de la creșele si grădinițele de stat? Păi asta este discriminare. Prelungirea stării de alertă o să fie acceptată de toți, până la urmă, din clasa politică. Și mă refer la actorii mari care au putere de decizie. Restul joacă rolul pionilor pe tabla de șah pentru ca cetățenii să știe că mai există și voci cu altă opinie. Cooperativa politică românească și-a dat mâna și e clar că s-a ajuns la o înțelegere. De fapt cred că ne-am întors la epoca rotativei guvernamentale. Pe termen scurt au de câștigat liberalii, dar pe termen lung, după ce vor fi scăpat de anumiți lideri, socialiștii vor câștiga peste câțiva ani, inclusiv prezidențialele. Nu mai avem dezbateri esențiale cu oameni valoroși care existau și în anii 90. Nu mai avem lideri cu discursuri fulminante și asta pentru că Înalta Poartă i-a domolit pe toți. Nu am nici o îndoială că până la alegeri anumiți oameni politici vor fi trecut deja să dea explicații în fața procurorilor. Lupta electorală nu are granițe în țara noastră. Mai bine pe pernă liniștit acasă, decât la beciul domnesc. Să îi ferească Dumnezeu pe ăia care cred că au “demnitate “și cred că o să câștige lupta. Trebuie neapărat să existe și în țară la noi o mișcare în această vară fierbinte care să dea un semnal pentru alegerile locale și parlamentare. Dacă nu merge cu rasismul, merge sigur cu starea de alertă și cu eventuale mitinguri împotriva celor care au făcut rău țării în ultimii 30 de ani. Eu propun să ieșim la universitate și să protestăm împotriva celor peste 60 de ani, care se fac vinovați de un vot dat în majoritate socialiștilor. Sau un miting pentru prelungirea stării de alertă pentru încă un an. Așa în sfârșit ajungem totalmente la cheremul stăpânilor din UE că tot a fost țara asta minge de tenis între Apus și Răsărit. Ca să realizați ce vremuri trăim, vă anunț că filmul “Pe aripile Vântului “ care reprezintă o capodoperă cinematografică a fost retrasă de HBO fiind considerată o peliculă rasistă. La noi dacă ești politician și te pronunți împotriva stării de alertă înseamnă că nu ești în cooperativa politică nou creată și poți fi chiar ars pe rug. Acum depinde la cine nimerești să îți facă focul sub ceaun. Întrebarea rămâne: în starea de alertă nu poate fi depusă moțiune de cenzură? Este o grijă imensă față de sănătatea oamenilor sau doar o agendă electorală?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Impresia lăsată este că politica a fost îngenunchiată definitiv și că avem acum în Romania un fel de Cooperativă”

  • Nu cred ca va castigati prea multi simpatizanti cu articolul asta.
    Desi nu sunt integral de acord, in general aveti dreptate.
    Sper ca sunteti pregatit pentru comentarii.Va urez noroc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *