Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

În România, în grija statului se află peste 47.000 de copii în diverse forme de protecție specială

Mă implic necondiționat pentru rezolvarea urgentă a problemelor acute ale copiilor separați de părinţi, în urma instituirii măsurii plasamentului.
Tinerii au nevoie de psihoterapie, de hrană adecvată vârstei, de sprijin post-instituționalizare pentru obținerea unei slujbe și a unei locuințe.
În perioada imediat următoare, voi trata cu multă seriozitate şi legea adopţiei, astfel încât copii peste 7 ani, copii cu dizabilităţi, dar şi fraţii să poată fi adoptaţi mai uşor, să poată face parte din familii iubitoare, prietenoase şi care să le ofere o viaţă cât se poate mai bună.
50 de milioane de euro din Planul Național de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) sunt destinați pentru dezvoltarea infrastructurii sociale pentru copii, fiind incluse investiţii într-o reţea de 150 centre de zi pentru copiii în situaţii de risc.
Am vizitat astăzi, împreună cu primarul sectorului 4 Daniel Băluță, centrul familial “Floare Albastră”, o casă unde cresc în condiții foarte bune 12 copii instituționalizați din sectorul 4.
Sunt impresionată de ce-am văzut în acest loc. Este un exemplu de bune practici, îmi doresc ca astfel de case să fie în întreaga țară.
Susțin cu tărie că fiecare copil merită un start bun în viață, grijă față de problemele vârstei și egalitate de șanse.
Nu voi tolera situațiile care atrag atenția asupra condițiilor de trai ale copiilor instituționalizați și mă voi implica direct pentru ca și copiii vulnerabili să aibă viața pe care o merită!
Pentru că au fost şi anumite cazuri de violenţă, anunţ de pe acum că voi institui controale inopinante şi verificări, astfel încât să putem preintâmpina sau să eliminăm acolo unde există astfel de acte de violenţă.
În România, în grija statului se află peste 47.000 de copii, în diverse forme de protecție specială.
Împreună cu dl ministru al Muncii, Marius Budăi am semnat documentele necesare pentru întocmirea bugetului naţional, astfel încât toate alocaţiile copiilor să fie majorate, începând de la 1 ianuarie 2022 şi de asemenea, pentru acordarea celei de-a 13-a indemnizaţii pentru persoanele cu dizabilităţi. (Sursa: Facebook Gabriela Firea)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *