Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

În căutarea fisurii nemţeşti

Un Hollywood al necuvîntătoarelor

N-am fost la Hollywood. Ca atare n-am motive să meditez la nefericirea de a fi un simplu actor figurant într-o lume cu deţinători de Oscaruri. Am fost în schimb la Zoologischer Garten Berlin, pe româneşte Grădina Zoologică din Berlin. Şi am înţeles ce înseamnă a fi găină într-o lume de lei, hipopotami, urşi Panda şi alte asemenea vedete ale Zoologiei.

Ghidul dedicat Berlinului de colecţia „Ochiul Martor” îţi oferă, la pagina 44, o fotografie cu această explicaţie:
Bao-Bao, unul dintre starurile Grădinii Zoologice”.

Bao-Bao e numele unui singur locatar al Grădinii:
Un urs Panda uriaș. A fost adus din China pentru a face copii cu partenera Panda Yan Yan. N-a ieşit nimic. Astfel că partenera a murit în 2007.

În textul dedicat locurilor de atracţie turistică, Ghidul revine asupra acestei vedete:
Unul dintre cele mai iubite animale la zoo este uriaşul Panda, numit Bao-Bao”.

Întemeiată în 1844, Grădina Zoologică din Berlin numără 20.365 de animale trăind pe o suprafaţă de 34 de hectare. Prin cele 3 milioane de vizitatori anual, e cea mai vizitată Grădină Zoologică din Europa.
De aceea, ghidurile o trec printre obiectivele turistice a căror vizitare e obligatorie.
A ajunge la Berlin şi a nu trece pe la Grădina Zoologică, e ca şi cum ai vizita Parisul fără a vedea Turnul Eiffel.
Şi cu toate acestea, miile de vizitatori n-au decît un singur ţel:
Să vadă ursul Panda.

Înscriindu-mă şi eu în şuvoiul curgînd către locul acestei vedete, dînd curs indicaţiilor de pe harta cumpărată la intrare, m-am învîrtit prosteşte vreo jumătate de oră pe lîngă gardul incluzînd hectarul de stînci şi boscheţi în care presupuneam că se află superstarul Grădinii. Zic – presupuneam –, deoarece n-am reuşit să-i văd nici măcar vîrful cozii. Nici tovarăşii mei de zgîit nu cred să fi avut mai mult succes, deşi, dacă te-ai fi luat după exclamaţiile lor de satisfacţie, ai fi jurat că l-au văzut făcînd duş.
Şi asta ar putea trece, la o adică, drept o fisură în maşinăria corectitudinii nemţeşti.

O dată ce e trecut pe hartă şi în ghiduri, într-un cuvînt, ca argument pentru a plăti biletul de intrare, Ursul Panda ar trebui să fie văzut mai ceva ca o vedetă care joacă nonstop pe o scenă.

N.B. Pe 22 august 2012, toate agenţiile de presă ale lumii au difuzat ca Breaking News ştirea că ursul Panda de la Zoo din Berlin a murit.
Cum se cuvine în cazul unui superstar, televiziunile au difuzat substanţiale dosare ale Marelui dispărut.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Pagini: 1 2 3 4 5

2 comentarii pentru articolul „În căutarea fisurii nemţeşti”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *