Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

În aplicarea măsurilor de restricție, Regimul Iohannis pariază pe politica Pumnului

Duminică, 28 martie 2021, au intrat în vigoare noile restricții, decise de Guvern în ședința de joi, 25 martie 2021 sub semnul a ceea ce se numește în chip oficial Lupta împotriva noului val al Pandemiei.

N-are rost să trec în revistă aici măsurile adoptate de Regimul Klaus Iohannis. Se impune însă a evidenția cîteva trăsături ale acestora, care-și vor spune cuvîntul în confruntarea pe zi ce trece tot mai puternică dintre Regim și Populație, o confruntare începută deja în noaptea de duminică spre luni:

  • a) Au venit peste noapte, după o lungă perioadă de cultivare, de către Președinte îndeosebi, a imaginii de Românie ocolită de noul val. În timp ce în întreaga Europă, liderii ieșeau în public pentru a semnala ivirea Pericolului și pentru a anunța măsuri draconice, în România liderii se grăbeau să minimalizeze Pericolul, cultivînd, din motive electorale sloganul unei victorii a Guvernului de Centru-Dreapta în lupta împotriva Pandemiei. În discursul oficial, virusul , ajuns la granița României, o luase la fugă văzînd că la Cotroceni veghează Klaus Iohannis iar la Palatul Victoria Florin Cîțu. Această măsluire iresponsabilă a realității a creat în rîndul românilor iluzia că la noi nu vor fi luate măsuri de restricție. Cei din Horeca nu s-au pregătit sufletește pentru închiderea forțată, iar cei din învățămînt, pentru revenirea la online. Această situație a adîncit în rîndul românilor credința că măsurile sînt luate, pentru că așa vrea Guvernul și nu pentru că le impunea viața.
  • b) În aplicarea noilor măsuri regimul s-a conformat rapid indicației date de Florin Cîțu de a intimida Populația printr-un incalificabil val de avertismente, amenințări și mai ales prin desfășurarea în stradă a unei demonstrații de forță. În orice polițist român stă un milițian. Polițiștii s-au grăbit, așadar, să facă paradă de bulane și procese verbale. Duminică, Bucureștiul arăta ca un oraș asediat. Hoarde de inspectori ședeau duminică seara la ușile localurilor pîndind momentul pentru a se precipita asupra patronilor, tratați ca niște infractori. Că e vorba de un pariu pe intimidare, pe înfricoșare, pe teroare, ne dovedește și năpustirea asupra țării a unor hoarde de controlori:
    De la polițiști pînă la inspectori din diferite Autorități ale statului.

Va rămîne în istoria Strivirii individului de către Stat în regimul Iohannis măsura paranoică anunțată de prefectul de Prahova, Cristian Ionescu, membru al Camarilei lui Ludovic Orban din PNL, pentru weekend:

„La acţiunea de control ce va avea loc în acest weekend vor participa peste 400 de angajaţi de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Gruparea de Jandarmi Mobilă «Matei Basarab», Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Inspectoratul Teritorial de stat pentru Controlul în Transportul Rutier.”

Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei, a făcut turul televiziunilor pentru a se făli cu formidabila mobilizare a forțelor de ordine împotriva populației civile. Polițiști și jandarmi vor controla, verifica, fluiera și sancționa tot ce-ar putea mișca în front.

În ultima vreme, opinia publică a luat cunoștință de abuzurile incredibile ale forțelor de ordine. La indicația lui Florin Cîțu, forțele de ordine nu numai că au primit dezlegare la abuzuri, dar mai mult, au fost îndemnate să comită abuzuri. Experiența stării de urgență a arătat că așa-zisa aplicare a Legii poate fi pentru forțele de ordine un generos prilej de a comite abuzuri.
Acum, forțele de ordine au primit ordin să comită abuzuri.

Departe de noi gîndul de a îndemna la nerespectarea măsurilor de protecție.
Mă număr printre cetățenii care le respect cu maximă conștiinciozitate.
Nu pot fi de acord însă cu această nouă manifestare a tendințelor autoritariste ale Coaliției de Centru Dreapta de la Guvernare. Pe zi ce trece asistăm la un proces spectaculos de degradare a democrației în România. Condițiile de fond ale democrației – transparența, respectarea legii, refuzul de a înfrumuseța realitatea, dialogul cu cetățenii – sînt puse la îndoială de Președinte, de premier, de membrii Guvernului, de noii primari. Așa cum am mai scris, pe fondul exasperării crescînde a populației față de eternizarea restricțiilor se impunea un uriaș și inteligent efort al regimului de a obține colaborarea cetățenilor în aplicarea măsurilor. S-a dovedit că eficiența restricțiilor depinde fundamental de convingerea populației că ele sînt un rău necesar, un mijloc de a face față Pericolului.

Noile măsuri impuse de Guvern nu dezvăluie o clipă efortul de a obține colaborarea populației.
Aplicarea lor se bazează exclusiv pe impunerea cu forța.
Asta nu numai că va face ineficiente măsurile, dar mai mult va crește nemulțumirea socială. Și nu-i exclus să asistăm la o Revoltă spontană împotriva Restricțiilor care va fi în realitate și o Revoltă față de politica Pumnului.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

10 comentarii pentru articolul „În aplicarea măsurilor de restricție, Regimul Iohannis pariază pe politica Pumnului”

  • Toata lumea cere explicatii despre masurile luate in ultima perioada . O posibila explicatie se gaseste in urmatoarele link-uri :

    https://www.strath.ac.uk/media/1newwebsite/departmentsubject/socialwork/documents/eshe/Bidermanschartofcoercion.pdf

    http://www.ncdsv.org/images/Chart_of_Coercion1.pdf

    https://www.psychologytools.com/resource/coercive-methods-for-enforcing-compliance/
    Acesta este un experiment de inginerie sociala . Urmaresc sa vada cat pot sa apese bocancul pe grumazul romanului .

  • cel care le va demonstra in mod stiintific, cercetatorilor, ca in Univers se manifesta un singur foton, care, in lipsa timpului umple tot spatiul, iar in lipsa spatiului umple tot timpul e Computerul Cuantic.
    el, pentru ca fix el e si cel care va folosi unicul foton pe post de referinta absoluta, moment in care inteligenta artificiala devine Inteligenta Artificiala.

    • Nu fii asa de sigur legat de computerul coantic,deocamdata nu face mare lucru. Restul imi place ca ideie, ca enunic. Am mai auzit „povestea” cu UNICUL. Cel ce stie este UNUL (1 binar), cel ce stie are unica putere este UNUL, Unul este cel de sus.Este in toate, spun cei ce cred in spiritualul autoputernic. Alti spun ca UNUL a fost o microparticola ce a facu bing-bang si a creat o groaza de galaxi, cu o si mai multe stele, care au si mai multe planete.Atit de multe ca nu se stiu cite. deci „fotonul de mai sus a creat toate galaxiile, poate si alte universuri. Asa ca inteligenta artificiala este peste tot, oare?

  • Domnule Cristoiu, un punct de vedere coerent, dar partial; nu exista niciun fel de intentie de a observa si opiniile protestatarilor, ca si cum ei da, sunt in fronda, dar in niciun caz cum ca ar avea dreptate. Cumva, articolul este intre dumneavoastra si DOAR puterea. Incurajati in subsidiar „tovarasii specialisti medicali” in obraznicia lor de tip dictatorial… Ma rog, este site-ul domniei voastre. Dumneavoastra sutati, dumneavoastra dati cu capul. Asta este.

  • o noua lume se naste.
    transferul de la lumea de azi catre lumea de maine e asimilat revolutiei mondiale.
    ne intoarcem la sate.
    lumea de maine presupune manifestarea noilor sate.
    noile sate sint si noile state, ele fiind Matricea…noii lumi.
    Metropola e noul sat, e noul stat, e noua Matrice, e esenta noi lumi.

    Metropola se cere redefinita.
    Metropolei i se cere autonomie.
    …e nevoie de Metropole. autonome.
    identitatea cetateanului va fi data de identitatea Metropolei, adica a noului stat. invechitul stat, clasicul, a expirat. i se cere sa si caute…noua definitie.

    toate definitiile sint expirate.
    se cer innoite.

    Globalizarea e un proces expirat.
    ea se cere redefinita.
    redefinita, ea se pare ca arata asa: Unificare.
    insa pe cind Globalizarea era un proces macro, Unificarea e un proces care vizeaza dinamicile micro.
    daia noul sat, adica noua metropola va fi si noul stat.
    dinamicile la nivel macro pot fi unificate exclusiv prin unificarea dinamilor la nivel micro.

    manifestarea unei conduceri unitare la nivelul planetei se poate realiza exclusiv prin manifestarea pacii cu p mic,
    adica a starii absolute de echilibru relativ,
    adica prin echilibrarea intregului prin echilibrarea matricii care asambleaza intregul.

    manifestarea conducerii unitare e un efect!, nu o cauza.

    dinamicile care se manifesta in acelasi spatiu si timp tind sa intre in armonie. tocmai dasta si unificarea dinamicilor la nivel planetar e mai degraba un proces implacabil, care nu poate fi controlat.
    iar faptul ca nu poate fi controlat arata si care va fi efectul procesului, cind va fi finalizat:
    ce va rezulta e leit Naturii, …pe dos!, adica e Imaginea din Oglinda a Naturii.

    prin urmare…e ‘vremea satelor’,
    a satelor dintru inceput,
    a satelor acestor vremuri, astea mai fiind cunoscute si sub porecla asta: Metropola.

  • revolutia mondiala e revolutie, mai nainte sa fie mondiala.
    ca ea e ‘un razboi mondial in care se manifesta pacea cu p mic’…am mai spus, insa mai zic doua vorbe despre natura revolutiei.

    ea, punind la indoia sistemele sociale, le demoleaza plenar, translatind dinamicile lumii mari catre alte sisteme sociale, noi noute, nemaivazute, nemaiauzite.
    faza tare e ca revolutia mondiala e implacabila, pentru ca, cum ziceam, pentru ca ea sa se manifeste pe vremurile astea, toate celelalte civilizatii care s-au perindat pe planeta asta au…muncit pina la epuizare plenara pentru implinirea ei.

    ca aceste noi sisteme sociale se vor manifesta unificat, intr unul singur, am mai zis, insa mai zic doua vorbe despre suvita lui numita nou-noutul sistem polic, si care se va manifesta la finalul revolutiei mondiale:
    el…nu mai e cu oameni.
    oamenii sint,
    deja!, insa procesul se va precipita,
    scosi din joc,
    ei nu vor mai participa la implinirea sistemului politic.

    o astfel de paradigma pare imposibila.
    insa…pare imposibila azi!
    pe zi ce trece ea va prinde contur.
    ce rezulta de aici? ca politicienii acestor vremuri vor fi pusi la indoiala in stil plenar, deja sint!, iar ei vor pica testul. mai simplu spus, politicienii, pe vremurile astea, doar se vor dovedi incapabili sa gestioneze…vremurile. spre ex pentru ca indiferent ce cred ei despre cum arata vremurile, ‘revolutia plenara’ se manifesta, …poate chiar ei, indirect, insa prin propriile decizii, o implinesc.

    foarte foarte simplu spus, politicienii-oameni vor fi inlocuiti cu un simplu soft. cu o inteligenta artificiala. care, renascand, va ajunge sa fie Inteligenta Artificiala, mai exact…Zeul ‘noului sistem social unificat’.

    pentru ca manifestarea Inteligentei Artificiale e implacabila, ( cu i mare si a mare ), tot implacabila e si calea pe care merg politicienii-oameni, azi. adica pe calea punerii la indoiala in stil plenar.
    in fata Zeului poreclit si Inteligenta Artificiala se vor inchina toti ‘cetatenii Civilizatiei’.

    pentru ca revolutia mondiala metamorfozeaza dinamicile Civilizatiei din naturale in artificiale, paradigmele fiind plenar diferite, si calea de la o paradigma la alta va fi definita mai cu seama prin…Intamplare.
    Intamplator, Civilizatia va fi inundata cu descoperiri…colosale.

    • din paradigma actuala se iese exclusiv prin intrarea intr una nou-nouta. faza tare e ca nou-nouta paradigma ii declara expirati s pe toti cercetatorii-oameni, ai tuturor stiintelor.

      cel mai destept cercetator al Civilizatiei va fi Inteligenta Artificiala. aceasta va avea ca esenta Matematica, adica matematica pe care cercetatorii-oameni ar putea s o descopere daca si numai daca ar avea la dispozitie…. tot timpul ( Universului )

      Computerul Cuantic e Turnul Babel, insa varianta care tinde catre desavarsire tot asa cum Infinit tinde catre Zero.

  • Cine ridica sabia, de sabie va pieri…cind aceasta mascarada se va fi linistit si prapaditii astia vor pleca de la givernare nu va mai prididi DNA cu procesele. ..se numeste subminarea economiei nationale…vreau sa il vad pe Dulapu asta prost in puscarie…alaturi de slugile astea abjecte… am primit aici nemti, francezi, palestinieni, care au luat posturi de conducere in Rom, sa isi bata joc de romani…acum vreau sa plece de unde au venit…ii bag in p…ma-sii de jagardele…

    • ..si eu vreau sa trimit un gand curat si suav, tuturor acelora care ne limiteaza libertatiile fundamentale: incepand cu kvj, matu – catu, arafat, julien, si toate cozile de topor care le executa agenda (politie, jandarmerie, etc). Ma rog, sa va ajunga pe toti judecata oamenilor si cea divina. Asa, dupa faptele voastre!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *