Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

În ceea ce privește decorațiile, Iohannis zice că știe ce face. Orban spune că „domnul preşedinte nu avea cum să vadă”

De la 1 decembrie, ora 00:13, ministrul Marcel Vela e mut ca o lebădă, în timp ce mare parte a opiniei publice este indignată de propunerea lui, trimisă președintelui, de a o decora pe asistenta sa, Gabriela-Mădălina Sîia Cenușă.

În schimb, în apărarea președintelui sare Ludovic Orban, care spune că Iohannis nu avea de unde să știe ce e pe lista aia. Astfel, președintele oficial al PNL îl contrazice pe liderul de facto al partidului.

„Sică zice că Iohannis săracul, cu toată ditamai Cancelaria Ordinelor, nu avea cum să vadă ce semnează. Iohannis tocmai a zis, acum 2 zile, întrebat de Aleph News, că a lucrat la asta, a selectat și a propus persoane merituoase pentru decorare”, a scris jurnalista Sorina Matei pe Facebook.

Iată cele două declarații:
Klaus Iohannis, luni, 30 noiembrie 2020:

Jurnalist: Pe ce criterii ați ales românii care vor fi mâine decorați pentru merite deosebite?
Klaus Iohannis: Ca de fiecare dată de Ziua Națională, decorez persoane cu merite deosebite. Întreagă echipă a Administrației Prezidențiale, împreună cu Ministerele, lucrează la aceste propuneri și finalul unei munci de luni de zile de selectare a propunerilor, de verificare și promovare a unor persoane merituoase se finalizează cu decorarea care va avea loc mâine.”

Ludovic Orban, miercuri seara, 2 decembrie:

„Nu cunosc foarte bine motivele. Există o lege în ceea ce priveşte acordarea de decoraţii, de avansări, există o anumită procedură, fiecare instituţie care face nişte propuneri… De Ziua Naţională este practic momentul în care sunt recompensate prin decoraţii, prin avansări… vă daţi seama că domnul preşedinte nu avea cum să vadă”.

„O rușine și o bătaie de joc a lui Vela și Iohannis pe obrazul României. Au decorat-o ilegal pe pisi ( fără facultate, supermarket, detergenți, tv noapte, forbes, site-uri, masini, soft, machiaj, cafea, cultură, Minister de Interne/ referent/ asistentă) că l-a unit pe Vela cu cățeii pe grajdul Facebook. Ordinul și Medalia “Pentru Merit” sunt printre singurele 3 decorații naționale ale statului român. Cum pentru decorațiile civile pe domeniu activitate îți trebuia activitate și domeniu și n-avea (Cultură, Diplomație, Agricultură, Industrie, Învățământ, Sănătate, Sport), au propulsat-o direct și
ilegal în top, la decorația națională a statului român. Nu s-a putut decât clasa a III-a, că n-are facultate. Dar nici vechime necesară n-are deși este condiție obligatorie”, spune Sorina Matei.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *