Marcel Ciolacu: Voi candida pentru un nou mandat de preşedinte al Partidului Social Democrat şi în acelaşi congres se va alege şi candidatul Partidului Social Democrat pentru funcţia de preşedinte

În acest moment nici profesorii și nici părinții nu știu cum va începe școala și, mai ales, cum va continua

Haos în privinta începerea noului an școlar! Declarațiile contradictorii ale celor de la putere, lipsa de pregătirea a școlilor, incertitudinea cu privire la participarea fizică la cursuri sau la învățământul online, au creat din nou degringoladā, ca și anul trecut, cu mai puțin de două săptămâni înainte de începerea noului an școlar.
În acest moment nici profesorii și nici părinții nu știu cum va începe școala și, mai ales, cum va continua.
Nu știu dacă elevii vor primi măști gratuit și dacă purtarea lor va fi obligatorie sau doar ,,recomandată puternic”; dacă sunt admise doar măștile chirurgicale sau e voie și cu cele textile.
Nu știu dacă se va impune testarea periodică a cadrelor didactice nevaccinate, pe banii lor, pentru că ministrul Educației afirmă că nu este constituțională o astfel de măsură, în timp ce ministrul Sănătății susține contrariul.
Nu știu de ce nu se impune și testarea periodică a profesorilor vaccinați, în condițiile în care aceștia se pot infecta și pot răspândi boala mult mai ușor decât cei nevaccinați, pentru că vaccinul îi face să fie asimptomatici, deci vor interacționa cu elevii fără să se știe că sunt infectați.
Nu știu dacă elevii vor fi testați sau vor fi trimiși acasă în momentul în care în școală se înregistrează cazuri covid, pentru că, după un an de negocieri între cele două ministere nu s-a ajuns la un acord privind testarea copiilor cu testele nonivazive.
Nu știu dacă trebuie să pregătească copiii pentru un an de învățământ cu prezență în școli, sau doar pentru o lună și apoi să-i pregătească pentru cursurile on-line anunțate de ministrul Cîmpeanu.
Nu știu cum se vor desfășura în noul an școlar cursurile online, în condițiile în care sutele de mii de tablete promise în 2020 nu au mai ajuns niciodată la elevi ori la profesori, în condițiile în care ministrul Cîmpeanu afirmă că mii de profesori sunt nepregătiți pentru acest tip de predare și în condițiile în care, după un an jumătate de la declanșarea pandemiei, sunt sute de mii de elevi care nu au acces la internet.

PSD le cere celor doi miniștri de la Educație și de la Sănătate să ajungă de urgență la un acord care să permită deschiderea și desfășurarea noului an școlar cu prezență fizică, în condiții de siguranță.
Măsurile pe care cei doi miniștri trebuie să le adopte rapid sunt cele legate de:
• testarea periodică gratuită a tuturor profesorilor, indiferent dacă sunt vaccinați sau nevaccinați
• testarea periodică a elevilor, cu teste noninvazive și izolarea doar a elevilor contaminați.
Ambele măsuri și-au dovedit deja eficiența fiind reluate în acest an după ce au fost aplicate cu succes, încă din anul școlar care a trecut, în mai multe țări ale Uniunii Europene. (Sursa: Facebook Gabriela Firea)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „În acest moment nici profesorii și nici părinții nu știu cum va începe școala și, mai ales, cum va continua”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *