Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

În atenția guvizilor medicali și de alte formații

Starea de sănătate a populației globului a rămas o enigmă sau un pericol doar pentru cei care se lasă păcăliți de personalul care deservește lagărul maschist mondial. Declarația de la Great BarringtonDeclarația Comisiei non-parlamentare de anchetă din Germania, Scrisoarea deschisă a medicilor belgieni și o mulțime de alte sinteze perfecte ale stării de fapt, cum este și acest interviu recent cu o soră medicală dintr-un spital din Marea Britanie, arată foarte clar că slugile politice și medicale ale tehnoplutocrației se fac vinovate de crime împotriva umanității.

Dar care să fie miza? Umilirea populației? Ar fi una ratată direct, de vreme ce miliarde de oameni acceptă orice aberație, convinși că salvează vieți. Pentru ei umilitor ar fi să li se ceară să judece. Marele Restart despre care vorbesc filosofii gângavi ai Forumului Economic Mondial? Nicidecum, pentru că obiectivele acestor ingineri sociali specializați în banditisme suferă de același defect ca teoriile conspiraționiste: sunt interesante pe hârtie, dar nu se pot ține pe picioare în realitate. Marea Vaccinare la care visează capii crimei organizate din companiile farmaceutice? E o miză prea măruntă. În fond, în domeniul sănătății se dau tunuri an de an, iar simpla oportunitate a unui jaf de dimensiuni considerabile nu ar fi justificat investițiile uriașe făcute pentru cumpărarea presei, politicienilor și instituțiilor de cercetare științifică. Și atunci? Ce urmăresc meșterii planetei?

E o întrebare pe care ar trebui să ne-o punem mai des. Și, oricare ar fi răspunsul, să deschidem ochii, înainte de a fi prea târziu, fiindcă rechinii-oameni ai domnului Keuner sunt în misiune specială…

„Dacă rechinii ar fi oameni, în adâncurile mării s-ar construi lăzi uriașe pentru peștișori, unde să existe toate felurile de mâncare, vegetală și animală deopotrivă. S-ar îngriji ca în lăzi să existe întotdeauna apă proaspătă și ar lua tot felul de măsuri sanitare. De exemplu, dacă un peștișor s-ar răni la o înotătoare, ar fi pansat imediat, ca să nu piară înainte de vreme. Din când în când s-ar ține festivaluri ale mării, așa încât peștișorii să nu se întristeze; peștii binedispuși sunt mai gustoși decât cei triști. Bineînțeles, în lăzile cele mari ar exista și școli. Acolo ar învăța puietul peștesc cum se înoată printre fălcile rechinului. Ar avea nevoie și de geografie, ca să poată găsi rechinii cei mari care zac pe undeva în așteptare. Dar principala preocupare ar fi, desigur, educația morală a peștișorilor. Așa ar învăța că cel mai măreț și mai frumos lucru pentru un peștișor este să se sacrifice, și că toată peștimea trebuie să-i creadă pe rechini, mai ales atunci când spun că se îngrijesc de viitorul luminos al peștimii. Puietul o să învețe că un astfel de viitor e asigurat doar dacă învață să fie foarte ascultători. Despre înclinațiile mizere, materialiste, egoiste și marxiste peștimea trebuie să se ferească, și trebuie să-i anunțe imediat pe rechini dacă se află în rândurile ei un trădător cu astfel de înclinații. Dacă rechinii ar fi oameni, ar duce războaie între ei, bineînțeles, pentru a pune stăpânire pe lăzile străine cu peștime străină. La război ar merge peștimile lor. Membrii acestora ar învăța că între ei și peștimile altor rechini există o diferență foarte importantă. Li s-ar spune că peștii sunt, după cum bine se știe, muți, dar că tac fiecare într-o limbă foarte diferită, așa că n-ar avea cum să se înțeleagă unii cu ceilalți. Fiecare peștișor care ucide pești inamici, tăcători în altă limbă, ar primi o medalie de alge și titlul de erou. Dacă ar fi oameni, rechinii ar avea și artă, desigur. Ar exista tablouri frumoase în care colții rechinilor ar fi reprezentați în culori superbe, iar gurile lor imense ar apărea ca niște grădini în care te poți zbengui în voie. În teatrele de pe fundul mării ar fi reprezentați peștișorii eroici care înoată încântați printre fălcile rechinilor, iar muzica ar fi atât de frumoasă încât la auzul ei peștimea visătoare ar da buzna în gurile imense căscate, cu muzicanții în frunte, nutrind cele mai plăcute gânduri. Chiar și o religie ar exista dacă rechinii ar fi oameni. Învățăturile ei ar spune că viața adevărată a peștimii începe abia în burta rechinului. Apropo, dacă rechinii ar fi oameni s-ar termina, în sfârșit, cu egalitatea între pești. Unii dintre ei ar deveni slujbași și s-ar situa deasupra celorlalți. Cei care sunt mai mărișori ar putea chiar să-i mănânce pe cei mici. Asta n-ar putea decât să le facă plăcere rechinilor, fiindcă hrana lor ar deveni mai consistentă.” (Bertold Brecht, „Dacă rechinii ar fi oameni”, subcapitol din volumul Povestiri din calendar.)

Peștimile creionate de Brecht sunt printre noi de mult. Azi sunt mai cuminți ca oricând, speriate că ar putea rata paradisul din burta rechinului. Guvizii medicali îi gonesc din spitale pe toți cei care nu suferă de noua accidentare, singura la modă. Doar cei dispuși să aibă accidentarea asta sunt primiți în spital, ba chiar vânați și prețuiți – ei dau statisticile cu ajutorul cărora puietul e ținut la distanță de școli, iar plevușca gheșeftarilor, comedianților și restauratorilor e gonită acasă, în așteptarea marelui leac pentru accidentarea sfântă. Cei care întreabă de ce e așa sfântă accidentarea asta sunt huiduiți de cărășimea jurnalistică. Cel mai distractiv e că specialiștii în accidentări sunt trimiși la azil. Doar se știe bine că rețeta câștigării unei bătălii e îngroparea celor mai puternice arme.

Ar fi momentul să luăm aminte: miza acestei nebunii nu e vreun festin, și nici construirea cine știe cărui viitor luminos. E decerebrarea finală. Lovitura de grație care transformă persoana umană în client abonat pe viață la ritualuri absurde, obligatorii și generos facturate. Ce nu înțeleg guvizii medicali, politici și de presă e că și ei sunt tot clienți. Și o să aibă aceeași soartă precum cei pe care-i prostesc azi, suportabilă doar dacă își închid definitiv mintea – în caz că mai au una. Faptul că pentru moment se află în poziții privilegiate nu înseamnă mare lucru. În fond, și porcilor le pică mâncarea din cer. Până într-o bună zi.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

23 comentarii pentru articolul „În atenția guvizilor medicali și de alte formații”

  • Din pacate, aplaudacii covrigului se ghideaza dupa vorbele Lapusneanului. E suficient. Lor le ajunge. Intrebari, dileme? Ce sunt alea?
    PS Geo, pune-ti masca la masa. Va fi mai gustoasa mancarea!

    • Spiritual ca întotdeauna! Profesore, ar fi cazul sa mai schimbi gluma asta proasta si învechita ca naiba!
      Si spune-i tu frumos domnului Zaicu, povestirea aceea SF marca CIB, despre lumea de apoi, lume care trebuia sa existe deja de vreo doua-trei luni încoace (dar uite ca nu-i), poate ca dânsul o sa te aprobe.

  • Nici prin cap nu mi-a trecut să-i consider „guvizi medicali” pe medicii din policlinici și spitale. Mă refeream, după cum deduc că ați remarcat, la cei care ies cu lumânări în presă, mințind cu nerușinare. Cei care „știu cum stă treaba”. Au gâdilat virusul în ureche și au aflat tot. Medicii din spitale, câți or mai fi, sunt în majoritate onești și responsabili (și în multe cazuri disperați, fiindcă nu mai pot profesa liber) – nu e așa de simplu să-i faci să declare inepții ca cele regurgitate de favoriții presei.

    • Cumnata mea a fost nevoita sa faca o operatie la genunchi acum doua saptamâni. Dupa un RMN si recomandarea pentro operatie, a plâns o zi întreaga, gândindu-se ca va ramâne infirma. Si asta, pentru ca stia ea de la internauti ca nu se mai fac operatii si ca toate spitalele sunt rezervate cazurilor de Covid.
      Cu siguranta nu citise penultimul dv. paragraf din acest articol, ci altceva asemanator, ca-i plin internetul, nicio problema.
      A doua zi, dupa câteva apeluri telefonice, a obtinut o programare pentru operatia pe care urma sa o faca în doar câteva zile si lucrurile au decurs într-un mod cât se poate de normal. Fara pile, fara spaga, doar cu spaima de dinainte, ca ar fi imposibil sa fi operat în vremea noului coronavirus.

      • Bai geo, ce de povesti lacrimogene si cu happy end fericit cunosti! Fericiti cei ca tine!

        • Doar nu vrei sa fiu nefericit ca tine, sa nu fac altceva decât sa ma plâng ani de zile pe toate site-urile ca toate necazurile mi se trag dinspre vest, товарищ cib!
          Hai, curaj, vezi ca înca nu ne-au invadat extraterestrii, ozenistule?!

          • Subtire, doar atat poti? Sau n-a fost complet OZ/U? Mi-e si mila de tine, cat de conformist esti! Nu-i asa ca la mami acasa papai tot? Sunt curios daca ai avea curajul sa-ti contrazici vreun superior, macar o data! Sau la voi ordinul se executa, nu se discuta! N-asa?

          • Te repeti si ma repet: mie nu mi-e mila de tine!
            Tu nu esti товарищ, dar eu execut ordine. Aproape toate postarile tale de pe mai multe site-uri sunt anti-occident si anti-UE, de unde rezulta ca nu esti nici товарищ, nici trol, n’est-ce pas? Eu ti-am sugerat sa scrii si altceva, pentru ca te pricepi, dar nu vrei sub nicio forma… oare de ce?!
            Ia zi-mi, literatule, aici, de exemplu, unde am scris despre medici, pentru ca este domeniul meu, de ce trebuia sa mi se ordone sa scriu ceea ce am scris?!

  • Va postez o bucata de text legat de ce ati scris dumneavoastra, postat pe un forum micut, pentru oamenii dintr un orasel. Limbajul este in cooncordanta cu perceptiile predominante.”Ce vreau sa zic: nu va grabiti sa actionati pentru ca informatiile sunt distorsionate. Nu spun ca nu e posibil ca unii mai tolomaci decat mine sa nu aiba dreptate iar eu sa ma insel. Dar riscul sa o bata de gard este mai mare in cazul lor. Problema mare este ca, exista o multime de oameni competenti care sustin „actiunea” pe baza unor date intelese doar de ei (eu inca nu am citit declaratiile acestea, inca nu m am documentat pentru a extrage concluzii). Spre ex: un tip scria despre: „Declarația de la Great Barrington, Declarația Comisiei non-parlamentare de anchetă din Germania, Scrisoarea deschisă a medicilor belgieni și o mulțime de alte sinteze perfecte ale stării de fapt, cum este și acest interviu recent cu o soră medicală dintr-un spital din Marea Britanie, arată foarte clar că slugile politice și medicale ale tehnoplutocrației se fac vinovate de crime împotriva umanității.”
    Din aceasta cauza, spun ca cea mai pragmatica abordare este o abordare precauta. Graba strica treaba. Poate sa imi zica guvid, prost, batut cu pula in cap: pana nu am certitudini, eu nu ma aventurez in nush ce teorii. Sa le luam pe rand:
    Declaratia de la Great Barrington. Astia is din SUA.
    In primul rand, trebuie sa facem diferenta intre deciziile politice si deciziile tehnice pe care, Harafatul pe care il tot pociti voi, le tot freaca ca sa inteleaga prostul. Eu nu degeaba tot vorbesc despre principialitatea lucrurilor de la care sa incepi constructia argumentatiei. Principiul: omul si a dedicat viata sanatatii publice din Romania. Nu prea are interes sa dea cu piciorul la o asemenea cariera. Omul si a dus cariera si pasiunea pentru sanatatea publica pana la sacrificiu de sine. Marea majoritate incep cu interesul personal pentru ca nu toti is filosofi care se gandesc la binele comun sau tacaniti precum Harafat.Americanii astia is oleaca mai bogati decat astia din Turda si au o infrastructura spitaliceasca la care, banuiesc ca ne uitam ca matza in calendar. Din aceasta cauza, nu tot ce vine de la americani sau de la nemti se poate materializa la noi. Nu toate teroiile sunt valabile. Nu toti au BMW la 20 de ani, castigati cu banii munciti in Romania, ca sa loveasca trenu cand se supara. In aceste conditii, unii sunt rupti de realitate. Dar noi trebuie sa ne adaptam abordarile la realitatile din teren. Adica: Stefan Cel Mare nu se putea bate oricum cu turcii pentru ca aia erau multi. Trebuia sa abordeze anumite strategii, in functie de realitati. Ce poate sa para extraordinar la americani, este o gluma buna la Turda.
    Asta… asa ca o introducere despre declaratia de la Great Barrington. Nu ma apuc sa disec, cel putin momentan, asa cum am spus, pentru ca vreau sa vad ce mai zic si altii. Mai tarziu revin cu detalii pentru ca trebuie sa ies la aer/miscare.”

    • erata: concordanta. vad ca aici nu se pot edita comentariile

    • Mulțumesc. De-a dreptul savuros! Gândire așezată, verde, proaspătă, deloc grăbită. Așa se construiesc marile sisteme.

      • poate nu ati citit dar textele sunt concepute pentru diferite perceptii.Cum fura PNL si medicii in pandemie

        Am refacut textul pentru ca am descoperit elemente noi (noi de vreo doua luni ? ). Elemente care – ironic – erau asezate in fata mea tot timpul. Trebuie facuta diferenta intre manipularea ideologica si manipularea privind buzunarul cetateanului.
        Multa vreme am cautat conspiratia in geopolitica si am ramas in urma cu smenuiala romaneasca. Dar ii prind din urma. Intr un fel e de bun augur aceasta intarziere pentru ca s au dezvoltat in smenuiala, au avut timp sa fure si sa imi consolideze mie constructia logica.
        Medicii de dreapta ne reproseaza faptul ca nu gasesc zugravi dar experti in medicina, in virus, vad toata ziua pe facebook. Asta pana la urma dovedeste faptul a ne subestimeaza (GRESEALA FATALA) Este adevarat ca nu multi pot pune in ordine cronologica evenimentele, nu multi pot expune chirurgical, mega minciuna. Nu multi sunt pasionati de deconstructie textuala, nu multi sunt pasionati de filosofie si de adevar si nu toti suntem de la inceputurile internetului pe internet (poate unii suntem oleaca de cyborgi ajunsi la o oarecare maturitate). Da’ vorba MARELUI Iohannis: ghinion! Sa le spargem codul:
        In 16 iulie, Profesorul Rafila ne spune “Probabil că numărul real de cazuri de COVID este între 10 și 20 de ori mai mare decât cel depistat” Mediul privat incepe TESTAREA LA CERERE dupa o saptamana, din 23 iulie (cel putin asa apare din declaratiile Grupului de comunicare unde incep sa fie trecute si testele la cerere). Practic, Alexandru Rafila panicheaza oamenii prin aceasta declaratie ca sa ii mane ca pe vite spre testarea la cerere. Aici nu mai vorbim despre o manipulare ideologica ci despre o manipulare in vederea unor castiguri intr o situatie de panica. O escrocherie faraonica de o puritate si de un malefic, extraordinar.
        In 3 august, Rafila ne spune esentialul de la care am pornit constructia logica. Iar eu ma intreb, unde sunt aia “de zece doua zeci de ori mai mult infectati in realitate” daca la cerere se descopera 10 infectati la 10.000 de teste? “pentru că în weekend se testează în principal persoanele suspecte sau simptomatice, în timp ce, în cursul săptămânii, se fac de două ori mai multe teste, majoritatea la cerere, dintre care se descoperă un caz la o mie de teste.”
        08.08.2020 mediafax”Cristian Hotoboc, preşedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private, anunţă că statul nu a acoperit nici acum costurile pentru testele RT PCR realizate în laboratoarele spitalelor private. Asta în condiţiile în care, spune Hotoboc, 50% din testele RT PCR, solicitate de autorităţi, se fac în unităţile medicale private.”
        Jumatate din testele CERUTE DE STAT (probabil in cazul simtomatiicilor/definitiei de caz) care se fac in laboratoarele private sunt decontate de catre stat? Nu este aceasta un alt mod de a stoarce bani din pandemie? Bun. Hai sa spunem ca asta e doar un “contract cu statul” .Dar sa nu uitam interesul, sa nu uitam ca PNL isi hraneste clientela. Dupa ce va intelege toata lumea dimensiunea escrocheriei (mass media de stanga doarme sau si stanga este implicata in escrocherie? daca este o escrocherie medicala trans nationala, e posibil) cu testele covid de la privat iar lumea va pune presiune pe DNA, PNL o sa gaseasca un tap ispasitor (sau mai multi pentru ca la asemenea dimensiune a escrocheriei e nevoie de mai multi) pe care il/ii salta DNA ul si il salveaza pe Iohannis care o sa dea din umeri si o sa ne explice, din nou, cum e cu virgula coruptia. EL.El ne va spune ca este un luptator anti coruptie. Asemenea escrocherie nu se face fara girul presedintelui.
        De aici incolo e vechiul text.
        Daca PSD fura la asemenea amploare, pana si ultimul votant PSD era saltat de DNA.
        Cifrele prezentate zilnic de catre Grupul de Comunicare, implica: numarul de infectati, numarul de morti, numarul de infectati in urma retestarilor, numarul si categoriile de varsta a mortilor, testele facute in urma protocoalelor blablabla si numarul de TESTE FACUTE LA CERERE
        Acestea din urma sunt facute de catre mediul privat.(aproximativ 6000 la privat si in rest, la stat pana pe la 9-10 mii. asta era in 13 august, conform mediafax).Numarul de infectati in urma testelor facute de privat nu sunt publicate separat (si nimeni nu vorbeste despre ele): adica aia 8-10 infectati,zilnic din 8-10 mii de teste se pun laolalta cu ceilalti infectati ca sa nu para putini si sa nu ne intrebam noi, de ce cheltuim 200.000 de euro sau mai mult, poate chiar 500.000 de euro, zilnic pentru 8-10 teste pozitive din 8-10 mii de teste.
        Vedeti de ce PNL nu trebuia sa coopteze un medic neinregimentat politic? Pentru ca asta s a spart in gura in data de 3 august. Rafila: “pentru că în weekend se testează în principal persoanele suspecte sau simptomatice, în timp ce, în cursul săptămânii, se fac de două ori mai multe teste, majoritatea la cerere, dintre care se descoperă un caz la o mie de teste.”. La vremea respectiva, eu nu am stiut sa pun laolalta piesele pentru a forma un intreg, chiar daca am scris despre chestiune in 4 august.
        Practic, Grupul (nu Iohannis si PNL. Ei nu fac asa ceva. Doar PSD, fura) ascunde aceasta manarie, aceasta modalitate de muls, in spatele infectarilor reale.PNL, fura impreuna cu medicii, zilnic, 10.000 de oameni de cate 300 de lei (pretul testului covid) mai putin 8-10 oameni care ies pozitivi (daca ies).
        ……………..
        Politizarea disperarii (anexa la “Cum fura PNL si medicii in pandemie)
        Exista o repezeala, un relativ, un instinctiv si o doza semnificativa de superficialitate in randul scepticilor. Poate ca sunt eu mai incet la minte sau necalificat in anumite probleme, poate imi scapa ceva asa cum mi a scapat de la bun inceput (eu vreau rationamente nu instinct) precum handicapul faptului ca ma informez de la hotnews si digi24 (un vechi obicei de pe vremea cand eram un prost de dreapta/pentru ca eu sunt experimentat si nu ma mai pacalesc, globalistii. dar nu a fost asa. un obicei de pe vremea cand il consideram pe Obama un politician misto nu o marioneta ucigasa) dar nu am vazut pe nimeni sa distruga pandemia la nivel argumentativ intr un mod categoric nu intr un mod discutabil, construit pe firimituri. Nu exista o schema sistematica care sa imi “aprinda beculetul”. Singura schema demonstrabila e facuta de mine, prin date concrete, verificabile si rationale (pentru ca internetul are memorie nu este la fel ca televiziunea iar “smecherii prosti” nu prea tin cont de lucrul acesta si ii prinzi cu minciuna). Anume: modul abject prin care Alexandru Rafila a manipulat populatia la 16 iulie, instaurand panica, speculand legat de numarul “de 10-20 de ori mai mare a infectarilor reale” iar dupa o saptamana, de la 23 iulie, au inceput sa apara testele la cerere.ADICA: VREAU LEGATURI SI DEMONSTRATII NU NEAPARAT UN VIDEOCLIP CU CUTITUL INFIPT IN SPATELE CUIVA. Dupa inca 10 zile, in 3 august, vine si ne spune faptul ca in randul testelor la cerere se descopera un infectat la mia de teste. Grupul de comunicare nu pune separat TESTELE FACUTE LA CERERE ca sa vedem cati infectati sunt in cazul TESTELOR LA CERERE si in cazul definitiei de caz pentru a le amesteca si relativiza, ascunzand marea escrocherie: modul prin care se sifoneaza banii de la propriul electorat pentru ca, prea putini votanti PSD isi fac teste covid. Profesorul Astarastoae o cam politizeaza. Iar medicii de dreapta ne arata toata ziua poze cu Trump. Dar toti politizam: de la moduri complexe pana la cele mai rudimentare.Politizand pandemia, iti diminuezi spatiu de manevra in care iti misti argumentatia. Apar intrebarile: cautam adevarul despre pandemie si cat politizam pandemia?
        Mergand pe firul logic al mega escrocheriei rafiliano oms ista, putem sa intuim escrocheria de dincolo de testele la cerere. Escrocheria infectatilor reali prin testele facute in definitia de caz. Daca TESTELE LA CERERE sunt un fake (prostul de Rafila ne a spus in 3 august: ies pozitive unu la mie: iar din acei 8-10 infectati se pot manipula pentru ca sunt a drac de putini) de ce sa nu fie si celelalte? Pai, nu prea pot sa fie pentru ca, eu nu prea cred deocamdata intr un virus fabricat pentru furat. Ca… testele PC PCR pot sa dea eroare e una si sa fie un fals total, alta. Cred mai degraba intr un furat pe langa virus. In aceasta galagie globala greu poti scoate zgomotele de fond pentru a analiza esentialul. Interesele noastre imediate sunt afectate iar in aceste conditii, tindem sa dam o conotatie falsa, virusului. Politicienii, la fel ca oamenii de afaceri (aia MARI) se pliaza pe evenimente si le exploateaza in vederea castigurilor. Lucrurile astea trebuie sa le intelegem din start pentru ca aceasta este principialitatea capitalismului occidental. Pe Rafila nu il ia DNA pentru ca are in spate: PNL, U.E si OMS. Poate chiar si pe China care are toate interesele sa ne vada prabusiti din interior. Pe Dragnea il ia pentru ca il are pe Putin. Putin… care nu are nicio influenta institutionala in Romania. Dar… oamenii trebuie arestati preventiv. Daca pe Dragnea nu l a scapat lumea pentru ca nu e capabila sa inteleaga jocurile geopoliticii, banuiesc ca de mine nici nu vor afla daca ma matrasesc astia pentru ca vorbesc prea mult. Asa se poate intampla cu oricare din noi. Si… uite cum suntem redusi la tacere intr o aparenta harmalaie democratica in care ai impresia ca esti liber sa vorbesti si sa gandesti. E voie sa vorbesti daca esti tolomac. Sau daca faci balbe si clipesti din ochi precum Elon Musk si Biden (fara asociere politica intre ei) sau orice american care mimeaza modestia atunci cand vorbeste.
        Dincolo de aceasta nebunie exista lucruri mult mai grave in acest full contact al geopoliticii. Ne alfam in prima linie. Iar cand o sa ne loveasca ceva, vom avea impresia ca ne a lovit trenu pe trecerea de pietoni. Poate ca acesta este preludiul trenului de pe trecerea de pietoni sau doar o modalitate de a “digitaliza occidentul” respectand “libertatile” dar invocand siguranta/necesitatea. Pentru ca, daca vrea, China o face, nu are nevoie de motivatia sigurantei fata de virusi.
        ……..
        Pentru a intelege un eveniment de amploare, un eveniment in care multe elemente/domenii nu iti sunt familiare iar interesele abunda si informatia este superdistorsionata, trebuie sa inveti sa pui totul in slow motion (daca e nevoie, sa opresti timpul care iti curge normal/sa te dedici: sa muti curgerea timpului tau in alt loc. nu poti prinde un asemenea eveniment “din zbor” numai daca ai un Gherman care iti filtreaza informatiile iar reactia spontana nu te avantajeaza) si sa dai zoom pe fiecare problema in parte. Sa te storci de durere, isterie si interes si sa operezi rational in aflarea adevarului. Cand aparam rafilienii oms isti si autoritatile romanesti care gestioneaza pandemia si luau masuri impotriva restaurantelor, teatrelor, frizeriilor etc ma bazam pe faptul ca exista un grafic facut de DSP uri din care, betivul Orban si ceilalti pacalici iau masuri in functie de unde exista infectati. La inceputul pandemiei ne am luat dupa specialisti rafilieni de la OMS si matusi din sanatate care vorbeau aiurea. Matusile nu stiau de la gripa spaniola despre masti si nu erau capabile sa inteleaga eficienta mastii in Coreea de sud si China (EU STIAM in conditiile in care nu sunt platit ca sa stiu chestuni elementare) iar astia inchideau totul. Perfect normal: covidel fiind un element necunoscut, nu se stiau multe, lucrurile trebuiau transate total. Pragmatism total. Insa, rafilienii ne au mintit urat de tot pentru ca au elaborat o modalitate de a fura de la desteptii de dreapta care s au testat, au decartat si ii vor vota din nou, nu ma indoiesc de asta. I am prins si nu mai avem incredere in ei. Actele vorbesc, povestile daca nu sunt consemnate, nu sunt valabile. Exista grafice facute de catre DSP, legate de modul in care apar infectiile covid? Adica: 10 de la teatru, 30 de la scoala, 10 de la restaurant, 4 de la frizerie si 0 de la votare (asta din urma este o chestie noua, nu au cum sa faca grafice: probabil se iau dupa alegerile din Franta sau dupa analiza timpului si modalitatii de interactiune a oamenilor/dupa expunerea oamenilor)?
        Daca nu se face autopsierea pentru ca e mult de munca si nu e nimic de furat, banuiesc ca.. si graficele acestea nu exista. Probabil se folosesc grafice de la alte tari care fac lucrurile mai temeinic. Poate ma insel. Dar eu nu am gasit grafice numai in functie de localitati/comune/sate nu in functie de locul/domeniul de unde provin infectiile.
        Degeaba ii pocim numele lui Arafat pentru ca, un om care si a dedicat toata viata sanatatii publice din Romania este posibil sa faca anumite compromisuri pentru atingerea obiectivului: protectia cetatenilor. Normal ca e de discutat. Normal ca toate sunt discutabile insa trebuie sa pornim de la principialitatea lucrurilor si sa construim pe langa ele. Nu… cum ne taie capul.
        Arafat ne a tot spus ca exista decizii politice si tehnice legate de anumite masuri. In special despre enoriasi si biserica. Daca la votare “pe drum, inapoi si in timpul votului” nu ne am infectat, se pare ca, la moaste ne infectam. Intr adevar, riscul este mai mare pentru ca vorbim despre deplasari inafara localitatilor si alt timp in care oamenii se expun. Asta este o chestiune logica. Dar grafice despre restaurante, cinematografe etc? Exista si acolo o logica? Pai, o logica elementara ne ar pune sa scurtam programul in scoli. Mai mult: o logica sanatoasa ne ar obliga sa nu incepem scoala. Citesc faptul ca la cinematografe le au dat drumu de la 1 septembrie si acum le inchid.Probabil le vor resdeschide inainte de votul parlamentarelor si le vor inchide de sarbatori ? la fel cum fac cu bisericile. Nu spun ca este usor sa gestionezi o pandemie dar o cam bati de gard, uneori.
        Dar cum este cu expresia imbolnavit de covid versus infectat de covid? Imbolnavirea este o chestiune morbida iar infectarea o chestiune mai usurica. Daca ai mii de infectati zilnic si iti mor 40-50 pe care nu ii autopsiezi pentru ca asa ti a zis OMS nu este o situatie extraordinar de grava incat sa folosesti cuvantul imbolnavire (asa au facut in Italia la inceput: ii bagau in saci pe banda rulanta fara sa caute intelesuri in belirea mortilor si salvarea celorlalti. dupa belire, si au dat seama ca e nevoie de anticoagulant si asa, in principiu, am ajuns la o mortalitate scazuta din cauza covid?) gravitatea situatiei este amplificata de acest cuvant (imbolnavire).
        mai mereti in pula cu covidu vostru pentru ca eu am dat de o tema superba:fericirea. O tema care, am impresia ca o sa ma faca sa stralucesc pe cerul filosofiei. Normal ca voi aveti impresia ca virgula covidu e mai important, dar covidu asta trece iar ideile profunde raman mai multe decenii sau poate chiar secole.
        ………
        Cine ii controleaza pe eroi (anexa 3 la Cum fura PNL si medicii de la privat in pandemie)

        A inceput atat de poetic. Smiley s a pliat pe eveniment si a inceput sa cante. Frumos. Dupa luni de zile, eu ma intreb: cine ii controleaza pe eroi. A! Titlul melodiei lui Smiley era “Cine ii salveaza pe eroi”. Nimeni! Pentru ca e PANDEMIE! Are acces la actele medicilor un jurnalist de investigatie? Pai, cum sa aiba daca Covidel il musca? Daca eu i am prins pe astia cu mata in sac CU ACESTE DATE IN VAZUL LUMII, pentru ca nu sunt capabili sa isi faca un sistem de furt pe care nu il poti depista, sunt curios ce putem sa gasim in sertarele reale ale medicilor. Dar degeaba ma trimiteti pe mine pentru ca, trebuie sa cunosti si putina medicina ca sa nu te fenteze asa… la din primele vorbe. Trebuie sa trimiti juranlisti de stanga. Sa fie chiar asa? Jurnalistii de stanga sunt capabili sa descopere ceva? Daca nu au resuit sa descopere lucrurile astea in vazul lumii, ce sa descopere in sertarele DSP urilor sau a spitalelor la modul general? Se vrea sa se descopere sau nu? Banauiesc ca exista si medici de stanga care au interese, care isi iau banul de pe testele la cerere. Banuiesc ca exista si medici care sunt de stanga si de dreapta: in functie de care tabara se afla la putere asa cum exista jurnalisti de stanga si de dreapta. In timp ce populatia agonizeaza, institutiile statului sunt neputincioase sa descopere escrocheria testelor la cerere.
        p.s nu mai am chef sa sisntetizez din nou pentru nush ce ziaristi. Mi am pierdut vremea suficient pentru o tara de tolomaci. Daca se gaseste cineva sa valorifice nisa, e bine… daca nu… si asa e bine.

      • ultima. de cateva minute.
        1989 Deja-vu
        Suntem in toamna lui 1989. Pardon! In toamna anului 2020. 99, multi la suta suntem prinsi intr o situatie indezirabila (ca intr o capcana din care trebuie sa iesim TOTI): cadrele medicale au fost trase in aceasta situatie, la fel ca institutiile de ordine. Teama, incertitudinea si neincrederea a pus stapanire pe noi iar adevarurile circula neoficial. Este o problema de timp pana vom atinge nivelul (sa folosesc o expresie ce deriva din moda zilelor acestea) de „intelegere de turma”. Cel mai important este sa nu ne grabim. Sa nu ne isterizam pentru ca sa nu apara teroristii si sa ne apucam sa ne batem intre noi. Nu e nicio graba! Pana in 22 Decembrie avem vreme sa intelegem lucrurile. Poate le vom intelege pana in 6 decembrie.
        Sunt anumite lucruri pe care nu le mai mai poti schimba pentru ca au intrat intr o anumita dinamica defensiva. Adevarul implacabil vine ca un meteorit peste minciuna.

  • Omul a ajuns celula canceroasă a planetei Pământ.

    De ce? Pentru ca a fost programat cu un soft virusat.
    Acest program inlesneste „puternicilor” planetei sa controleze si sa supuna populatia.
    Acest program exploateaza patimile omului, aducandu-le la nivel de virtuti.

    La fel ca orice celula canceroasa, adunata laolalta cu alte celule canceroase intr-o uriasa tumora, omul in final va distruge corpul pe care l-a infestat: biotopul terrei.

    Astfel, generatii la rand, omul a urmat un program menit sa il duca la autodistrugere.

    Problema celor care au inoculat programul virusat, este ca si ei depind de biotop.

    Si atunci ce sa faca?!

    Sa scoata virusul din program nu vor, pentru ca ar pierde controlul.

    Singura lor optiune este sa diminueze marimea tumorei canceroase astfel incat sa nu mai fie periculoasa pentru organismul infestat.

    Adica sa distruga mare parte din celulele canceroase.

  • Aveti o scuza de când sunteti pasionat de fictiune. Si totusi, amalgamul fictiune-realitate, cu referire la aceasta perioada trista si confuza, face acelasi rau omenirii ca raul pe care-l fac medicii si politicienii care duc precautia peste limitele ei firesti.

    • Vă mulțumesc pentru observație. Ar fi cât se poate de corectă, dacă ar fi vorba de ficțiune pură. Din păcate, în cazul de față e doar o parabolă – un instrument narativ uneori util pentru o mai bună înțelegere realității. În fond, și „precauția” despre care pomeniți e tot o figură de stil. Niciun om precaut nu trage cu tunul după muște. (Scuzați figura…)

      • Necazul este ca s-au scris si s-au publicat deja prea multe asemenea parabole si ca multi cititori percep aceste texte ca atare, nu ca „niste instrument narative, uneori utile pentru o mai bună înțelegere realității”. Bietii oameni s-au trezit traind între „figurile de stil” folosite în exces de cele doua tabere, raul venindu-le din ambele parti, aceasta-i nebunia.

        • P.S. Nu ma vad pus în situatia de a folosi „figura…” cu tunul si mustele atunci când vorbesc cu o prietena buna care si-a pierdut sotul infectat cu SARS-CoV-2. Medic, vârsta mijlocie, fara comorbiditati… Sau cu una dintre paciente, tânara care a fost internata si tratata doua luni pentru o forma agresiva de Covid-19, dar care nu si-a revenit cu totul nici astazi, ramânând cu multiple sechele neurologice. Si as putea sa va mai exemplific, dar nu este cazul.

          • Nu e nevoie să mai exemplificați. Aveți dreptate, nu e un discurs adecvat în astfel de cazuri. Dar ca să anulați valabilitatea comparației cu trasul după muște cu tunul ar trebui să aduceți mai multe exemple decât numărul de cazuri oficiale, evident denaturat de interesele politice. Și anume mult mai multe, așa încât să se poată vorbi de o pandemie în adevăratul înțeles al cuvântului. Da, au existat cazuri tragice de infectare cu un anumit virus și o să mai existe. Nu e singurul, nici ultimul virus care o să provoace victime. Tuberculoza, infecțiile intraspitalicești, hepatitele, virozele sezoniere și alte „fleacuri” omoară și ele, cel puțin în aceeași măsură. Și nu i-a trecut nimănui prin cap să închidă societatea din cauza asta.

          • Eu pledam pentru o cale de mijloc. Nu-i aprob nici pe „guvizii medicali”, dar nici pe cei care vad prin cabinetele medicale, policlinici si spitale doar „guvizi medicali”, ignorând totalmente existenta medicilor care profeseaza asa cum trebuie si care sunt majoritari de altfel. Iar despre „fleacurile” care „omoară și ele, cel puțin în aceeași măsură”, s-ar putea scrie carti întregi cu argumente pro si contra care tin de foarte multe aspecte.
            .
            Sanatate si mai meditati putin la ultimul paragraf, cel cu „decerebrarea finala”, care este totusi ceva mai mult decât parabola la care faceati referire cu o remarcabila abilitate scriitoriceasca!

          • Calea de mijloc este urmatoarea: in testele la cerere se gasesc un infectat la mia de teste (declaratia lui Rafila in 3 august). In 16 iulie, Rafila ne a spus ca, probabil exista de 10- 20 de ori mai multi infectati, pentru ca au inceput testarea la cerere, cel putin asa apare din datele de comunicare, zilnice. Rafila a manat prstimea spre testarea la cerere. ca sa chletuim sute de mii de euro zilnic pentru zece pozitivi. Asta este escrocheria. Intrebarea este: alte tari, cum abordeaza (cat/cum fura) din testele la cerere, pentru a discut?a despre escrocheria mediacala nationala sau trans nationala.

          • obositor forumul asta fara posibilitate de editare.

            cerere, cel putin asa apare din datele de comunicare, zilnice (din 23 iulie a inceput sa declare testele la cerere). Rafila a manat prostimea spre testarea la cerere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *