Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

În mijlocul maidanului

Ghena e plină ochi. Ba chiar dă pe dinafară. O jumătate de cîrnat de un metru, verzui de putreziciune, atîrnă de marginea unsuroasă. O pîndeşte de mai mult timp o mîţă vicleană, descurajată însă de dulăul care dormitează niţel mai încolo.
Cutii de conserve goale, cocoloaşe de hîrtie, cotoare de mere şi ardei, o bucată de pîine mucegăită şi cîteva sticle de plastic fac un brîu în jurul recipientului de tablă.

Pe burta lui a fost lipit un anunţ avertisment:
„Vă rugăm nu mai aruncaţi gunoaie în mine
Sînt sătulă
Semnat
Ghena!“

Scăpat ca prin minune de la a fi loc de parcare, la vreo cincizeci de metri de bloc se întinde un maidan îngrădit la un capăt de un gărduleţ din sîrmă cu ochiuri.
Pe un panou din centrul suprafeţei de teren, virtualii contravenienţi sînt astfel preveniţi:
„Atenţie!
Este interzis jocul cu mingea la fîntîna şi cu bicicleta sau dărîmarea zidului centralei.
Vom anunţa organele de poliţie“

Cei picaţi întîmplător prin zonă, dacă nu au altceva mai bun de făcut decît să parcurgă textul, se uită în jur intrigaţi:
Ei n-au văzut nici o fîntînă!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „În mijlocul maidanului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *