Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

În plină Pandemie Florin Cîțu ne administrează un optimism exagerat ca un vaccin cu apă chioară

Venind vorba de Dreptul Roman, disciplină care se făcea pe vremuri la Facultatea de Drept, Valeriu Stoica mi-a invocat raționamentul juridic. S-a întîmplat asta într-un interviu înregistrat pe cale de a fi difuzat sîmbăta viitoare pe Aleph News de la 20 la 21. Valeriu Stoica e un distins jurist. N-am îndrăznit în emisiune să-i cer mai multe amănunte despre raționamentul juridic.

Am lăsat impresia că știu despre ce-i vorba.
De fapt, despre raționamentul juridic nu știu nimic. Știu însă aproape totul despre raționamentul sanitar.

Iată un exemplu de raționament sanitar:
Vineri noaptea, bolnavii din Spitalul Foișor, în marea lor majoritate incapabili să meargă pe picioare, deoarece au venit la spital ca să fie operați la picioare au fost evacuați forțat, la ordinul sinistrului Raed Arafat pentru că de a doua zi Spitalul urma să fie de bolnavi de Covid 19.

În justificarea acestei măsuri, unice în istoria lumii civilizate, care nu-l are, totuși, pe Raed Arafat, șeful DSU și ministrul Sănătății, într-un cor cu Cioclii apocaliptici, au semnalat că situația e deosebit de gravă în privința locurilor la ATI. Asta înseamnă că ne aflăm în plină Pandemie.

Potrivit raționamentului sanitar, dacă aceasta este realitatea, autoritățile se văd obligate să transmită țării un mesaj puternic de îngrijorare. Mai mult decît măsurile de restricție, mai mult decît sancționările contracararea Pericolului întruchipat de contagiune cere credința populației că e Pericol.

Acest raționament sanitar nu funcționează în România de azi.
După ce într-o joie celebră Guvernul, prin Florin Cîțu, a anunțat înăsprirea măsurilor, în vremea din urmă, tot Guvernul, prin Florin Cîțu, a purces la o campanie de optimism exagerat. Mai întîi s-au anunțat măsuri de relaxare. În noaptea de Paște nu se va merge acasă la ora 2, ci la ora 5. Să zicem că această decizie a fost luată cu inima strînsă de guvern în urma presiunilor Bisericii Ortodoxe Române. Dar același guvern a anunțat că se poate merge și pe litoral și că Horeca va putea să pună la dispoziția turiștilor 70% din capacități. Ministrul de Interne a spus că putem sta pe plaje fără mască. În cazul de față chiar că-i vorba de o măsură de relaxare ce nu poate fi pusă decît pe seama unei îmbunătățiri a situației în Pandemie. Același guvern, tot de Centru-Dreapta, care anul trecut a emis un ordin prin care morții de Covid erau tratați mai rău decît ciumații din Evul Mediu, a revenit acum și-a emis un ordin prin care se relaxează măsurile de protecție sanitară în chestiunea înmormîntărilor.

Desigur, noi sîntem pentru o abordare normală a înmormîntărilor. Dar, adepți ai raționamentului sanitar ne vedem obligați să semnalăm că nu se pot lua măsuri de relaxare, indiferent de cine face presiune, cîtă vreme susții că în materie de Pandemie e Jale. Și nu poți evacua un spital în toiul nopții pe motiv că nu mai sînt locuri la ATI, cîtă vreme creezi o atmosferă de relaxare.

Prin Florin Cîțu sîntem injectați zilnic cu un vaccin de optimism. De la 1 iunie se va putea reveni la normal, ba mai mult, de la 1 august nici nu vom purta mască, evident dacă ne vaccinăm. Sigur, acest dacă ne sugerează o șmecherie. Să ne grăbim să ne vaccinăm pentru ca să nu mai purtăm mască. Dar dincolo de această șmecherie rămîne injecția cu vaccin de optimism. Dacă în curînd se va reveni la normal înseamnă că dracu nu-i atît de negru. Și dacă nu e Pericol atît de mare, ce rost are să ne mai protejăm?

Rămîne din punct de vedere al raționamentului strict sanitar această întrebare:
Care este poziția Guvernului față de situația pandemică?
E cea a premierului sau e cea a ministrului Sănătății?
E cea a premierului sau cea a lui Raed Arafat?

Și tot potrivit raționamentului sanitar trebuie să ne punem întrebarea:
Unde sînt specialiștii, deoarece toate măsurile luate de politicieni sînt puse pe seama sfaturilor specialiștilor. Sau te pomenești că și specialiștii sînt împărțiți în două.
Pînă cînd vom primi răspunsul, să observăm că actuala putere suferă de schizofrenie politică. Pe de o parte susține că e Apocalipsă, pe de alta, că e Înviere.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

6 comentarii pentru articolul „În plină Pandemie Florin Cîțu ne administrează un optimism exagerat ca un vaccin cu apă chioară”

  • & Cică la instalația de oxigen a ATI a fost defecțiunea despre care Cîțu ar fi zis că dacă erau vaccinați nu mai erau la ATI, pacienții, ? Zici că s-ar pricepe Cîțu, că doare nu o propune și rezolvarea defecțiunii de la instalația de oxigen prin vaccinare, ?

  • @ Nea Ion Cristoiu, așa e bre pe la dumneata, e cu pandemie și Câțu zice, când se oprește curentul electric la unitățile mobile ATI, că soluția la oprirea curentului electric este vaccinare împotriva COVID, deși ăia de la ATI s-ar putea afla la ATI pentru alte chestii și să nu aibă și COVID, ?

  • Masurile privind relaxarea de Pastele ortodox vin ,obligatoriu, ca urmare a masurilor luate la Pastele catolic. Daca situatia era si este atat de albastra incat nu s-a mai putut astepta cateva ore ca evacuarea Foisorului sa se faca a doua zi, de ce s-au relaxat masurile la Pastele Catolic. Nu-i clar cine a dat ordinul ? Cel care acum tace ,nu mai poate pune in carca PSD idioteniile „guvernului mau”. Asa ca daca nu vor proceda in consecinta ii va lua mama dracului ca nimeni nu o sa respecte ordinele pe 2 mai. Si sa vezi atunci bataie cu jandarmii daca acestia vor interveni desi cred ca va invinge prudenta organelor de ordine si vor ramane in expectativa.

  • „Pe de o parte susține că e Apocalipsă, pe de alta, că e Înviere.”
    :)) asta suna a intelepciune in stare pura:)

    insa cita vreme Invierea e o poveste care se intampla in acelasi spatiu si timp cu Apocalipsa, Cerul si Pamantul sint un soi de ghiveci:)))
    mai intai desparti Cerul de Pamant, si abia dupaia susti Apocalipsa, si pe de alta parte, Invierea…
    oare nu asa se face?

    • propovaduind Invierea SI Apocalipsa…Pamantenilor, increderea in propovaduitori pica-n cap!:)),
      tocma bine, ca increderea se muta in mod ‘natural’ intr un alt Cos, iar ala din Cuibul despre care vorbesc le va vinde Pamantenilor doar Invierea,
      caz in care Zburatorilor le va mai ramane de trait exclusiv Apocalipsa, care e tot una cu Raiul pe Pamant.

      mai demult…Invierea a fost din Pamant in Cer, acusica e din Cer in Pamant!:))

      • Intelepciunea si Matematica nu au intersectie.
        acu daca n-au, io ce sa le fac! ( de unde rezulta ca daca cumva intre Intelepciune si Matematica e intersectie, atunci aia nu e Intelepciune ( cel mai probabil putindu-se numi Antiintelepciune:) ) )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *