Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

În care liste scurte au fost incluși domnul președinte și doamna și din care au fost omiși?

Potrivit unui scurt comunicat dat publicității aflăm că, astăzi, domnul președinte Klaus Iohannis și doamna Carmen Iohannis au revenit pe pământul patriei, după ce vineri și sâmbătă s-au aflat la Londra, unde au participat la ceremoniile ocazionate de încoronarea Regelui Charles al III-lea. Din același comunicat mai aflăm că aeronava cu care au călătorit domnul președinte și prima doamnă a țării a făcut o escală de 20 de minute la Sibiu, după care și-a continuat zborul și a aterizat pe aeroportul Aurel Vlaicu din Capitală. După care, în același text se mai precizează că, după recentele raiduri turistice peste mări și țări, aeronavele cu care a voiajat cuplul prezidențial nu a mai făcut și escale la Sibiu. Asta ca să nu le mai dea apă la moară cârcotașilor!

Prin urmare, subiectul- sau, dacă vreți, acest fals subiect- este clasat. Ceea ce nu înseamnă, însă, că bârfitorii nu vor mai găsi muniție pentru alte și alte comentarii prin care vor să diminueze importanța vizitelor pe care domnul președinte la efectuează pe meridianele globului. Dovadă controversele pe care le-a generat vestimentația doamnei Carmen Iohannis pentru acest eveniment de referință în istoria Regatului Unit și,desigur, nu numai a sa. Cum nu sunt un priceput în materie, las altora plăcerea de a se confrunta pe acest subiect sensibil și foarte delicat. În schimb, nu pot să nu observ că focalizarea discuțiilor pe asemenea teme se produce în absența unor informații despre modul în care președintele Klaus Iohannis a fructificat această ocazie pentru a se întâlni și a dialoga cu eminente personalități ale vieții politice internaționale și, eventual, pentru a prefigura noi canale de colaborare în conformitate cu Interesul Național al României Europene. Așteptare perfect justificată de faptul că domnia sa s-a aflat pe lista scurtă a invitaților, ceea ce în termenii protocolului și ai diplomației însemnă că a făcut parte dintr-un cerc restrâns de personalități, atent și riguros selectate dintr-un grup mult mai larg, și care, din motive speciale au fost invitate la festivitățile de la Londra.

Cu toate acestea, din fluxul de știri ca și din reportajele televizate pe diverse canale nu avem nici măcar niște scurte semnale că domnul președinte al tuturor românilor a avut asemenea întâlniri la nivel înalt, inclusiv sau mai ales cu Regele Charles al III-lea și cu Regina Camilla.

Mai bine spus, înclin să cred că nu au avut loc asemenea întâlniri, fie și intersectări de trasee, pentru că îmi este imposibil să cred că dacă, totuși, așa ceva s-ar fi petrecut, reporterii și fotoreporterii aflați la datorie ar fi ratat subiectul. Supoziție perfect rezonabilă care poate fi extinsă și în ceea ce privește întâlnirile cu marcante personalități din elita puterii din state europene și de peste mări și țări, pe care ne așteptat să le aibă domnul Klaus Iohannis și doamna Carmen Iohannis.

Situație în care nu pot să nu îmi pun întrebarea: asemenea întâlniri și schimburi de păreri nu au fost prevăzute în desfășurătorul festivităților sau ele au avut loc, dar domnul chiriaș de la Cotroceni și consoarta au lipsit din listele scurte ale unora sau altora dintre iluștri participanți?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *