Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

În spitalele din București există locuri libere și secțiile ATI au ventilatoare

Ministerul Sănătății alarmează populația în legătură cu lipsa locurilor din spitale și faptul că secțiile ATI nu au capacitate să facă față numărului de pacienți.
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, arată că în spitalele aflate în subordinea municipalității lucrurile nu stau tocmai așa.

Mai multă organizare, mai puțină manipulare! Se vorbește despre o criză de ventilatoare mecanice. Dar unde au dispărut? Erau anunțate vreo 3 000! Noi am achiziționat încă 25 de ventilatoare mecanice mobile noi, ultra performante, care s-au adăugat aparatelor deja funcționale, utilizate zi de zi în cele trei unități sanitare COVID sau suport COVID din subordinea Primăriei Capitalei, coordonate de ASSMB.

Zilele trecute, Ministerul Sănătății transmitea că nu mai sunt locuri la ATI, precum și ventilatoare, în București. Fals!

Cum nimic nu risipește «ceața» dezinformării mai eficient decât cifrele, vă informăm că spitalele din Capitală dispun de 95 de paturi ATI și ventilatoare mecanice mobile, la care se adaugă noile achiziții, precum și de cadre medicale specializate în medicină de urgență, astfel încât să trateze eficient atât pacienții covid cu probleme mai complexe, cât și pe cei cu alte afecțiuni care necesită același tratament prompt și profesionist.

Considerăm că cetățenii trebuie să fie corect informați, pentru a nu transmite panică, atunci când situația este sub control.

Chiar și în eventualitatea în care cele două spitale principale covid, de boli infecțioase din București, rămân fără locuri la ATI și ventilatoare mecanice, se organizează activitatea medicală imediat, astfel încât pacienții să fie preluați de spitalele suport covid, sau de oricare alt spital pregătit, cu circuite medicale separate, pentru a trata și pacienți covid, și non-covid.

Având în vedere că nu s-a descoperit un vaccin și virusul este, încă, printre noi, consider că trebuie să învățăm să trăim cu acesta, și să ne pregătim luând în calcul absolut tot disponibilul de cadre medicale, număr de paturi, aparatură necesară, echipamente sanitare și de protecție, tratamente necesare etc.

Suntem într-o situație haotică, din punct de vedere al organizării: spitalele covid raportează pentru comunicatele oficiale strict numărul de paturi normale și de ATI intrate inițial pe lista dotărilor pentru Covid, celelalte spitale primesc pacienți cu greu, cu programări stricte, resursele există dar nu sunt luate în calcul. Cui folosește?

Așadar, raportările alarmiste care se transmit către public se referă strict la numărul de locuri în spitale alocate inițial pentru covid. Nu la totalitatea resurselor de care dispunem, în realitate.

Asta este treaba ministerului, să organizeze pregătirea resurselor umane și logistice, în mod coerent.

Asta este și treaba Primăriei, să doteze spitalele, ceea ce și face din prima clipă, de pe vremea când guvernanții vorbeau de «gripă foarte ușoară»”, a scris Firea pe Facebook.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *