Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

În scandalul Orban-Murad s-a pus batista pe țambal și scaunele pe masă

A trecut o zi de când guvernul ar fi promis că dă o ordonanță de urgență prin care să rezolve cele patru solicitări ale patronatului din turism, așa cum premierul i-a făgăduit lui Mohammad Murad, potrivit declarațiilor făcute de omul de afaceri la cristoiuTv.

Guvernul nu a dat nicio ordonanță, dar nici oamenii de afaceri nu mai zic nimic. Probabil s-au speriat de o apropiată a lui Orban, o liberală care i-a făcut cu ou și cu oțet pe Facebook.

„Recunosc ca au tupeu astia din Horeca, cum fac ei scandal ca sunt asupriti. Avem cele mai jalnice servicii: restaurante, cafenele, hoteluri, pensiuni, plaje (sima rog, am fost in vacanta inclusiv in tari fff sarace), ati inteles ideea, ne pun taxa de coronavirus, hahahaha, la terase, chipurile, si noi, romanii, cica trebuie sa fim solidari cu ei. Si vor sa ne facem si vacantele pe aici, la suprapret si cu servicii mizerabile, sa-i ajutam pe ei. Si sa le si plang de mila. hahahha, ce gluma buna:)”, a scris Andreea Udrea pe Facebook.

În comparație  de abordarea ei, să nu spunem de mahala, ci de rețea de socializare, Mohammad Murad, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc a fost destul de argumentat la cristoiuTV.

„I-am dat un mesaj premierului și i-am spus că semnalul colegilor mei este că sunt foarte supărați și nu mai au încredere în Guvernul Orban, dar le puteți schimba opinia. Concret, i-am prezentat 4 puncte. A zis că joi le bagă în ședință de guvern. Dacă joi nu se întâmplă, o să ieșim și noi și punctăm. Eu sunt de acord să fiu păcălit, dar nu în clădirea guvernului. Mă aștept să fiu păcălit în târgul Vitan. Cred că am vorbit cu o persoană responsabilă, în Guvernul României, o clădire pe care întotdeauna am respectat-o și o respectăm. Cred că nu a făcut promisiuni ca în târg sau într-un bazar”.

Patronii din turism au patru cerințe principale.

„Unu. Am zis că scoatem cât se poate de mult persoanele din șomaj, dar reduceți taxele pe salarii. El a zis 40, noi am zis 50%. Suntem de acord și cu 40%.
A doua, impozitul specific. Nu putem plăti noi, că e paușal. Ai grad de ocupare, nu ai, plătești. Din cauză că nu am funcționat din cauza ordonanței de urgență și stării de alertă, dorim să reduceți acest impozit pe o perioadă, pe un semestru. Cât timp a fost blocată activitatea, nu e vina mea.
A treia. Pe litoral plajele sunt toate scumpe. Mai scumpe decât argint, să nu zic aur. Le-am spus să reducă chiriile, că noi nu funcționăm de o lună și jumătate și ni le-au dat în primire. Să le reducă măcar la jumătate față de alți ani. Chiriile se plătesc la Apele Române. El a spus că e o instituție separată. Exact cum aș spune eu că nu-i pot da ordin directorului economic de la mine. I-am promis că dacă nu face acest lucru, îi trimit 20 de TIR-uri de nisip la Guvern.
A patra ar fi cu impozitele locale, care au crescut foarte mult. Noi plătim impozite pe niște clădiri care nu funcționează. Să le reducă pentru un semestru. Să reducă anumite impozite locale că nu din vina noastră nu am funcționat. Am plătit cât s-a putut, să nu afecteze continuitatea. Sumele astea se vor întoarce în buget, dacă guvernul știe să gândească economic. Noi cerem anumite ajutoare să putem plăti și mai mult și mai repede”, a spus Mohammad Murad, luni seara, la cristoiuTv.

Miercuri, cu o zi înainte de ședința de guvern, Orban și Murad au avut un schimb de replici ca între cocoși, însă niciunul nu a invocat promisiunile făcute sau nefăcute.
După care, omul de afaceri a venit cu o declarație jumătate pacifistă, jumătate războinică.
„Vă spun informaţii din interiorul Guvernului. Premierul şi ministrul Marcel Velea au fost de acord să deschidem. Dar Nelu Tătaru şi Raed Arafat, nu. Şi nimeni nu se pune acum cu medicii. Le place să fie la comandă, dar nu vor câştiga nimic dacă amână deschiderea cu două săptămâni, decât dacă se inventează un vaccin între timp. Ludovic Orban, în viaţa lui nu a avut un angajat, nu a dat un salariu. Eu am zece meserii pe care ştiu să le fac dacă nu mai sunt patron, dar el nu ştie să facă nimic, dacă nu mai e premier”, a spus Murad.

Ludovic Orban nu a mai dat nicio replică, așa că războiul declarațiilor s-a închis. Poate nu i-a promis nimic reprezentantului patronilor din turism sau poate au ajuns la o altă înțelgere. Așteptăm cu interes reacția lui Murad. Că restaurantele sunt tot cu scaunele pe mese.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „În scandalul Orban-Murad s-a pus batista pe țambal și scaunele pe masă”

  • „Ludovic Orban, în viaţa lui nu a avut un angajat, nu a dat un salariu. Eu am zece meserii pe care ştiu să le fac dacă nu mai sunt patron, dar el nu ştie să facă nimic, dacă nu mai e premier”, a spus Murad.
    Vai de capul vostru de rahatzi cu guvernu vostru de cacao,sprijinit cu alt prăpădit numit Marcel Ciolacu. A spus-o bine turcu, dar rămîne cu spusul. Nu mai avem nici judecători săîi readucă pe proștii ăștia cu picioarele pe pămînt. O țară care își ia salarii și nu face nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *