Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

În 2017, la o întâlnire cu DNA-ul ucrainean, DNA-ul lui Kovesi invoca public aducerea în fața Justiției a „sute de procurori și judecători” în România: savanții în Justiție mioritică de la GRECO nu-și găsesc însă timp decât pentru Secția Specială a procurorului Adina Florea

Un dublu-standard uriaș

Atitudinea ruptă de realitate față de România a organismului Grupul Statelor Împotriva Corupției (GRECO), susținută deschis de unii procurori “haștag rezist” din Parchetul General (și tolerați de Ministerul Justiției ca procurori “haștag rezist”) are motive subtile, ce conduc pe alocuri spre faptul că șeful organismului, judecătorul croat Marin Mrčela, are ca “model de campanie globală anti-corupție” un “model rulat în parteneriat cu Fundațiile Soros”. Într-o țară precum România, guvernată cu opozanți publici ai controversatului “filantrop” nord-american, George Soros, impunerea unui dublu standard controversat de către colaboratorii- cărători de flipcharturi și cafea ai lui Mrčela apare, în consecință, ca fiind “cu dedicație”: spre exemplu, faptul că GRECO este interesat doar de Secția Specială (SIIJ) a procurorului Adina Florea, nu și de misteriosul Serviciu de combatere a infracțiunilor din justiție din cadrul DNA-ului lui Kovesi- un fapt care constituie cumulat o rușine, o nedreptate și un dublu-standard uriaș.

Un „tablou complet” pentru GRECO

Pentru obținerea unui tablou cât mai complet al anti-corupției din România, GRECO ar fi trebuit să se concentreze egal pe toate informațiile apărute în spațiul public. Nu a făcut-o din motive care țin de evidente lipsuri în independența sa, în raport cu factorul politic, cel care îl și finanțează. Contextual, este de menționat și un alt fapt surprinzător: GRECO ignoră din anul 2017 susținerile publice ale reprezentanților DNA, care vorbeau de aducerea în fața Justiției a “sute de procurori și judecători” din România: era un tablou care evocă mai degrabă un sistem judiciar primitiv decât o democrație avansată.

GRECO, o sabie știrbă pentru „neascultători” ai UE

Grupul Statelor Împotriva Corupției (GRECO) este un organism al Consiliului Europei (CE) care ar avea ca misiune urmărirea modului în care Statele aderă la standardele instituției pe anti-corupție (sic!).  La o privire generală mai atentă, însă, se poate remarca faptul că în ultimii ani, GRECO s-a transformat într-un instrument brut, de presiune asupra Statelor UE “neascultătoare”, care nu “percutează” la sugestiile unor “elite” neo-marxiste ce căpușează Uniunea Europeană și Națiunile Unite.  Este de menționat aici că GRECO este parte a unei nescrise “trilaterale” (alături de OECD și UNODC, organizații manevrate prin aceleași personaje, dar cu pălării diferite), care are rolul de a “cuminți” statele membre UE, prin presiuni de genul “îngrijorări” și “avertismente”. Lângă GRECO, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, OECD, este biroul de lucru al “anti-coruptului de serviciu”, slovenul Drago Kos- un partener al procurorului DNA Anca Jurma, dar și al unor site-uri Soros active în România, și care ajunsese la capacitatea de a contesta public Decizii ale CCR în România. UNODC (Oficiul pentru Droguri și Criminalitate) este o Agenție care a  fost moderator pentru discursul lui Kovesi la tribuna ONU (2018) și despre care se dezvăluia că în 2015- prin directoarea Monica Beg, recomandase dezincriminarea posesiei și consumului de droguri în statele membre ONU.

Cine este Mrčela

Magistratul croat Marin Mrčela a judecat după anul 2000  crime de război la o Curte din Zagreb, iar din 2005 a fost numit reprezentant al Croației la GRECO, unde a avansat spre funcția de președinte. Magistratul Marin Mrčela a devenit mai cunoscut în 2008, când a “pedepsit” o crimă de război printr-o sentință ridicolă, dată  în așa-numitul Dosar ““Punga” Medack”, referitor la torturarea și masacrarea a 28 de civili sârbi: el l-a achitat pe unul din asasini (un paramilitar albanez), respectiv a condamnat un ofițer croat pentru aceeași infracțiune la 7 ani de închisoare (în termeni reali, pe bună purtare, reduși la 5!). Este de menționat faptul că, potrivit procurorilor de la Haga, la dosarul ofițerului exista informația că a incendiat o femeie de vie și a profanat un cadavru.

Marin, aliniat cu „anti-corupția lui Soros”

În 2009, la o conferință internațională organizată în Rakitje (Croația), împreună cu organizația Transparency International (Soros), Marin Mrčela se declara adept al unui model de campanie globală anti-corupție în parteneriat cu Fundația Soros. Mrčela era un “dur”: el pleda, în cel mai pur stil al democrațiilor eșuate, pentru “limitarea imunității” la investigarea actelor de corupție. Simplul fapt că un “specialist” în monitorizarea corupției pleca de la premiza că acuzații de corupție ar beneficia de o “imunitate” ce trebuie “limitată” ar fi trebuit să ridice întrebări stânjenitoare, referitoare la oportunitatea sa ca “specialist” pentru GRECO.

„Senzații tari”, suportate bine: Laura și Artyom

În sept. 2017, în cadrul unei întâlniri încheiate cu semnarea unui Memorandum de “schimb de informații pe anti-corupție” între șefa Direcției Naționale Anti- Corupție (DNA), Laura Codruța Kovesi și omologul din Ucraina, Artyom Sytnik- director al Biroului Național Anti-Corupție (NABU), Kovesi prezenta printre realizările Republicii Procurorilor România, și aducerea în fața Justiției a “sute de procurori și judecători”(!!!). Afirmația nu a năucit pe nimeni: oaspetele Sytnik era un om care nu se pierdea ușor cu firea, devenit celebru în contextul în care a fost pus sub acuzare că a intervenit în alegerile prezidențiale din SUA (2016), furnizând taberei Partidului Democrat (Hillary Clinton-Soros- Barack Obama) documente despre câștigurile în Ucraina ale lui Paul Manafort, șeful campaniei lui Trump. Lângă Sytnik, intermediarii întâlnirii (facem referire aici la reprezentanții EUAM, un organism euro-comunitar inventat ca “misiune de consiliere” a Ucrainei) nu au avut nicio reacție, semn că la Bruxelles, “senzațiile tari” sunt suportate bine de fătucile și “activiștii” cu bărbuță ai UE,  implicați în “evaluările” din Estul Europei. Mai ciudat este că aducerea “la Justiție” a unei mici armate de magistrați în România nu  a trezit nici măcar curiozitatea GRECO, o adunare solemnă de “experți” (adaptați “modelului de anti-corupție Soros”), care apar, însă, interesați doar de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Stau în Unitate, fac târâș pe coate

Având în vedere că lansarea ultimului raport GRECO pentru România a trezit revoltă și reacții vehemente de respingere, fiind contestate multe dintre informațiile atârnate în document, s-ar impune o retragere temporară a sa și o reanalizare a situației. Pentru cazul când recomandările GRECO pentru România sunt pritocite și furnizate neprincipial, conțin erori și lipsuri ce pot afecta semnificativ sensul concluziilor, respectiv nu îndeplinesc  condiții de neutralitate și profesionalism impuse de relația GRECO- stat membru, atunci este firesc ca Raportul să fie îmbunătățit de emitent. Indiferent că în România, Divizia Presă (DIGI, Realitatea, Adevarul, Coloneleasa șa) are o dată sau de mai multe ori pe an Ordin pe Unitate de 11 litere (RAPORT GRECO), când sunt preluate cuminte, cu “copy-paste”, Comunicate ale “experților” ce vor ține iar România cu genunchii pe coji de nucă, președintele Marin Mrčela va trebui să înțeleagă că articolele de presă nu sunt confirmarea că GRECO și-a îndeplinit misiunea asumată, ci doar că GRECO există: mulți speră că, pe viitor, GRECO va exista mai precis și mai obiectiv. Dacă va exista.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „În 2017, la o întâlnire cu DNA-ul ucrainean, DNA-ul lui Kovesi invoca public aducerea în fața Justiției a „sute de procurori și judecători” în România: savanții în Justiție mioritică de la GRECO nu-și găsesc însă timp decât pentru Secția Specială a procurorului Adina Florea”

  • GRECO, o masturbare ntelectuală a lu m UE. Înfințată ca să își dea unii niște salarii grase între ei. m UE e terminată cu astfel de fake news. GRECO e o afacere de clanuri, nu e un organism anti corupție. Bună evntual să evalueze mafia lu Klaus din Cotroceni la un pahar de vin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *