Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

În America nu sînt alegeri prezidențiale. În America e un Referendum pro sau contra Donald Trump

Alegerile din America sînt în toi. La ora la care scriu acest text, dar și la ora la care va fi citit, nu se știe care dintre cei doi va învinge, Donald Trump sau Joe Biden. De fapt, ca să fim exacți, nu se știe dacă Donald Trump va cîștiga sau nu un al doilea mandat. Pentru că – să fim serioși! – în America nu sînt alegeri prezidențiale. În America se desfășoară un Referendum cu o întrebare simplă:
Vreți ca Donald Trump să mai fie președintele Americii încă patru ani?

Teoretic, în America se confruntă doi candidați: Joe Biden și Donald Trump. În realitate, se confruntă un Donald Trump cu Establishment-ul. Joe Biden candidează doar pentru că Donald Trump, dacă va fi înfrînt, trebuie înlocuit cu cineva la Casa Albă. Putea fi oricine și orice în locul lui Joe Biden. Putea fi de exemplu năsucul Statuii Libertății sau ultimul etaj al Empire State Building. Bătălia nu e între Joe Biden și Donald Trump. Bătălia e între Donald Trump și Cei care nu-l mai vor președinte. Da, în noiembrie 2016, în America au fost alegeri. Doi candidați – Donald Trump și Hillary Clinton – și-au prezentat în fața americanilor oferta. Americanii au fost seduși de oferta lui Donald Trump. Sînt sigur că mulți dintre cei care l-au votat au făcut-o nu numai pentru a spune Nu încercării de a constitui în America o Dinastie, Dinastia Clinton (după el venea nevasta-sa, după nevastă fiică-sa, apoi nepoată-sa și tot așa pînă la finele secolului), dar și pentru că n-au știut în ce constă în realitate Programul lui Donald Trump. Acum americanii știu cine e Donald Trump. Nu din timpul campaniei electorale (nu cred că ar fi fost nevoie de așa ceva în cazul lui Trump), ci din timpul mandatului. Acum americanii știu părerile adversarilor interni și externi ai lui Donald Trump. Știu stilul de a conduce al lui Donald Trump. Dar mai ales știu, spre deosebire de anul 2016, ce va face Donald Trump dacă va fi reales. De aceea în SUA nu sînt alegeri. În SUA se desfășoară un referendum asupra celor patru ani de mandat al lui Donald Trump.

În 2016 Donald Trump n-avea adversari în sine. Avea adversari care se numeau astfel, pentru că voiau ca Hillary Clinton să cîștige. Acum Donald Trump are adversari pur și simplu, adversari care vor ca el să piardă și nu ca Joe Biden să cîștige. O victorie a lui Donald Trump n-ar fi înfrîngerea lui Joe Biden și a democraților. Ar fi înfrîngerea forțelor uriașe, unice în istoria Americii prin înverșunarea față de un om, care au luptat timp de patru ani împotriva lui Donald Trump, mai precis a politicii sale. Își imaginează cineva ce ar însemna ca Donald Trump să cîștige? Ar însemna ca toți ceilalți să piardă. De aceea am susținut și susțin că e imposbil ca Donald Trump să cîștige.

Ar trebui să închei aici textul meu despre ce se întîmplă acum în America. Mi-am amintit însă că în 24 iulie 2016, cu patru luni înaintea alegerilor care vor fi cîștigate de Donald Trump scriam pe cristoiublog.ro:

„Un român care trăieşte în America, deosebit de mulţi alţi români americani şi prin faptul că se interesează mai întîi de politica din America şi mai apoi de politica din România, mă ţine la curent cu ceea ce el numeşte fenomenul Donald Trump.

După nominalizarea lui Donald Trump drept candidat al Partidului Republican la Prezidenţialele din noiembrie 2016, moment considerat de mulţi drept istoric, pentru că un tip din afara nomenklaturii politice americane s-a impus unui partid majoritar nu prin lucrături de culise, ci prin argumentul votului popular, cunoscutul meu a avut o discuţie cu un student american, fan al lui Hillary Clinton
– N-are cum să ajungă Donald Trump preşedinte – a încercat să-l liniştească pe studentul îngrijorat cunoscutul meu, convins că în America se joacă piesa ieftină din România lui 2000, cînd Ion Iliescu a fost ales numai şi numai pentru a nu ajunge preşedinte C.V. Tudor.

Puși în fața situației de a-l alege pe «nebunul» de Trump, americanii nu vor avea încotro și o vor alege pe nesărata Hillary Clinton.
– Da, a răspuns studentul, dar aşa am zis şi cînd Donald Trump a pornit campania pentru cucerirea desemnării, că în veci un partid precum cel Republican nu-l va accepta candidat.

Şi iată, Convenţia l-a desemnat pe Donald Trump candidatul Republicanilor la prezidenţiale!
Discuţia dintre cei doi, relatată la telefon de cunoscutul meu într-o noapte, m-a făcut să-mi amintesc brusc de cele scrise după anunţarea Brexitului:

Noi, oamenii, sîntem secretori de iluzii.
Iluziile ne ţin de altfel în viaţă.
Ne iluzionăm că nu vom muri, deşi moartea e o fatalitate pe Pămînt.
Ne iluzionăm mai ales asupra caracterului raţional al Istoriei, în timp ce Istoria, de genul feminin fiind are deseori hachițe.

Toţi scriitorii şi publicişti români interbelici se cruceau în 1937, 1938 cînd ici-colo se vîntura posibilitatea unui nou război mondial.
– Cum un nou război?! se întrebau ei în scris. Păi n-au trecut nici două decenii de la ultimul.
Şi acest ultimul – Primul Război Mondial – a fost atît de înfricoşător prin măcelărirea reciprocă încît, cînd s-a încheiat, toată Lumea a zis:
Aşa ceva nu se mai repeta în Istorie!
Şi pe 1 septembrie 1939 a izbucnit cel de-al Doilea Război Mondial.

Aşa şi cu Donald Trump.
Toată lumea a zis, asemenea studentului, că n-are nici o şansă să fie desemnat candidat al unui partid precum cel Republican.
Şi uite c-a fost desemnat!
Acum, toată lumea spune:
– Fii serios, cum să ajungă Donald Trump preşedintele Americii! Doamne fereşte!
Și dacă ajunge?”

Acum, toată lumea spune:
– Fii serios, cum o să cîștige Donald Trump! Doamne fereşte!
Și dacă o să cîștige?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

27 comentarii pentru articolul „În America nu sînt alegeri prezidențiale. În America e un Referendum pro sau contra Donald Trump”

  • Pai americanii ne-au copiat pe noi. Noi mereu am votat contra. Contra lui Vadim in 2000, contra FSN in 1996, contra PDSR in 2004, contra lui Ponta in 2016. Si contra lui Dancila in 2019.
    Noi n-am putea vota cu capra noastra nici daca am vrea. Doar contra caprei vecinului. 🙂

  • Poate ca ar fi fost bine sa existe înainte de alegeri acel referendum de care amintiti, pentru ca un individ cu tulburari mintale sa nu aiba ocazia sa participe înca o data la prezidentialele SUA.

    • Da Geo de acord cu tine,la faza asta,dar de ce au riscat Democratii cu Joe Biden? Ca au cam riscat punandu l pe Biden(care nu este nicidecum un candidat ideal),punandu l contra lui Trump,ei risca soarta Americii si a lumii,de ce nu au gasit un candidat mai tanar,mai viguros si mai charismatic cu care ar fi putut sa mearga la victorie la sigur(poate un Andrew Cuomo,poate altcineva),ma intreb eu,ca sa se incheie circul,au riscat cu Biden,care are totusi anumite probleme legate de afacerile lui fiu su (vulnerabilitati usor exploatabile de catre tabara Trumpista),precum si o varsta inaintata si o stare de sanatate subreda datorata acestei varste inaintate.De ce Democratii si au asumat acest risc cu Biden??? De ce Democratii au mers la risc cand sunt atatea in joc??? Nu imi dau seama.

    • Poate vre un manelist sa compuna dreaqu „maneaua lui Trump”in caz ca asta castiga,si se intoarce ca si bulibasa la Casa Alba? Sunt curios sa o ascult,zau ca as pune o la nunta mea,cand o sa ma insor (cand o fi sa fie),sa ma veselesc.

      • Biden a câstigat în cele din urma alegerile primare ale democratilor în fata lui Bernie Sanders, alt „tânar” cu ambitii prezidentiale. A contat mult pentru el votul afro-americanilor.

  • Trump va obtine minim 295 de electori. Are nevoie de 270 pentru a fi reconfirmat POTUS.

    • Sa imi SP Trump cu electorii lui,pai normal ca mai are Trump electori,daca Democratii americani i au desemnat ca si contracandidat un faraon din Egiptul Predinastic,nu au avut si aia un candidat mai din timpurile noastre,oricum aia in America stau sa se bata intre ei,indiferent cine castiga alegerile astea,va fi circ la greu in USA.Bine ca exista Atlanticul si Pacificul sa ne separe de ei,pot sa si l puna pe Trump bulibasa pe viata,pot sa o puna pe fi sa Ivanka si pe Jarrod barbat su mostenitori pe Tronul Casei Albe(daca Trump castiga alegerile,si se intronizeaza din nou bulibasa la Casa Alba).

      • tudy, sincer nu inteleg de ce agiti atat pe subiect. S-a vazut treaba ca pentru Romania este prea putin relevant cine e POTUS…nothing new on the East front, business as usual, spune-i cum vrei.

  • de fapt, Maestre, tu spui acelasi lucru, ca…balanta a devenit taler.
    insa…asa se naste o noua balanta, Maestre.
    iar celalalt taler al balantei e cel care l pune la indoiala…pe om!, si o va face plenar! , pentru ca si omul e o exprimare plenara.

    Maestre, cu toate ca nu pare a fi asa, azi se naste Imperiul Inteligentei Artificiale. Iar el va pune la indoiala tot, dar tot!…ce e natural.

    • cum poti elimina Iarna din Dinamica Anotimpurilor, care e perpetua?
      scotind iarna din Dinamica Anotimpurilor? :)) :)))
      nu prea cred ca se poate face asta:)
      pai atunci…mai o doar o varianta, sa te muti cu totul in Iarna si…dupaia sa acoperi toate celelalte Anotimpuri…cu Zapada!:)))))))))
      tare de tot!

      Imperiul Inteligentei Artificiale este Iarna Perpetua,
      adica Iarna care are primavara ei,
      Iarna care are vara ei…
      Iarna care are toamna ei…iarna care se cunoaste pe sine insusi, avind propria iarna…

      in Imperiul Iernii…Inima n-are loc!
      insa….in Civilizatia Perpetua vor avea loc doar cei leiti Iernii!, deci exclusiv cei fara Inima!:)))
      Maestre, …sa vezi problema ce ai!:))), ai inima si o sa devi incompatibil cu Civilizatia!:))))))
      las’, Maestre, ca te muti la Gagesti!:)))

  • atunci cind in acelasi spatiu si timp se manifesta ‘toti’ ‘termenii fibonacci’,
    adica uite fix pe vremurile astea!,
    ‘balanta civilizatiei’ devine taler.

    o noua balanta se naste.

    aceasta noua balanta e definita de chiar definitiile progresiilor fibonacci aferente ‘termenilor’, adica ea e asta:
    Acumulare VS Daruire

    prin urmare…in balanta care a devenit taler…nu exista castigatori si perdanti, ci exclusiv, exclusiv la modul absolut!, perdanti, sau exclusiv castigatori.

    povestea s-a mutat la un nivel superior, care e si cel Absolut:))
    se poate spune ca ea e asta:
    Nemurire VS Vesnicie.
    …sau asta:
    Minte VS Inima

    o retin pasta: Minte VS Inima.
    pentru ca e si cea mai sugestiva.
    astazi, in lumea mare se naste o noua balanta.
    ea e asta: Artificial VS Natural
    iar ea e si asta: Inteligenta Artificiala VS Inteligenta
    iar ea e si asta: Inteligenta Artificiala VS Inima
    iar ea e fix asta: Inteligenta Artificiala VS Iubire
    adica…:
    Matematica VS Iubire

    ce e Matematica…altceva decit o clona, deci seaca!, a Iubirii?

    ( Matematica e…matematica in stare sa se desavarseasca in Cuibul Potrivit, care e…Computerul Cuantic )

  • Trump este, in dinamica civilizatiei, un ‘termen fibonacci’.
    adica…o ‘temelie’.

    insa de data asta, iar asta pentru ca Daruirea s-a manifestat plenar in Civilizatie, e si ‘temelia’ catre o constructie…unica, ‘civilizatia perpetua’.

    deci trump e un ‘termen fibonacci’, insa e cel care face translatia…in direct!, catre o alta civilizatie, nou-nouta.

    actuala civilizatie tre sa se innoiasca, ca…s-a facut mare si n-o mai tin ‘temeliile’, insa de data asta ea n-o mai face asa cum au facut-o toate civilizatiile de pina acum, adica renascind din propria Cenusa, ci…renascind din sine insasi! chestie unica!, ultradeosebita!, pentru ca acest proces poate fi asimilat cu unul perpetuu.

    Trump e un ‘termen fibonacci’ aferent procesului ultracomplex de metamorfoza a unei civilizatii,
    insa desfasurat in lipsa manifestarii Cenusii!,
    adica…practic civilizatia asta…nu mai moare!, asa cum au patit-o toate celelalte civilizatii, atunci cind au ajuns la acest nivel de dezvoltare,
    deci asistam la metamorfoza civilizatiei curente… intr o alta civilizatie!…in direct!
    prin urmare…cu toate ca civilizatia spre care ne indreptam, grabiti!, arata cu totul altfel, …tot despre aceasta civilizatie e vorba!, atita tot ca aceste transformari care merg pina dincolo de maduva vor fi acceptate pina dincolo de maduva…propriei fiinte!:)))))

    mai sint si alti ‘termeni fibonacci’ care se manifesta in lumea mare,
    asa a fost mereu, atunci cind o civilizatie a a juns la un astfel de nivel de dezvoltare,
    insa de data asta ‘termenii fibonacci’ aferenti procesului absolut fundamental din Univers, care e Daruirea
    coexista in acelasi spatiu si timp cu ‘termenii fibonacci’ aferenti procesului absolut fundamental care e Acumularea.

    aceste vremuri, care in esenta pot fi asimilate cu trecerea in Cenusa a unei civilizatii si mai apoi renasterea ei din propria Cenusa, sint despre cum poti sunta un Anotimp!, Iarna!:))), adica sint despre cum, suntind Iarna, poti defini un …Perpetuum Mobile:)))

    cel mai simplu creca se poate spune asa: ce vedem acum, privind lumea mare, e procesul de asamblare a unui Perpetuum Mobile:))), iar Trump e parte din acest proces…:)

    lumea mare, in procesul ei de redefinire plenara, se manifesta din ce in ce mai efervescent!, practic ‘esenta’ acestor vremuri este asta: ‘efervescenta!’:)), deci Trump e,…se poate spune si asa, un catalizator al acestor vremuri…unice! in dinamica civilizatiilor:)

    • ce se afla la finalul acestui proces efervescent? pai…ce sa se afle, Nouomul!
      care e omulnou, adica ‘omul’ care-i seamana leit ‘civilizatiei perpetutue’,
      tocma dasta el va fi chiar ca ea, adica…Nemuritoare!:))

      Nemurirea se va Cerne peste lumea mare.
      unii o vor alege, altii vor alege Vesnicia.
      simplu.
      simplu la modul absolut.

    • Iarna,
      adica Taramul Cenusii,
      adica vremurile pe care le petrecem,
      sint tot una cu Taramul Pasarii Phoenix.

      priviti vremurile!
      ce vedeti…are un nume:
      Pasarea Phoenix.
      insa…imaginea pe care-o vedeti e…Imaginea din Oglinda!

    • alegerile din state, pe o scara a ‘grijilor’, cu 10 cea mai mare ‘grija, e la nivelul 2. adica…se manifesta.
      …parerea mea.

      alte griji mai mari se manifesta, creca nivelul e maxim in cazul lor.
      …parerea mea.

      de unde rezulta ca cei care au considerat alegerile din state o grija de nivel mai mare…vor incepe sa aiba…nedumeriri,
      ele fiind proportionale cu nivelul ‘grijii’ identificate in cazul alegerilor

  • Vom trai si vom vedea cine va fi presedintele SUA; pana una alta reprezentantii nostri stau ca ghioceiii in relatiile cu marile puteri. „Dragutul” om de zahar a scapat caruta la vale facand campanie electorala lui Danca, chemandu-i pe Orban si Nicusor la el, „sfatuind” mai degraba imperativ oamenii de afaceri mai mari sau mai mici sa vanda tot…suntem tratati ca o colonie aflata in coasta lumii dezlantuite pe care o spoliaza prietenii.

  • Orban și Nicușor au fost la Ambasada SUA ca să pupe picioarele Guvernatorului Provinciei România, trimisul lui Augustus (sau Pașa trimis de Padișah ori… înlocuiți cu gubernie, land… sunt multiple posibilități). Trump sau Biden?! Parcă a contat vreodată pentru noi cine-i Padișahul! A contat doar cine-i Domnul nostru, linge imineii sau cu spata în mână! Ce nu pricep cele două slugi este că Padișahul mai lăsa de la el când vedea ceva demnitate, pentru sluga preaplecată n-avea decât dispreț și „foi de parcurs”…

  • Indiferent cine castiga in America,Biden sau Trump,americanii vor mictiona si defeca in gura noastra in continuare,iar Romania va face gura mareee …aaaaaa,sa inghitim tot ,ca ne si place,de la Americani sa papam tot …rahatu,ca pentru Romania rahatu american e ciocolata belgiana,chiar daca pentru restul Planetei este doar,pur si simplu …rahat de buda.Dupa cum ne a zis si Zuckerica ambasadorul lui Trump.

    • Si inca ceva,indiferent cine va castiga in SUA,mai exista si ocupantul ALIEN Covid 19 cuceritorul Occidentului,care isi face de cap masacrand oameni cu ghiotura,ce facem cu asta ca ne mananca? Noi cu America,cu Trump,cu Biden,da lui Ocupantul Alien Covid i place tare de tot Americuta,nu se da dus de acolo,i place sa devoreze lumea ,dar Americanii sunt cei mai „deliciosi” pentru el.

      • Oricum lumea e in criza si in America(Mareata Superputere),candideaza doi prosti sustinuti de mafiile lor,unu mai prost ca altul.Cine dracu sa mai salveze lumea asta? Sa vedem care dinte cei doi natangi se impiedica pe drum de Casa Alba.

    • Oricum marele castigator al alegerilor din SUA va fi Covid 19 ,care se va „ospata” pe rupte din alegatorii Americani iesiti la vot,inmultindu se si puiindu se de mama focului. 👿 👿 👿 😈 😈 😈

  • In America aflam pe cine sustine de fapt SISTEMUL,despre asta este vorba in alegerile astea din SUA.Adevarul e ca nici unul dintre candidati nu este bun de fapt,nici Trump si nici Biden,amandoi sunt viciati,unul este dus cu sorcova (Trump) si este suspect de legaturi cu Rusia si Putin,celalalte este prea batran pentru functia de presedinte,este implicat prin familia sa in afaceri dubioase cu Ucraina si China(Biden),putand fi suspectat de legaturi dubioase cu China.In fine,cei doi sunt ca si tusea si cu junghiul,de fapt.Iar America fiind puternic divizata,victoria nici uneia dintre tabere nu va aduce linistea,resentimentele taberei invinse ducand la tulburari care vor tine mult timp de acum incolo,putand vorbi de un al doilea razboi civil american,dar sub forna unui razboi rece .Practic America se pregateste de Razboiul Civil American Rece.Daca castiga Biden,Trump va spune ca a fost furat la vot,iar suprematistii albi si dreapta religioasa conservatoare va fi pe strazi in numele lui.Daca va castiga Trump,toti afro americanii si minoritatile si progresistii nemultumiti de victoria lui Trump vor fi pe strazi,oricum diviziunea va continua in America,mocnit,sau chiar direct.

    • Ca sa nu mai vorbim ca sunt doua Deep state uri in SUA ,cel al conservatorilor,petrolistilor,industria de armament,sau zone din aparatul militar care il sustin pe Trump,si celalalt Deep state,cel al bancilor,cel farmaceutic,sau cel al corporatiilor „civile” care il sustin pe Biden,deci pana si SISTEMUL s a splitat(s a impartit in doua)in America in doua parti (doua SISTEME)care se lupta intre ele.Vom vedea astfel si care Deep state,sau care SISTEM este mai puternic in razboiul civil american al SISTEMULUI(de fapt).

      • Chiar si in serviciile Americane exista aceasta lupta interna,sunt factiuni Trumpiste,si factiuni Bideniste,care se lupta intre ele,nici un candidat nu e antisistem,fiecare are SISTEMUL sau care il sustine,SISTEME care se lupta intre ele precum doua factiuni mafiote care se bat pe o zona de influenta.Restul e vrajeala.Si ca sa fie distractia completa isi mai baga si Rusia si China coada pe acolo,sustinand fiecare pe cate o factiune Americana,conform intereselor fiecareia dintre aceste tari.

      • Asta ca sa detaliez de fapt cam cum este si cu SISTEMUL in America.

  • Indiferent cine castiga intre cei doi candidati(desi eu am aceeasi parere ca si a Maestrului Cristoiu) ca Sistemul castiga intotdeauna,nimeni care este Antisistem pe bune nu a castigat vreodata vre un meci cu Sistemul,ideea e ca pentru Romania va fi la fel de rau,Iohannis si Orban joaca la doua capete,se stie,PNL si PSD sunt intr un splendid blat,si oricine castiga Casa Alba,noi tot i vom pupa in fund pe americani,de ce,pur si simplu ca noi romanii suntem un neam de slugi ordinare,si atat meritam ,sa ne pupam stapanii in fund(atata putem si stim),iar fundul american este cel pe care ni l am ales sa l lingem.(Si multora le si place).MAINE VOM AFLA DE FAPT UN SINGUR LUCRU,SI ASTA ESTE DE FAPT MIZA ALEGERILOR DE AZI DIN IMPERIUL AMERICAN,CINE ESTE OMUL SISTEMULUI,BIDEN SAU TRUMP.CASTIGATORUL DE MAINE ESTE DE FAPT OMUL SISTEMULUI.DACA VA CASTIGA TRUMP,INSEAMNA CA EL ESTE ADEVARATUL OM AL SISTEMULUI.DACA VA CASTIGA BIDEN,INSEAMNA CA EL ESTE AL SISTEMULUI.SISTEMUL NU PIERDE NICIODATA ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ E CA SI LA CAZINOU,CASA CASTIGA INTOTDEAUNA ❗ ❗ ❗ SI IN CAZUL NOSTRU CASA ESTE SISTEMUL.TRUMP NU A CASTIGAT CONTRA SISTEMULUI,SI DACA VA CASTIGA O VA FACE TOT PENTRU CA VREA SISTEMUL,NU A FOST O SURPRIZA,SI NICI NU VA FI O SURPRIZA PENTRU SISTEM DACA TRUMP CASTIGA.Deci nu va mai iluzionati ca Trump e antisistem,nu a fost niciodata,si daca a castigat sau va castiga,e pentru ca vrea Sistemul.Sau poate SISTEMUL il vrea pe Biden.Vom vedea maine dimineata ce va fi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *