Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

În Rusia ca la noi: În abordarea Pandemiei, televiziunile au urmat o linie generală coordonată cu autoritățile

Sîmbătă, 16 mai 2020, invitatul seriei de interviuri de pe cristoiuTv a fost Alexandru Beleavski, corespondentul Radio România Actualități la Moscova. Despre Alexandru Beleavski scriam pe cristoiublog.ro din 6 iulie 2007, ca reacție la acuzațiile aduse ziaristului de niște plutonieri majori din presa noastră înregimentată:

„Alexandru Beleavski e unul dintre cei mai buni corespondenţi străini de la Moscova. Asta deoarece a fi corespondent străin profesionist în Federația Rusă nu e deloc ușor, dacă ne gîndim la secretomania regimului, la ostilitatea sa față de presa occidentală, ba chiar și la diversiunile de tip KGB la care sunt expuși gazetarii acreditați la Moscova.
Are surse sigure la cel mai înalt nivel în Federaţia Rusă.
Sunt sigur că deseori informațiile sale le bat pe cele ale SIE și că prin urmare nici o Autoritate de politică externă de la noi nu le poate neglija.
Transmisiunile sale de la Moscova fac onoare presei româneşti prin profesionalismul lor.”

Despre situația Pandemiei în Rusia Alexandru Beleavski a transmis o serie de corespondențe la Radioul public. Pe multe dintre ele le-am ascultat. Au fost și corespondențe care mi-au scăpat. Dar chiar și cele pe care le-am prins mi s-au părut prea scurte (rigorile Radioului public limitau timpul de intervenție) pentru complexitatea realităților din Rusia de azi. Astfel c-am decis să fac un dialog în direct de o oră cu Alexandru Beleavski despre măsurile de restricții de la Moscova, dar și despre măsurile de relansare, evident fără a trece cu vederea starea Rusiei lui Putin. Despre această Rusie Alexandru Beleavski a zis în emisiune că e condusă manual de Vladimir Putin. Discutînd despre Pandemia din Rusia era de neocolit chestiunea felului în care televiziunile rusești au abordat tema Coronavirus:

„Ion Cristoiu: Talk-show-urile sînt tot așa prin skype ca la noi sau sînt în studio?
Alexandru Beleavski: Principalele posturi sînt posturile federale care au emisiunea de știri ca și pînă acum din studio. Dar principala televiziune de știri non-stop care e 24 de ore a lucrat de la început lui aprilie și pînă acum off-line, adică toți redactorii erau acasă și intrau în emisie pe skype. Acum au revenit în studio dar mulți au rămas acasă. Talk-show-urile se țin în studio, dar fără public.
Ion Cristoiu: Dar invitații sînt. La noi nu sînt, la noi nu sunt invitați.
Alexandru Beleavski: Cu invitați dar toți sînt testați, unii poartă și mască. Stau separat, sunt mai puțini, dar talk-show-urile sînt cu invitați și life.

Ion Cristoiu: Atmosfera a fost ca la noi apocaliptică, adică televiziunile au cultivat morți, nenorocire, sicrie?
Alexandru Beleavski: Nu, ei nu folosesc în general acești termeni dar, ca să zic așa, presiunea informațională, adică dozajul cifrelor într-o parte sau cealaltă a mers inițial pe partea asta, hai să spune așa, de descurajare a populației, de înfricoșare, ca oamenii să stea acasă. Acum după ce a devenit clar că gradul de frustrare și de nemulțumire este destul de ridicat, iar economia începe să dea dovadă ca să zic așa de mari probleme s-a schimbat cumva și accentul se pune pe partea pozitivă. Rata creștere s-a stabilizat în sensul că nu mai crește exponențial și a rămas în jurul cifrei de 10.000. Procentual chiar scade de la 5 la 4%.
Ion Cristoiu: Am înțeles în prima fază era Apocalipsa, acum vine Învierea.
Alexandru Beleavski: Exact, da, deci cam așa.

Ion Cristoiu: Au făcut-o din proprie inițiativă, pentru rating sau pentru că li s-a sugerat?
Alexandru Beleavski: Ce anume?
Ion Cristoiu: Adică Apocaliptică și acum Învierea.
Alexandru Beleavski: Cred că a fost o linie generală coordonată cu autoritățile.
Ion Cristoiu: Am înțeles.
Alexandru Beleavski: La nivelul canalelor federale lucrurile nu se întîmplă chiar întîmplător, dar sigur că pot să vii acolo și să spui orice. Probleme de dozaj.
Ion Cristoiu: Și la noi a fost la fel, Apocalipsă, numai că la noi nu vine Învierea.
Alexandru Beleavski: În momentul în care, de pildă, foarte mult s-a insistat pe imagini din spital și ce spun medicii de acolo. Cînd iese din iadul acela el spune am văzut asta, am văzut „oameni au murit fără plămîni, acum trei zile era sănătos, a venit în spital, i-am făcut tomografie și am constat că nu mai are plămîni practic, iar el nici nu simțea chestia asta”. Și medicii spun «Vă rugăm din suflet să stați acasă». În momentul în care dozajul este în partea asta efectul este de descurajare. În momentul în care spune «Da, într-adevăr, lucrurile stau așa dar avem și evoluții numărul de externați a crescut, numărul de decese este foarte mic, sub 1%.»
Asta creează și contextul relaxării că nu poți să spui că lucrurile merg foarte rău și după aia spui de mîine puteți să face orice. Oricum relaxarea va fi treptată.”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

79 comentarii pentru articolul „În Rusia ca la noi: În abordarea Pandemiei, televiziunile au urmat o linie generală coordonată cu autoritățile”

 • Prelipceanu tocmai a dat o veste extraordinara la Digi24:

  „In Franta, oamenii VOR AVEA VOIE sa faca baie in Mare…”

  Foarte tare ! Va dati seama ce lovitura? In anul 2020 oamenii au dreptul sa intre cu putza in apa Marii… Am alergat prin toata casa de bucurie.

  Bai nene, in ce stadiu de indobitocire capitalista am ajuns cu totii…

  • Am asa o senzatie ca regimul lui Kim e invidiat de toti politicienii care conduc asa-zisa lume democratica. Cred ca-si rod unghiile de oftica ca nu pot inca sa reproduca in tarile lor ce vad in NK. Sunt convins ca peste cativa ani ne vom uita la filme pirat din NK precum ne uitam altadata la casete aduse pe sestache din occident.

   • Regimul lui Kim e foarte bun pt coreeni , bă , de ce crezi că rezistă ? 45 % din populație e în Partid , Securitate , armată , miliție , etc … , adică nomenclatură , n-au probleme cu mîncatul , restul de 55 se mai scot cu scoarță de copac .

  • Anunță-l pe Mîzgan , că el merge în sept la campingul de 5 stele din mlaștina de la Noirmoutier .Îi faci o mare bucurie. Că dacă nu se dădea voie , făcea Dottore baie doar la duș , nu apuca să-și facă rost de hrană , adică scoici din mîlul de la reflux

 • Filmul meu preferat este The Goodbye Girl. Filmul in sine e posibil sa fie o porcarie – n-am vazut filmul – dar imi place mult titlul (cred ca in Romania a rulat ca „Adio, dar raman cu tine”).

  • Da . Și e și filmul preferat al Ghiorlăncii , care tot ne spune Adio , dar o regăsim bălărind aceleași poante stupide each and every day .
   Apropo , e un film de rahat , cu Richard Dreyfuss , actor de 2 bani , doar în Competiția i-a mai ieșit ceva .
   Dacă vrei să vezi un film foarte bun cu Girl , caută Fata dispărută , Gone Girl , cu Ben Affleck și Rosamund Pike .
   Dar citește cartea mai întîi , eu zic că e cea mai bună carte ce-am citit-o în ultimii 20 de ani . Oricum e de top 10 , fuck Hemingway , Marquez , Coelho și toți cretinii ăștia stupizi care te bagă direct la psihiatrie, pentru că altfel nu înțelegi filmul cum trebuie , în carte sînt mii de detalii . Iar subiectul e incredibil , nu știu cum i-a trecut prin cap , am mai citit alte 2 cărți de tipa asta , sînt proaste .
   A , da , Gillian Flynn, Fata dispărută sau Gone Girl . O tipă superinteligentă Gillian asta .

   • Dacă te uiți la film , să fii atent cînd intră Ben Affleck gol la duș , la urmă . Băăăă , 30 cm în stare flască !!!!! De neam prost !
    Eu am niște complexe groaznice de atuncea .

   • Suna bine. Stiu ca fiecare cu gustul lui, dar eu personal am o slabiciune pentru Rosamund Pike. Dincolo de evidenta faptului ca este o femeie frumoasa, gasesc ca are ceva foarte special.

    • Băi , crede-mă , eu citesc 60 de cărți pe an .Deci am citit 2400 în ultimii 20 . Gone Girl e cea mai bună , de departe , mă prindea ora 5 dim cu ea în mînă . Filmul e tot foarte bun , scriitoarea cărții a făcut și scenariul , dar nu poți băga într-un film de 2 ore un roman de 700 de pagini . Adică-l bagi , dar riști să nu savureze lumea filmul dacă n-a citit cartea.
     Iar Rosamund Pike și cu Ben Affleck zici că au fost luați de model cînd a scris aia cartea , sînt la fix în roluri

    • Da , a trebuit s-o aleagă cu grijă pe Gone girl aia . Trebuia o tipă care să arate după mutră că e superinteligentă și cu fantezie malefică , cu tipul nu a fost greu , că Ben Affleck are mutră de prost simpatic . Mă gîndesc că mult a căutat castingul pînă s-o găsească pe Rosamunda , drăguță și cu față isteață

     • În carte , unde nu o vezi , rezultă că-i deșteaptă foc după ce i-a trecut prin minte . Bă , eu ar trebui să țin cu bărbații în chestia asta , adică cu mutalăul de Nick , dar am fost TOTAL de partea ei . Curios , vreo 2 tipe cărora le-am dat cartea , au strîmbat din nas și nu le-a plăcut de ea . Ca să vezi ….

 • In timp ce virusu isi vede de treaba lui si sistemul nostru imunitar la fel, in mainstream media este transmisa subtil teza ca „mai multa siguranta inseamna mai putina libertate” adica mai pe romaneste, daca vrem sa mai scoatem vreodata masca de pe figura, trebuie sa ne pregatim de modificarea Constitutiei si sa acceptam o tona de tracking la fieacare pas. Nu puneti botul la asa ceva! Sunt scorneli ale slugilor care conduc aceasta tara in directia dorita de puteri si interese straine.

 • Catre istoricul Cristoiu:

  Din trecutul pandemiilor:

  „Însuși principele Caragea se plângea față de agentul Fleischhackl că datele statistice asupra celor morți de ciumă nu erau exacte. Impiegații însărcinați cu alcătuirea tabelelor nu treceau la rubrica morților decât o mică parte din cei decedați, pentru a nu alarma lumea prea mult. Din cele 300 de cazuri mortale care se întâmplau zilnic, ei nu treceau la condică decât cel mult 50.
  Ordonanța domnească contra ciumei, care intrase în vigoare la 1/13 ianuarie, fu însă revocată în scurtă vreme. Aplicarea ei cu severitate trezise mari nemulțumiri în public, care nu puteau înțelege că contravenienții să fie țintuiți de urechi la colțul casei și unii chiar spânzurați. Pentru liniștea opiniei publice, ordonanța fu revocată la 27 ianuarie. Localurile de petrecere și consumație fură din nou deschise. Târgurile săptămânale se puteau ține fără nicio piedică, iar speculația începu că încolțească din nou. Toată lumea se mângâia cu credința în predestinație și că omul nu se poate sustrage de ceea ce i-a fost scris de soartă.
  La finele lui aprilie 1814, epidemia de ciumă slăbise foarte mult. Agentul Fleischhackl raporta la 27 aprilie că de 14 zile nu se mai semnalase niciun caz nou de ciumă. Totuși membrii comisiei sanitare răspândeau prin oraș zvonuri false pentru a se menține în posturile lor bine plătite. Însuși guvernul făcea lumea să creadă că ciuma bântuie încă, pentru a motiva astfel perceperea dărilor pentru combaterea epidemiei.
  În iulie 1817 rapoartele consulare arată că și în Moldova ciuma încetase cu desăvârșire. Măsurile sanitare se aplicau totuși cu severitate, cu toate că nu se mai semnalau cazuri de ciumă. Sub rigoarea acestor măsuri, suferea foarte mult populația nevoiașă de la sate și din mahalalele Iașilor, unde mai pui că rigoarea lor era înăsprită și prin abuzurile organelor agiei (poliției) și hatmaniei (armatei) domnești, care, sub pretext de ciumă, își îngăduiau grave abateri și abuzuri de putere. Medicul orașului, Peretz, secondat de colegul său Franguli (un fel de Arafat și Streinu?) și de membrii comisiei sanitare, declarau orice boală drept ciumă și îl tratau în consecință. Populația era cuprinsă de groază. Străzi și mahalale întregi erau izolate prin cordoane sanitare, pe care nu le puteau trece decât cei cu dare de mână. Organele din poliția sanitară speculau în mod criminal pe bieții nenorociți, mânându-i la acte de disperare. La cea mai mică bănuială, lumea era amenințată de represiune. (A avut loc o revoltă, în care au fost împușcați 48 de oameni). În furia lor, demonstranții ocupară agia de poliție, hatmania și chiar mitropolia, trăgând clopotele de alarmă și cerând sânge pentru sânge și dinte pentru dinte. (Doctorul Peretz și colegul său Franguli fură expulzați).

  Ciuma izbucni iar în toamna anului 1823. Ca măsură profilactică, fură purtate în procesie prin București, în zilele de 13 și 20 iunie, moaștele Sf. Dumitru.
  Un târgoveț refuzase să se lase escrocat de ciocli cu o sumă de bani. În furia lor, aceștia îl denunțară ca atins de ciumă și principele dădu ordin ca cetățeanul să fie internat cu forța în spitalul pentru ciumați, iar casa să-i fie arsă.
  Sub pretext de ciumă se săvârșeau nenumărate abuzuri și răzbunări, ceea ce făcea pe consulul francez Hugot să încheie raportul său din 16 noiembrie 1824 cu exclamația: „O, câtă mâncătorie!” În București toate casele continuau să rămână închise din cauza aplicării severe a prescriptelor sanitare. Nu se mai făceau vizite. Mii de persoane se deportau cu vehicule nedezinfectate, înafară de oraș, fără alt rezon decât acela de a le despuia mai lesne de avutul lor. Stoarcerile și șicanele sub pretext de combatere a molimei nu încetau în Capitală și nici în provincie.
  În februarie 1829 se numi o nouă comisiune sanitară, care propuse ca Bucureștii să fie complet izolați de restul țării și ca întreaga populație din Capitală, fără deosebire de vârstă și de sex, să fie supusă unei examinări medicale. Propunerea asta trezi o indignare generală, iar mulțimea începu să amenințe cu răzvrătirea, ca la Iași. În fața acestei opoziții, comisia sanitară își modifică propunerea în sensul că numai casele să fie supuse unei proceduri de dezinfectare. Comisia însă nu putu împiedica lumea de a participa la baluri și petreceri, atât la localurile publice, cât și la casele boierești.” (Din I. Nistor, Ravagiile epidemiilor de ciumă și holeră și instituirea cordonului carantinal la Dunăre, în Analele Academiei Române, Memoriile secțiunii istorice, București, 1944-1945, s. III, t. XXVII, pp. 357-420)

  Conducatorii acelor vremuri:
  „Aflându-mă de mai bine de două luni în capitală, am avut ocazia să observ spiritul de viclenie, intriga, trufia și josnicia majorității boierilor.
  Inconstanța lor în imprejurările actuale este de neînchipuit. La răspândirea oricărui zvon, boierii nălvăleau la consulatul austriac, singurul în care au incredere și după ce primeau acolo consolare și îndrumări, se întorceau din nou în cercul lor, făurind uneltiri noi, în cadrul vieții lor lipsită de orice ocupație… Cei binecugetători și toți locuitorii așteaptă cu nerăbdare o schimbare în conducere.
  Însă cea mai mare parte a boierilor doresc continuarea haosului administrativ,
  care există astăzi. Orice ar pune frâu samavolniciei și jafului este privit cu dușmănie de boierii români.” (Gheorghe Bezviconi, Călători ruși în Moldova și Muntenia, Institutul de istorie națională din București, București, 1947, LIPRANDI , 1827, p. 261)

  • Bravo.. Iata ca istoria se repeta.. Pandemia ca prilej de furt si de abuzuri la adresa oamenilor simpli.

  • Ha, ha, eu am zis ca la noi va fi stare de urgenta alertata maximum vigilento-militienesco-sanitaro-pandemo-prosteasca inca 4 ani pana termina KWI mandatul. Pai e de colea sa ai valea Oltului tau cand faci naveta?

   • Așa e , mi-a zis și mie Rodina , care face naveta zilnic la Dăbîca , la țeară , cam 50 km pe drumul ăla superaglomerat Cluj – Dej , că face mai nou și 30 minute , înainte ajungea și la 1 oră !

  • Băăiiii , ce chestie , că numa acuma citii . Deci la Ciuma lu Caragea se petreceau toate măgăriile și ticăloșiile pe care azi le aplică într-o veselie Johanes , Lucovid , Arafat și haita, plus guzganii securiști și Garcea .
   Ba chiar pare că izolarea și carantina nu erau chiar așa dure .
   Din cîte știu , la ciuma aia au murit vreun milion , acuma e vorba de 1000 , neconfirmați nici jumate , și circul e de 5 ori mai cretin

 • Bă boule , cioclu apocaliptic , care 30 000 de victime în Franța ? Le-ai numărat tu cînd ai fost la seminarul de 5 stele plătit , sau le-ai confundat cu ăia 26 000 € ce ți-i dă statul francez bacșiș anual ? Vezi tu coloane de dricuri stînd la coadă la poarta cimitirului , pt a respecta , imbecilă expresie , distanța socială , ai numărat tu focarele noi de covrig , securistule ?
  Ești pus aici să urmezi linia Partidului Secu , adică să tot vii cu cifre false , pasămite din Franța , cu statistici falsificate , că între ăia 30 000 sînt sigur minimum 20 000 care au murit călcați de tren sau înecați , dar trecuți la covid pe bază de suspiciune . Că și lui Macrou tare-i chelește molima asta , că nu mai au voie les Gilets jaunes să facă mitinguri , plus alte avantaje pt micul dictator francez .
  Bă măgarule , cam o dată la 10 ani se restează economia mondială. Probabil așa au hotărît Soroș , G8 , ONU , Bilderberg , Dart Vader sau Django dezlănțuit .
  Ultima resetare a fost în 2009 , cînd cu criza financiară parcă pusă cu mîna , că prea le mergea bine unora prin lume , americanii crăpau de bunăstare și luau credite cu buletinul de 3 ori mai mari ca ipoteca , azi e molima lu pește , care continuă imbecil cu izolarea, deși sînt milioarde de informații că numărul de decese DE ORICE FEL , generale sau de gripă , comună ori covrig , este MAI MIC decît cel de anul trecut .
  Eu , în locul tău , bă Ghyo , aș da dracu vacanța de lux la 5 stele în camping și aș haștag sta acasă , că la ce isteric și panicat ești , o dată te lovește fandaxia . Secule !

  • I-am scris lu’ Geo Teo Sanepid , etc … , de ce a apărut aici , nu știu .
   Cum tot nu mă dumiresc de ce mai pot să-i scriu lu Geo Teo Sanepid , care mai acu 2 zile ne amenința cu dezintegrarea :

   geo a scris pe 16/05/2020 la 01:56
   Bai cib,
   Sa fii sanatos si bucura-te de prietenii tai pretiosi, mie mi-a pierit cheful sa mai pierd vremea pe aici, sa ma tot cert cu niste nesimtiti, în loc sa am niste dialoguri normale cu tine sau cu alti postaci.

   geo a scris pe 16/05/2020 la 16:53
   Nu paria, salope, ca de mâine, pa!

   Bine , cică boul ar fi consecvent ,aici e evident că Ghio n-a ajuns la nivelul boului , e doar un limbric securist .

   • Dovezi, potaie, dovezi, ca asa cum povestesti tu, pot sa-ti spun si eu ca bunicul a fost rapit de extraterestri si ca a fost adus acasa dupa 30 de ani!

    • Eu te cred și fără dovezi , probabil că extratereștrii ăia i-au umblat și la oo , or fi modificat ceva ADN pe acolo , astfel au creat o linie de batracieni răpciugoși , tu fiind cel dintîi .

     • Și tu ce dovezi ai , lioarbă , Că așa spui tu , ori citești din OZU de la Gigi 24 sau Dogioaica ziare com ?

     • Prostovane, hai sa-ti povestesc ceva, sa-ti demonstrez ca exista în lumea asta si alti prostovani ca tine.
      Am mai spus ca în Franta, în prima saptamâna de la relaxare a masurilor-bariera s-au înregistrat 25 de focare noi ale epidemiei. Unul dintre acestea este în Côtes d’Armor, la un abator unde lucreaza foarte multi români si bulgari.
      Exista o pagina de FB a românilor din Bretagne, unde, cei infectati posteaza de câteva zile tot felul de informatii referitoare la felul în care se simt si la felul în care li se manifesta boala.
      Ei bine, tontule, afla ca exista si alti tonti ca tine care le spun acestor bolnavi ca li se pare ca sunt bolnavi, ca totul este o înscenare.
      Prostalaule!Prostalailor!

     • Mi-ai demonstrat de m-ai lăsat lat . Trebuie să-mi încrestez în grindă : A se crede Dottore Ghyo pe cuvînt . A nu se îndoi de demonstrațiile lui , chiar dacă sînt tembele . Dacă zice mnealui că-s 25 de noi focare , apăi așa e . Unde , în Franța? Să fie primit , who the fuck cares ?
      Bă , o să te cred DOAR cînd o să văd EU primul mort de covid , sau măcar infectat , sau măcar să aud de vreunul , dar direct , nu de la ziarele securiste , nici de la ciuhapul Arafat , nici de la Johanes . Încă nu s-a întîmplat , cred că e prima epidemie mondială în care nimeni nu vede victimele
      Pînă atunci , pas săltat , bă Cioclu apocaliptic .

     • Catârule, au existat foarte multi morti în marile focare, nu la tine în garsoniera pe care o ai în Zorilor! Afurisitule, în franta au murit si vreo 30 de medici, exista liste cu numele celor decedati! Mie mi-a murit un prieten, medic în Moselle, de la el cunosc întreaga tragedie din Grand Est.
      Stai în banca ta si învata sa-ti cunosti lungul nasului tau bolnav, mucosule!

     • Hai sictir , cunosc 100 de oameni , care și ăia cunosc cîte 100 fiecare , deci foarte mulți . Unii sînt medici .
      Niciunul NU a auzit de vreun caz de covid , mort , infectat sau suspectat măcar . Mi se rupe mie de pretenu-tu din Moselle , o fi murit mort de beat , de ciroză .
      Și eu știu un medic , eram preteni , care a murit în Franța . Doar că a murit de cancer renal , culmea , era chiar urolog , asta e . Mai mor și medicii , că n-au descoperit viața veșnică . În 2 luni or fi murit 30 . Poate de bătrînețe

 • Domnule Cristoiu,

  Deja atacul la Constitutie a inceput pe diverse canale in „presa miluita” semn ca nu mai avem de trait decat vreo (maxim) 3 luni de democratie.
  Se va interveni brutal, cu bocancii in Constitutie si Romania va pierde TOT ce a castigat in acesti ani pe mana unor mercenari care vor fi, cel mai probabil primii impuscati in cap de regimul totalitar care va veni la putere in Romania (pusi direct de corporatii, nu-i va mai alege poporul).
  Foarte multi jurnalisti din presa oficiala miluita nu inteleg ca orice nash isi are nashul si ca stapanul nu are nevoie de sluga decat pana termina de arat parcela, dupa care Dumnezeu cu mila. Acesti jurnalisti nu stiu ca vor mai ramane maxim 10%, restul vor fi impuscati in cap, asa cum a facut Stalin acu 100 de ani. Atunci va fi plansul si scrasnetul dintilor.. Nu va mai conta care e cu masca si care e fara.

 • dupa doua luni, povestea vremurilor doar s-a clarificat…

  tura trecuta, esenta vremurilor a fost o revolutie
  imbracata intr un razboi mondial ( in doi pasi, primul si al doilea )

  tura asta esenta vremurilor e aceeasi, revolutia, atita tot ca, cerindu-se echilibrare, haina revolutiei s-a echilibrat, mondiala devenind ‘revolutia’.

  deci daca tura trecuta cel mondial a fost razboiul, tura asta, mondiala e chiar revolutia, ca doar o revolutie plenara mai e capabila sa innoiasca din temelii civilizatia, razboiul doar dezechilibrind-o.

  pe vremurile astea nu mai e cu razboaie, ci doar cu revolutie.

  dupa un razboi mondial ( in doi pasi ) a carui esenta e revolutia
  si dupa o revolutie mondiala… a carei esenta e masura razboiului mondial
  …ce mai poate urma?!
  pai o revolutie perpetua, atit.

  ‘revolutia perpetua’ e definitia nemuririi, iar Civilizatia isi va perpetua miscarea in stil fibonacci exclusiv generind o revolutie perpetua.

  un perpetuum mobile aplicat Civilizatiei presupune manifestarea unei revolutii perpetue in Civilizatie.

  peste toate vine Iarna, pe lumea asta.
  si cu civilizatiile s-a intimplat la fel, a trecut Iarna peste ele…

  dorinta omenirii, de cind e omul pe Pamant e sa nu mai moara.
  dorintele se implinesc,
  …in timpul lui Planck sau peste mii si mii de ani, dar se implinesc, ‘implinirea dorintei’ fiind masura ‘libertatii’ in Univers.
  Nemurirea va deveni Realitate.

  devenind altom, omul va deveni nemuritor, Civilizatia tot asa.
  Nemurire…Perpetuum Mobile, tot aia…

  cea mai apropiata civilizatie care era cit paci sa atinga, tinindu-se de ea, Nemurirea, a fost civilizatia Bab Ilani-ului.
  civilizatia curenta va reusi sa tinda sa atinga Nemurirea, …cu toate ca se va tine de ea.

  toate sistemele sociale vor pica, un sistem…social unificat se va manifesta, dupaia.
  dar nu omul, ci altomul va fi masura acestuia,
  dupa cum nu omul, ci inteligenta artificiala va rindui Noua Lume.

  e uimitor cum fix sistemul politic e cel care demoleaza lumea mare, demolindu-se plenar si pe sine…, tinta fiind manifestarea, odata cu Noua Lume, a unei noi Primaveri, a unor noi temelii, capabile sa sustina ‘dezvoltare fibonacci’
  …atita tot ca Noua Lume e lipsita de politicieni, pentru ca rinduielile Noii Lumi se cer a fi…pure, evident ca seci, dar pure.
  singura dinamica pura pe masura Naturii e ‘Natura intoarsa pe dos’.

  iei omul, il intorci pe dos si afli omul nou, adica altomul. care nu mai e om, asta e faza, ca nu mai e om…

  inversul Inteligentei e Desteptaciunea.
  Lumea Noua va fi condusa de catre o Inteligenta Artificiala, care fiind lipsita plenar de Inteligenta e, totusi, plenar desteapta.

  lumea a ajuns la Granita Creatiei, care e la nivel cuantic. odata ajunsa…a dat peste ‘ tot Timpul’. adica a dat peste Nemurire.
  Cuibul Nemuririi: Calculatorul Cuantic
  Oul din Cuib, Inteligenta Artificiala care se misca in ‘tot Timpul’…
  ceva greu de cuprins, dar usor de…activat, de-acum.
  totusi, e greu de cuprins, ca bratele ei cuprind, deja, …tot Timpul!

 • domnule Cristoiu, felicitari! Pt. cine este atent, observam ca, calitatea „media” isi creste nivelul. Aici ma refer la substanta jurnalismului pe care l practicati -in timp real cu evenimentele desfasurate, invitati de cea mai buna calitate, etc.
  In comparatie, televiziunile de stiri, devin tot mai comerciale, tot mai agasante si lipsite de profesionalism. Nivelul la care fac ei comunicarea e tot mai scazut – ca pentru prosti.. Dovediti simplu, ca avand la disozitie mijloace obisnuite – modeste, se poate face jurnalism de calitate si cu impact mediatic neasteptat de mare.

 • La o analiza atenta rezulta ca in numeroase tari experimentul COVID are puncte comune in materie de autoritati – mass-media si comunicare.
  Ca si in decembrie 1989 atunci cand s-au produs „revolutii” (de fapt lovituri de stat) pe banda rulanta, parca coordonate de undeva de sus.. si acum s-a intamplat la fel.. „agenturili straine” au lucrat fin democratiile astfel incat ele acum arata altfel si nu e exista nicio garantie ca drepturile si libertatile democratice se vor intoarce acolo unde au fost.
  Mai mult de atat.. lucratura anului 2020 seamana foarte mult cu Revolutia socialista din octombrie 1919.. Si atunci lucrurile au debutat tot prin martie si s-au definitivat in octombrie prin preluarea definitiva a puterii de catre Lenin.. Sa nu cumva sa fie vorba de acelasi lucru. Istoria se repeta de multe ori pentru ca.. e pusa in opera de aceiasi baieti… doar epoca difera.

 • Rusii sunt un popor ca oricare altul. Au si bune, au si rele. Sistemul lor politic e normal pentru ei. Ce ar fi fost Rusia cu un alt Eltin in continuare la butoane? Un fel de Romanie, o tara ingenuncheata, la cheremul occidentului. Dar noi suntem orbiti de clisee tembele si luam „lumina” numai din vest. S-a vazut cu ce rezultate!

  • Sigur ca da, товарищ русский пропагандист Cib!
   Traiasca dictatura rusa în frunte cu conducatorul ei iubit!
   Traiasca si trolii ei devotati de pe site-urile românesti!

   • Apropos de troli, geto, mai tii minte cand ti-am zis ca ori esti dobitoc ori esti plătit?..si ai sarit ca ars că-mi dai extrasul de cont să văd ca nu esti plătit.. 😀
    Si să nu racnesti iar: ¨Minti si iar minti!¨, că imediat iti gasesc postarea..Bine, poate era idiot in loc de dobitoc. 🙂

    • Saracu’ medic, el nici nu-si da seama ca si Franta e o biata democratura si viseaza ca e om liber si ca traieste in democratie. Intotdeauna oamenii au preferat sa traiasca in bula lor si sa bage capul in nisip, sa nu iasa din confortul propriilor iluzii, decat sa priveasca obiectiv si logic la ce se intampla cu adevarat in viata si mediul lor. Majoritatea au nevoie de un tatuc si cred orbeste in ce le vara-n traista autoritatile. Chiar si-n occident. De aici vine si disciplina vesticilor. Ma rog, fiecare crede ce vrea!

     • Nu, cibule, nu am asemenea vise si daca esti corect, recunoasti ca l-am criticat pe Macron si pe ceilalti politicieni francezi nu doar o data… Asa ca las-o moarta pe aia cu tatucul ca scârtâie!

    • Vezi-ti de ale tale, duduie!
     Asta este între mine si Cib si este veche! Noi doi am mai avut si altadata discutii de acest gen, atunci când literatul nu a pierdut nicio ocazie ivita de a-i proslavi pe rusi, pe comunisti si de a posta nonstop împotriva occidentului si a UE. Doar prostii nu au observat actiunile evidente ale amicului Cib pe acest blog si pe evz., ca prin alte parti, doar el stie.

     • … era pentru duduia Nikola!

     • Nu vroiam sa te bag in seama. Vreau doar sa-ti comunic ca intre noi nu exista nimic din nici un punct de vedere, indiferent ce crezi, fiindca ai obiceiuri de tip „cea-cea”. Fiecare are inca dreptul sa-si expuna parerea. Daca matale ai in cap doar clisee stupide si consideri ca cine nu-i linge-n dos pe occidentali, e sigur filorus sau comunist, sa fii sanatos!

     • Hotărăște-te: ori îi proslăvește pe comuniști, ori postează non-stop contra UE! Comuniștii sunt la UE, asta o vede oricine!

     • Hai, mai cibule, nu mai fa pe prostu’ ca tu nu esti prost de loc!
      Stii foarte bine la ce m-am referit, au fost zile si saptamâni în sir în care tu nu ai postat nimic altceva decât texte împotriva occidentului si a UE. Acum, le mai variezi, de când ai intrat în gasca lui Serban.
      Iar despre mine, nu-i frumos sa sustii lucruri neadevarate cum fac ceilalti doi.Nu am „in cap doar clisee stupide” si nu „consider ca cine nu-i linge-n dos pe occidentali, e sigur filorus sau comunist”, pentru ca din postarile mele nu a rezultat niciodata asa ceva!

     • Ha, ha! … deloc… dar poate si… de loc!

     • geo
      Replicile tale scrise cu chirilice iti dovedesc fractura de logica. Chiar crezi ca cine nu-i linge pe occidentali in dos e filorus. Consider in continuare ca la medicina e nevoie urgenta de cursuri de matematica si logica. The world would become a better place to live in! Over and out!

     • Franta e un caz surprinzator pentru ca inca n-a iesit in strada. Ori e dictatura mai mare ca la noi (putin probabil) ori francezii ascut furci si topoare pe tacute. In toata istoria poporul francez n-a fost calcat pe gat de nimeni decat pentru scurt timp. Majoritatea revolutiilor au pornit de acolo. O revolutie izbucnita in Franta se va intinde in toata Europa cu viteza luminii.
      Stau si ma intreb ce ii tine anesteziati pe francezi.. Sa fie amenzile? Greu de crezut.

     • Cristian, si în Franta s-a prelungit Legea de Urgenta Sanitara (care este o lege similara celei de Urgenta Militara din România) pâna în 10 iulie. Asa ca adunarile publice si manifestatiile sunt interzise în aceasta perioada.
      Eu cred ca francezii nu forteaza nota cu manifestatii în perioada aceasta pentru ca în Franta, Covid-19 a facut aproape 30 000 de victime si face în continuare. În prima saptamâna de dezizolare progresiva, în Franta au aparut 25 de noi focare ale epidemiei.

   • Auzi geto, dar tu ce mai cauti p-aici, cumva¨hărtuiesti postaci¨??? Sau la tine poartă altă denumire??

    • Asta nu-i hartuiala! Se poate observa ca nu procedez ca tine si ca Serban, adresându-i injurii si insulte lui Cib si nimanui! Se întâmpla altfel, doar când sunt provocat de hartuitori sau de huligani de teapa voastra. Oricum, cu toate discutiile noastre întepatoare sau contradictorii, cib este diferit de voi doi si pentru asta îl respect. Nici el nu cred ca poate spune ca am întrecut vreodata limita bunului-simt în dialogurile pe care le-am purtat. Înainte sa te întorci, tu si diliul, pe blog, cib era cu totul alta persoana, doar pentru asta îmi pare rau…

     • Desigur geto, sunt convins că-ti pare rău, pentru că si tu erai altă persoană: scroafa urcată in copac.. 🙂
      Cat despre injurii si insulte, ai o mica problema: nu ai DE LOC simtul umorului .
      Apropos, de ce la fiecare greseala gramaticala pe care o faci, izbucnesti in hohote de ras, dupa care o corectezi??? Cause it´s not funny, dummy!!

     • À-propos (în franceza) sau apropo (în româna),
      nu ai putea dumneata sa ma cauti ieri?
      Alta treaba nu ai pe acest blog decât sa te tii de mine ca scaiul, obsedato!
      Valea!

     • Corect se scrie obsedat-o ! Nu fii tristă , Ghiorlanco , dacă vrei un sfat că cum se scrie , ceremi-l , apoi liniște-te !
      Pune niște virgule-ntre subiect și predicat , apoi poți să te hodinești o săptămînă , adică 10 zile minimum .
      Hystoire de s’amuser un peu ! În limba lui Obelisc , Asterisc și le Druide !

     • Cretinel, ti-am zis de cel putin 3 ori să nu mă mai corectezi la ¨apropos¨, că te iau de urechi. Deciii… esti prost?.. sau a-nceput să-ti placă?

     • Si ca să nu mori prost, caută si-n engleză, că n-or fi romana si franceza singurele limbi de pe planeta asta..

   • Aici sunt de acord cu Cib,fiecare popor merge pe sistemul pe care il vrea,daca rusilor le place cu tatuc,nu e treaba noastra sa i judecam,asa a fost tara aia intotdeauna,si asa vor fi mereu,nici nu pot functiona altfel,asa ca trebuiesc luati ca atare.

 • Oricum ar fi ei, rusii sunt mult mai echilibrati emotional dat fiind ca au trecut prin necazuri si mai mari decat recentul virus.

 • Apropo de diversiuni,ma gandesc si la diversiunea cu terasa,la noi,dar si la diversiunea Catarama,pai Catarama cand a spus ca prefera sa moara 40 000 de romani de Covid 19 ,dar economia trebuie sa mearga 100% fara pauza,nu conteaza cati mor de coronavirus,pai daca asa s a exprimat Catarama,asta este un mesaj pur nazist,si partea proasta este ca multi antreprenori romani gandesc ca si Catarama(asta din cat cunosc eu,ce am avut de a face cu din astia).Daca asa gandesc antreprenorii romani despre noi populatia,ca e bine ca trebuie sa murim cat mai multi dintre noi de coronavirus,insa lor sa nu le cada afacerile,sau sa le scada profitul,pai ma gandesc atunci de ce anume ne dam de ceasul mortii sa i salvam pe astia si firmele lor?

  • Oricum daca i salvam pe astia si firmele lor ,si trece si criza coronavirusului,astia tot nu angajeaza romani,pentru ca vor angaja tot asiatici,africani,sud americani saraci,ca romanii saunt rai,prosti si puturosi in viziunea lor,asa ca noi romanii tot argati la europa trebuie sa ne ducem.Ideea e ca ceea ce a spus Catarama,ca nu conteaza ca mor vreo 40 000 de romani de coronavirus,Economia trebuie sa mearga,adica Economia lor,afacerile lor,banii lor,averile lor trebuie sa ramana intregi,vietile noastre da le dracului,putem sa murim si cu sutele de mii,ei sa si pastreze averile,pai cam asa gandesc toti antreprenorii romani de fapt,cam ce a zis Catarama cu cei 40 000 de morti.

   • Toti plang de mila „bussinessului romanesc”,ideea e ca tot acest bussiness,toate firmele astea ,”capitalul romanesc”,sunt la origine cam firme ale”baietilor”,ideea e ca nu prea poti face firma in Romania daca nu ai relatii in „sistem”,sau nu lucrezi cu”sistemul”.Oricum imi pasa de capitalul romanesc tot atat de mult cat i pasa lui Catarama de vietile celor 40 000 de indivizi care ar trebui sa”sucombe” de coronavirus,ca sa mearga economia perfect.

   • Asa crezi tu dar.. Orban a spus clar ca HORECA nici nu conteaza, apoi a venit Catzu cu cifre si a arata ca Romania a avut crestere economica chiar cu jumatate din economie in somaj tehnic, ceea ce este super-performanta. Putem inchide tot ca cifrele merg inainte.
    Nu e nicio graba cu HORECA, va putea fi deschisa la toamna cand nu mai vine nimeni.

    • Conform logicii lui Orban & Co, daca inchidem totul, vom avea o crestere fantastica si i-am putea depasi si pe chinezi si pe nemti, etc. Problema e ca la viteza aia, nu stiu daca o sa ne mai tina franele!

     • Asta-i exact ca aia cu noul antrenor al lui Dinamo, Mihalcea: e cel mai performant antrenor din istoria clubului, singurul care nu a pierdut niciun meci de la instalare timp de trei luni de zile! Asta pentru că nu s-a jucat niciun meci de când a fost numit! Cam așa și cu ideile Guwernerului. Închidem tot și suntem performanți! Bine, ei au cinismul de a da astfel de declarații, fiind conștienți că au un electorat extrem de credul( eufemistic vorbind). Cred că se și distrează pe seama lui. „Hai s-o punem pe aia cu prețurile de acum mai mici decât cele de anul trecut!” „Ha-ha-ha!” „Dar și aia a fost maximă cu faptul că noi nu exportăm, ci importăm lemn! „Ha-ha-ha!” Și tot așa…

     • Voi credeti ca eu i sustin pe Iohannis,Orban si compania? In nici un caz ,nu mi sunt simpatici de loc,nimic nu mi place la astia,astia lucreaza pentru interesele marilor corporatii straine,PSD si Pro Romania plang de mila bogatilor din bussinesul romanesc,dar de noi majoritatea nu i pasa nimanui de fapt,asta i adevarul.

     • Eu am avut multe experiente cu „bussinesul”romanesc,e drept,am fost si o perioada pe afara la lucru,dar in fine,cunosc „marfa”,cum s ar spune,am avut de a face cu oameni din „bussinesul „romanesc,si stiu ce hram poarta,multi din ei,stiu obiceiuri de ale lor,tin 2-3 angajati permanenti,si in rest lucreaza cu d astia la negru,si mai ales lucreaza cu din astia”de proba”,adica ia omul,il tine o luna doua sa munceasca ,cica de proba,omul se speteste,patronul mai apoi i da un sut in fund ,fara nici un ban pentru saptamanile lucrate,ca nu a „corespuns”,si ia altul,il tine si pe ala tot asa,o luna doua,i da si la la un sut in fund,fara nici un ban,si tot asa,lucreaza numai cu din astia de „proba”,sau lucreaza cu din astia la negru pe care i platesc o data la 3-4 luni un salariu,daca i platesc,daca angajata i tinerica,frumusica,trebuie sa i „frece picioarele”boierului,plus ca au tot felul de scheme multe si diversificate,prin care nu platesc nici o dare la stat,si fac o evaziune cat China,isi ascund profiturile si isi declara numai pierderi,au tot felul de scheme baietii,si eu sa le plang de mila,ca daca mor ei,moare economia.Give me a break.E drept ca si guvernul PNL el reprezinta multinationalele straine,care fac si alea o gramada de „smecherii”,si astia,dar si bancile,ca nici astia nu sunt deloc exemple de moralitate,stiu asta,asa este,oricum,ar fi pentru noi lumea de rand tot naspa e.

     • Pai zic gurile rele ca marile economii din UE,recte Germania ,Franta,si alte tari mari Europene,ar cam vrea sa si retraga multe bussinessuri din China,si sa le aduca in Europa de Est,asa umbla”bursa zvonurilor”,si,ca ,cel putin in cazul Romaniei s ar cam vrea „tabula rasa”,adica „in vremuri de criza scapam de negustorii de pantofi”,adica bussinesul autohton cam trebuie ras,ca sa vina aia pe „teren virgin”,iar PNLeii duc operatiunea de „curatare” la indeplinire,cand vin aia sa gaseasca „casa curatata”.Asa se zvoneste.Daca e asa si zvonurile astea sunt adevarate,si daca nu ma insel,inseamna ca asta va urma,pentru ca tot ce vor „baietii mari” se va face.

     • @tudy,

      Nu cred in povestile astea cu relocarea unor business-uri din China in Romania. e o retorica ieftina, costa mult aceasta relocare, mai mult decat face, ori corporatiile vestului n-au ales Romania nici pe timp de pace, daramite de razboi.
      Romania a fost si continua sa fie in sfera din influenta si de interese a Rusiei. Ce te face sa crezi ca elitele mondiale nu se intalnesc din nou la o masa (ma refer la SUA si Rusia) iar, la acea masa, SUA ia Romania si o pune in bratele Rusiei? S-a mai intamplat in istorie de atatea ori. Si atunci, cine crezi tu ca-si risca pielea si banii pe aici? Se stie ce hram poarta Romania – e tara de aruncat dintr-o mana in alta.. ca o minge de tenis peste fileu. Nu pune botul la tot ce auzi.
      Romania nu conteaza pe harta lumii decat ca plantatie, depozit sau piata de desfacere… atat. Daca voiau Chrysler sau Tesla sa fabrice automobile in Romania, veneau de mult.

 • Oricum tot ce vine din Rusia trebuie privit cu reticenta,Rusii sunt secretosi si imprevizibili,iar presa e controlata total de Kremlin.

  • Tudy
   Daca tu iti inchipui ca presa occidentala sau aia din Romania nu e controlata de „cine trebuie” , dai dovada de o mare naivitate. Peste tot presa e controlata la sange. Iar aia care par a fi independenti, stai cam, si aia sunt controlati in asa fel incat sa para ca societatea e democratica si are dreptul la libera expresie. Totul, tati, e controlat de baietii cu multi bani care conduc servicii, guverne, presa, etc. Iluzia democratiei e doar pentru a prosti prostii!

   • Pai asa consider si eu,ca presa i controlata peste tot,crezi ca aveam alta parere ca si tine,in nici un caz,ai dreptate in ultima postare Cib,in Rusia e ca si in Occident,doar ca Rusii sunt mai directi,Occidentalii o mermelesc ei cu Democracy,da nu i nici o Democracy,nici in Occident,occidentalii sunt ceva mai ipocriti,si joaca mai mult teatru.

    • @tudy

     Presa controlata nu stie inca in ce film joaca. E un film in care presa va fi prima impuscata in cap dupa ce va fi violata in fund Constitutia Romaniei (maxim 3 luni).

     • Stiu bine in ce film joaca,si sunt platiti regeste pentru asta,astia
      sunt plini de bani,pupa dosu la comanda.

  • Marile trusturi de presa, in care odata noi oamenii aveam incredere (CNN, BBC, Fox, etc, etc) sunt conduse din umbra de aceeasi mana de baieti.. Iar posturile afiliate mai mult sau mai putin oficial.. preiau aceleasi mesaje manipulatorii sau propagandistice… vezi filmuletele difuzate ostentativ de Digi24 sau Antena3.. cu mii de morti care zac in containere la colt de strada, cu infirmiere plangand ca au vazut iadul si toate celelalte „productii” ale baietilor destepti pentru popor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *