Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

În Constanța, dascălii se vor testa gratuit, dar numai dacă doresc

În ultima ședință de Consiliu Local, primarul Constanței, Decebal Făgădău, a propus un amendament pentru acordarea de 5 milioane de lei pentru deschiderea școlilor în siguranță.
„Banii aceștia vor merge, cu prioritate, pe baza cererilor pe care le fac toate școlile. În Constanța, avem 69 de unități școlare cu personalitate juridică și 30 fără personalitate juridică, adică sunt structuri ale școlii mamă”, a precizat Făgădău.

Primarul a explicat cum vor fi folosiți concret acești bani:

1. Testarea tuturor cadrelor didactice care vor dori. Nu este obligatoriu. Indiferent dacă se testează în sistemul public ori privat. Tot ceea ce trebuie să facă directorii unităților școlare este să ne solicite acest lucru. În secunda 2, vor primi banii. Prioritară este testarea dascălilor. În învățământul public avem aproape 3000 de dascăli.
2. Măști pentru cadrele didactice și copii. Avem peste 40.000 de copii și avem nevoie de 5 măști pe zi sau de măști care se pot refolosi. Decizia o vor lua cadrele didactice și părinții. Directorul face cerere și noi dăm banii.
3. Materiale igienico-sanitare: dezinfectant, produse de curățenie. Noi, de la sfârșitul anului 2019, am accelerat măsurile de igienă în toate școlile. Până acum, de când am aprobat banii în ședința de Consiliu Local, am primit doar 10 cereri pentru materiale igienico-sanitare. Asta înseamnă că ele existau deja.
4. Continuarea eforturilor de digitalizare. Portarea către online acolo unde, în funcție de scenariu, se va hotârî acest lucru. În fiecare clasă ne dorim să avem câte un echipament pentru transmisia online. Primăria decontează din luna martie deja abonamente pentru diferite platforme, în funcție de ce a ales fiecare școală. Noi nu am impus nimic nimănui!

„Indiferent de direcția pe care o vor alege cei care conduc școlile, vor avea primăria partener”, a conchis Decebal Făgădău.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii