Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

În America pînă la urmă va învinge nu cine are dreptate, ci cine are mai multe legiuni de partea sa

La noi, în România, întîmplările de dincolo de hotare, văzute de băștinași ca petrecute dincolo de niște garduri peste care nu e sănătos să te uiți, pentru că-ți poți rupe gîtul întinzîndu-l, sînt trecute la ceea ce se cheamă politică externă. Chiar și jurnaliștii sînt împărțiți în de politică internă și de politică externă. Cei specializați în politică externă nu ating vedetismul celor preocupați de politica internă. De aceea, comentatorii de politică externă sînt convocați la televiziuni doar cînd peste hotare se întîmplă un moment ațîțător, ceva între arestarea fostului soț al Biancăi Drăgușanu și plecarea unui antrenor celebru în România în Emirate, ca să facă bani acolo. Chiar și la site-uri cu pretenții de presă quality evenimentelor de peste hotare li se repartizează o rubrică specială intitulată deseori fără fantezie De peste hotare, un fel de țarc menit a delimita spațiul de cel dedicat politicii interne și mai ales mahalalei moldo-valahe.

Explicabil în acest context nedumerirea unui cititor față de preocuparea mea pentru ce se întîmplă în America. Respectivul e un critic al regimului Iohannis. De altfel, îl suspectez că de asta mă și urmărește, pentru a-și regăsi opiniunile în comentariile mele scrise și video, și nu pentru a se lămuri în privința întîmplărilor din jurul său. Sub acest semn, fără a-mi spune direct, cititorul a lăsat să se înțeleagă că preocuparea mea pentru criza din îndepărtata Americă e o formă subtilă de a nu mă mai ocupa de „bandiții ăștia”.

Da, cînd România traversează o multiplă criză – Sanitară, Economică, Morală și Democratică (aceasta din urmă constînd în străduința lui Klaus Iohannis de a deveni primul președinte faraon din istoria lumii), a scrie și a vorbi despre realitățile din America poate trece drept ceea ce Realismul socialist condamna la artiști drept evazionism, încercarea de a evita mărețele prefaceri revoluționare din jurul lor scriind, de exemplu, despre viața în Roma antică. Artiștii care nu abordau construirea socialismului riscau să fie acuzați și de izolare în turnul de fildeș.

Spre deosebire de alte Crize din lume, cea din America e de o dureroasă importanță pentru noi, românii. În nici un caz Criza de acolo nu poate fi tratată ca o chestiune de realitate externă. Și cînd spun aceasta nu mă refer la poziția Americii de partener strategic al României și mai ales de garant al securității noastre într-o lume dominată de mulți hrăpăreți, deși Criza face ca America să se preocupe doar de ea însăși și pe acest fond alte mari puteri, marcate de stabilități interne, multe chiar dictatoriale, să-și poată face de cap. Cine mai are timp în America de intrarea militară a Rusiei în Caucazul de Nord sau de moartea treptată a mișcării de protest din Belarus?
Criza din America ne afectează prin slăbirea puterii de intimidare a dușmanilor României.

După opinia mea însă Criza din America e importantă pentru noi prin imaginea pe care o are America în România. America a fost considerată la noi și nu numai la noi un exemplu de imitat în materie de stat de drept, de democrație, de instituții puternice, pe a căror independență față de confruntarea politică se paria ori de cîte ori apărea un început de Criză. Ce aflăm noi, românii, că se întâmplă în America? Unul dintre candidați a fost proclamat de presă drept președinte ales înainte ca scrutinul să se fi încheiat și în pofida faptului că adversarul nu și-a recunoscut înfrîngerea. Mai mult el și-a constituit un așa zis birou al președintelui ales și se face că se pregătește de preluarea președinției. A urmat o operațiune de tip fapt împlinit. Presa l-a tratat pe Joe Biden ca președinte al Americii. Cei mai mulți șefi de state s-au grăbit să-l felicite, deși teoretic situația se poate schimba.

În America, o serie de instituții îl recunosc pe Joe Biden drept președinte ales, altele pariază mai departe pe Donald Trump. Președintele în exercițiu nu contenește să afirme de la autoproclamarea celuilalt încoace că alegerile sînt fraudate. El și alți membri ai echipei invocă falsificări de semnături, folosirea de buletine de vot false, apelul la softuri sofisticate prin care mii de voturi au trecut de la președintele în exercițiu la contracandidat. În replică tabăra adversă, puternic sprijinită de presă, îl acuză pe Donald Trump că-și pregătește o rezistență în funcție. S-ar putea spune că e o vorba de o simplă bătălie politică și prin urmare că n-ar trebui să luăm în serios acuzațiile de o parte și de alta. Așa ar fi dacă aceste acuzații, venite de la cele mai importante persoane din statul american, n-ar invoca implicarea de o parte și de alta a unor instituții văzute pînă acum în istoria Americii ca incapabile de mânării. n-ar veni de la primele persoane importante în statul american. Acuzațiile de fraudă sînt argumentate cu exemple care trimit la o republică bananieră, pentru că doar în republicile bananiere pot fi acuzați cei care numără voturile că au astupat ferestrele încăperii în care lucrau ca să nu se vadă de afară mînăria. Acuzațiile de rezistență la Casa Albă sînt argumentate cu măsuri precum demiterea șefului Pentagonului. Repet, nu e vorba de acuzații care țin de retorica bătăliei politice. E vorba de acuzații în care instituțiile americane, cele cîntate la noi ca alcătuind un sistem puternic, gata să rămână lucid, calm în bătălia politică dintre cei doi pretendenți la șefia Americii, sînt prezentate de o parte și de alta ca vîrîte pînă-n gît în tot felul de abateri de la statutul lor profesionist, unele chiar cu caracter de infracțiune. Rău pentru noi nu e compromiterea imaginii Americii de exemplu, ci convingerea că dacă și în țara dată drept exemplu de forță a mecanismului constituțional împotriva unor instituții ale statului de drept care funcționează independent de chelfăneala pentru putere se pot formula la astfel de nivele înalte acuzații teribile, cum să mai creadă românii în statul de drept și mai ales în instituțiile care stau de strajă democrației în biata noastră țară.

Sînt cititori care urmăresc cu pasiune Criza din America întrebîndu-se cine va învinge pînă la urmă. Naturi optimiste ei cred că va învinge cine va avea dreptate. O dreptate pe care o vor face instituțiile răspunzătoare constituțional cu soluționarea unor astfel de dispute. Instituții care, o dată pronunțîndu-se, unul dintre cei doi combatanți, recunoscînd autoritatea arbitrului, va ceda. Eu, mai sceptic, cunoscător din istorie a ce înseamnă lupta pentru putere în marile imperii spun însă că va învinge pînă la urmă nu cine va avea dreptate, ci cine va avea mai multe legiuni de partea sa. Pentru că e limpede de acum:
În America n-au avut loc alegeri prezidențiale. A avut loc o lovitură de stat împotriva celui considerat a fi de autori un pericol pentru America. O lovitură în care s-au implicat nu numai democrații, ci și instituții ale statului american, unele chiar de sub comanda lui Donald Trump. Va reuși Donald Trump să rămînă președinte? Judecînd după faptul că de partea sa sînt mai puține legiuni decît cele de partea lui Joe Biden eu cred că Donald Trump va fi învinsul. Depinde însă de cît de mare va fi prețul pentru democrația americană.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

37 comentarii pentru articolul „În America pînă la urmă va învinge nu cine are dreptate, ci cine are mai multe legiuni de partea sa”

  • Cu blestemul nu scapi de Satana,lui Satana i plac blestemele,il intaresc,desi nu se supara nimeni daca il blestema lumea pe Iohannis,macar de s ar prinde unele de asta.(Si tot ar fi ceva).

    • Si atunci ramane ipoteza naturala,cea mai plauzibila dupa mine,si anume,chinezii mananca toate scarboseniile,printre care scarbosenia de liliac,care are in burta sa zeci de virusi letali.Fie direct,prin contact cu sangele de liliac al oamenilor,fie indirect,de la liliac,la un animal intermediar,tot consumat de chinezi,un virusache de liliac,cel mai saltaret si mai adaptabil,a invatat sa treaca de la specie la specie,de la sange la sange,pana a ajuns la om.Tot mancand lilieci de zeci de ani oamenii au intrat in contact mereu cu sangele de liliac(infestat cu virusi).In timpul asta un virache a prins gustul sangelui de om si a devenit virus cu potential letal pentru om(s a adaptat la om).Rezultat Covid 19.Sau chinezii mancau si liliac,si animalul intermediar,sangele acestor doua specii a intrat in contact,dupa care,sangele celor doua specii a intrat in contact cu sangele de om,si virusul fiind saltaret a trecut la om.

    • Pana la urma stiinta ne poate edifica cel mai bine despre treaba asta cu Covidul,insa stiinta fara politic,politicul nu are ce cauta in treaba asta.

  • Prima ipoteza,cea pe care o sustii Cib,intradevar China si progresistii din SUA nu l iubesc pe Trump,si intr adevar ar vrea ca Trump sa plece de la Casa Alba. Intr adevar s ar parea ca la laboratorul din Wuhan,China ar fi fost investiti bani Americani(si nu putini).Insa principalul contraargument ar fi acela ca eu nu cred ca Soros,Bill Gates,si toti corporatistii progresisti din spatele unuia ca biden ar apela la China pentru treaba asta murdara,de ce? Pur si simplu,toata partea Sorosist Democrata Progresista si bancar corporatista din Sua ar ajunge in situatia de a fi santajata de China,si de catre Partidul Comunist Chinez.Iar in politica,Santajul este arma principala,deci progresistii din SUA ar ramane cu fuduliile in menghina Chinei.Nu cred ca sunt astia chiar atat de natarai sa si bage capul in latul Chinei(plus ca ar putea avea si propriile laboratoare in tari uitate de lume,puse pe numele unor interpusi,de unde ar putea lansa virusi,dand vina pe acei interpusi dupa aceea).Adica nu s ar pune in situatia incat sa ajunga la mana Chinei,Soros si gasca.

    • A treia ipoteza,aceea ca Chinezii ar lansa virusul pentru a si distruge pur si simplu rivalii,China nu avea nevoie sa faca treaba asta,pentru ca,oricum se apropiau de momentul in care urma sa detina suprematia economica mondiala,nu te apuci sa faci asemenea porcarii cand te afli in pragul victoriei,fara sa fie nevoie sa mai faci ceva.Razboiul economic declarat de catre Trump Chinei,a avut acelasi efect asupra Chinei,precum un purice care musca un elefant,practic China iesea oricum invingatoare in razboiul cu Trump fara sa foloseasca vreun virus,nu avea nevoie de treaba asta.Doi la mana,cat de idioti sa sa fie chinezii incat sa lanseze virusul din China,chiar de langa marele laborator din Wuhan? Mira m as sa fie Chinezii atat de idioti.Cand faci o crima,o faci ca sa nu fii prins,nu o faci in vazul lumii,sa fii prins.Puteau chinezii ,care aveau o gramada de bani,de conexiuni in lumea a treia,chiar si pe continentul nord American(chiar sa cumpere sau sa creeze laboratoare prin America Centrala controlate de interpusi de unde sa se lanseze virusii),sa gaseasca interpusi la interpusi care sa lanseze virusul direct pe continentul nord American,in asa fel incat nimeni sa nu banuiasca vre o legatura cu China,interpusii fiind mai apoi redusi la tacere,prin bani sau lichidati in caz ca devin prea limbuti(daca ar fi vrut sa i arda pe Trump si pe Americani).

      • A doua ipoteza,virusul a scapat accidental din laboratorul din Wuhan.Este destul de posibila Erare Humanum Est,dar posibilitatea ca acesti virusi de laborator sa scape din greseala de acolo este la fel de ridicata si in cazul laboratoarelor din Rusia,SUA,Europa sau din alte tari,adica de ce numai dintr un laborator din China poate scapa un virus,si nu din SUA,Europa,Rusia sau alta tara?Probabilistic sansele sunt egale sa scape de oriunde.In alta ordine de idei,in societatile Asiatice gen China,toleranta fata de greseala este mai scazuta fata de toleranta fata de greseala din alte societati,cei din China si Asia in general sunt mai aspru pedepsiti daca gresesc,astfel ca astia sunt mai grijulii sa nu greseasca decat alte culturi.In alta ordine de idei exista laboratoare ,si in China,si in alte parti ale lumii care tin virusi de laborator de zeci de ani,ma gandesc ca toti virusii astia fabricati de laborator au si antidot fabricat de laborator ca masura de siguranta(daca scapa vreun virus,sa se scoata antidotul,si sa se innabuse problema).Puteau si chinezii sa rezove problema asa,sa innabuse treaba astfel(daca virusul era de laborator se scotea antidotul de laborator si se rezolva problema din fasa).

        • Apropo de antidot,Trump a fost vindecat de Covid in doua trei zile(iar Trump e in categoria de risc maxim, batran si obez),deci pentru Trump exista antidot,dar pentru sutele de mii de Americani morti de Covid,si pentru milioanele de morti din intreaga lume,nici gand.Dovada ca antidotul exista si Trump a avut acces la el.

      • Varianta Chineza(complotul contra Chinei).Un oficial de rang inalt chinez spunea ca virusul ar fi fost adus in China de catre soldati americani in timpul jocurilor militare din octombrie 2019 din zona Wuhan China,soldati care purtau virusul,l ar fi raspandit in China dar care s ar fi vindecat (soldatii americani,avand poate si un antidot ,doar pentru ei).Toata lumea considera aceasta ipoteza ridicola,si poate sa si fie dar,nu poate fi exclusa.De ce? Simplu.Este posibil ca Trump,dupa trei ani de razboi comercial cu China,furios ca nu obtine nici un rezultat in acest razboi(China rezistand si avand si avantaj in fata lui Trump),sa fi lucrat cu o factiune importanta din Armata SUA,o factiune de tip neofascist cu viziuni neoconservatoare,care sa aiba acces la un laborator american de virusi,care sa aiba si oameni in contraspionajul militar american,care ar fi putut neutraliza vre o tentativa de control a respectivei factiuni de catre corpul principal al armatei SUA,o factiune a armatei SUA care sa fi lucrat pe cont propriu la ordinele directe ale presedintelui Trump si a apropiatilor sai.

        • Scopul acestei factiuni militare conduse de oamenii lui Donald Trump ar fi putut fi crearea unui virus letal care sa fie lansat in China,acesta avand rolul de a paraliza si lovi grav economia Chineza,si de a pune in carca Chinei responsabilitatea raspandirii virusului(virusul fiind lansat langa laboratorul din Wuhan).(Asta conform acestei ipoteze).Tot in aceasta varianta,chinezii s or fi prins de smecherie(daca e sa ne luam dupa declaratiile inaltului oficial chinez),dupa ce au fost „loviti”,si furiosi,ca sa nu ramana datori au lasat virusul sa”plece”din China,dupa principiul”cadoul” pe care ni l ati dat il vom imparti”frateste”cu toata lumea.

          • Aceasta ipoteza poate parea aberanta dar sunt totusi niste lucruri ciudate in povestea acestui Covid.De pilda Trump a stat calm pana ce oficialul chinez a lansat ipoteza virusului adus si „plantat”in China,atunci Trump a luat foc,pana atunci Trump facea misto de chinezi facandu i incompetenti,dupa declaratiile oficialului chinez Trump s a enervat,si intrebarea se pune,s a enervat Trump pentru ca a fost acuzat pe nedrept,sau mai degraba pentru ca a fost prins cu soalda?Adica i au zis chinezii,fraiere,stim ca ai fost tu???? Cine stie.O alta intrebare,cum Trump desi bolnav de Covid s a vindecat in 2 3 zile???A avut antidotul de la factiunea loiala a sa din Armata SUA,antidot refuzat populatiei Americane de rand???O alta intrebare,de ce se tine Trump legat cu lanturi de scaunul de la Casa Alba,stiind ca fostii presedinti au imunitate,conform cutumei internationale,si cel mai rau lucru care i se poate intampla este ca 4 ani sa devina liderul Opozitiei Conservatoare,unde poate”toca” in voie Administratia Biden facandu i 4 ani de cosmar??? Oare i este frica lui Trump ca Biden si administratia sa vor lua la mana tot ce a facut Trump,si sa afle ca de fapt Trump si o factiune de extrema dreapta din armata SUA sa fi fost in spatele Covid 19 ??? Sau sa afle de legaturile profunde care exista de mult timp intre clanul Trump si Rusia??? Cine stie.Putem doar specula.Desi chiar si daca Biden va afla ca Trump si gasca ar putea fi in spatele Covid 19,se va musamaliza oricum totul pentru a nu se face SUA de rahat.(Asta daca ipoteza asta e corecta).Vor spune unii,daca e asa,de ce China nu a facut o conferinta de presa sa spuna lucrurile astea si sa l acuze pe Trump? Raspunsul e (daca ipoteza chineza e corecta),ca Trump,presedinte,fiind si instabil mental ar declara in secunda doi razboi Chinei,declansand Armageddonul.

      • Plus ca nu si doreau nici Chinezii sa distruga Occidentul(de pe urma caruia fac profituri frumoase,nu ti omori vaca grasa care iti da mult lapte),plus ca nu le convine nici lor sa aiba parte de oprobiul planetei(tin mult la imaginea lor,si oricum vor scoate multi bani din buzunar,voluntar,nesiliti de nimeni,numai ca sa isi dreaga imaginea in anii care vin,sunt convins de asta,China intodeauna a vrut sa aiba o imagine buna in fata lumii).Din cate stiu eu despre ei.

        • Totusi sunt si elemente care fac ipoteza Chineza sa nu fie 100 % posibila.Desi orice armata este puternic compartimentata,putand aparea factiuni cu agende proprii(si loialitati proprii) in cadrul armatei este greu de crezut ca grosul Armatei SUA nu ar putea tine sub control o factiune neofascista chiar girata de presedintele Trump.Doi la mana,este riscant sa arunci un virus asupra unui inamic,pentru ca virusul se poate intoarce asupra ta,si sa te distruga mai tare decat pe inamicul tau.Bine armatele sunt foarte compartimentate,se poate ca factiunile din armata sa actioneze independent unele de altele,Trump este instabil ,si are si multi oameni si sisteme loiale,dar oricum e greu sa actionezi fara sa implici intreaga SUA(desi nu imposibil).E greu de crezut insa.

          • Oricum SUA,si armata sa nu a fost implicata niciodata,pe de a intregul in nebunia asta(in ipoteza ca nebunia asta chiar ar fi avut loc,ma gandesc la ipoteza chinezeasca).

    • Daca ipoteza ta ar fi adevarata Cib,practic prin santaj China ar detine controlul total asupra SUA(Ajutandui prin mijloace murdare sa preia puterea pe progresisti si Democrati in SUA,de fapt progresistii si sorosistii ar fi in situatia sa fie niste conducatori zombi in mainile Chinei,tinuti in lesa de China prin santaj.Deci,daca lucrurile ar sta in modul in care le vezi tu Cib,practic China ar putea sa le zica la Sorosisti in felul asta”baieti v am ajutat sa faceti porcaria cu Covidul,de acum voi faceti ce va spunem noi altfel va dam in gat public in afacerea cu Covid 19″,si Sorosistii ar deveni prin santaj sclavii Chinei,cam acolo duce ipoteza ta Cib.Mira m as ca Soros si gasca lui de megacorporatisti sa fie totusi atat de natangi ca sa cada intr o asemenea capcana doar ca sa se scape de Trump.

  • Prima ipoteza,cea pe care o sustii Cib,intradevar China si progresistii din SUA nu l iubesc pe Trump,si intr adevar ar vrea ca Trump sa plece de la Casa Alba. Intr adevar s ar parea ca la laboratorul din Wuhan,China ar fi fost investiti bani Americani(si nu putini).Insa principalul contraargument ar fi acela ca eu nu cred ca Soros,Bill Gates,si toti corporatistii progresisti din spatele unuia ca biden ar apela la China pentru treaba asta murdara,de ce? Pur si simplu,toata partea Sorosist Democrata Progresista si bancar corporatista din Sua ar ajunge in situatia de a fi santajata de China,si de catre Partidul Comunist Chinez.Iar in politica,Santajul este arma principala,deci progresistii din SUA ar ramane cu fuduliile in menghina Chinei.Nu cred ca sunt astia chiar atat de natarai sa si bage capul in latul Chinei(plus ca ar putea avea si propriile laboratoare in tari uitate de lume,puse pe numele unor interpusi,de unde ar putea lansa virusi,dand vina pe acei interpusi dupa aceea).

  • America NU este o tara model. E vai de capul ei. Sa derulam evenimentele putin inapoi in istorie:
    2013: Snowden dezvaluie lumii programul de spionaj al NSA
    2011: America invadeaza Libia, conform unei rezolutii ONU din … 1973
    2008: A venit criza economica si parlamentarii americani sacrifica oamenii ca sa salveze bancile(!).
    2008: Apar dezvaluiri despre tortura prinzonierilor AlQuaeda. CIA se apara zicand ca erau niste „tehnici avansate de interogare”
    2003: Invazia Irakului, o minciuna despre armele de distrugere in masa. Printre altele, americanii bombardeaza si Falujah cu obuze cu uraniu saracit. 7 ani mai tarziu, copii de acolo inca se nasc cu malformatii.
    1990: Prima invazie a Irakului. N-au gasit alta rima si trebuia sa se bage.
    1989: Invazia statului Panama, pt ca aia de acolo faceau pe nebunii si americanilor le trebuia canalul.
    1983: Invazia statului Grenada, 80000 de locuitori, pt ca si-au facut aeroport.
    1981: Sprijinirea regimului criminal al Sandinistilor in Nicaragua, responsabil de crime in masa.
    1975: Scandalul watergate.
    1975: Proiectul MK Ultra: O comisie a senatorului Church descopera un program macabru al CIA de experimente de MIND CONTROL facute pe oameni. Documente oficiale distruse, dar suficiente date ca sa te infioare.
    1964: Golful Tonkin, minciuna ca vietnamezi amarati cu barcile de pescuit ataca puternicele crucisatoare americane. Rezultat: razboiul din Vietnam.
    1961: Golful porcilor, invazia Cubei. Ca asa vor ei.
    1945: Americanii isi opresc avansarea ca sa poata si rusii avansa pe frontul de est pana la Berlin
    1945: Abandonarea estului Europei lui Stalin. Nu mai vin americanii.
    ….
    1850: Febra aurului in California. Masacrarea a 300.000 de indieni, pentru ca toate celelalte terenuri aurifere au fost deja golite, si singurele care mai erau disponibile erau in rezervatia indienilor.
    ––-
    Si mai sunt si alte magarii, astea sunt numai ce-mi vine acum in minte.
    Chiar nu-mi dau seama CAND a fost America o tara model.

    • Corect Hombre.

      • Au venit americanii în România, dar dupa Revoluția din Decembrie 1989. Oricum, mai bine mai târziu decât niciodată. Iar Războiul din Vietnam nu l-au câștigat SUA, ci Vietnamul. Deci, se poate și așa.

        • Mai bine nu veneau,ce mi e SUA,ce mi e Rusia,doua imperii nenorocite care au siluit Romania,exact cum Dinca a siluit fetitele alea nefericite din Caracal.Bine,ca in cazul SUA si proasta de Romanie a stat la viol.

  • ez, cel care era clar cristal era Viitorul, el asa trebuia sa arate, ca…asa a fost el dorit!
    deci…dintre cei doi a castigat cel care a implinit Viitorul, implinind dorintele scrise in Istoia asta, a Viitorului.
    ca Basescu a fost tipul capabil sa implineasca acest Viitor, …aia a fost. ce stim e ca Nastase era incapabil sa implineasca acest Viitor ( pe care l-am trait si in care s-au implinit dorinte…care trebuiau in mod absolut! sa se implineasca.
    mai intai e Viitorul, care e clar-cristal, fiind tesut exclusiv, …exclusiv la modul absolut!, din dorinte dorite, insa neimplinite. abia dupaia vine…cel care implineste Viitorul, implinind dorintele scrijelite acolo:))

    pai…io am zis asa: 🙂
    in state cea care tre sa fie Implinita e Revolutia, adica revolutia mondiala.
    cistigatorul asta va si face, va implini Revolutia.
    si pentru ca asta e treaba viitorului presedinte din state, sa implineasca Revolutia, …Trump mi se pare ca e fix pe masura potrivita! :))

    bineinteles ca dabia astept ca Realitatea sa ma contrazica, ca doar asa imi pot calibra felul in care gindesc:))), prin punere la indoiala.:))
    fara ‘punere la indoiala’ in stil fibonacci nu exista dezvoltare in acelasi stil.
    insa pentru asta e necesar ca si…’punerea la indoiala’ sa aiba ce pune la indoiala!:))), in cazul meu…are!, ca mie mi se pare draguta Dinamica Civilizatiilor, nu doar a asteia:)), adica eu il privesc pe Trump, sau pe altii, ca parte a Dinamicii Civilizatiilor, nu doar a asteia!:))))

    • or din pozitia asta, Trump e un ‘termen fibonacci’ care se manifesta pe un ‘teren’ in care Daruirea si Acumularea tind sa se manifeste concomitent:), treaba …colosala.

    • ez, nu se pleaca de la Basescu si Nastase, se pleaca de la Viitorul plin ochi cu dorinte dorite de-a lungul veacurilor…insa ramase neimplinite.
      el, Viitorul, e depozitarul Realitatii.
      deci a fost asa: mai intai Viitorul si abia dupaia Basescu si Nastase.

      …asta e si povestea Inteleptilor, ei gradinaresc Viitorul!
      pe Taramul asta lucreaza!, pe taramul Dorintelor, gradinarind Dorinte!
      azi, in neamul nostru se manifesta Intelepciunea fix in masura in care sint gradinarite dorinte care au tendinta sa se armonizeze cu Natura.
      caz in care…e de folos sa se priveasca si spre cei care-si arunca seminte pe Taramul asta, al Viitorului, in neam, pentru ca ‘inteleptul’ are doua superpozitii, Inteleptul si Antiinteleptul.
      si…e vremea lor!:)))

      • globalizarea…s-a epuizat.
        a devenit un produs expirat.
        nu mai face doua parale.

        acuma tre sa se manifeste…unificarea!
        asta fiind un proces care se manifesta la nivel micro.

        calea catre statele natiuni e doar inceputul, ca tinta e calea catre metropole.
        Metropolele vor fi…Noile State.
        iar…Noile State vor fi chiar esenta…unificarii…dinamicilor la nivel planetar.
        tinzind catre desavarsire, ecuatiile de miscare ale Metropolelor vor tinde sa fie…una!
        mai cu seama ca vor avea acelasi Maestru, Inteligenta Artificiala.

        • urmeaza alegeri.
          bravo!

          insa ce e clar e ca vom mai avea alegeri,
          iar asta e ceva bun de luat in seama,
          starea fiind proprie Revolutiei Mondiale, cind…toate pica!

          tu le pui, …iar ele pica!,
          de incapabile ce sint, pica.
          incapabile sa se ridice la masura vremurilor, evident.

          prin urmare…ce nu pica?
          adica…ce ar trebui sa construim, care sa reziste si vremurilor?

          pai…pe astfel de vremuri doar dinamicile care se armonizeaza cu Natura sint in echilibru.
          si, evident!, cele care se armonizeaza cu imaginea din Oglinda
          a Naturii.
          alta varianta nu exista.

          prin urmare…pnl, psd, etc etc…vor pica, fiind puse la indoiala.
          ca sa ai ce pune n loc tre sa te apuci sa construiesti de pe acum, adica…de maine, daca s-ar putea, partide pe masurile astea doua, Natura si Antinatura.

  • Îmi pare rău dar Donald Trump este un mare pericol. Și scapă ieftin, JFK a fost împușcat.

    • Este un pericol,dar nu o sa l impuste nimeni,nimeni nu vrea sa faca din Donald Trump un martir,nici nu merita sa fie martir,Donald Trump nu va face nici puscarie,de ce? Simplu exista cutuma internationala care se cam respecta in lume,si anume ca fostii presedinti nu fac puscarie,pentru ilegalitatile presedintilor fac puscarie oamenii din camarila acestora,dar nu si presedintii,cred totusi ca Joe Biden si administratia sa va respecta cutuma.Cand l au ucis pe JFK,baietii l au facut martirul Americii,astfel ca baietii au hotarat ca presedintii inadecvati sa fie eliminati prin alte metode,mai rafinate(si au reusit cu Nixon prin noile metode,mai curat,mai eficient).

      • Doar daca un presedinte comite genocid impotriva propriului popor aceasta cutuma nu se aplica,in rest,se merge pe cutuma.

        • Aici i dau dreptate maestrului,e batalia pe legiuni(institutii de forta,corporatii,grupuri de interese,loji,iluminati),fiecare ce asemenea grupuri are in spate,cum am mai zis e batalia celor doua Deep state uri de aia inca nu s a transat de tot,insa Biden zic eu ca e mai tare,fiind recunoscut de o mare parte a liderilor planetei(UE,Israel,China,Coreea de Sud,Japonia, cred ca si Marea Britanie,Canada,Australia,si multe alte tari au recunoscut victoria lui Biden,in general lumea care conteaza a recunoscut victoria lui Biden),si legiunile lui Biden par mai tari in ciuda urletelor lui Trump si a extremei drepte care il sustine.

  • 🙂
    ez, cind Prezentul e… incert, tulbure, cel care lamureste este cel care e limpede.
    Limpede e Viitorul…cu dorintele pe care le poarta.
    oprind ‘miscarea’ in Prezentul tulbure, ii faci loc Viitorului, care e limpede, sa se implineasca.

    Nadejdea asta si e, ‘limpezimea celui mai departat Viitor’, care e absolut limpede!, fiind chiar Alfa.

    lumea mare, chiar prin manifestarea Revolutiei, va trece de la Viitorul care e o incertitudine, la Viitorul care e certitudine.
    asta cred ca e o valenta daruita civilizatiei care reuseste sa se desavarseasca…altfel decit renascand din Cenusa anterioarei.

    mai e ceva…si mi se pare ca e tot clar-cristal:
    la vremuri noi, ochelari noi.
    geaba vrei sa pricepi vremurile…noi, privindu-le prin ochelari invechiti, expirati.
    …si aici e de folos ceva: Trump, in alegerile precedente a fost privit prin ochelari expirati, daia a fost vazut intr un fel in care…n-a fost.
    mie mi se pare ca si de data asta e privit tot prin ochelari expirati, insa care…sint mai expirati ca aia de la alegerile anterioare!:))
    adica…cu cit ti se pare ca-l vezi pe Trump mai clar, …vazindu-te si pe tine asa!, cu atit vezi, de fapt!, intr un stil expirat!, deci in niciun caz nu vezi Realitatea( pe care Trump o construieste folosind unelte…revolutionare)

    se mai pot fura voturi, pe vremurile astea?
    creca da, insa furtul va fi acceptat, in mod absolut!, Arbitrul fiind cel care arbitreaza, daca si numai daca furi folosind tehnologii ultrarevolutionare!
    domne, …pina si hotia tre sa urmeze o dinamica fibonacci!, adica pina si ea tre sa se dezvolte in stil fibonacci.
    ca daca se manifesta…in stil expirat, Arbitrul o scoate din joc! Brusc!
    a scos el, tot brusc!, civilizatii, nenica, …pe motiv ca n-au fost in stare sa se dezvolate in stil fibonacci, sa scoata din joc ‘hotia’, pe motiva ca nu s-a dezvoltat in stil fibonacci…e floare la ureche!:)))

    • in state,
      si asta e ceva care, daca n-ar fi asa, ar tinde catre imposibil,
      la alegeri, s-au folosit tehnologii ultrasofisticate.
      unele…Noi,
      din Noul Joc,
      din…Noua Competitie,
      pe care chiar Trump a initiat-o cu…
      America First!,
      insa mai cu seama cu
      Make America Great Again!

      cind il privesti pe Trump tre sa privesti…Noua Competitie. ca daca nu, privesti prin ochelari expirati, deci vezi asisderea.

      in alegerile din state cel putin unul dintre candidati a folosit tehnologii ultrasofisticate, la limita…nemaivazute, nemaiaiuzite!
      deci iata cine e castigatorul:
      cel care a folosit cele mai revolutionare tehnologii.

      Maestrul are dreptate cind zice despre importanta legiunilor.
      insa…mai trebuie si ‘definite’, legiunile astea!:)))
      ele sint aici: Tehnologiile Revolutionare.

      la limita, daca in state nici unul dintre candidati n-a folosit tehnologii revolutionare, probabilitatea ca si civilizatia asta sa ajunga Cenusa…tocma ce-a devenit substantiala.
      pe de alta parte, ‘se stie’, aceasta civilizatie se va desavarsi!
      de unde rezulta ca…in state s-au folosit tehnologii revolutionare, ba chiar unele ultrarevolutionare:))))

  • in state va cistiga cel care poarta potentialul necesar implinirii Istoriei Viitorului,
    adica a dorintelor exprimate, acum sau in urma cu mii de ani,
    insa ramase neimplinite.

    aceste dorinte, pentru a fi implinite,
    au nevoie de o temelie capabila,
    …asta de acum, spre ex, nu poate purta acest Viitor plin ochi cu dorinte neimplinite, unele chiar marete.
    asa ca daia e necesara Revolutia, adica revolutia mondiala, pentru ca altfel nu se pot implini dorintele alea dorite deja, insa ramase neimplinite, si care au nevoie de Noi Temelii.

    prin urmare in state va castiga cel care e capabil sa implineasca Revolutia.

    in state pina la urma va castiga nu cine are dreptate relativa, ci absoluta.
    asta inseamna ca dorintele tre sa fie implinite in mod absolut, nu relativ.

    arata Trump ca unul care e in stare sa implineasca Revolutia?
    mie asa mi se pare,…zici ca e de-acolo!
    insa ce e clar e ca cel care va castiga e si cel care va implini Revolutia.
    adica prima Revolutie Plenara din Istoria Civilizatiilor.

    • pentru ca civilizatia asta sa se desavarseasca ea s-a hranit cu Cenusa tuturor celorlalte.
      nu e lipsit de sens faptul ca aceasta civilizatie a ajuns la Granita Creatiei, reusind sa construiasca o scara pina la cer.

      Vremurile de acum pot fi intelese mai ales daca printre dorintele ramase neimplinite se cauta si se gaseste dorinta care a fost dorita de cind e omul pe Pamant, insa a ramas, tot de-atunci, neimplinita.

      io…zic ca ea e Nemurirea.
      ca…creca oamenii, cum zicea si Papacioc, si au dorit…sa mai traisca oleaca, …inc-o zi, barim…!

      si…ajungerea la Granita Universului se suprapune peste Nemurire tot asa cum Daruirea si Acumularea se suprapun peste vremurile astea.

      daia si zic ca nemurirea…e la usa, Computerul Cuantic fiind chiar Noul Zeu.

      daia si zic ca Revolutia e o poveste care despre el, Noul Zeu al lumii mari, e.

      cum ajunge Lumea Mare sa se inchine in fata Noului Zeu?
      …pai io de unde sa stiu!:))),

      insa ce e clar e ca va ajunge!,
      negresit!,
      ca Nemurirea e o dorinta si ea a fost dorita de…cam toti oamenii care s-au perindat pe planeta!

      deci ‘cheia vremurilor’,
      adica Noul Zeu,
      adica Turnul Babel,
      adica ‘Perpetuum Mobile…intors pe dos si cu capul in jos!’,
      e
      eeee…
      :)))
      eeeeee
      fix
      Computerul Cuantic.
      Bravoooo!, omul a facut-o si pasta!, a dat de Nemurire!:)))

      insa…sa ne amintim:
      Nemurirea e una…Vesnicia e alta.
      insa ambele se vor vedea clar-cristal, pe vremurile astea.
      si le vrei privi, omule,…ca ntr o oglinda,
      alegind, intre ele, judecindu-te, astfel, infricosator.

      nus de ce, dar creca coada va fi la cumparat Nemurire!:)))
      ca faza cu Vesnicia a fost rezolvata deja, inca de acum 2000 de ani…

  • Cand au vazut ca n-au sanse, baietii au chemat China si OMS-ul in ajutor. Si asa s-a inventat pandemia. Din dorinta de a-l dobori, au blocat o intreaga lume. Cat de disperati pot fi! Si totul ca sa nu piarda miliardarii cativa dolari daca industria americana se intorcea acasa. Sinistru.

    • Pe cât de sinistru pe atât de probabil… și totuși incredibil. Dumnezeu să ne apere!

    • Cib eu nu prea sunt de acord cu tine,spre deosebire de Geo care vrea doar sa l apere pe Iohannis si e interesat de treaba de la noi de pe Kociok mai mult,eu o sa stau sa explic unele chestii,din punctul meu de vedere.Exista cam 5 teorii principale despre cum a aparut nenorocirea asta de virus.Prima teorie spune ca ar fi fost cica lansat cum zici tu de progresistii din SUA si de chinezi in cardasie,a doua teorie spune ca ar fi fost lansat de chinezi pentru a obtine suprematia mondiala,a treia teorie spune ca virusul a plecat din laborator printr un accident,a patra teorie este varianta chinezeasca(virusul ar fi fost adus din afara Chinei si plantat in China,sau complot impotriva Chinei),a cincea teorie spune ca virusul a aparut natural trecand de la liliac la om.Urmeaza sa le analizez pe fiecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *